Jump to content

Solo Leveling (2018)


debil4e

Recommended Posts

Преди 6 часа, voileta написа:

.............Също и цитата на Ницше, адашче, ако се сещаш кой чап е метни насам, моля, който също беше заложен много на място и даде дълбок смисъл и време за размисъл от моята страна на монитора....

 

Вие питате - ние отговаряме.

Минах на бегом покрай него преди няколко часа. :D 

Началото на 34 чап. В превод от руски: " Този, който се сражава с чудовища трябва да следи, да не се превърне сам в такова. И ако ти дълго гледаш/ се взираш/  в бездната, то и бездната те гледа/ се взира в теб/." Ф.Ницше 

Но след този цитат има не по-малко дълбокосмислени мъдрости.: 

"Ловец - това е този, който безчислено количество смърти и самият той отнема живот.Затова съществуват много ситуации, където се налага да се сражават не само с чудовища, но и един с друг.Ние сме "идеални" машини  за убийства. Това се отнася и за теб.Ти нали не слагаш ловците и обикновенните хора в една категория?"

Това са предсмъртните думи на онзи от бюрото, дето взе парите да убие тримата затворника. И покрай тях щеше да мине под ножа всички, ама му излязоха криви сметките с ГГ в групата. Той, заедно с онзи поамериканчен кореец S- класа ловец , просто бяха нагледния пример за загубата на всичко човешко. Тоест до къде може да се стигне при липса на качесвени морални устои. Те бяха по-чудовища и от чудовищата. В този ред на мисли, малко по-нататък самия Джин У "осъди" последния оцелял затворник на зверска смърт, но някак си това се преглътна без проблем.

Та, в 34-4 , пак същия лилавокос дзвер в човешки образ му предрече на ГГ , че ще стане толкова силен, колкото далече сянката му ще навлезе в тъмнината. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това и казах, че става "злодей" когато спре да се вписва в рамката наложена му от обществото, въпрос на семиотика:D В Неукротимия имахме същата ситуация, дори там Jiang Cheng директно си го каза, че докато убива техните врагове е приятел/герой и в момента. Човешката история е пълна с подобни "герои" и "злодеи" и художествените произведения просто я копират.

Колкото до въпросния цитат от Ницше...на толкова места съм го срещала, че дори не забелязах, направо си е нарицателен за подобни заглавия. Обаче най-харесвам употребата му в "Крадец на време", но както за пореден път уточнявам-Тери Прачет си го обичам:D

 

А, покрай разговора за Ницше се сетих, че ще пусна тема на едно друго туунче. Шоджо, ГГ е момиче и го раздава месия, но там е набутан Кант:lol:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, адашче :kissx: Точно, разлики няма. Главният герой направи същото, каквото и демоните правят-уби хората, защото му беше наредено, но и защото това беше единственият начин да излезе жив от там. Това е ултиматум-убиваш, за да не бъдеш убит. Честно казано след тази арка и на мен, както и на богатото синче с него ми се стори, че психиката му е много различна. Главният герой има някаква способност да е абсолютно хладнокръвен и да не чувства вина. Или поне я крие доста дълбоко. Не мога да реша все още. Някак след битката с лордовете в началото, където само той оцеля, се пречупи. Сякаш един вид там умря слабото му неуверено аз, умря той самият в ума си и после вече нищо не беше толкова страшно и непосилно за него. Но всъщност това е идеално качество за всеки здравомислещ човек. Да не се обременяваш от другите. Той пак е съпричастен, помага доколкото може, но не позволява те да диктуват живота му. Надявам се да е разбрал, че не може да спаси всички. Колкото и да си велик, тази отговорност е непосилна. Сега като казахте за тъмнината и сянката. Имаше момент, където старото му аз му говореше. А жената, която подсилваше ловците също потвърди, че са две присъствията в него.

 

*debil4e*

Да, зависи от коя страна на барикадата си. Спрямо нея за едните си приятел, за другите враг. А всички се борят за едно и също-за оцеляване и надмощие. Чела си много повече от мен, така че само те чета и попивам. Очаквам всичко, което предложиш :wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така става когато приемам, че хората четат мисли и не се доизказвам:D Исках да кажа, че дали даден  герой е добър или лош решава обществото. Може да са от една страна и пак за минути от "добрите" да те наврат в "лошите", просто защото не си се вписъл в нечия представа, не си спасил всички едновременно, не си Бог или пък си станал си прекалено силен....Обратното обаче се среща изключително рядко.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иииии най-после започна втори сезон:panda-145:. Остана да разбера дали наистина вече ще е в петък. За самия чап ще говоря по нататък, още го осмислям:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шъ кажа я:D

Начи излязоха два епа и двата са преведени:) От коментарите стана ясно, че предишния преводач се е отказал заради официалния превод, който не само не е излязъл(даден е, че ще е на 8.08) ми е и платен. Пооправили са тарифата, но пак си е непосилна за мен, защото все още е на чап(пък и като всеки българин имам едно наум колко точно от сумата отива в автора...патреона ми харесва от тази гледна точка), а те не са по десетина бройки, а няколкостотин и аз не следя само едно заглавие;) Ще чакам още да им паднат цените и ще обмисля отново идеята.

