Jump to content

Solo Leveling (2018)


debil4e

Recommended Posts

Аз се бях настроила да чакам, но изглежда автора или издателите са по-нетърпеливи и от феновете, така че снощи вече имаше чап:) Вярно, че не звуча много искрено след мрънкането, но наистина се надявам автора да е добре.

Очаквано, този е фокусиран само върху битката с Краля Демон, вероятно и следващия ще е такъв, но изглежда някъде съм минала по диагонала(редовно ми е де:blush:), защото тъкмо се чудех дали ще му стигнат силите когато победи краля да си го направи сянка и той ей така между другото спомена, че този номер с демоните не става:huh: Явно ще трябва да преговоря няколко чапа назад да видя къде е споменато това и има ли обяснение защо. Дотук разликата беше, че демоните са от някаква паралелна вселена и са се озовали тук не по собствена воля, което поне досега не ги правеше кой знае колко по-различни от тия в разните портали. Просто имаха добре организирано общество и определено не бяха агресивни на подсъзнателно ниво като хякки, мечките, орките и тн, тоест не получаваха постоянно команди да избиват хора, а просто си се трепеха помежду си. Второ, ще му требят повечко от тия фърчащи гущери щом ще се бие с мутиралите мравки, един до никъде няма да му стигне.

Повечко ме интересува дали ще излезе преди да си е тръгнал японеца или първата среща ще е при битката. Освен това ми е любопитно дали шефа на гилдията с тигъра ще разкрие пред другите или по-точно кога за това, че с времето става по-силен. Той навреме се усети,че това ще го направи мишена и се постара да не изпъква докато не стане достатъчно силен за да се пази. Но явно тигъра и неговите подчинени могат да съберат две и две. Шефа на Надзорната комисия също не знае все още, както и да е, дано почивката между сезоните, да е след като се договорят за нападението на острова и преди битката. А, че ще има хиатус не се и съмнявам, този беше първия откакто е почнало заглавието и то не по график, значи просто предстои и стиска зъби дотогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си, че трябва да имам едно наум когато нещо се появява преди обявената дата. Очаквано, релийз  имаше снощи, вероятно някой от издателите е решил да пусне готовия или почти готовия чап по-рано за да не загуби скорост и така просто си навлече гнева на четящите отскоро, дето не са се сблъсквали с хиатус по болест засега-_- Нищо, опита учи:D

Нямаше изненади, просто битката с въпросния Мао приключи, при това доста бързо. Имаше едно-две неща, които може да се окажат подсказки след време: нашия този път се справи благодарение на помощта на демона-водач.  Отстрани изглеждаше незначително включване, но пък беше точно навреме и му даде възможност за заключителния удар. Второ: май въпросния Демон лорд не е чааак толкова силен, щом според прозорчето с това приключва normal quest част 2:blink: Ще се разбере когато дадат какво ще се изписва като ранг над новата сянка. Всъщност имаше нещо важно: не ми стана ясно дали нашия откри как Маото си контролираше армията без да губи от маната си, най-много да се окаже, че тоя номер се получава  когато си вече достатъчно силен, май имаше нещо такова в САО:huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми любопитно как ще тръгнат от тук нататък и поизчаках малко, но не дотолкова да пропусна чап и да чета накуп:)

Първо, потвърдиха, че демоните са различни от обитателите на порталите и подземията, тях не може да призове. Това означава, че думите на момичето-демон, че са домъкнати от друг свят са верни. За първи път вкара теорията за паралелни светове, досега повече блъскаше на нещо като живот в игра, тип САО и тн. Това добавя нова плоскост към вече разгърнатите и се надявам автора да продължи в същия дух. Това продължава да ме привлича тук, не са само битките(те са си супер де:D), главния има реален живот, гради връзки, а ние от своя страна виждаме техните такива, автораа изгражда свят на много нива, отдавна не бях попадала на толкова добро заглавие.

