Jump to content

Solo Leveling (2018)


debil4e

Recommended Posts

Левълинга съм го захапала здраво. Срам ме е да си призная, но точа личи по главния. Много му стискам палци да му намерят достойна женка далеч от шаблона. Или поне искам някоя нахакана кака да се появи за разнообразие. Даже предпочитам да не е с цел любовен интерес. Кефи ме авторът как си играе на 'ела си, иди си' с романса, ха-ха. Като ми изпляскаха моделката и щях да падна. Русокоска също не ме радва особено като характер. Безлична ми е. Дано ме опровергае по-натам. Кефи ме как нашият се усеща, че битките и любовта не вървят ръка за ръка и засега успешно се прави, че не разбира за какво му пеят :lol2: Любовта размеква и разсейва човек. Намесят ли се емоции, ставаш уязвим. Вече достатъчно се разкикерчва между това да разкрие какво е той самият и това да опази семейството си. Много интересно разказва авторът, и както и вие пишете - няма пълнеж :wub:

 

Мравчо продължава да ми е фаворит. Кърти! Така съм се смяла с него, ле-ле :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Совите не са това, което са..."

Само това ми се въртеше в главата, докато четях чапа и за мен този бе по-омагьосващ от предишния! Много интелигентен подход от автора/редактора/все ми е тая от кого, важен е резултата:D Чак не смея да пиша и в спойлер, да не разваля удоволствието на четящите. По дяволите, наистина го искам анимирано, но от студио, което ще се постарае, а няма да отбие номера. Има едно, което го направи, но не съм фен на историята - The God of High School. MAPPA са се справили превъзходно, като при това са се придържали към сюжета-какво повече може да желае човек:D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се наточиш за нещо и не стане е гадно. Тази седмица нямаше чап, причината-здравословни проблеми на автора. Пожелавам му пълно възстановяване и ще чакам колкото е нужно, щот една седмица както е обявено не звучи добре. Имам предвид, че ако не оздравее, а само му е станало по-леко, после започва периодично да зачезва и се губи интереса. Да кажат например месец, но да се върне в добро състояние и така да продължи..., леле че съм мрънкачB)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво се опитва да каже авторът с това за

Off Topic

'Безсмъртната армия'. Убягна ми. Бясна съм! Тея малоумни ли са? Няколко чапа по-рано главният им каза: 'не влизайте при боса, няма да оцелеете'. Колко прости трябва да са, за да влязат там преди да им е казал, че е разчистено. Седят като изтокани и си бъбрят на чашка чай и канелени сладки, гледайки Смъртта в очите. Все едно скивах заколение. Какъв е бил въпросът, чийто отговор е: 'отговорът е в теб'. Ми, аз вече забравих въпроса :blush: И ми е интересно, на кого ще припише победата при боса, след като каза, че не е бил той? Изобщо оцеля ли някой от другите.

Едит: Покрай четенето на следващите чапове ми стана ясно, че без помощта на останалите ловци, вероятно главният герой щеше да бъде размазан изпадайки в този ступор.

Русокоска?

 

*До чап 128*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвах се да се въздържам от коментари, щот повечето щяха да са от типа "невероятно", "страхотно", "спиращо дъха" ... абе схващате картинката, но наистина автора прави показно как се държи читателя на нокти всеки чап и все пак това да не му дотяга:up:

След връщането в първото двойно подземие, това което получихме бяха повече въпроси отколкото отговори. Логичен избор, насоката с битката между ангелите и демоните, беше прекалено очевидна, преексплоатирана и съответно скучна, затова и той я използва само като кукичка. Със сигурност е имало подсказки из нея, но ще ги открия когато им дойде времето, а той го използва за да върне на нашия човешкия облик. Тази битка беше необходима, за да напомни на ГГ, покрай него и на нас, че винаги има някой по-силен и ако се самозабравиш не те чака нищо добро.

Освен физически, той порастна и емоционално. Много харесах сцената със сестрата - посттравматичния стрес при нея е налице, страхът също, но не го спря, а той и Благодари, искрено. Само в няколко панела, автора показа другото лице на Героите(лекари, пожарникари, спасители, полица и тн), за което някак много удобно забравяме, а именно, че те също имат близки и именно на тях дължим, че героите продължават да вършат това, в което са добри, защото има кого да защитават, сори за отклонението. Тук образа на майката остана на заден план някак, засега не я развиват все още, ще видим нататък.