Сега по уеба: въвеждащ 111, показаха, че нашия не е единственият "монарх", доста са. Загатнаха за създател/архитект, който си има некви негови планове и че монарсите не са вездесъщи и както показва титлата си водят техни си войни. Търсят нещо, чиито следи засякоха разбира се в Корея и това беше поводът Тате да цъфне пак на сцената:D Нашичкият разучава една от наградите след като стигна ниво 100-ключ, за онази тъмница където започна всичко.

112- когато става въпрос за романтична нишка, автора е прозрачен като стъкло. Русокоска се появи, за повече по този въпрос, прочетете чапа:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теста си е тест, макар че русокоска не е безразлична на нашичкия и нали си е и добър и призова Ирис, а не мравчо;) Е, поне не и в началото, момичето е силно, много.

Малко фенсървис за тези, на които симпатизират на тази двойка:D

 46f365dc592cb585.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, залозите са хвърлени, нашето момче е на ход:D Въпросът е, как или по скоро какъв ще е отговорът му. Не залагам на "и аз" и подскоци от радост, по вероятно е нещо от сорта: "сега нямам време, първо трябва да направя това и онова...";)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се нашият да си остане залюпен до края и хич и да не отрази любовните й пориви тип ''първи клас''. Когато има екшън, не ми се ще да ми развалят динамиката с романтика, като изчервявания и девойката вечно в беда. Предпочитам по-прикритите прояви на интерес, дето могат да ги нижат още 200 чапа. Пак няма да я вземе насериозно, та поне съм спокойна. Аз също имам трудни моменти покрай започването на новия сезон. Или съм забравила колко сексав е станал главния във времето, или са го направили още по-по-най този сезон. А облечен в костюм и с тези сини очички, буквално ми взема душата. Преди се влюбвах в аниме герои. Сега в герои от тууни. Не знам еволюирам ли, или дълбая дъното :28558: 

 

Откъм новия чап разбрах, че на всички връзката им с ''другата страна'' била ярко заслепяваща, па нашият нямал връзка с тази страна и било черен, непрогледен мрак. Дали точно затова не е така тъмно? Защото двете страни не са свързани. После започнах да мисля: а какво, ако този мрак опита да превземе нашия пич в един момент? Липсата на връзка ли го прави да няма лимит в силите си? Толкова много въпроси :blush:

*До чап 115*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, в сряда някак си не намерих време да коментирам.

Относно преминаването на нашия към "тъмната страна" имаше някакво вмятане още в първи сезон. Беше нещо като намек, че тъмнината в даден момент може да го погълне. Виж в кой чап беше...ми не помня!

Харесах обяснението как точно стават по-силни след reawakenig. Нали другите не могат, масата както ги класифицират в началото, така остават докрай. За да станат по-силни трябва да минат през ново "пробуждане" ,  да получат ъпгрейд от другата страна и да качат степен , но и това не променя нещата - с блясък, без блясък, остават застопорени в новия клас. Дори частта, че продължава да се развива и да се катери нагоре, прави нашия уникален, а това, че източникът му на сила е различен, го прави единствен по рода си. Нормално е американците да дават и мило и драго да го глътнат, в случая руна от некъв дракон дет им е разказал играта. Добре ни припомни автора за руните-в началото си ги събираше, после останаха някъде на заден план и отново ги връщат, общо взето прави опити да се придържа към първоначалната си идея и ми харесва.

Колкото до русокоска...така и не разбрах той как отговори на признанието в либоф:D Това няма значение де, поне разбрахме що почнаха с нея: трябваше да чуем предупреждението от лечителя. Неясно защо(засега) нашия не може да общува директно със сенките, освен с мравчо, затова и посланието беше за нея. Дали ще го убеди...един автор знае.

 

Вили, явно не само ти си отбелязала къв икемен стана ГГ:D Той самият го констатира,(верно, отне му известно време да забележи:lol2:), но ни дадоха да разберем, че другите прогресивно забравят как е изглеждал преди. Сестра му е единият пример, дори тези, които бяха с него в първото подземие не му отдадоха голямо значение, просто го отбелязаха мимоходом, не си впечатлиха много.

 

П.С. Сега се сещам, че първата руна беше в оня "чистач" от Организацията, а излиза, че ще имат някакво скрито значение и сериозно се чудя, той пък откъде я беше получил:huh2:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, debil4e написа:

Мдаа, в сряда някак си не намерих време да коментирам.

Относно преминаването на нашия към "тъмната страна" имаше някакво вмятане още в първи сезон. Беше нещо като намек, че тъмнината в даден момент може да го погълне. Виж в кой чап беше...ми не помня!

...................

П.С. Сега се сещам, че първата руна беше в оня "чистач" от Организацията, а излиза, че ще имат някакво скрито значение и сериозно се чудя, той пък откъде я беше получил:huh2:  

 

В началото на 34 -чап. Виж поста ми от 11 април , първия на тази страница. За това ли говориш? 

