Jump to content

Recommended Posts

k8dnqC2uxJu5ZxWX8b7Ry8yBqV3.jpg

Off Topic

DwZqmNeUwAA55l9.jpgQKpq6f.jpg

 

Flipped (喜欢你时风好甜)

Страна: Китай

Също така известен като: Xi Huan Ni Shi Feng Hao Tian

Година на излъчване: 2018 – Декември  –24 до 2019 - Януари  – 29

Време на излъчване: Понеделник – Вторник 20:00

Жанр: Фентъзи, Романс

Канал: Youku

Епизоди: 24

Режисьор: Zhang Li Chuan

Субтитри: Английски

 

Участват:

Gao Hanyu като Qi Xun

Chen Yumi като Huan Huan

Gu Landi като Kun Lan

Lin Yanrou като Qi Tian

Zhu Wenchao като He Zhengchang

Jack Sun Kejie като Shi Lang

Jenna Wang Siping като Du Wantian

Zhang Jin като Meng Tao

Dara Han Shengsheng като Shen Tong

Miao Zijie като Feng Yun

 

Резюме: Директорът на известна фирма за архитектурен
дизайн - Ци Сюн притежава уникална способност. Умее да се телепортира.
Неговата сестра Ци Тиен пък може да предсказва бъдещето.
Но когато съдбата дарява такава сила, тя взема друго.
Ци Сюн изпитва силна болка всеки път, когато се пренася,
а животът на Ци Тиен се скъсява. За да помогне на малката си сестра,
Ци Сюн започва да търси Лечител…

 

:essub:

 

Свали с БГ  субтитри: :click: и  :click:

 

Онлайн с БГ субтитри: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:    :click: 

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал си го планувах след като изгледах кадрите с пяната за бръснене  :D

Off Topic

 

 

Главният ми е познат от едно набързо изгледано филмче от типа "скалъпено набързо" - веднага го познах с тази особена симпатична физиономия. Виж главната в лицето ми е еднотипна с още една камара актриси, но тях кой ти ги след :lol2:

Иначе е интересно сериалчето, пък и малко епизоди и кратки. Мацката бързо усети, че нашия човек  е superhero, а пък той така да се размекна  по нея. Вторият "триъгълник" - сестрата и приятелите, също са симпатични, а аз усилено симпатизирам на евентуално тъпия ъгъл (приятеля на главния).

 

Ето още един линк за директно сваляне на епизодите (пробвах няколко епизода от първия линк горе, ама видеото нещо беше прецакано ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямам какво ме "ощипа" вчера да погледна това нещо . Ти поне, @vivivan, си имала някаква предварителна подготовка  от клипчетата, пък аз, като никога, само на някаква си картинка на плаката се вързах да полюбопитствам / дет никога до сега не ми се е случвало/.

Не , че се оплаквам, напротив . Докато се усетя и " вкарах" на екс до средата.  Даже не знаех , че има тема и почти се бях засилила да пускам.  

Резюмето подвежда и само много повърхностно засяга същността на сюжета. А въпросните клипчета от горния пост могат да доведат до заблуждения от друг тип, въпреки , че за тези десетина серии има поне пет пъти повече доволно реалистично изиграни сърцеразтупващи моментчета, в сравнение с налични аналогични в поне няколко корейски сериала , например. 

Така, както го виждам , малко по - близо до същината на  историята е описание от типа: китайски прочит на теорията на Х-мен / т.е. евентуално наличие на  мутанти сред нас/. Тук, обаче са вкарани едни три определени "специализации" , които ги правят взаимно свързани. За сега стана ясно каква е връзката две по две , но триъгълника като цялостна картинка явно тепърва ще се изяснява. 

Определено ме заинтригува  и ми привлече вниманието.  Никой от артистите не ми е познат, но за момента всички се справят повече от добре с ролите си. Особено някои!:ilovethis:  

Спец. ефектите са много фино и дискретно вмъкнати и не се натрапват. Като че , след като "сервираха десерта " / от клипчето горе/ още в началото, сега ще дойде ред и на малко драма, но се надявам да не задълбаят много в нея. 

Идеята и историята ми харесват, представянето й - също. Артистите са много приятни и убедително си изграждат образите. 

