Jump to content

Romance is a Bonus Book (2019)


Recommended Posts

spacer.png

 

Off Topic

DvUWaBPUYAAux5O

 

Romance is a Bonus Book (로맨스는 별책부록)

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 26 януари 2019 – 17 март 2019

Време на излъчване: Събота – Неделя 21:00

Жанр: Комедия, Романс

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Lee Jung Ho (Life on Mars, The Good Wife, Witch’s Romance, Heartless City)

Сценарист: Jung Hyun Jung (Five Kids, Discovery of Romance, I Need Romance 1, 2 , 3)

Субтитри: Английски

          

Участват:

Lee Jong Suk като Cha Eun Ho

Lee Na Young като Kang Dan Yi

Jung Eugene като Song Hae Rin

Wi Ha Joon като Ji Seo Joon

Kim Tae Woo като Kim Jae Min

Kim Yu Mi като Ko Yoo Sun

Kim Sun Young като Seo Young A

Jo Han Chul като Bong Ji Hong

Kang Ki Doong като Park Hoon

Park Gyu Young като Oh Ji Yool

 

Резюме: Ча Ън Хо (Lee Jong Suk) е блестящ писател, който става най-младият главен редактор на издателство. В същото време Канг Дан И (Lee Na Young) минава през трудни времена. Въпреки предишната си процъфтяваща кариера, в момента тя няма пари, а отчаяно се нуждае от работа. По ирония на съдбата нейното невероятно резюме усложнява нещата: работодателите я смятат за прекалено добър специалист и отказват да я наемат. Канг Дан И решава да излъже за своето образование, за да си намери работа в издателството на Ча Ън Хо с надеждата, че там ще успее да започне от нулата...

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click: 

 

     Онлайн с английски субтитри :click:  

   

 Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледате ли, уважаеми?  :)

Готино издателство, пак сауна, нуна и всичко както си трябва.

Първи епизод ми беше доста муден , наредиха историята, ама клише до клише, обаче нещо ми задържа вниманието и всъщност втори епизод беше доста по-добре от към всичко.

Има клишета и клишета, а това ми се струва, че ще има магия /дано не ме оборят нататък ;)/, И На Йонг е много добра, играе много добре.

За нуна в беда не е изпаднала в яко самосъжаление, върви по пътя си и това е голям плюс.

Историята на запознанството им с   Eun Ho   ни я представиха във втори епизод и това обясни цялата ситуация, младежът има защо да е запленен по нуна, тя си е звездичка от рано, а ролята на добър професионалист със скрити чувства някак доста му лепна.

Издателството е шарено и пълно с чешити, шефът там блести.

Мисля, че може да се получи добре романса, ако не забият в корейски баналности.

И двамата главни  са чудни, има много хляб в тях, хубава двойка са и не се гледат като да виждат мъж/жена за първи път в живота си. :D

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз още си гледам, макар някой небивалици да ми идват в повече, младежът е сладък  и сигурно до края ще изтърпя поредната доза корейско недомислие.

Май в трети епизод беше тая сценка с обясненията на нуна, да го била научела да пие алкохол, а накрая тя се изложи мощно.

Какво беше това чудо, криеш се в къщата на най-добрия си приятел, нямаш 5 стотинки в джоба, обачее изведнъж решаваш да му дадеш тон в живота за алкохола, странно е, да не кажа нелепо. Той си е готин та дрънка, работи, има самочувствие, намерил е своето призвание и добре, че дойде нуна да го "учи"....