Малко се притеснявах да няма някоя почивка баш преди битката в Япония, но нямаше и криенето за нашия приключи, не че има как да спре медиите тук, става сериозен пред света: Arise ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сестрата повтаря съдбата на майката. Скъп за нея човек се излага на опасност, за да спаси другите с вероятно фалшиви обещания, че ще се върне. Кого наричаме герой в реалния живот? Изключението, а не константата. Човек рискувал един път живота си, за да спаси някого. Какъв е шансът от загуба на живота му или провал? Много висок. Де факто понякога е чист късмет, че и той самият е оцелял. Т.е. рискът определя това, дали ще си герой или не. Кого наричаме герой в комиксите-този който постоянно е в ход да спасява и помага на другите. Но героите рано или късно падат в боя, защото ако не подбираш правилно битките си шансът, уменията или противникът ти ще те прецакат в един момент. Мисълта ми е, че главният трябва да подбира битките си и да допусне, че сам не можеш да се справиш с всичко, колкото и да си добър. Хареса ми решението му да не споделя за трите дози лекарство. Ако не можеш да спасиш всички, не прави спекулации с лекуването. Освен това се чудех, дали и сестра му няма сънната болест, но засега май по-скоро се клони към депресия и посттравматичен стрес. Чела съм и друг проект на този автор и емоциите, които ми предава сега са различни. Тук заложената психология направо си играе със сърцето ми. Определено знае какво прави. Та да се върна на героите. В реала истинските герои не са само тези, които веднъж в живота си са направили нещо изключително, а онези, които правят по нещо за другите всеки ден: дарителите на кръв спасяват животи всеки ден например, но никой не говори за тях като за нещо велико. Защо? Защото те не са интересни. Около тях няма шум, те не са по-различни от средностатистическия човек. Няма нищо лъскаво в тях. Никой не взема присърце, че са отделили време, мисъл и грижа да дарят буквално част от себе си на някого другиго. Всеки е важен, защото брънка по брънка прави цялото. Но повечето хора виждат само лицето най-отпред, не и поддържащата сила/мускулите и ума. Без пожарникарите, медиците, учените и чистачите по улицата, светът нямаше да е такъв, какъвто го познаваме. Всеки е важен. А мисълта за това кой е герой доста ми се измени с времето :)

Благодаря ти, че разбули неяснотите ми в тази част,
debil4e. Сега отивам да прочета новия чап :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, чуденката при бащата на вицето, там беше като в оня прастар анекдот: "сега имаш две възможности ..." Опциите бяха две, приема/отказва и при всеки избор следват две нови:) Тук беше същото, хареса ми точно аргументацията защо избра да не казва засега, тоест научи се да подлага всичко на съмнение-голямо израстване, особено при вярващите:D  Разбира се, но отхвърли напълно вероятността на по късен етап да помогне ако е истина, но не и в момента. Както в любимия евфемизъм на комунистическата власт(и другите подобни), че проверката е висша степен на доверие:rolleyes:

Както и да е, притеснявах се от действията на вицето или по-точно от желанието му да се докаже и да излезе от сянката. Нема лошо, все пак благодарение на този му стремеж,(тогава беше да изпъкне пред брат си, но целта беше същата-собствено място под слънцето), ГГ дължи първоначалния си капитал и може да си позволи вече собствена гилдия. Обаче може да коства и живота му, да не говорим, че нашия трябва и него да пази...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, какво стана току-що? Почувствах се сякаш са издърпали килимчето изпод краката ми. За първи път виждам автор така да претупва битка, но не защото не му се занимава или не знае как да я развие, а защото цели нещо по-голямо. Сега ме остави с чуденето какво. Много показно заяви колко точно е силен главният. Щях да съм по-удовлетворена, ако имаше поне 2-3 чапа разучаване преди да разгадае как да победи титана. Сега някак не ми легна достатъчно емоционално на сърцето. Не ми донесе нужната екзалтация. Но пък ме кара още повече да се възхищавам на автора, защото не използва традиционни методи. Главният лети високо-високо. Направо ме е страх колко бързо някой от Големите може да го приземи. Нашият вероятно е още едва в началото на стълбичката. Може в показаното до сега да казват, че е без лимит в силата, но това далеч не значи, че тези които още не са ни се разкрили не са далеч по-напред в материала от него. Очаквам с нетърпение :wub:

