Jump to content

Solo Leveling (2018)


debil4e

Recommended Posts

6faadaa918f64dbaad2f3d7ccd28dba5-1679558250761-lp.jpg

Off Topic

1680588256742.jpg962165d533b19644.jpgs-l1200.jpg

 

заглавие: Solo Leveling  , 나 혼자만 레벨업

тип: уебкомик, Manhwa

автор: JANG Sung-Lak

арт: GEE So-Lyung

статус: онгоинг

година: 2018г

жанр: екшън, приключения, фентъзи, шонен

инфо: :click:

чети онлайн::click: :click::click::click:

чети онлайн на руски: :click:

резюме: "Ловец", нова професия, появява се  заедно с първия "Портал" преди десет години. Въпросния феномен свързва нашето измерение със света на чудовищата и само ловците притежават силите да се бият с тях. Разбира се, не всички са еднакво силни и това налага ранкирането им за да се избегнат безмислени касапници. Най-силните, елита - S клас, са единици и са търсени от всички. Други  са E клас, най-слабите, но никой не е толкова слаб колкото мен. Само аз, Sung Jin-Woo, съм носител на незавидното прозвище "най-слабият ловец" на света. Това дори ме прави нещо като антизвезда, аз съм пеещия страж. Щом съм част от дадена група, значи света зад портата е опасен, но не много и всичкищесе приберат по живо по здраво у дома след това. Срамно според другите, важно за мен и ме устройва или поне беше така, до момента когато една  D ранк мисия, не се оказа S...

 

лично мнение: Наистина стандартно шонен заглавие, дори геймърско или поне с термини от там. Обаче се чете лесно и завладява, докато се усетиш си прочел излезлите чапове и главния или поне историята му ти е влязла под кожата. Засега ще го следя

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължава да се движи добре, но като гледам края на този чап ще трябва да добавя "сървавйвъл" в таговете.

 

П.С. Имаше приятна хрумка, ГГ има скил, който освен, че го лекува, открива и премахва всяко нещо/субстанция, която би му навредила по някакъв начин. Много полезен,но не и на маса-само хаби ракията...соджуто :lol2:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи още когато споменаха името на този дето го откриха ми направи впечатлене, че е с еднаква фамилия като ГГ, а не трябваше. Като ги знаем колко са вманиачени в наследствеността, особено тази дето се предава по кръвен път... Озадачих се, защото досега не бяха споменавали семейството му, по-точно родителите, но клишето си е клише и се следва стриктно. Вероятността да се срещнат или пък не след този чап директно стана 50%, но най-вероятно ще се видят в последните мигове на тате, тъпо<_< 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак предвидимо, но пък наектрилизиращо развитие. Ся различните гилдии ще си съперничат кой да го привлече и това, вече ми е интересно, тоест кое развитие ще избере автора. Всъщност, чакам и кога медиите ще гръмнат за тате, който привлече тате ще има и сина и обратното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквано не прие, нито да е част от гилдия, нито от правителстваната организация, която ги "надзирава". За първото не се налага да се гадае, достатъчно е да погледна заглавието и развитието на сюжета дотук. За второто: първо-той е протагониста, второ не се вписва в образът му или поне засега е така. Все още ми е интересно какво ще стане с таткото, а и не съм сигурна той повярва ли на новината за смъртта на сина си. Нямам търпението да изчакам да се посъберат чапове-_- 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ново подземие, но ми е интересно дали пак ще спасява екипа-бойната единица би трябвало да си е свършила работата. Изненади винаги са възможни, а и шефа на гилдията може нарочно да е оставил  "подарък изненада". Предния път го показаха като сензорен тип и може дегизировката на нашия да е била безполезна. Не е изключено да иска да удари с един куршум два заека: да събере въпросните кристали и междувременно да види на какво точно е способен Jin-Woo. Все пак си признаха, че нямат апаратура способна да измери възможностите на S бойците, правят го по старомодния начин-в директен сблъсък. Освен това май ни пробутаха бъдещата съперница/половинка на главния: русичка, не показаха лицето, втора по сила...ей тва ако не е клише здраве да е:D

 

Нямам търпение за срещата баща-син, просто защото за него нищо не се споменава засега. Дали е бил "ловец" или просто е бил сред първите попаднали  в подземията и съответно по презумпция е таксуван за загинал:dunno: Единственото сигурно е, че вероятно няма да е единствения, което и от двете да излезе като вариант.