И отделно поредната доза нереалистичност си тръгна с обзавеждането на стая за нея, ама ей така всичко накуп и май едно Благодаря чухме и това беше, странно е да приемаш толкова големи и сериозни жестове от някой без почти да ти мигне окото. И вече към 5 епизод сякаш никой не е бил беден, без работа и на улицата, веят се нови палта, дрехи по последна мода и такива ми ти големи корейски сапунени балони..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той добре ми се вписва в типажа на  героя си, макар да има трески за дялане някакви минимални, но Нуна е много много зле, поведението и е на 13 годишна, а уж е нуна с опит и преживяла разни неща. Най-великата мисъл, която и хрумна е да се крие на тавана на най-добрия си приятел, но не и да му съобщи, че е закъсала и има нужда от помощ. Той пък се престара, обзаведе и стая от раз, нареди и козметиката даже, да не и залипсва нещо. Този вълшебно-приказен елемент ми идва в повече, не може ли да се държат малко по-нормално и земно, като в живота, тя не е хлапе, а той не е феята от приказките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо си го зарязах и аз, въпреки , че с новата ринопластика, женчото е по-гледаем(явно тоя път е случил на доктор и поне не очакваш, носът му да се прекърши всяка минута), но сериалът- не, с измишльотините и  приказно-вълшебните си елементи, както е написала @YamashitaБи трябвало да е леко и забавно, но е само леко.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен не потръгнаха нещата. Джонг Сук  добре седи, но нуната е доста зле. Всичките нелепости коментирани по-горе плюс триъгълника който заформят с господин чадър ми дойдоха в повечко. Главната някак си не мога да си я представя в романтични сцени, а в триъгълници още повече. И клише до клише... Жалко за  Джонг Сук ... мислех да го изгледам заради него ама май ще отсвиря и аз... освен него и  Eugene другите направо си ме дразнят ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса, нареждам се с изчакването на сериите явно ги излъчват още :).. А исках специално да благодаря на всички, които се трудят и ги качват сериите преведени онлайн!! Огромно благодаря мили мои, вие сте герои и не важи само за този филм де ....:kissy:

Момичета дайте му шанс де :) не е задължително героинята да е на 20 и да е млада, и девствена (упс извинете :D)...понякога това се среща често в живота, доближава се до реалността някак си за сега, мое мнение лично. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Омеее! Каква аджума и каква реалност?! Манталитет от детската градина! Коя жена върви по улицата и държи "само приятеля" си за ръчичка и си се разхождат така? Дори и да й беше брат, пак не ми се струва нормално. Иначе е самата невинност. Наивна до тъпотия. А той пък с неговата несподелена любов - колко години въздиша по женена жена с дете?

Ще погледам още малко да видя до какви върхове на идиотщината ще стигнат сценаристите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хихи развесели ме, да права си Чингулинка, до някъде е детинско поведението и за останалото, но съгласи се свят шарен, хора всякакви и със сигурност съм се сблъсквала с такива характери, като не порасналият ерген, влюбен в някакъв стереотип и сравняващ всяка следваща жена. Другото това за безработицата определено е често срещана част в нашето БГ..това имах предвид с реалността. За другата работа съм съгласна, няма как корейчетата да не вкарат фантасмагорийки и драма :D. Все пак е нещо неангажиращо и разпускащо :) ще погледаме, че ще видим. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, да, права си, хора има всякакви. Това за ергена, влюбен в някакъв си идеализиран образ, определено съм го виждала. Ама тоя тук какво направи? Дебна я колко години, пък сега тя като неочаквано се оказа свободна и на него му секне мерака и вика, че не бил сигурен какви точно чувства изпитвал към нея. :swoon:  Айгууу, толкова години пиянско висене пред портата й и още не се бил осъзнал! :slap: Ами да блее още, той оппата с кучето ще я отнесе като куцо пиле домат, оня докато си анализира чувствата. :dunno:  И рамьон ядоха, и на ресторант ходиха, той доста бързо осъзна какво чувства и какво иска, а пък оня нека си блее. :bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък от началото ме гложди въпроса с кой акъл запокитиха 7-10? годишното си дете да учи във Филипините. Ама какво да се чудя всъщност след като нашата съвършенна майка, съпруга и домакиня за 5 серии се чу само веднъж с дъщеря си и то защото тя й се обади и се сеща да я спомене само когато става въпрос за пари.

Адски дразнещо същество ми е тази аджума, такава нахална използвачка, че едвам я гледам и трая заради Сокче.  Отделно дето хич не си подхождат и започва да ме плаши тенденцията плавно да преминаваме от нуни към аджуми главни героини, след  Encounter сега тук и в другия нов сериал The Light In Your Eyes.