Второ, нашия изглеждаше силен в очите на другите преди стандартното/нормалното изпитание, но чак когато се върна успява да усеща другите както те усещаха него преди това. Значи тепърва предстои да расте за S++ или както ги нарекоха - клас от национален интерес, като нищо ще има и "световен" по нататък, май американеца беше от националния.

Трето: създаде въпросното лекарство, което подейства макар и да не се знае дали  излекува майка си напълно или ефекта ще е само временен. Но дори така създаде официален прецедент, който ще промени структурата в обществото или поне действащата от няколко столетия насам. Щом могат дори да правят лекарства създаващи чудеса...Властта  официално ще премине в ръцете на Ловците, защото силата е тяхна.Те ще създават правилата и ще командват и дори аутсайдери, които имат някаква сила пък била тя и Е клас ще се изкачат в социалната стълбица точно заради това. Предстоят трусове и коренни промени на реда в Корея и света Организацията на дядото за надзор на ловците, както и на подобните в другите страни стават  супер необходими, а където няма е неотложно да се създадат.

За първи път съм склонна да пробвам опцията за плащане и четене на няколко чапа напред, но не видях такава:( Нямам търпение за сцените в тренировъчната зала и особено как ще реагира японскиата гилдия на нашия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тренировките да започнат:) 

Покрай разните хамерикански продукции, сме свикнали дори различните поразделения на една и съща служба да се хващат за гушите при joint training, какво остава за бойци/ловци от различни държави, които поне за момента са на една страна. Шефа на японците даде ясно да се разбере, че еднствените силни според него са русокоска и дядото от Надзорния съвет. Пробва да види способностите на нашия с тренировъчен мач дето да минава за тийм билдинг и ако не беше бързата реакция на дедо, щеше да успее. Само дето хората са казали, че каквото сам си направиш...:D Нашия с едно движение обезмисли стратегията, макар и с основание.  Ако не се беше намесил шеще да има пострадали и може би комбинираната атака щеше да пропадне. Но пък японеца постигна целта си, от първа ръка ще разбере какво може новия №10. Е, това разбира се ако дедо пак не намери причина да ги спре и още по-точно, ако нашия се подчини:D Абе другият чап нечие четирибуквие ще бъде сритано и нямам търпение да го видя:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За популярността на заглавието може да се съди по сутрешния "релийз", щом започнаха да качват тролове, значи ... Подобни неща се случват само с мангите и аниметата с най-голяма фенска маса, тоест са на гребена на вълната:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познах, имаше наритан задник  и то най-силния в залата:lol2: Поне най-силния от групичката преди нашия да се появи. Лошото е, че само той разбра колко силен е в действителност новия №10, всъщност по-точно разбра, че е по-силен от него. Гото наистина тръгна насериозно и тогава разбра разликата. Изби гостудена пот, понеже чак тогава усети сянката и май не само собствената си, но това ще го видим другата сряда. По-тъжното е, че само той успя, надявах се поне дядо и русокоска да са успели ама нъц.

Иначе дотук с най-добър усет и аналитични умения от присъстващите S клас ловци е Баек-нещо-си, дето го играе Върколака у уеба:D Значи, вярно е,че той го е виждал преди дядо, русокоска и шефа и, но като бройка близките им срещи се изравниха, а само той отчете промяната в нивото на мана. Малко разочароващо от страна на русокоска, тя го е виждала в действие все пак....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже първи сезон свърши и автора си даде заслужена почивка, да нахвърля един бърз коментар, докато чакам втория(стискам сички палци дет мога, да не се получи като при други заглавия и магията да се запази)