 

*До чап 136*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много точно и съвпада и с моето мнение:D Понеже очаквах ефекта "уау"още миналия чап и тогава останах само "фссст", поизчаках този, да видя накъде вървят нещата. Хареса ми контраста, колкото и да е силен е МАЛЪК, а този е огромен! Затова и автора удобно му намери слабо място, достатъчно по размер да може нашия да го гътне. Все пак през цялото време пред очите ми беше сцената с каубоя и римския центурион от "Нощ в музея"2-двамата махат мечове героично и в забавен каданс, само за да видим как нанасят щети като от топлийки по ботушите на противника:lol2:

Колкото до по-силни противници-знаем, че има, онези дето пуснаха гигантите и просто люпят семки некъде в тъмното, зяпайки представлението. Сега чакам да видя дали ще ги зърне или по точно дали ще му се покажат. Освен всичко друго, тяхната цел още дори не е спомената! А, и дали нашия ще си направи сянка и от този дето го гътна току що.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той сенки може да си налюпи доста, но се зачудих, какво би станало, ако тази армия, която му предоставят сега като воини не са подставени и в един момент не се обърнат срещу него. Защото твърде много му станаха войниците. Той не подменя старите, но и не спира да трупа нови и то с бързи темпове. И моето съзнание почва да търси уловка. Също би ми било интересно какво би представлявала битка между двама монарси некромансъри. Убедена съм, че има тактика да вземеш волята на противниковата армия или някакъв вид унищожение. Като заговорихме за порталите. Преди се спазваше установен ред как, къде, колко порти ще се отворят. Сега настана пълен хаос. Кое предизвика тази промяна? Държанието на Създателя също ме озадачи. Той се показа първи от Големите. Обикновено Създателя играе последен на сцената. Сякаш нещо го беше принудило да се покаже сега. Да даде някакви насоки, които на този етап останаха мъгляви. Да подготви главния за нещо? Сега сякаш вече или няма никой който да контролира порталите или този, който има власт над тях си прави каквото ще. Възможно е и да го прави, за да види кои са силните на деня. Историята взе да става мащабна. За толкова голям сюжет авторът успява да поддържа всичките си герои наравно, без това да е за сметка на динамиката на развитие. Респект!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си, че ще успеят да събудят дракона. Жалко, че така свършиха нещата. Сцената беше сладка, смешна и мила. Усмихна ме. И после БУМ, ми отнеха усмивката. Ето, че се случи. То беше ясно. Но не ми хареса, че написаха, че е 'забравил' да сложи сянка на другарчето. Главният има достатъчно брой сенки и сила, за да сложи по две от тях вероятно на всеки член от корейската нация и из един път 'забравил' бил. Някак ми звучи кухо и разочароващо като обяснение. Виж другарчето да беше нападнато от чудовище и сянката нещо да се разсея та този да го отвлече-разбирам. Ма 'забравил', не върви. И някак си мисля, че другарчето няма да оцелее. Този, който го отвлече от него още в предния епизод миришеше на кръв и смърт. Освен това е тъп, та дрънка. Проси си да го затрият двама от най-силните ловци.

* До чап 143*

 

Нашият пич е красив и мега гига бесен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е ефекта "уау", който очаквах от доста време:o:yes: Дракони, портали с гиганти, тинтири -минтири, когато нашия е наистина ядосан и ние дето го четем настръхваме:D Чакам другия чап с нетърпение и тогава ще философствам, тоест ще разтягам локуми.

