Jump to content

lazeto

Recommended Posts

MV5BMDgwY2ZkOWItOGVjYi00NDE5LTllOTEtYzBiMjgyYzIwMmUyXkEyXkFqcGdeQXVyNTI4ODg2Mjc@._V1_SY1000_CR0,0,707,1000_AL_.jpg

 

Mirai (未来のミライ)

Страна: Япония

Също така известен като: Mirai of the Future

Премиера: 20 Юли 2018

Времетраене: 98 мин.

Жанр: Приключенски, Драма, Фентъзи, Анимация

Режисьор: Mamoru Hosoda

Студио: Studio Chizu

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Ролите озвучават:

Kuroki, Haru като Oota, Mirai (voice)

Kamishiraishi, Moka като Oota, Kun (voice)

Yoshihara, Mitsuo като Yukko (voice)

Fukuyama, Masaharu като Oota, Great-Grandfather (voice)

Yakusho, Koji като Oota, Grandfather (voice)

Miyazaki, Yoshiko като Oota, Grandmother (voice)

Aso, Kumiko като Oota, Mother (voice)

Hoshino, Gen като Oota, Father (voice)

 

Резюме: Когато четиригодишният Kun посреща новата си сестра, светът му се обръща с главата надолу. Наречена Mirai (което означава „бъдеще“), бебето бързо печели сърцата на цялото семейство на Kun. Тъй като майка му се връща на работа, а баща му се бори да управлява домакинството, той става все по-ревнив към бебето Mirai... докато един ден не попада в магическа градината, където се среща със странни гости от миналото и бъдещето, включително сестра му Mirai, като тийнейджърка. Заедно Kun и тийнейджърката Mirai тръгват на пътешествие във времето и пространството, разкривайки невероятната история на семейството му. Но защо Mirai идва от бъдещето?

 

Награди: Annie Awards - Best Animated Feature — Independent (Mirai).

Florida Film Critics Circle Awards - Best Animated Film (Mirai).

 

 

 

Български субтитри :subs: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва не го спрях след 15-20 минути реване и тръшкане от страна на хлапето в главната роля. Не знам как ги докарваше тези високи тонове, но беше наистина мъчително преживяване. :D Обаче нали е Хосода все пак... та реших да се изнасиля. Намалих звука максимално, взех един аспирин за главоболието и се въоръжих с всичкото търпение, на което съм способен. За щастие усилията ми бяха възнаградени. :28558: Филмът ще се хареса особено много на всички родители, които (вероятно) са преминали през един малък ад, докато онези врещяши, сополиви, немирни, разхвърляни, вечно недоволни, гладни, непохватни и търсещи постоянно внимание изчадия, наречени деца, са растяли. Пък за тези като мен, които още не са си го причинили, ще им даде известна представа за това какво ги чака. :unsure: Заглавието показва пътуване през родословното дърво 4 поколения назад (чак до ВСВ) и 2 поколения напред в бъдещето през невръстния поглед на малкия Кун и порасналата Мирай. Умело са вплетени три времеви линии и по един доста алегоричен начин са представени първите уроци, които малкия човек трябва да научи... понякога и съвсем сам. Типично семеен филм, подходящ и за пораснали деца. Лична оценка: 7.5/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах проблем с навлизането в историята. С напредване на времето, идеята за пътуване през няколко поколения изкристализира и стана по-интересно, но като цяло за мен това аниме е по-слабо от предходното на Хосода, макар да разглежда важната тема за семейството.

Друго нещо, което ми направи странно впечатление: защо са използвали момиче, за да дублират гласа на малкия Кун?! Разликата се усещаше.

И защо японското заглавие е Мирай от бъдещето, при положение че във времето видяхме толкова други хора от семейството - назад и напред във времето? Самата Мирай не ми се стори водеща и дори ключова фигура.

Може и аз да не съм го разбрала изцяло. Вероятно трябва да повторя, но последните няколко филмови анимета, които гледах, не успяха изцяло да задоволят потребностите ми от силни и докосващи истории на екрана. Иначе рисунките са прекрасни и не бих ги заменила за компютърните образи на западните анимации.

Наскоро отново четох изказвания на японски аниматори, които се оплакват от липса на свежи идеи и креативни млади хора, които да продължат делото на по-възрастните аниматори. Почти никой не се наема да работи при лошите условия, които им се предоставят: 18 часа на ден и ниско заплащане.

Дано да се променят нещата, но като гледам, в момента аниматорите завиват в съвсем друга посока, която изглежда се котира, а това е много тъжно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото мъжкият глас би звучал прекалено дрезгаво за момче, ненавлязло още в пубертета. Затова използват женско сейю, за да докарат по-пискливите тонове. В много анимета използват жени за озвучаването на мъжки персонажи. Най-популярният такъв пример е героят на Наруто. Повечето хора не биха дори предположили, че го озвучава жена. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...