Jump to content

Over Drive (2018)


Recommended Posts

DaY7jWFUwAIxZC1

 

Off Topic

DSwaA2FVMAAp7Kw

DWc7cv0VoAAl-Fh

 

Over Drive (オーバー―ドライブ)

Страна: Япония

Също така известен като: OVER DRIVE

Премиера: 01 Юни 2018

Времетраене: 104 мин.

Жанр: Драма, Спорт

Режисьор: Eiichiro Hasumi

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Masahiro Higashide като Atsuhiro Hiyama

Mackenyu Arata като Naozumi Hiyama

Aoi Morikawa като Hikaru Endo

Takumi Kitamura като Akira Shinkai

Keita Machida като Junpei Masuda

Jun Kaname като Hisatoshi Kagawa

Kotaro Yoshida като Issei Tsuzuki

 

Резюме: Atsuhiro Hiyama (Masahiro Higashide) е главен механик и инженер в «Spika Racing Factory», той е уважаван от колегите и членовете на екипа. Докато неговият по-малък брат Naozumi (Mackenyu Arata) е изключително надарен състезател, но с много труден характер. Те постоянно спорят заради безразсъдния състезателен стил на Naozumi, създавайки постепенно ужасна атмосфера в отбора. Но нещата са на път да се променят с пристигането на новият мениджър Hikaru Endo (Aoi Morikawa)…

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То бива икемени - един, двама, обаче тук са се оляли. Толкова красота на едно място е направо прекалено. Шегата настрана. Ако сте в подходящо настроение (и не очаквате нещо сериозно и супер драматично), филмът може дори да ви зарадва - не само с мускулите на Маккеню, но и със състезателната атмосфера, която определено витае на екрана от първата до последната минута.

Лентата е сътрудничество между най-голямата японска автомобилна компания и най-сериозния филмов дистрибутор в страната на изгряващото слънце - Тохо. Нищо чудно че Тойота е избрала лицата на Масахиро и Маккеню, за да направи абсолютна реклама на себе си с подобен филм. Тези двамата действително изглеждат като извадени от истинска реклама за коли. Ако добавим към тях имената на Такуми Китамура, Кейта Мачида и дори Джун Канаме, ведната ще се досетим, че тази продукция е един гигантски фенсървиз.

Аз бях много въодушевена, когато разбрах, че ще видя Масахиро и Маккеню в съвместен филм, още повече - в ролите на двама братя. Без съмнение, имат необходимите качества, за да изпълнят подобна задача. На всичко отгоре, момчетата в малките роли бяха подбрани идеално. Така и не намерих името на хлапето, което играеше Наозоми като дете. Имаше уникална прилика с Маккеню.

С развитието на действието усетих някаква закачка и съперничество между двамата братя, но на мен нещо ми липсваше. И понеже знам, че тук не става дума за посредствени артисти, съм склонна да обвинявам за по-слабото въздействие сценарият и режисурата. Може би проблемът е в това, че историята не е правена по манга, а по-оригинален сценарий. Но именно оригиналните сценарии трябва да дават нов тласък на сюжетите.

Аои също не ми се списа изцяло в историята. Като идея нейната героиня е интересна и можеше много повече да я разчупят. Стоеше неадекватно и глупаво на моменти. 

Като цяло става за гледане, особено за феновете на високите скорости и посочените актьори, обаче не очаквайте да е нещо невиждано и новаторско. Японците новаторските филми не ги правят с пари. Но пък се радвам, че има повече спортни проекти!

Още един линк за сваляне

Пропуснах да спомена, че песенното оформление е супер яко!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...