Сокче и той почва да ме притеснява - с комплексите, които явно има за носа си след още някоя операция току виж му окапал. Всеки сериал ни се появява с нов модел нос. Всъщност започвам да се чудя той ли все не може да си го хареса или има рекламен договор с някоя клиника за пластична хирургия. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавото при хората, които не са от братския корейски народ, е, че имат различни гледни точки, оценявайки някакво събитие. Няма да споря относно нелогизмите и фантасмагориите в този сериал. Те са задължителни, защото авторите са корейци. Леко променям отношението си и към клишетата. Ами те са част от бита и културата на тези хора и ако ме дразнят, никой не ме е накрал насила да гледам. Аз лично не понасям корейски "романтични" драми. Когато загледам нещо подобно, се надявам "романтиката" да не им се е получила (често се случва), защото от подобни простотии получавам киселини.

Наплюхте главната героиня по всички показатели, На мен пък тя ми харесва, защото е изключение от стандарта: на 37 години е, а вече не е девственица, дори има дете, позволява си да говори свободно на неприлични теми дори. Изглежда съвсем добре за жена почти на 40. Интелигентна е - поне по-интелигентна от всички останали в елитното издателство. Има проблеми с емоционалната интелигентност, но не защото е глупава по природа, а защото е доверчива по начина на добросърдечните. За човек, който е претърпял тотален крах в личния си живот, тя е изумително силна и  борбена. (Слава Богу, че е изпратила детето си надалече, защото нямаше да понеса да гледам как едно невинно момиченце се превръща в клошар и спи по мази и тавани. (desini, наистина ли мислиш, че екранното време съответства на реалното и трябва зрителят да проследи всички телефонни разговори на майката и дъщерята?)  

Отношенията на Дан И към женчото също са съвсем логични. Тя е по-възрастна от него, спасила е живота му като дете с цената на една изгубена година от своя живот. Той и е по-близък от кръвен роднина, а очевидно тя няма други близки приятели. Когато остава бездомна и безработна, се решава да преспива тайно в дома му,  докато си намери работа. Не мисля, че прави подобен ход, защото е "ужасно нахална", а защото се срамува от ситуацията, в която е изпаднала. И едно натрапчиво усещане, което не ме напуска, е, че поведението на писателчето не е много предразполагащо към откровения. Колкото тя е спонтанно-емоционална, толкова той е затворен в себе си.

Още сме на началните епизоди и образите тепърва ще се развиват и засега твърдо оставам сред зрителите.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, Матрим, както винаги си супер точна, обаче едно НО от мен, защото и аз започнах с интерес към двамата главни, как ще се развият нещата между тях.

Моето Но е ако имаш толкова близък човек, ама много близък, не е ли някак по-реално и искрено да му дигнеш телефона и да си изплачеш болката.

Това със срама от ситуацията и аз го усетих, че е така, но ми се щеше да го има и момента на доверявам ти се, защото си ми много близък, защото си ти и защото сме преживели много заедно.

Това не ми беше наред на мен, а са много близки наистина, малко откровеност от нея, на него това му харесвам всъщност, че е една идея по-открит. И клишетата си дразнят, не можете да ме убедите, срам голям, а после на маса аз съм ти Нуна дай да те науча.

Абе златна си е историята, но не могат да я подхванат като хората, нещо им бяга на корейците от такива близки взаимоотношения.

А иначе към нуна нямам никакви забележки визуално, слаба, стройна, красива, нуна си е и то много красива, обаче дрехите и са като от пълен до горе дизайнерски гардероб,съвсем се изгуби  идеята за безпомощна и изпаднала в криза самотна майка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята принципно не е лоша, има обаче много неща, които ме дразнят. Нямам забележки към външния вид на никого, нито към възрастта, но ме издразни като ужасно нереалистично това държане за ръчичка. Някой ако има тук, който да си мисли, че е нормално, да го светна, че не е. Не се връзва изобщо с поведението на възрастна жена с опит, че и дете, която свободно говори за секс, а пък се държи като че понятие си няма от нищо.

