Jump to content

Recommended Posts

Бой между жени? Това не е нормално. Не са животни, за да си решават така проблемите.

Минах средата на сериала и тези жени стават все по-жестоки. Гледаш колко хубаво са облечени и бам, а мястото няма значение - магазин, ресторант, плаж, изоставен склад. Сила използва по-малко физическа сила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понякога си мисля, че жените са по-жестоки, злопаметни и тънкообидни. Въпреки това не могат да бъдат лидери, явно не мислят в мащаб.

 

Тук обаче

 

Off Topic

като че ли имаше саможертва от страна на 'лелята', която ме бодна в сърцето...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Има виц :)

Какво ще стане, ако държавите бъдат управлявани само от жени?
 – Войни няма да има, но ще има държавикоито не си говорят
 
Обаче мащехата е представена като абсолютното зло. Тя е Лорд Волдемор в " Хари Потър" или Черният пушек в Лост. 
 
Аха, това ми е първия тайландски сериал :)
 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно.
Драматичен сюжет, но с моменти на насилие. 

Spoiler

 

Желанието за мъст расте, расте и накрая избухва до толкова, че някой трябва да умре, за да има мир.
 Главният герой е секси антагонист, който търси справеливост и раздава юмруци - буквално и преносно. Не, че другите бяха по-читави. Всички имаха спешна нужда от психолог. Да си лекуват травмите и пристрастяванията. 
Женските персонажи бяха един път. Сякаш разиграваха различни персонажи от Пепеляшка.WTF. Имаше нещо сбъркано в поведението им. Всякаква липса на емпатия от страна на семействата.Толкова жестоко отношение към дете.Направо е страшно.Разбирам го, незнам дали го оправдавам, но го разбирам. Всъщност нямаше да усетят наказанието ако беше  дошло по друг начин.

Мин не разбрах защо се примиряваше с подобно отношение? 
Сила и Мин бяха толкова различни по-характер.Сила,хлъднокръвен и вманиачен до лудост и Мин - наивна и добродушна.Ин и Ян.Те се допълваха,блъскаха се един в друг и се обичаха. Сила  трябваше да се промени, да преодолее миналото си и да отмъсти, за да оцелее любовта му. Мин имаше нужда да и махнат розовите очила.
Контрасни образи, които някак си се балансираха.

 


Само не ми допадна липсата на баланс в героите. Добри или лоши. Средно положение няма.
И женският бой.

Някои неща бяха нелогични или зашити с бели конци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан.
Останах озадачена от  живота и разбиранията им.

Искат да прокарат идея за равенство между класите, явно е голям проблем в обществото им, но го правят по странен за нашия морал начин.
Лансират скандални тези, че няма нищо лошо в това да си сводник, че проститутките са добрите във филма, ок е мъжете да имат извънбрачни деца, че и деца от проститутки, тези деца са честните, доблестните, милостивите, добрите. Обратно, законните деца са винаги лекета, зли, неморални, майките им са чудовища...
Наистина, никакъв баланс, никаква нормалност.
Като се абстрахирам от културния шок, двамата главни си отиват, имат химия, малко с насилие ставаха нещата, но на малката взе, че и хареса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно... Явно ни е действала на подсъзнателно ниво някаква телепатия , че толкова народ да му е обърнал внимание по едно и също време. И аз го броя за изгледан, нищо, че е на вентилатор. Все не стигаше реда до него - сега му дойде времето.  Нищо ново под слънцето / тайландското имам пред вид :D/

Всъщност подобно на коментара на @Scarlet Heart , тук засягат огромното неравенство в социалния статус и произхождащото от това отношение на обществото към дадената личност. Не опират обаче проблемите до класата, т.е. до социална група , а до произхода.  Реално и двете деца са признати като наследници от бащите с аристократична кръв, което ги прави също членове на семейството. Но те се водят негласната  "втора категория" , защото не са "чистокръвни" аристократи и не са "плод" на официалния брак.  Именно защото майките им са "простосмъртни" и  любовници, те са третирани като боклуци.

Сюжетната нишка с клубовете, хазарта, проститутките и сутеньорството бяха само за засилване на краските. Поспрягаха малко и "мафия", но тъй, както ги гледах да се моткат всички самички, без поне един - два  бойни" гардероба"  постоянно около тях/ особено след като стана ясно, че са застрашени/ , а и охраната на клуба им беше като на ... обществена тоалетна. Изобщо - срам и позор за тези уж добре организирани среди.  Нейсе... Изкараха аристократката по-обигран и закоравял престъпник от останалите.