 

П.С. Момчета, пропускате, чист екшън от най-висока класа и поне засега без грам романтика, БЛ и тн:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напрежението продължава да се нагнетява. Битка между двама от най-силните ловци( "крале") и за първи път не съм сигурна за изхода на двубоя. Не говоря за загуба на нашия, но и не виждам как ще оставят хамериканеца да е губещия...причини и в уеба и извън него колкото щеш. Вероятно автора ще прекрати битката, кой и как ще го направи, ще разберем по нататък, обаче това е логичния изход. Самата схватка беше търсена, и от ловеца и от щатите и поне според мен целта беше да притиснат нашия по всички флангове, (номера с пръчката и моркова) за да го принудят да се присъедини към Щатите. Както знаем когато искат нещо, не подбират методите си, така че не бих се изненадала ако атакуват по всички фронтове, защото ако го накарат да се чувства виновен ще искат всичко без да дават нищо в замяна. Грандиозно, нямам търпение за другия чап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера реших, че автора все пак не се е възстановил достатъчно и ще има хиатус, но тази вече ме опровергаха и се радвам:)

Страхотна битка, без разтегляне, което си е идеално и особено ми хареса, че не познах изхода:P Неочаквано смел ход от автора, за което шапка му свалям и дори може да се престраша все пак да "прочета" новелата, макар че в конкретния случай нещо все ме дърпа назад.

Off Topic

Кавичките са за превода и не е само той причината, въпреки че не устоях напълно и хвърлих едно око на продълженията ма не се брои, щот искам да се насладя на пътя дотам чрез уеба:D На напомпания американец му размазаха физиономията, а според автора китаеца е по-силния... Имаме сблъсък на бивши величия, които още не са разбрали, че са такива и новите сили на геополитическата сцена, които вече диктуват световния ред, щом го има и в уебовете, значи това е новата реалност или почти.

А, новия генерал как го строяват:lol2: Даже към мравчо беше по-мил нашия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eй, осмели се автора да нарита качествено задника на американеца от името на Корея! Май до сега, другаде, такова "своеволие" не съм засичала. Получава адмирации!

А новият генерал има да плаща за стари грехове, Деби, затуй ще е явно на първоначален строг режим. ;)

Да е жив и здрав авторът още мнооого време! Явно молитвите от всичките чакащи са подействали като лечебна мантра.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както се осмели, така и замаза положението, ма те братята хамериканци били много готини типове бе, сритаха им задниците, после станаха първи дружки при тва без лоши чувства...:o

Обаче гадния намек от предния чап, биде реализиран веднага. Адски мразя, когато гътнат персонаж, който харесвам - дядото си беше класа от всякъде, май само той беше наясно, че си има "сянка":( Обаче разговора с тоя ледения от началото на втори сезон ме обърка, май ще трябва да препрочета последните четири пет чапа с другия превод, че неяснотите станаха множко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже новите чапове си бяха доста напрегнати, чаках да видя как сритват задника на нашия-не с нетърпение де. Ония са Крале отдавна, при това напълно, а нашия хем все още е със съзнанието си, хем на техния фон е пеленаче и ако ги беше сритал той щеше да е адски нереално дори за деца. И тоя чап, опааа, изненада, реших, че и тук набутаха номера с "прераждането" или по-точно връщане във времето, но не би, автора си държи на стила и най-после видяхме(май) истинския Крал на сенките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хааа, на елфчо и мечо им се спече... абе сещате се:D, "Не трябва да позволим истинския да се появи..."  и тате ги изрита от сцената:lol:. Ся дали оня е Крал на сенките или на мъртвите май повече е въпрос на семантика, щот май е и двете, пък и сега вървят обяснения кое е първото - яйцето или кокошката. Голем мишмаш от монотеизъм, будизъм и традиционни вярвания и се пооплетох, май ще трябва да препрочета и обяснението на оня от двойната тъмница, дано схвана картинката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въх, забравила съм да пиша, а трябваше, все пак Свърши:D

Грандиозна битка с Краля на Драконите, но някак не успях да я съпреживея като предишните... ГГ спечели, как точно - нема да разказвам и после нещата се развиха както се очакваше, нашия използва коза с артефакта от утрепания "Всемогъщ" за да даде за последен път шанс на хората, но без да имат специални сили. Разбира се, с едно изключение, нашия си ги запази, и силите и спомените, за да може да го раздава Страж и да спре кралете преди да нахлуят. Сбитичък край, да не кажа претупан, но пак е край. При желание може да се прочетат алтернативните завършеци в  новелата. Аз вече проверявам новото заглавие на групата, която го превеждаше, но за да съм честна мернах едно съвсем ново, което определено дава заявка да заеме мястото на левълинга.

 

С гугъл преводача звучи като world after destruction

f4c70cc547b7e8ac.jpg

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...