Jump to content

Romance is a Bonus Book (2019)


Recommended Posts

Еее най-сетне, в 8 серия най-накрая хванаха истинската вълна на този сериал,  за това, за което сме се събрали.

Поспря преиграването на нуна, станаха малко по-реални случките в издателството, реални проблеми, дискусии и неща около издаването на книги. Може би случката с напиването с колежките и тяхната луда вечер някак отприщи искреността и навя лек полъх за това, че сериалът може да поставя истински проблеми, и героите не са там само, за да се обличат добре.

Нуна "прогледна" около себе си, а това май беше най-важното до този момент, да види своето малко братче и в друга светлина или поне да го забележи, защото досега не съм убедена, че го е правила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък сега започна да ме дразни тая нуна! Досега не бях съгласна като я плюеше, обаче...Сега вече става гадна използвачка!

Spoiler

Не може да й каже той, че я харесва, а тя да продължава да си живее у тях без да й пука за неговите чувства. Много удобно значи така. Явно не се беше замисляла за тоя вариант, ама сега ще й се види доста изгодно да си седи при него, пък и да се самоубеди, че го харесва. Хем го познава отдавна, хем го командва отдавна и го върти на малкото си пръстче, хем няма да се наложи да се изнася - къщата й хареса, хем няма гадна свекърва май, хем е млад, хем е преуспял, хем къща има и пари... Сметкаджийка отвсякъде! Нали вече работи и има заплата, да си намира жилище и да се изнася!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чингулинка, тя по презумция като главна героиня в корейски сериал е по-чиста от сълза, те са си така :P няма кусури, няма лоши помисли, не живее на гърба на приятелчето си и изобщо и като цяло всичко е рамен и идеализъм в големи количества.

Не знам, за мен Нуна има много трески за дялане още от епизод 1, нанесе се, но с незнаен срок кога ще се изнесе, ходи на срещи, дава акъл на този дето я е приютил и  е спасил задника, аз не виждам голяма разлика в положението и преди и сега, той реши да си даде воля на чувствата си, защото така ги усеща нещата и това е неговия начин да го направи.

А колко неловко е да живеят заедно, ами сякаш толкова, колкото винаги е било, използвачеството, айде да не използвам тази гадна дума :D, да кажа неговата помощ, остава и в двата случая, дали ще я броим преди или след, тя пак е налице.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че беше използвачество в началото. И аз съм попадала в безизходна ситуация и ми се е налагало да живея при приятели, и при мен са живяли приятели, изгонени от хазаи, така че разбирам какво е да имаш нужда от подслон. Но в момента, в който имаш работа и заплата, разбира се че ще се изнесеш, а ако някой вземе, че ти се признае в любов, и да нямаш пари ще се изнесеш - освен ако не си и ти влюбен в него. Иначе се възползваш от чувствата му.

Аз както защитавах нуната, така сега се обърнах на 180 градуса, щото много ме изнерви! :mad2:Ами и отношенията и с кучкаря ще подхвана! За какво го мотае с това излизаме, не излизаме, гаджета сме, не сме??? Нали уж била възрастен човек и иска да развива отношения между възрастни хора - той й се призна също, а тя още се прави на ни лук яла, ни лук мирисала. Като ще е да, да е да, като ще е не, да го реже и край! Само приказва големи приказки за срещи, мъже и секс, но в действителност го държи на една ръка разстояние - нито го пуска да се приближи, нито го пуска да си отиде. Аааааййййййшшш!:nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, съгласна съм с теб, Чингулинка, това ми беше и на мен в първите серии, имаш нужда от помощ,в безизходица си, това коментирах и с Матрим, на мен ми се искаше тя да се обърне с думите В беда съм, моля за помощ и т.н, а в първата серия вървеше театъра с криенето. Всъщност аз приемам за напълно нормално тя да поиска подслон, точно от него и той да и  го даде, отзова се и това е в реда на нещата,  обаче това после,  че тя така с лека ръка прие стаята, помощта, започна да излиза на срещи, вместо да измисли как и кога може да потърси друго жилище и да се изнесе /имаше там една случка с едно гадно мазе, но тя повече и не пробва да види за друга стая/ и така т.е вече не очаквам от нея да мисли в тази посока и затова казах, че дали преди или след чувствата на братчето няма голяма  разлика. Доста нереално поведение на главната като цяло, просто корейска стилистика, не искат да задълбават, уж да е леко и весело сериалчето и това е резултата, миш маш. Много ухажори, неориентирана нуна и още по-накратко Любов да има ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами там го има момента със срама и няма да се излагаме пред донгсенга я, все пак в корейската култура нуната трябва да се грижи за малкия, а не обратното.

А туй дете за какво е в картинката, можеше да се мине спокойно и без него. Или вече корейците са почнали да гледат през пръсти на разведени жени, та детето е било да доутежни положението...

Сега като вече си има чингу на работа, що не вземе да я помоли за подслон, таман на оная й е скучно, ще могат да купонясват по-често заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Чингулинка написа:

Хъл! Аджумата била омъжена за Уон Бин!

И то щастливо!

Добър ден ,бабо, Гицке!:28558:

Заради нея точно, му дадох втори шанс на сериала, защото си я харесвам.

Нормално спокойно. си върви разказът.Гълъбчетата се наслаждават един на друг, типично  по корейски, като свети води ненапити.Нуната не си е изживяла явно детската любов, сега наваксва да детинее.

Колкото до дрехите, поне не рекламират палта в кревата.;).Там сме по пуловери.:DФренски марки са предпочетените и са ми от любимите,- "Изабел Маран"," Сандро" и т.н, така че и на тях се кефя. С гащи за 250 евро на "Сандро", миеше пода безработната, след като я изгониха. Като има кой да и ги подарява, шо да не мие.;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами що не казваш ти на халмони Ка Ги Чъ, ами си мълчиш, та трябва случайно да разбирам и да се шокирам? :bee:

На мен аджумата не ми харесва, нито като героиня, нито като актриса от видяното в този сериал.

