Jump to content

Recommended Posts

D1HZDlaV4AI0-2w

 

Off Topic

Doctor-Prisoner-Poster2.jpg

 

Dr. Prisoner(닥터 프리즈너)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Dakteo Peurizeuneo

Период на излъчване: 20 март 2019 – 15 май 2019

Време на излъчване: Сряда - Четвъртък 22:00

Жанр: Медицинска драма

Канал: KBS2

Епизоди: 32

Режисьор: Hwang In Hyuk (Laurel Tree Tailors, Assembly, Spy Myeong Wol, Sungkyunkwan Scandal, The Iron Empress)

Сценарист: Park Kye Ok (Cain and Abel, Foolish Mom,  Inspiring Generation - ep. 11-24)

Субтитри: Английски

          

Участват:

Namgung Min като Na Yi Je

Kwon Na Ra (Hello Venus) като Han So Geum

Kim Byung Chul като Sun Min Sik

Choi Won Young като Lee Jae Joon

Lee Da In като Lee Jae In

Park Eun Suk като Lee Jae Hwan

Jin Hee Kyung като Mo Yi Ra

Kang Hong Suk като gangster

 

Резюме: „Doctor Prisoner“ разказва за топ доктор в Център за спешна медицинска помощ на университетската болница, квалифициран специалист, който лекува пациентите си с пълна преданост и без дискриминация. Той е превърнат от директора на болницата в изкупителна жертва при случай със злоупотреби и медицинският му лиценз е поставен под въпрос. Започвайки работа в медицинската клиника на затвора, На И Дже (Namgung Min) среща магнати, уличени в кражби, знаменитости, хванати за наркотици, спортни звезди, пристрастени към хазарт, и шефове на банди. Той решава да ги превърне в свои съюзници, за да отмъсти на болницата, която го е предала. В същото време там среща Хан Со Гъм (Kwon Na Ra), психиатър с топло сърце, започнала работа в затвора в опит да разбере обстоятелствата около смъртта на брат ѝ, излежавал присъда там. Тя подозира, че смъртният му акт е бил подправен…

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще изчакам да приключи и тогава ще го видя. Сюжета не ме заинтригува толкова колкото участието на Kim Byung Chul, ролята му в Гоблин беше малка и доста клиширана, но пак я направи запомняща се. Дано и тук да е отрицателния герой, отдава му се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитах да изчаквам  за БГ превода, но сериалът е много интересен, кастът - великолепен и вече го следя текущо ;)! Засега си заслужава чакането на новите епизоди.

Off Topic

И debil4е ,  Kim Byung Chul прави великолепна главна роля на злодей!

Препоръчвам драмата! Благодаря за БГ буквите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19.04.2019 г. at 13:31, dido100 написа:

Не е чак токова зле, но има големи дупки в сюжета и затова сценарият на моменти е смешен.

Един от интересните серали на този сезон, пък и харесвам Namgung Min :wub:!  Заслужават адмирации и "злодеите", характерно за корейските драми. Преводът на БГ е експресен - отново благодаря! ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата завърши май - епизодите са 32 , а не 40, както е обявено по-горе ;) . И по нашите тракери. То и повече няма какво да се очаква...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ми се завъртя главата от толкова конспирации и злодеи на кило:o Не казвам, че не ми хареса, но имаше нелогични неща, които откровено ме издразниха. Като цяло те държи в напрежение и искаш да видиш как ще завърши историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем нелош трилър, с много обрати преливащи сиви тонове по корейски, с куп логически несъстоятелности, които обаче актьорите отиграха отлично.

 

Очаквах малко повече романтика, имаше терен, но изгуби за сметка на обичаната от корейците психопатия. :lol:  Какво толкова имат срещу романтиката из трилърите, вписва се в жанра? :dunno: 

 

Злодеите бяха прелест, с главния злодей обаче сценаристите прекалиха, но актьорът е харизматичен. А главният герой си е луд за връзване, актьорът има убийствен поглед, красота, идеално се допълваше с лошите! Ако не му се беше прецакал животът, така и нямаше да открие какъв добър интригант и стратег е!

 

Гледането си заслужава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло ми хареса – имаше много динамика и постоянно надцакване между добри и лоши, което държи интереса. А и сюжети с отмъщение обичам по принцип (достоверност не търся, така че дупките в сюжета не ми правят особено впечатление или поне не ме дразнят). Щеше ми се обаче малко повече принципност да има главният – в желанието да постигне целта си се съюзи с кого ли не, включително с виновника на убитото глухонямо семейство, а това ми дойде в повече. "Целта оправдава средствата" не е моят принцип. По същия начин действаха и останалите герои. Но пък явно идеята беше да се покаже, че с голямото зло можеш да се пребориш само ако и ти се превърнеш в злодей. Нам Гунг Мин тук е в амплоа, което много му отива, бившият шеф на затвора също беше блестящ – двамата имаха отлична химия между другото. Злодеят – също добре подбран. Много ми хареса вторият син на "Теган" – в началото беше адски противен персонаж, в затвора се смях много с простотиите му, а накрая, докато беше в болницата, показа и още едно, по-различно лице. 

 

Не знам дали краят предполага продължение (според мен не), но пък беше много никакъв и определено не ми хареса. При толкова врътки и надиграване в 16 епизода можеха да се постараят много повече с финала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотна игра на тронове и надцакване в затвора (и не само) си разиграха главните действащи лица! Хареса ми сериалът! Лично за мен,  първи епизод беше много силен, след което тръгна леко неубедително, но след 6-7 епизод, та чак до финала, ме държеше постоянно в напрежение и засилваше любопитсвото ми за развитието на различните "битки". На пръв поглед познат сюжет, но нещото, което много ми хареса като идея бяха случаите за спиране на действащите присъди. По едно време се обърках кой какви карти държи в ръцете си, но поне от психологическа и емоционална гледна точка ги усещах нещата :D. На моменти наистина се създаваше усещането за липса на положителен герой, заради крайните рисковани действия на доктор На И Дже. Интересни конспиративни колаборации се създаваха за кратки периоди, използвайки се за взаимна изгода. Може би е имало пропуски в сценария, но аз не съм ги усетила.

Актьорската игра сред главните герои беше блестяща. В началото ме издразни тази на втория син на Теган, но после се поправи младежът, та чак ми стана симпатичен. Namgung Min си го харесвам, откакто го гледах в Chief Kim и естествено и тук съм доволна от това, което видях. Харесва ми, че разнообразява с ролите. :) Choi Won Young, който го играе баш злодея, много ми хареса да го видя в такава отрицателна и леко психясала роля. Засичам го из различни сериали и определно искам да го гледам още и още. A любимците ми в този сериал са Госпожа O и Прокурорът :es:. Интересно привличане и химия имаше между тях и внасяха лека свежест. 

Музиката също ми хареса, на много места засилваше напрежението. 

Финалът не беше изненада. Нямах усещането, че ни подсказват продължение, но има обявен втори сезон за 2021 в mydramalist. Не знам, до колко е реална информацията. 

Иначе сериалът е динамичен, интересен, завъртян и с много неочаквани обрати. Заслужава си гледането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...