Е, има и един друг тънък момент - дори и да се допуска там официално двуженство, то не мисля, че има жена, склонна да дели с друга съпруга си доброволно и с радост. Може и да има някъде, някой такъв ангел небесен, дето ще приеме с отворени обиятия отрочето на съперницата си и ще го отгледа като свое, но определено тук не са имали за цел да показват изключения от правилата.

В този ред на мисли, съм склонна да приема за логична неприязънта на официалните сУпрУги, но не и изстъпленията им. Деца са все пак това, за бога! Но явно при тях мисленето не е такова. И естествено, законните отрочета ще ги тъпчат безнаказано по примера на мамките си. Това са видели и чули.

По-скоро ми напира един друг въпрос: Къде, по дяволите , в цялата тази картинка фигурират великите еб..чи , татетата. И по-скоро, дотолкова ли самовлюбеното им его  ги държи в страни от действителността, че да не виждат, чуват, или поне да се досетят за някои неща. Уж не ги представят за тъпи...То ясно, че за пред тях се държи положение и един вид отношение, а зад гърба им се отварят вратите на ада. Ама, предполага се да имат поне един верен само на тях слуга в дома си, който да ги светне за реалността. Ако се сетят да го попитат, все пак...

Това е принципна постановка, щото в конкретния случай  баш най-виновния тати се изсули сценарийно с някакви обяснения, че го оставил само да потърси дом за двама им. Алоу, нъ'л бил голЕм политик, няма на кой да разпореди да му намери дом, завалията, па се дигнал сам. И то, колко време е било това издирване, като че игла в купа сено е търсил, за да го докарат детето до това положение. Останах с впечатление, че съжителството на детето Тор с  онзи дзер е било доста дълго. Един телефонен разговор би му решил всички жилищни дертове и спесил целия трагичен сценарий, ама е нямало кой да му каже... Нагледен пример, колко са важни за политиците  добрите съветници! :P;)

Другата росна китка, алцхаймерът, обаче си е бил в къщи през всичкото време. И ако сега го изкараха слаб, болен и зависим от семейството си, то преди се предполага да е имал някакво влияние и авторитет. Като толкоз си обича щерката да е тропнал по масата и да е вкарал "ред и дисциплина" овреме. Все пак в тяхното общество цари твърд патриархат и жените/ било и аристократки/ са последна дупка.  Подозирам, че и там пълното безхаберие е било решаващ фактор. 

И за да не продължа словоблудствата - според мен , точно в този тип социална реалност се цели да критикува сюжета. Обират пишкира най-невинните, заради това, че някои  не мислят навреме с тази глава, която трябва, и щото приемат, че всичко им е позволено / заради статуса, обществените нагласи и традициите/. 

Уф, стана пак чаршаф. Сори!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, бащите са от добрите, заедно със сводниците и проститутките. Те вина нямат, само добродетели. Голямото зло са законните съпруги от сой
и глезените им деца, които явно възпитават сами.
Накрая злото изгоря, доброто възтържествува и се оттегли в бараката да яде кисело манго против сутрешно гадене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно всичко е много преувеличено, за да изглежда по-драматично. Едните страдаха от Стокхолмски синдром,а другите умело го използваха и показваха тираничния си нрав. Мин нямаше нужда от това семейство, че и да се радва от остатъците на сестра си. Можеше спокойно да им тегли една и да си живее спокойно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BGM плейлист:

 

Оф, бях забравила къф мръсник може да бъде. Сваляческите му номера са by the book.

 

Off Topic

Прелъстена и изоставена, ама не по най-бързата процедура, че да й е още по-гадно на кака. Чак на мен ми загорча :rolleyes:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе прелъстената тъкмо наскоро се обясняваше как и на най-свестния мъж не знаеш кога ще му се активира плейбой хромозомата :D

 

@helyg, на Пийра жена му не ти ли мяза на Ким Кардашиян с червено червило :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли свестни мъже? Ще я видим по-късно тази прелъстена и изоставена. Може пък да я потърсят отново. В лакорните често се случва. Техните големи любови винаги така започват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има де, баш главния. Най-свестният е той :lol2:

 

И други работи има, ама не можем да взаимстваме идеи, щот развалихме годежа :D

 

А най-много пеперуди има. @helyg през ден ги лови :D

 

tumblr_pq5yrgrnvJ1x63grto2_540.gifv tumblr_pq5yrgrnvJ1x63grto3_540.gifv

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, helyg said:

Цяло стадо пипируди е подгонил към мен тоя тип.

Пийни нещо срещу пеперуди и ще ти се оправи стомаха. 

А за разваления годеж аз нямам никаква вина. Съжалявай сега, че не можеш да претвориш в действие такива отлични идеи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...