Имаше момент, в който реших, че съм попаднала на кореец дето може и да не харесва японците, но ги уважава или поне така изглеждаше до един момент, после излезе не точно така. Информацията за мравките, която им дадоха беше вярна, но целта леееко се различаваше от посочената. Ма кво ли се чудя, всяка коза за свой крак:dunno: После се включиха и американците, които определено не бяха по-добри, а дори бяха по-арогантни или поне до един момент. Твърдо са решени да го вземат у щатско и не приемат не за отговор. Тепърва ще започват с мръсните номера и няма да са само те. След битката за Чеджу,(няма да я описвам, грандиозна и тъжна, който иска ще си я прочете), силата на нашия беше видяна от твърде много хора. Имаше неща, които слава богу, не излъчиха в ефир, но те бяха достатъчни да изплашат останалите ловци от Корея, а видяното заинтригува тези навън. Освен Япония и САЩ, загатнаха и за бъдеща намеса на Китай, а и за още една, неизвестна за сега сила. Нашия е сам, но сам го избра, защото постепенно губи част от емоциите си и намира удовлетворение основно в адреналина при битките. Май онези "елфи" ще излязат прави, той вече не е точно човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готова ли си за мен, debil4e :ilovethis:

 

И аз съм същата с онлайн игрите като главния герой. Най-слабата и обикновено винаги наранявам себе си и то в реалността докато играя. Последния път си бях купила дискове с демо версии на игри и когато зомбито излезе и ме изяде от нищото изкрещях, ударих си ръката в клавишите и хвърлих клавиатурата бягайки. Предпочитам състезанията с коли. На Супер Марио винаги подскачах заедно с джойстика от стола, докато в играта просто се забивах в първата срещната гъба и умирах, хаха. Прекрасни спомени от детството, ех.

 

Харесва ми артът тук. Особено в началната битка с лордовете. Има твърде много термини, с които не съм запозната. Трудно ми е и да наименувам героите. Та главният доста ъпгрейтна прическата си. Сега съм на 18-ти чап и гледам е ъпгрейтнал и други неща. Може да е рисувано, ма аз не съм сляпа :wub::es:

 

*До 18-ти чап*

 

Да видим ще ми понесе ли и за по-натам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че се включи:D

Артът е супер през цялото време, битките едва сега започват и а, ГГ още ще го ъпгрейдват:ilovethis: Ще спра, щот и без тва съм оспойлила темата достатъчно:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си, че противниците на ловците са съзнателни, а не изцяло зверове или плод на магия. Защото когато нашият пич се би с Червения рицар без оръжие, рицарят също остави оръжията си настрани. Това говори за съзнателни действия. От друга страна пък броните на всички рицари бяха празни, хъх. Тогава започнах да се чудя, дали и противниците не са също ловци в техния си свят като нашия, така де, светът в който се развива действието на тууна. И когато тея Снежни елфи започнаха да говорят ми се засили усещането. Те реагират по същия начин, защитават света си и правото си на съществуване. 

 

*До чап 53*

 

Така, сега Снежко елф зачекна темата, че нашичкият не е човек. Това ме навежда на мисълта от света на чудовищата ли е тогава? Или след като започна да губи емоциите си малко по-малко усъвършенствайки се в ловуването, дали това не е бил пътят и на останалите, които са сега чудовища и населяват тези нива или както там се нарича. Т. е. напредвайки в ловуването, дали ти самият не се превръщаш в едно от чудовищата в тези нива о.о

 

Взех да я обичам тази дума 'arise' :P

 

*все още на 53-ти чап*

 

Ох, как се хиля на 55-ти чап и возенето в колата на сутринта. Какви физиономии, какво чудо от третото колело, т.е. богатия синковец. Първо смяташе нашия за психопат, сега и за извратен, хахаха, много ме забавлява. И това 'оппа' ме убива :lol2:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато се наканя да го словословя тук, адашлето вече дава текущ отчет, докъде го е докарала. Аз докладвах тайно.:P

Хваща и държи , нали, адаш? Аз го изгълтах на екс. т.е. на 2 нощни смени и мъничко. Сега даже го метнах пак  " на бис" / малко по-бързичко. 