Опитайте го , сигурна съм ,че ще ви хареса.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е подвеждащо резюмето, макар че жанрово е определен като фентъзи, но чак като прочетох поста на vivivan  сгрях, че всъщност става въпрос за свръхестествени способности. Съгласна съм с asha, историята е интересна и актьорите са на ниво. Само ме притеснява,че на финал може и да не получим нещо добро. Четох предположения за втори сезон, но дали са верни, нямам на представа. Ще гледам, пък каквото излезе, все още съм на началните епизоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Сестричката на главния ги сънува, сънува кавко ще се случи.. Сънува и момъкът-лечителят, който отначало  харесва художничаката,  но всъщност той е нейният любим,

Нищо че приятелят на ГГ й се  натиска в началото.

И тримата имат свръхспособнисти за художничката още не знам, щото съм още в началото. Но са свързани с минали животи

 

Заради главния го почнах,има харизма гледала съм го и в други сериали. Художничката също е много красива, но не са наблегнала на това още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 @asha  аз ги преглеждах тия плакати и някъде бях чела за суперсилата му,но го бях нарекла първо да излязат всичките субтитри. Ама не се страях и го загледах :D Хареса ми,  че не натъпкаха сериала с 'мутанти',  даже лошите (така да ги нарека) си бях нормални хора. 

А иначе идеята е,  че всеки ' мутант'  има определена способност,  но използването и по някакъв начин влияе отрицателно на тялото му. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото разбрах има три групи- мутанти, лечители и пазители, като последните пазят лечителите. Бащата на главната също ми се струва, че има на идея за тези неща и ненапразно я търси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иха, колко много зрители имало. Аз , между другото финиширах набързо и лекинко съм поразочарована.  Започнаха оригинално, емоционално и интересно, обаче след средата нивото падна,  действието малко забоксува някак си се изгуби инерцията и от там нататък нещата малко се оплетаха и като че самата идея се разфокусира и разпадна. Останах с усещането, че се е получил разрив между екипа и сценариста и последния си е дигнал "шапката" и е изчезнал внезапно, като си е прибрал сценария сО вси идеи за героите. Та по спешност са хванали някой друг, който , завалията, е трябвало да " дозабърка манджата само като гледа наличните продукти", без да знае каква е била същината на идеята.  Опитал се е , човека, ама  се е получило нещо , дето поне мен не ме удоволетвори съвсем. 

И понеже вече основните неща сте ги засегнали / аз се опитах да мина по- общо в поста си, да не кажат, че трябва да слагам спойлерчета/ ще продължа с малко по- подробно разглеждане на героите.

Естествено, първи е главният ни суперхироУ . Само суперлативи, без забележки за превъплъщаване в образа, изиграване на всякакви емоционални състояния и естествено силна харизма. И в риза, и по потник :D е :yes:

Off Topic

 

Художничката ни - лечителка, също добре се справи. Много е симпатична, меко и приятно излъчване има момичето. Успя да изгради убедително образа на героинята си , съобразно биографията и житейските й преживявания , които й бяха вменили.  За това приемам за достоверно малко по-продължителното й  отдръпване от ГГ, след като научи, не ,по-скоро й е потвърди по не особено приятен начин причината, поради която той се е сближил с нея.  После чувствата надделяха и нещата влязаха в ритъм , но не това е основното.  Чрез тях двамцата , някак обобщиха идеята , че не мутиралите суперсили са суперсили , а любовта е единствената такава. Нейсе - нищо ново.

Приятелят на главния герой до последно остана неопределен образ - нещо като пълнеж към сюжета. Не показаха да има каквито и да е суперсили, не беше сътрудник във фирмата , нито роднина , подчинен, сътрудник ... Нещо като семеен приятел + момче за всичко + бодигард/гледач на сестричката. И естествено, тайно хлътнал по нея. Как и защо се е прикачил към тях двамцата, защо беше посветен в уж голямата им тайна и им помагаше за всичко си остана тайна.  

Въпросната сестричка на ГГ  имаше видения за бъдещето, които й скъсяваха стремглаво живота,. По мое мнение , подобна дарба предполага малко по- зряло и сериозно поведение и никак не ми се вързваха нейните лигави детинщини с всичко това.  Държеше се  точно като разглезена тинейджърка, която приема всичко на игра, държи всички да й се въртят на пети и винаги да става на нейното.  Е, че брат й и приятелят му сигурно са се "постарали" с прекаленото си пазене да я докарат до тук  е логично и възможно, но ми беше в повече. Все пак би трябвало да е достатъчно разумна за човек , виждащ  в бъдещето , да е наясно със сериозността на ситуацията и да се пази сама, а не да си "хаби дарбата" по видения за романтични срещи и сватбени рокли. 

