Jump to content

When I Get Home, My Wife Always Pretends to be Dead (2018)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

 

When I Get Home, My Wife Always Pretends to be Dead (家に帰ると妻が必ず死んだふりをしています。)

Страна: Япония

Също така известен като: Ie ni Kaeru to Tsuma ga Kanarazu Shinda Furi wo Shite Imasu

По истинската история на: Yahoo! Потребителя K.Kajunsky Ichida

Премиера: 08 Юни 2018

Времетраене: 114 мин.

Жанр: Комедия

Режисьор: Toshio Lee

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Nana Eikura като Chie

Ken Yasuda като Jun

Ryohei Otani като Sano

 

Резюме: Когато обикновеният чиновник Jun (Ken Yasuda), се връща у дома, той вижда съпругата си Chie (Nana Eikura), която лежи на пода и кърви от устата. Той е шокиран от сцената, но се оказва, че кръвта е просто кетчуп и тя се преструва на мъртва. Без да му казва защо, Chie се преструва, така всеки ден. Jun е потресен от поведението на жена си, започвайки да се чувства все по неспокоен около нея…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлан с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това пък къде го видя? На тях проблемът им не беше брачния живот, а това че не бяха сигурни дали продължават да се обичат. Някак си не можеха да си го кажат наистина - едни такива дървени, консервативни японци.

Като се има предвид в тази нация колко късно се святкат за ценността на романтичната любов, извън дълг, договор и пр... Аз даже се съсипах от изненада като разбрах колко сложно са превеждали сакралното "I love you" от западнире романи в началото на 20ти век. "Има хубава луна тази нощ." ?!!! Сети се, ако не знаеш :))))))).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи гледах този филм и сега като заседнах тук и се сетих за сюжета :D:896767:. Честно казано минах през 4 последователни фази като зрител. Първата бе критична защото филма бе на косъм да го спра и да се откажа да го догледам. След това преглътнах, навлезе и втория семеен дует и се поразсеях с тях и загледах. След това започна "разплитането на ребуса" в който определено бях с главния герой. Но той се чудеше в какъв филм се е вкарал а аз направо се изкушавах да слагам диагнози , определено нарастващ прогресивно интерес у мен :896767: и почнах да се :D до уши постепенно. В последната фаза просто се :rofl:. Романтика и комедия финално.

Майтапа на страна но си мисля ретроспективно , че зрителя стигнал до края е в три варианта. 1. Навътре е достатъчно в японската тематика за да схване и отчете комедията на любовния/лиричен японски фронт с тези "загуби в превода", изображения/символики, перефрази и сие и като цяло особеностите в тази сфера дето и maira горе споменава. И финално може да приеме че това е комедия с елементи на романтика ;).  2. Зрителю въобще не е наясно с тези /горните една камара подробности но финално приема че филма бе  приятно изигран , хубаво заснет, шантав, футуристичен, особен, японски и от този род неутрални коментари ;). 3. Финално е в :wacko::huh2: неутрално чудене "егати и тъпизма", "що за глупост", "е това ли беше" , "не са нормални". Майтапа не на страна но мога да се отнеса и към трите групи като зрител едновременно. Нещата са на косъм.:896767:

И все пак е голяма романтика. Колко пъти видяхме и чухме фразата "Обичам те"?!

Хареса ми и включването на втория семеен дует.

И житейската истина, че е добре да пообщуваш с близките на половинката за да го опознаеш. Че то само от това дето виждаш пред себе си тук и сега..... Ей на , главния направо го ожалих отвсякъде в първата половина на филма :896767:. А едно посещение на свекъра му и родната къща на съпругата как го осветли :896767:;)

Хареса ми играта и кинематографията определено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...