Разкошно е нарисувано! :yes:  Ще изчакам да го свършиш и ще си приказваме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши, пиши и то не тайно. Време ни е да го размърдаме този раздел :wub: Точно завърших сезона. Тази сутрин с мъка си легнах, не ми се искаше да го оставям, но очите ми бяха уморени. Пълно е с детайли, но толкова бързам да погълна развитието, че когато прочета 20 чапа усещам, че нямам думи, с които да опиша възторга си. Още по-изненадващото е, че героят е силен, няма лимити, но ти е интересно да четеш накъде ще завие съществуването му. Уверен е, нещо което много ми допада, но и подплатен. Въпреки че казаха, че постепенно губи емоциите си, той е много разбран и съпричастен. Дори доста мек на моменти. Визирам случая с престъпника с ножа, който беше нападнал жената, и когото просто пусна да си ходи вкъщи.

 

Любими моменти, когато Русокоска влезе с кирката през портала и отзад дадоха шапката й. Имаше само едно ангелско крилце на шапката. Другия ми любим момент е как двамата главни от различните гилдии седяха насред репортерите дебнещи нашия ЕС ранг и на този отляво на зад*ика му се беше образувала дъга. Странен ракурс бяха избрали. Аз виждах само две дупета. Не се оплаквам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, voileta написа:

.................Въпреки че казаха, че постепенно губи емоциите си, той е много разбран и съпричастен. Дори доста мек на моменти. Визирам случая с престъпника с ножа, който беше нападнал жената, и когото просто пусна да си ходи вкъщи.

............

Ба..., :unsure: я провери пак, или аз не съм разбрала, ама изобщо не го пусна ей тъй да си ходи. Не нареди ли на сянката -пазач, ако не се предаде сам  на полицията, тя да му види сметката. И даже се притесняваше лекинко, да не му я види по-бързо от необходимото , щото била "скарана " с търпението.  

Иначе, според мен си е съвсем наред с чувствителността и емоциите. Не мислиш ли, че е напълно нормално и те да ти минат на друго ниво, при положение , че постоянно "общуваш" с твари  всЕкакви и имаш цяла армия сенки от същите на разположение. По моя преценка по-важно е, че още не е загубил човечостта си при това положение.

Мацката с кирката, верно беше върха, ама на мен последните картинки от последния чап ме впечатлиха - като си правеше преглед на армията. 

Айде, отивам на преговор. Пак ще бистрим. Или да го почнем успоредно от начало...Давай предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам всички герои, но разбира се ГГ ми е най-любим:D Вярно, променя се, става все по-силен и по-силен и да, губи по нещо от себе си след всеки ъпгрейд, но още е човек. Според мен се  дължи на това, че има котва - сестра му и майка му. Докато те са там, той има цел и ще е наред, обаче ако чуждите агенции в стремежа си да го привлекат направят нещо..., порталите ще им се видят като детска игра. Но не са само те, намеси се неизвестен играч, тези двамата на Чеджу накрая водеха разговор нямащ връзка със станалото дотогава.  Вярно, че разните същества от порталите бяха разумни, но и реагираха като NPCs, докато демоните не. Има вероятност тези двамата да са подобни, домъкнати от някъде, но може и да са от някоя държава неспомената досега. Това го прави интересно за мен, многопластово и пак динамично:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В превода, който аз гледах, му каза да се е прибрал вкъщи преди полунощ, иначе сянката, която му беше прикрепил можела да изгуби търпение и да го убие. Вероятно при мен е грешка от екипа дето го е превеждал :lol2: Твоят източник на реплики звучи къде-къде по-логично, затова съм склонна да се доверя на твоя коментар.

 

Абсолютно обожавам премереността на главния герой. Той е прекрасен баланс между корав войн и добър приятел, когато се наложи. Винаги е морален, но без това да ни се натрапва. Абсолютно независим, но без да е асоциален или темерут.