Тези , дето сами си режат клона , на който седят хич не са ми по вкуса, особено , когато така пречат и повличат със себе си онези, които правят всичко възможно да им помогнат. 

И щото припозна в Пазителя , този от виденията си , който ходеше повиждаше да се среща с нея , тя сама си ги предизвика срещите и всячески се мъчеше да му висне  на врата / образно казано/ , въпреки , че знаеше за чувствата му към художничката. Сама си предизвика осъществявеането на виденията , но си плати цената за това. Аз на това си му викам  чиста глупост, ама айде ... И "надробените й попари"  накрая остана да ги "сърба" отново приятеля на брат й. И брат й , естествено, дето трябваше да избира м/у нейния живот и този на художничката -лечителка.

Към средата вмъкнаха й още една героиня , дето като имаше първоначално заложена в образа си една идея, която някак си се врътна , промени и накрая остана ни риба - ни рак.  Първоначалното впечатление беше за друга Лечителка, която сякаш беше минала на "тъмната страна на Силата". После , изведнъж се оказа, че е също мутант  и накарая и скалъпиха една сърцераздирателна романтична биография и мацето стана доброволен донор на сърце.  И толкоз. Какво искаха да кажат с този образ, каква му беше мисията ... остана в небитието.  Момченцето - приемник на сърцето също дойде от никъде и после , след операцията пак изчезна от сценария в небитието. 

Подобен объркан образ беше и на "злодея", дето първоначално търсеше майката на художничката , уж само да я пита защо не ги е излекувала с брат му. Малко харт му бяха методите на търсене  и явно за това му промениха и целите - премина на друго ниво -  да  отмъщава за смъртта на брат си, щото тя уж го била убила, т.е. изгорила. Не минахме без всички клишета в жанра - отвличане , тровене , болници , следене / естествено и помагачка се намери , която също хем не одобряваше какво прави, хем му помагаше , уж за последно/.Естествено се стигна и до кулминацията на отмъщението - щеше да ги гори тати и щерка на гроба на брат си. И отново наш суперхироу се намеси и ... о Чудо ,  като деу Екс Махина  се оказа че Совите не са това което са , и че той той изведнъж си спомни , че всъщност е бил там по време на случилото се. И историята на нещастните събития е съвсем, съвсем друга. 

Поне на оригиналните и изненадващи хрумвания - шапка им свалям. Успяха!

И да, след това нашият отмъстител и той изчезна от деийствието, без много обяснения.

Да не пропусна и големият ни Пазител , който също започна много силно изграждането на образа си , но после "висна" и се изгуби цялата енерция. Докато си изясняваше чувствата и задълженията към Художничката -лечителка, проучваше другата появила се уж Лечителка с тенденция да я вземе нея под опека и да търчи по измислените срещи със сестричката - ясновидка, героят му накак си се обезличи.  И като че се подчини на обясненията , че никой не може да избяга от съдбата си и Пазителят  реално на нищо не може да повлияе, та накрая съвсем изчезна от действието.  

За десерт да поразчепкам и така наречения тати на художничката, който също се оказа скрита лимонка. Няма да коментирам идиотските му методи , с които се е опитвал да "защити  и скрие" детето си. Явно още първоначално имаше пълна информация за всьо и вся по отношение на взаимосвързаността на Мутанти, Лечители и Пазители , но "снасяше" както се казва "на час по лъжичка". Като най- накрая изплю камъчето , че за да се спаси живот на мутант , лечителя трябва да жертва своя, защото всичко във вселената било баланс - живот за живот. 

 

Като цяло , не виждам смисъл и останал материал за втори сезон. Историята имаше много потенциал , но нещо като че се бъгна към средата и магията отлетя. Като че се разпадна общата идея и цялостния  замисъл и се започна решаване на нещата на парче. Нищо не излезе от героите със супер сили и връзките помежду им.

Сериалът приключи като редова романтична драма -плеснали с ръце , па си простили и се прегърнали и любовта спасила света...