Изкушаваш ме да продължа с четенето, но твърдо ще се стисна и ще изчакам да се съберат повече или  пак да е на свършване сезона и да ги опухам наведнъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, asha написа:

 

 

Изкушаваш ме да продължа с четенето, но твърдо ще се стисна и ще изчакам да се съберат повече или  пак да е на свършване сезона и да ги опухам наведнъж.

Хубав план, но ако е като предния сезон - 2 години - бая ще си почакаш:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що, debil4e написа:

Хубав план, но ако е като предния сезон - 2 години - бая ще си почакаш:lol2:

Па, я не бързам за никъде... :lol2:  А и толкоз задачки има наредени на опашката преди него, че тъмън докато му дойде реда... и то може да са го приключили. :P:D Както стана с предния сезон. Докато ме кандърдисаш, докато се наканя...  и го изгълтах цялото наведнъж. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автора не изневери на себе си, започна да нажежава обстановката още в началото. Дойде ред и на сестричката, чак се изненадах, че не я закачи предния сезон. Очаквам какъвто си е предпазлив батко да и е цапнал и на нея една от сенките да я пази, но не знам дали ще разбере докато е в друг портал...

 

П.С. Интересно чие обаждане чакаше, щот ако е това, което си мисля нещата отиват в графа "хем сърби, хем боли":D Всъщност, топката е в неговото поле, тя се престраши, сега е негов ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятно красив 120-ти чап. И брутален също. Нямаше грам пълнеж. Всичко съществено и по много насипано. Да има. Прелест. Още веднъж отвориха дума за това кой-кого.

Off Topic

Чудовищата нямат избор, освен да изпълнят нареждането 'убий хората'. Хората от своя страна е естествено да разчистват чудовищата, за да не убиват те народа. Продължават да дълбаят в насока за дракона. Тази порта, където са останалите ловци, е абсолютно пиршество за главния. Точно неговото блюдо. Също ми хареса съпоставката как гушка сестра си и как горе в панела гушка Русокоска. Продължавам да не харесвам романтичните кукички. Ако си останат просто колеги, ще търся някви скиншип нещица и да си въобразявам, но романтика да ми изнасят, когато на софрата има толкова див екшън-не, мерси! Разсейва ме. Или само романтика, или само екшън. Превключванията ме изтощават. Споменаха и Монарсите. Изненадах се, че Мравчо може да лекува. Още повече, че той е създаден да убива хора и все още хич не ги долюбва. Ма, голям симпатяга го раздава тук :wub: Ловците не дават на мравките да ядат немъртвите, ма се оказа, че ако мравките не ги ядат, немъртвите остават активни да сеят смърт. Ще се наложи на драго сърце да молят мравките да ги ядат, лол. Не бих се изненадала, ако Мравчо тотално им поразмести кокалите на онези в подземието сам,

докато главният свари да се появи :icon_sunny:

 

*До чап 120*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето съм съгласна с теб. Бях се притеснила, че автора влиза в едно познато русло - начало, нагнетяване на напрежение, главния се появява с гръм и трясък да спаси деня, но 120чап ме поуспокои. В добавка към казаното от теб, виждам връзка с първия чап след почивката, определено беше координирано нападение от двата портала, може да има и трети в района, знам ли. Освен това този "глас" в главите им, дали е от системата, от другите Крале дето си имат техни планове или от онези, дето ги видяхме на Чеджу... Определено автора знае как да ни държи на нокти:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо реших, че ще има свързващ чап и основно ще гледаме лошия руснак дето иска суми, от които свят ти се завива и се върнахме в Корея при нашия. Обаче не хукна да тренира, а влезе в онази специална за него тъмница. И ето ти изненада - лошия се оказа друг...Нямам търпение за следващия.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този край на 126-чап направо изтрепаха рибата! :blink:

Деби, това е  е&@$и  готиното нещо!  :896767:  Няма нищо излишно, няма локуми и пълнеж. Всяко нещо си знае мястото и причината да е сложено там, както и накъде точно ще доведе нещата.Само че това го виждаш, чак когато стигнеш до съответния момент, иначе си е сюрприз след сюрприз. 

До тук 2-рия сезон държи нивото и емоцията на първия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предаде се а:lol2: Държи си нивото автора, дума няма, дори свързващите чапове не са изцяло пълнеж, а когато е "пълнеж" винаги е във вид на бой:D Всъщност, два пъти се изненадах при връщането в оригиналната гробница, но първия повече. Онова

Off Topic

ухилено нещо, дето им разказа играта се оказа ако не пешка, то някоя от другите фигури(познанията ми за шаха са на ниво обща култура, от типа "чуто/прочетено някъде:lol2:), но не и царя - друг командваше парада и втората "изненада" беше свързана с него. Очаквах да е вестителя, не самия създател на системата... Чакам следващите чапове със смесица от страх и нетърпение, защото адски се притеснявам дали ще харесам обяснението, да не се издъни като братята/сестрите Уашовски...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...