 

Русокоска изобщо не ме радва. Единственото, което прави е да припада от приятната миризма на главния. Не че ми е загуба, че не е велик войн, но ми се щеше поне да играе някаква роля за сюжета. Например, когато тръгна да търси информация за главния, очаквах да има някакво надграждане. Уви, остана си само красиво лице. Наистина ми липсва женски персонаж, който да има присъствие. Очаквам го.

 

Давай, както можеш. На мен ми е още прясно и ще се включвам. Където е конкретен момент, давай и номера на чаповете, за да мога да се сверявам с теб, какво по-точно имаш предвид :wub:

 

ПП. Сега виждам новото съобщение и ще дописвам. А какво ще стане, когато премахнат майка му и сестра му? Като най-силен той е и най-ярка мишена. Ако не могат да наранят него, ще посегнат на тези, които са му скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, чакай, адаш, ще проверя по-подробно този момент, щото как съм чела и к'во съм разбрала / по нощите/ са две различни неща. Аз на руски го опуках, че ми е по-лесно.  

-------------

Намерих момента с престъпника - 94 -11 

/нареждането към орк-а-сянка е , ако до полунощ не се предаде сам, да го убие;  като се съмняваше в търпението на пазача, щото орк  все пак/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще стане, ще загуби всичко и щом няма какво да го задържа. Първо ще изтрие от лицето на земята въпросната сган, но след това....Може би ще стане нещо като с баща му, ще изчезне в някой портал и няма да се върне. Всъщност, може би баща му не е единственият, а онези двамата да са с него. Първоначално е станало случайно, после вече са избрали по някаква причина да останат там. На нащия няма да му е трудно, определено си допадна с демоните:D

Русокоска засега няма много екранно време, повечето от ситуациите с нея бяха предвидими, новото за мен беше, че тя се оказа въпросният S ловец в класа на едноръкия майстор на меча. Аз също си имам любим момент с нея, кирката беше забавна, но повече харесах сцената на Чеджу по време на битката. Подозирам, че там заслугата беше на художника, но беше логично как победи макар да е от хилкавия тип; заби меча и използвайки ускорението си, скочи на него, така може:up:

Другата скрита лимонка е Върколака(тъй си му викам), изглежда като късовратестите типове завършили НСА и с по-малко мозък от щраус, но в действителност се оказа много наблюдателен и реално първи осъзна основната способност на ГГ. Наблюдава и анализира, за капак е лоялен, и то много.  Другия е е по-добър администратор, а двамата заедно ще бъдат перфектните лидери на контролиращата гилдия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адашче, при мен е било недоразбирането. Благодаря, че ми изясни това :kissx:

 

*debil4e*

Там накъдето в момента отиват нещата ще е безкрайното изискване и недоволството на народа. Искане да е на тяхно разположение, сякаш им принадлежи. Фракциите все ще се опитват да го придърпат на нечия страна и в един момент доста дотяга и писва. И, ако наистина не искаш да се разправяш с всичко това и аз бих се оттеглила в някой портал, особено ако вече нямам семейство, за което да се грижа. Иначе идеята за отмъщение никога не ми е била понятна. Ако това стане единствената ти цел-загубен си. Имам гадното предчувствие, че оня безмозъчният, чийто брат нашият уби в подземията, ще извърши някоя свинщина, бррр...

 

Според мен тези двамата непознати дето се появиха в мравуняка са пак нещо като гилдия, но единият ми мяза по-скоро на демон. От преди си развивам теорията, че противниците на нашите ловци, също са ловци само че от други светове и се борят за едно и също. Тези просто могат да съществуват в този свят без да бъдат забелязани от хората. Дано също тази Национална лига не се превърне в безкрайно мерене на кой е по-по-най.

 

Имах предвид не конкретно, че Русокоска с кирката ме е израдвала, а детайла на шапката й. Отзад на шапката трябваше да има две малки ангелски крилца, но имаше само едно и това силно ми допадна като детайл. Обичам, когато авторите правят несиметрични неща и си играят с наблюдателността на четящия, хехе.