От всичко най -много си заслужава играта на главните. Имат няколко страхотни емоционални сцени / нямам пред вид романтичните/ , където наистина ме накараха да им повярвам и съпреживея чувствата им.  Може би това е най - запомнящото се от сериалчето. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, asha написа:

 Като цяло , не виждам смисъл и останал материал за втори сезон. Историята имаше много потенциал , но нещо като че се бъгна към средата и магията отлетя. Като че се разпадна общата идея и цялостния  замисъл и се започна решаване на нещата на парче.

 

 

Наистина сякаш стана някакъв бъг към средата

Off Topic

Тази мадама- мутантката - като я вкараха и след желанието и да спи с главния - викам си - ей ти го злодея, а те...   светица я изкараха и както я бутнаха в действието, така си я и махнаха.

Сестричката наистина много я бяха разлигавили - можеше да си поживее още някоя година, ама не - напъва се да гледа в бъдещето. А пазителя така и не го дадоха да отвърне на чувствата и. Поне ми хареса идеята  с приятелчето да я "поддържат" жива, та брата да не страда толкова.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, vivivan написа:

Тази мадама- мутантката - като я вкараха и след желанието и да спи с главния - викам си - ей ти го злодея, а те...   

Мда, и аз си помислих същото ,  ама то какво излезе - че му тествала верността и чувствата на ГГ. Ама и той твърд, да му се не види...Хем му се предлага , хем и сестра му предлага да спаси , а он се дърпа  - Не , та не .  Де ги таквиз мъже бе :896767: , явно само при мутантите е възможно.:lol2: 

 

Още ме е яд - такъв оригинален замисъл с потенциал да го орезилят и претупат така...

 

----------------

 

@daneto, що да ти се смеем? Главният наистина е с издължени черти и дръпнати очи - има прилика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

asha, мерси за подробния разбор, аз се отказвам, не ми се губи времето, пък и не мога да преглътна ужасния начин, по който обличат главната, такъв стилистичен кошмар просто няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И понеже аз само главния заглеждах - пазителят се оказа кандидат айдълче от шоуто 'Idol Producer'.  И песента изрових най - накрая  :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна тема, но криво-ляво скалъпена история по нея и поднесена като за детско. Такива несъответствия и дупки в сюжета, дори и аз ги забелязах, дето иначе изобщо не обръщам внимание. Повечето линии останаха незавършени, а драмата накрая беше абсолютно излишество. Обаче заради актьорите си струваше да ги изтърпя. Тука високи момчета на килограм, сякаш средния ръст на китайците драстично се е вдигнал. Страхотен Gao Hanyu, възхитена съм как се справи с всякакви ситуации и емоции. Странно, но понякога /за мен поне/ изглежда истински хубавец, а друг път направо е грозник. И още един плюс - един от малкото, които целуват убедително и красиво. 

 

П.П. Ехнатон, хм... съгласна съм. Един готин Ехнатон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Набързо изгледани 11 епизода, ама та са едни такива кратки, че не се усещат.

Главният има много странен фейс, ама по някое време ми стана симпатичен. Художничката е с хубава усмивка и туй то :>

Продължавам.

 

Благодаря за титрите! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина го претупаха, сценаристите толкова бързо искаха да приключат сериала, че направо превъртах последните епизоди. Явно са го закъсали с идеи и финанси :> 

 

Off Topic

 

В последните епизоди измряха като пилци, можеше да измислят някаква врътка с лечителя, но не, дай да мрем. Мисля, че в действителност ми хареса до 11 епизод.

След това само боза, сополи и сълзи. Имаше хубав замисъл, но нищо повече. Можеше "Дарителката на сърце" да е лечител, да спаси сестрата, да си даде сърцето и да отива при любимия.

 

Сестричката ми бе най-симпатнична като визия от жените. Главният му препоръчвам да не се смее, направо ме плаши. Много е странен, още се чудя дали ми хареса или не. 

В интерес на истината лепката на сестричката беше голям сладур. Висок, снажен, чаровен.

 

Благодаря за буквите :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чиста проба загуба на време. Започнах го заради Kido Gao и със зор го изгледах пак само заради него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Indira ние единодушно го бяхме решили, че е читаво до към средата :lol2: Втората половина или я спираш или от фенщина и инат довършваш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, vivivan написа:

@Indira ние единодушно го бяхме решили, че е читаво до към средата :lol2: Втората половина или я спираш или от фенщина и инат довършваш ;)

 

Абсолютно си признавам, че беше чиста фенщина в мое лице. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...