За водата ненапита, моля моля, вече е напита. Не показаха дела, а думи

Spoiler

- "Мое ли да спъ при тебе, ма како?" "Ми обличай пижамата и гАси ламбата." " А, не ми требе пижама на мене, мога и без." 

За дрехите, прекаляват. Все съм видяла дефилета по сериалите, ама тука вече и време нямат да ги обличат, само ги показват на закачалките, че спонсорите да са доволни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чингута, без малко и плочник да излезе при отказа от пижама, но бързо ни хлопнаха вратата.:282:

Със сигурност, обаче,  показаха и  доказаха  за пореден път, че марките за бельо и пижами нЕмат шанс у корейски сериал.

Колкото до нуната,  като ѝ цъкнеш  името, Уончо излиза повече от нея.:28558: Пропуск имаш генерален.:na2: Тяхното семейство обича рекламите, та просто сериалът е 2 в 1.;)Аз, незнайно защо, често я бъркам с мадамата от "бегълците"  и все си проверявам поименно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, Lawandula said:

Чингута, без малко и плочник да излезе при отказа от пижама, но бързо ни хлопнаха вратата.:282:

Със сигурност, обаче,  показаха и  доказаха  за пореден път, че марките за бельо и пижами нЕмат шанс у корейски сериал.

Ааааа, имат, имат, как да нямат! Мъжки гащи гордо се развяват на простора на повечето самотно живеещи жени, че да плашат престъпниците. А дамското бельо седи на сушилника с цел като дойде главният на гости да се стресира момата и да се чуди де да си крие бельото, а в един по-скорошен сериал даже под възглавницата го завря, ама главният пак го намери. Така че има и за това пазар и начин да се позиционира продуктово в сериала без да се налага да му слагат червена точка.

За плочника силно се съмнявам, че ще излезе, изглежда ми бая хилавичък младежа. Ако пластичните хирурзи могат да правят плочки, може и да има значи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега гледам един стар семеен сериал, и там размахват мъжки гащи, нали има традиция с първа заплата да се купува бельо на близките, та момата беше закупила на четирма хубавци гащи, че и номера беше улучила. Така че не се тревожи за пазара на бельо в корейските сериали - имало е, има, и пак ще има :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах нещо повече като за последен проект преди казармата на И Джонг Сок.

Но ми беше приятно да изгледам драмата. Нищо особено, но всички

актьори бяха много симпатични. Хубави колегиални взаимоотношения.

Големи образи имаше в Издателството, чешити от всички видове.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, bond написа:

Очаквах нещо повече като за последен проект преди казармата на И Джонг Сок.

Аз ще бъда по-крайна. След това участие на Джонг Сок се зачудих какво толкова съм му харесвала и защо го нареждах сред актьорите, които смятам за добри. Тук беше скучен, сладникав, еднообразен, с вездесъщата инфантилна миличка усмивка. 

Отношенията в издателството бяха идеализирани, но забавни. Доста странно предприятие, всъщност - уж с претенции за модерност, а се замеряха с едни ръкописи, като  в миналия век, редакторите лепяха листчета с поправките си и ме разбиха окончателно, като сложиха лепенки на готовата книга. 

Главната героиня обаче ми беше симпатична почти през всичкото време.

П.П. Тази история с болния от Алцхаймер писател ми стоеше като нескопосана кръпка в цялото действие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната е красива жена, но вече и личи възрастта. Добра актриса е.

Помня я още от сериала Ирландия. Съгласен съм с горния коментар.

Но след Небесния замък, който ме потресе, това беше като

булевардно романче за отдих. Гледаш и забравяш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

@Matrim,   дадох му, заради твоя коментар втори шанс, но не съжалявам и ако трябва да го определя с една дума само- мило.

Защо мило?Ами защото нямаше негативизъм, излъчваше се едно сияние на доброто у хората и за край  с голямата кофа розово, каква ти кофа, направо розов дъжд се изля, защото всички бяха " добри книги" За това беше и кръпката с болния писател, за да има някакъв замисъл, че иначе нямаше да знаем за какво става въпрос и какво гледаме.

 Главната, много си я харесвам и и се кефих, барабар със стайлинга ѝ. Женчото не ми е любимец, но не ми е и дразнител .Просто си е    сладникавичък  сладникавчо.Останалите герои даже не бяха досадни, а приятни. Всички не ги слушаха главите, начело с шефът-мечта.

Спокойно, разпускащо, с много топлота и човещина и понеже нищо и половина, няма какво да плюя даже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста време го заобикалях сериала, понеже винаги чета отзивите тук и определено се водя донякъде от тях. Доста недоволство отнесе нуната, изглежда не се харесва на много хора. Или по-скоро не като партньорка за Jong Suk. Или най-вече написаното от сценаристите за нея и останалите герои. Очакванията ни се разминават с реалния твпродукт, който пък се разминава в много отношения, предполагам, с действителността в Корея. И сме разочаровани. Затова гледам без големи очаквания, тогава недоволството ми намалява, а удоволствието се увеличава. Така направих и сега и спечелих - клишета, пубертетско поведение и нелогичност, хм, вече знам, че ги има и не обръщам внимание, обаче нуната ми допадна много, припомни ми, че я харесвах в няколкото неща, които съм гледала с нея. Наслаждавах се на всички актьори и се радвах на представянето им. Получих повече, отколкото очаквах. За мен беше едно приятно преживяване, затова го препоръчвам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...