После, като са толкова близки, не са ли се виждали цяла година? Той цяла година не е пил, така ли, щом не знае за къщата, че имаше заграждения и беше затворена за събаряне? Голяма любов, брей! Ей такива недомислици развалят хубавото впечатление от уж реалната любов между възрастни хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе не мисля, че е нахална използвачка, тя наистина беше стигнала до дъното и беше в безизходица, а що се отнася за дизайнерските парцалки - нали чингуто й ги купи тайно, под предлог, че продавачката й ги подарява, щото били с дефекти и непродаваеми. Поне имаше обяснение как се е сдобила с тях, за разлика от много други сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamashita разбира се, че си права. В момента не мога да се сетя за корейски сериал без странности и разни недомислици, но за себе си съм го приела като неизбежен факт и "редактирам" глупостите в движение. Трябва да приемем, че чувствителността на тези хора е силно обременена от вековни правила и семейни традиции, дето са ни абсолютно чужди. Ама еди кой си бил по-възрастен с една година и трябва да му говориш формално; началниците се държат с подчинените си безобразно; жената е половин човек в семейството; децата докато са живи родителите им са длъжни да им се подчиняват... и т. н. За мен обаче гледането на азиатски филми, наред с много други достойнства, които имат, е, че ме карат да се чувствам по-комфортно и уютно в собствената си бедна объркана страна :)  

 

И този номер с дизайнерските гардероби е пълен идиотизъм. Тръгнат за някъде с една малка раница и започват да вадят от нея палто след палто и каквото се сетят още. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.02.2019 г. at 15:38, Matrim написа:

 (desini, наистина ли мислиш, че екранното време съответства на реалното и трябва зрителят да проследи всички телефонни разговори на майката и дъщерята?)  

Отношенията на Дан И към женчото също са съвсем логични. Тя е по-възрастна от него, спасила е живота му като дете с цената на една изгубена година от своя живот. Той и е по-близък от кръвен роднина, а очевидно тя няма други близки приятели. Когато остава бездомна и безработна, се решава да преспива тайно в дома му,  докато си намери работа. Не мисля, че прави подобен ход, защото е "ужасно нахална", а защото се срамува от ситуацията, в която е изпаднала. И едно натрапчиво усещане, което не ме напуска, е, че поведението на писателчето не е много предразполагащо към откровения. Колкото тя е спонтанно-емоционална, толкова той е затворен в себе си.

Още сме на началните епизоди и образите тепърва ще се развиват и засега твърдо оставам сред зрителите.  

 

Гледам аз заради Джонг Сук, ама не ми стига аджумата, а и неговото нуньосване на всяка втора дума ми докарва вече ортикария.

А, че госпожата е нахална използвачка никой не може да ме разубеди.  Било я срам, накърнена гордост и достойнство, бля, бля. То защото хич не е срамно да лъжеш и мамиш приятеля си и да се възползваш от него без знанието му, че даже е и престъпление да нахлуваш така в чужда собственост и да крадеш (било то и храна).  А после като я разкри едно извинявай не каза. С половин уста благодари за стаята и най-безцеремонно заяви, че ще остане в дома му 6 месеца???   Уж  си мисли, че той се среща с жена, натриса му се нашта аджума и го лишава от личен живот, без да си помисли  как съжителството му с нея щеше да доведе до разрив във връзката му.  Не  я интересува, че би му навредила, нали му е спасила живота и й е длъжен. Не стига това ами не пропусна да се възползва от него и в работата му. Пак зад гърба му кандидадства в издателството, надявайки се той да й даде едно рамо при подбора.

И Matrim много ясно, че екранното време не съответства на реалното, просто ми се искаше аджумата да покаже някакви майчински чувства - че страда за детето, че й липсва, да разкаже на някой нещо за дъщеря си, да й звънне да я чуе поне веднъж, изобщо да се държи като майка, а не като инфантилна тинейджърка, подскачаща около приятеля си и държаща го за ръчичка???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си аз, че е прекалено перфектен този съсед дизайнер, ама тъкмо беше тръгнало добре, и той взе, че се из... на метеното. :mad2:Сега ще му коства много усилия да замаже лошото впечатление.

"Малкият" продължава да ме нерви с неговото поведение на тийн, който си придава важности. Кви мистерии, кви тайни любови?! Да й го каже в прав текст, стига с тия недомлъвки! Или да я остави на мира да си изгради новите отношения - тя си харесва съседа, мисля, че много добре си пасват.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...