 

Освен това съм любопитна дали ще излезе виртуална реалност тип SAO или нещо друго. Като начало неговата способност е Играчът  и методите му са точно като на геймър( заключение след изгледани доста такива заглавия:D) . После в Червения портал "елфите" реагираха като NPCs, но той просто го отбеляза като факт, защото дори не му хрумва друг вариант, защото за него и останалите това е реалността от повече от десет години. Въпросът е, ако е във виртуална реалност защо не знае!? Досега заглавията от този тип бяха как играчът/те през цялото време бяха наясно с това. Освен това само той ли е там или важи за всички "ловци"? Вероятността подобно нещо да обхваща целият свят ми мирише на нов прочит на Матрицата и поне засега е най-малко вероятния. Както и да е, заглавието все още е в началото и ми е любопитно накъде ще забие.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автора ме изненада, конкретно в този уеб май за първи път. Доста добре структуриран начин на пррочистване на подземие и докато като главния смятах, че доверието на поддържащите екипи е наивно се наложи да сипроменя мнението. Явно шефът на гилдията държи на реномето си и си защитава екипа доста ефективно-вероятността нещо да активира боса беше отчетена и имаше оставен пазач, който да следи за подобен тип изненади. Неочакваното за мен беше как ни го показаха-за първи път представиха ГГ като нетърпелив играч, който не се замисли много за последствията от действията си. Желанието да се сбие надделя и така се отвори възможност да ни покажат колко свестен като шеф е ... ми не мога да му кажа името, оня с розовата коса. Всъщност много вероятно е именно той да е на пост като се има предвид колко силен е въпросния бос. Вариант две: русичката "биячка да се е върнала, защото усети нещо, което пък прави шефа и още по-вероятен-той го усети през няколко сгради, че сега ли!? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, познах - русичката корейка е, и причината за връщането и, е нещо средно от нещата в горния пост:D Алчността на нашия ще му изирае лоша шега, щом номер две във въпросната гилдия разпитва за него... От една страна тя ще разбере кой е, от друга ще се раззвънят един кош аларми, на тези които следят за него и вероятноста на другия ден да има комитет по посрещането или по-точно зяпачи да видят какво може, след този чап скочи до небето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комитета го нямаше, но неприятностите си бяха налице и разбира се, нашия трябваше да се намеси. 

Това, което ме глождеше от два-три чапа насам поне се изясни. "Спомних" си защо способността на номер 2 в тази гилдия ми прозвуча толкова познато, направо взех да се озъртам за Хюго Уийвинг:D, но приликите поне засега са дотам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях забравила за стелт способноста. Тъкмо реших, че му се размина и се оказа, че тя върви само при по-ниския клас бойци. Забелязаха го,  премълчаха, но както е тръгнало официално ще трябва да се намеси. Този бос определено не е лъжица за устата им и е много възможно точно неговото надничане да го е задействало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължава да ме изненадва приятно това заглавие. Свикнали сме със съюзи на различни гилдии, но това беше любопитна врътка, макар и краткотрайна. Сега ще трябва да се съюзи с №2, като разбира се я оборудва с некво оръжие от инвентара си, кирката няма да и свърши много работа:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа, според "коментаторите" нашия е силен колкото русата номер 2. Това може и да е вярно, защото поне засега се затруднява с орките пък и самият той си призна, че кралят им е най-силният му противник досега. Вярно е, че след всяка битка става малко по-силен, но приемайки, че съм лишена от въображение не мога да си представя подобно безкрайно надграждане. Като подмине по сила, боговете, после да кажем в даден момент стига до ниво "създател", а след това? Спира да се бие и се пенсионира!? Както и да е, пак се появи намека, че е в игра-отново имаше бъг в момента когато орките се опитаха да кажат нещо, което не може или по-точно все още не може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно разсъждение-колкото е по-голям, толкова по-лесна мишена. Поне преди да го гътне нашия, шефа на орките си довърши мисълта от предния път. "Краля", но дали става въпрос за нашия или за заплахата, за която говореше баща му, предстои да разберем.

Русичката вече го видя в действие, остава и онзи от регулаторната организация да успее, защото той само знае, че нашият е S, но не и как се бие. Всъщност тези, които го бяха виждали досега и са живи, са под десет души. Заека излезе от шапката и поне официално се приключи с криенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знаеш не е като да видиш:D "Показа сила и умения по-големи от тези на S боец..." - остана след това и да не е секретно. Само ми е любопитно, как точно всички зяпачи ще изпълнят нареждането ей така, просто защото са им казали:blink: Това няма как да стане по нашите ширини, за България дори не говорим. Все пак добре, че са тези от организацията. Ще се присъедини към тях, но може би не сега, все още трупа опит, а междувременно те ще го пазят от медиите и тълпите поне за известно време. 

Русичката дето е номер две все пак си падна по нашия. Не че се изискваха особено голям интелект за да отгатна, но поне разбрах, че ролята на кирката е била просто за да се почувства момичето неловко:)

 