 

Интересно ми е, какво точно е главният. Играч, някакъв вид изпитател? И какво тогава е останалият свят-реалност или тестови терен? Кой е този, който стои най-горе и задава правилата с вдигането на нивата? Кой поддрържа развитието на 'играта'?

 

Аз искам да видя възможностите на костюмирания дето разтърваваше двамата пред 'Червената порта' мисля. Най-силните всъщност си седят скрити. А тези, които вече познаваме, ще са се ъпгрейтнали във втори сезон :wub:

 

Лоялен го описва много добре ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За частта с прозвището "играчът" и дали това всъщност не е нещо тип SAO се чудя от много време. Обаче малко не се връзва, няма начин всички да са затворени във виртуална реалност,освен в Матрицата -_-. Ако е така, излиза, че всички играят и това става когато се отвори портал, но пак битките се водят от избрана група хора, които са заложници на масата. Колкото по-силен е играчът/ловецът, толкова повече очакват от него и то защото им е набивано в главите от деца, че "голямата сила идва с голяма отговорност" :unsure: Всички очакват, въпросните индивиди да се подчиняват безпрекословно и едва ли не да го правят просто ей така. Да нямат личен живот, да нямат свои мечти, да нямат претенции... Когато все пак някой от тях го направи, веднага влиза в графа "злодей".  Като дете четях митовете и легендите за Героите, но никога не исках да съм на тяхно място, защото за тях никога нямаше хепи енд. Бяха сами и нямаха останали близки, все някой им ги отнемаше, а в последния чап ни напомниха, че нещата не са се променили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този туун по новела ли е? Четох коментарите и ми се мярна нещо за новела. Това, което ми харесва в проекта е, че е затворен цикъл. Всичко може да се отнесе към всеки. Те си приличат повече отколкото на пръв поглед се забелязва. Ловците си приличат с чудовищата. Чудовищата си приличат с хората. Сещам се за конкретен пример в момента. Непрекъснато се говори за най-силния. Лордът, кралят, Бог, как ли не го наричаха и търсиха. Когато се излюпи този мравьог/мъжката мравка, ако изобщо мравките имат пол/ единствената му цел беше да бъде най-силният. Веднага може да се направи паралел с ловците, които постоянно се стремят да направят същото. Хората също постоянно се опитват да подчинят другите. Нима мравките и хората не се бореха едни с други за оцеляване? Седяха си кротко в мравуняка, докато не им свърши храната. Но ловците дойдоха за тях, когато на хората спря да им изнася. А другите чудовища/същества са принудени да убиват, защото 'играта' ги задължава, иначе ще има наказания, които със сигурност ще ги убият. Иначе защо биха седели мирно и кротко в порталите чакайки да ги изтребят? Задължени са и спазват един и същ принцип всеки път. Босовете седят и чакат. Няма ли да имат повече шанс, ако се бият едновременно всички чудовища с ловците? В смисъл, винаги ловците побеждават и битките преминават по един и същи принцип. Нито веднъж не се чу чудовищата да са победили и да има портал, който не е превзет. Затова мисля, че е игра. Но докъде се простира играта не знам. Та, всеки се бори за оцеляването си. Не виждам криви и прави в случая. Всички са едно цяло. Харесва ми тази навързаност. Също и цитата на Ницше, адашче, ако се сещаш кой чап е метни насам, моля, който също беше заложен много на място и даде дълбок смисъл и време за размисъл от моята страна на монитора. Другото, на което се чудя е защо никой друг от ловците няма подобни наказания, единствено главният герой, ако не изпълни дневния минимум?

 

Не знам, дали обяснявам достатъчно ясно. Искам да попитам много неща, а мислите ми не са много подредени :lol2:

 

Не само 'злодей', ами и 'егоист' и започват да сочат ядно с пръстче :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...