Както и да е, това заглавие плаче за анимиране, но вече не смея да си го пожелавам, че още ме втриса от предното подобно сбъднато желание. Така и не разбрах, защо иначе добро студио, така си остави ръцете, в проект, който можеше да е печеливш:dunno: Значи японците поне засега отпадат, корейците по-принцип залагат повече на лайв версии и остават китайците. Наистина напредват, но все още не са на нужното ниво, макар да правят аниме романс с Маркс и Енгелс(не е БЛ):swoon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен чап. Първо ме успокоиха, че премълчаването явно не се подразбира от само себе си, само защото некъв шеф така е казал. Второ: "най-добрия боец" стана по-земен без да го принизяват. Особено симптични ми бяха двамата босове като спореха:D Остана да разберем как точно е приел предложението на хлапето, тоест условията му. Иначе е логично- в нова гилдия  не нарушава баланса, а това най-много притесняваше дядото от организацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сцената с идола ме изпълни:D Другото беше предвидимо, само дето това, че е в нова Гилдия ще остане за другият път. Май подбора и структурата ще се падне на него, затова и гледахме как се обучава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автора продължава да изненадва приятно, имам предвид как представя ситуацията от различни гледни точки. Проблемите са преставени в дълбочина, но не изведнъж, а постепенно със съответната аргументация. Например Ловците не са само герои или панацея, а и проблем-беше казано, че са неконтролируеми (S клас бойците), но за по-бавно загряващите се наложи да се оясни, че са заплаха за съществуващия ред и единствения начин е да гасиш огъня с огън. 

Второ най-после събра 2 и 2 и разбра най-важната особеност за нашия-ловец, който постоянно расте и става по-силен. Той е аномалия и вече вероятно е в споменатия елитен клас тип "национално съкровище"(друг е въпроса, че нямат механзъм или по точно начин да изискат да е верен да дадена нация) и както е тръгнало ще има и "световен клас" и нашия на там е тръгнал.

Иначе не е приел предложението, просто защото е решил да създаде собствена гилдия. Наистина идеалния вариант е сам да си си шеф, но си е сложно начинание. Нямам предвид само организацията, трябват и членове, а свободните, на които има доверие са под десет, да не кажа под 5 човека и все нисък клас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как всеки чап напрежението и екшъна да е на максимум и последните три четири бяха по-скоро свързващи. Нашия пак тренира и заплахата от мутиралите  мравки вече е реалност. Може би утвърждаването на новата гилдия ще мине леко на заден план, защото първо ще се сформира екип за битка с тях, а нашия е незаменим член на екипа или по точно способността му да прави убитите свои войници.

Имаше нещо различно все пак-оказа се, че порталите и ловците са причината за болестта на майка му, "вечния сън". Сега и чаебола се разболя, единствената му надеждае нашия да успее да събере съставките за предполагаемият лек и да има достатъчно и за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващите глави също бяха свързващи, той си тренира, но междувременно разбра, че чудовищата в подземията и  местата където го прави(един автор знае те пък къде са) са различни - обитателите на едните(демоните) са си направо от паралелно измерение,  другите пък реагират и действат като NPCs, но общото е, че и едните и другите му служат като спаринг партньори. Миналия чап най-после имаше реално раздвижване и отвън и чаках тази седмица с нетърпение, само за да разбера как няма чап, но не и защо:mad:

 

Дойдоха двама от така наречените "национални съкровища=клас"-един от щатите(специално за нашия) и един от Япония за обсъждането на временен съюз, но ако по време на разговорите, срещне новия S, просто щеше да е "съвпадение".

Прави впечатление начина на мислене на автора-третира и американците и японците като крадци и използвачи, но с повече негативини емоции са натоварени братята хамериканци(нещо толкова рядко, че чак шокира:swoon:), докато японците не са цвете за мирисане, но играят по правилата и сделките са от типа и "вълкът сит и агнето цяло". Предлагат кооперация и споделят информация, при това важна-слабото място на мравките и съдействие, славата обира тоя дето дойде, корейците пък се отърват от този дамоклев меч и печелят опит и отчасти престиж-общо взето добра сделка и за двете страни.

Другото, което научихме, че и гилдиите имат ранкове и най-силната вероятно е в Китай(не знам защо/знам де/, но не смятам, че става въпрос за руснаците)-те се оказват засега най-негативно натоварени като емоция-действат отделно, не работят съвместно с други и вероятно ще излезе, че привличат и добри ловци и си приписват заслуги.

Другото изненадващо-русичката №2 май е по-силна от шефа си, но и това предстои да разберем.

Последно уточнение-изглежда при S клас ловците има някаква възможност да се качиш нагоре-доказателството е японеца, иска с тази мисия да стане  официално "стратегически/национален".

Абе доста въпроси имаше последния път и само се надявам да е неква мъъъничка почивка, а не хиатус, при това без предизвестие и без обяснение-в такива случаи вероятността почивката да продължи до няколко месеца е голяма-_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали нямам навика да чета коментарите под чаповете..., Добре, че все пак си спомних, че има такова нещо, иначе още щях да гледам за нов чап и да се чудя кво става-_- Автора е претърпял accident, не се уточнява каква, но е дадена вероятна дата на завръщането и тя е 26.09. 19г  Не се уточнява много ли е пострадал, но като знаем, че в този бизнес  повече от месец прекъсване може да убие интереса към, да не кажа инерцията на заглавието, не бих се изненадала ако се сбъдне. Особено като се има предвид, че се появиха две(поне)китайски версии, което си е доказателство успех:D Пожелавам на автора да се възстанови, наистина и дано малко и да си почине или поне да опита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...