Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

April Snow

Режисьор: Hur Jin Ho
Език: кантонски, корейски
Страна: Южна Корея

 

В главните роли:
Пе Йонг Джун

Сон Йе Джин

Той и тя се срещат пред операционната, в която берат душа техните съпрузи, пострадали при тежка катастрофа. Двамата разбират, че са жертви на съпружеска изневяра. Докато се грижат за изпадналите в кома прелюбодейци, постепенно между тях се ражда любов - ненавременна и всепомитаща като пролетен сняг.

Лентата е повод фенгърлщината да повъздиша по любимеца си Пе Йонг Джун, който освен че поразголва плът, показва и невероятно емоционална игра. По личното ми мнение - класи над партньорката си, чийто сексапил за мен е като на умряла риба.
Независимо че остави холивудски вкус в устата ми, филмът взе, че ми хареса.

:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм е малко бавен, но определено си струва. Специален е. Бе Йонг Джун отново е над всички, не се учудвам че е толкова харесван актьор. Хареса ми как героите правят по 10-20 секундна пауза след всяко изречение. Това ми напомни на един японски филм, дето гледах миналата година. Казваше се Tokyo Sora и го бях дръпнал от Asiandvdclub. Там имаше подобни, но много по брутални сцени. Мъж и жена седят на маса. Мъжът гледа в маса, а жената някъде настани... Мъжът казва едно изречение, следва 2 минутно мълчане, жената казва нещо, пак две минути мълчание... Голям филм!

 

П.П. Евала на пича дето качва филмчетата в zamunda. Хубаво е да ги видят повече хора, а и са ми интересни коментарите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го гледах много одавна, но си спомням че доста ми хареса. Това беше май първото филмче дето видях малко повече плът в него. И добре , че не го удариха и на приказки..........щяха да развалят ефекта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравяйте да си свалите саундтрака. Сега видях, че го има в bgshare. Като цяло е много добър. Особенно първата композиция The Road. Толкова тъга и меланхолия, рядко се получава. Според мен е задължителен саундтрак, за всяка колекция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква ти плът за корейците това си е почти равно на "порно". Но все пак нещата бяха много стилни и издържани.Пък и актьорите изглеждат чудесно и галят окото.
Лично аз след този филм бих го " погледнала" туй Бае по от близо....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специален филм с интересен сюжет, който трябва да бъде гледан с търпение и спокойствие, за да му се насладиш напълно Това беше първия филм на Бае Йонг Джун, който гледам след 4те Бога и до средата ми беше странно да го приема в тази роля Много впечатляващо и красиво е показано как двама души могат да бъдат заедно и да се разбират без много приказки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е един от най-любимите ми и може би една от основните причини да започна да гледам азиатско кино. А саундтрака го свалях 1 месец от eMule, но си заслужаваше

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм. Със около 15 изгледани корейски филма, единствения друг толкова добър който съм гледала е "Стик Nо 3". Много добра игра показаха актьорите, много добра режисура и страхотен сценарий. И о чудо

щастлив край.

 

Само дето тук в описанието пишеше нещо за страстна любов и аз кой знае защо бях решила че ще има бурен секс, ама аз съм си крива задето не помислих че бурен секс и корейски филм в едно изречение е оксиморон. А и прелестите които демонстрира Бе Йонг Джун ме накараха да си мисля че биха изглеждали добре в една по-гореща сцена. Обаче като видях че след "горещите" сцени Йонг Джун е без потник или риза, получих душевен оргазъм. Това е нещото което винаги ме е дразнело - бурен секс и след него мъжа става от леглото с потник и панталон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е получил доста недобри отзиви в критиката и най-вече защото според всички е под нивото на другите шедьоври на режисьора. Доколкото схванах от коментарите , това май е зимната истроия от свеобразна четирилогия на сезините в човешките отношения. Аз понеже още на съм гледала другите филми - май Коледа през август и не помня заглавието на " пролетния " филм - нямам мнение относно сравнението. Но намен Априлския сняг мнооого ми хареса. Това е точно мой тип филми - камерни , без много говорене, а с много силно участие на невербалната игра и разказване от камерта и образите. Обожавам малките детайли- като обувката в колата или разперделението на вещите на пострадалите, които ти разказват недвусмислено и изискано по-добре от изричането. Шокът, тъгата, обидата, страданието, неловкостта и дори унижението от загубата на място в сърцето на любимия, привличането и желанието за утеха от болката са перфектно изиграни от актьорите.

Доколкото ми стана ясно, една от критиките е, че взаимоотношенията на героите са с9а развили някак не дотом психологичски мотивирано. И на мен ми се стори изненада като че ли внезапността на нещата, но гледах една изрязана сцена и си мисля, че тя е можела да допринесе за това. Режисьорско решение обаче не нямалява качеството на историята според мен. Просто я прави по-болезнена и натурална. Знам, че историята е като на "Иронии на съдбата" с Харисън Форд, но и без да съм го гледала - съм убедена, че става дума за различно усащане от двата филма. Най-малкото това е свързано с възраствоте разлики на актьорите и героите - Харисън Форд и Кристин Скот Томас са около 50 годишни хора, докато преживяването на тия събития от 30-35 годишни корейци е съвсем различно и носи други чувства.

 

 

За мен тоя филм е знаменателен и защото заради него научих за съществуванета на Bae Yon Joon и накрая гледах и Четирите бога и Зимната соната, че и поредната версия на "Опасни връзки"- тоя път пък на корейски. Сега вече съм малко по-наясно що е то Корейска вълна, каква е тая фенска зваздомония в Азия и най-вече какво толкоз им е на тия чентири бога, зариди които толкова хора са станали фенове на корейските филми и сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, причината да гледам този филм е Сон Йе Джин. След "Personal taste" си свалих всички нейни филми, които открих по сайтовете. Нямах никакви очаквания, ролята й в сериала не подсказваше нищо, Пе Йонг Джун си беше просто име, а и тогава си нямах почти никаква представа за корейските сериали и филми. .

Затова просто подкарах по азбучен ред. Плакатът нищо не ми каза, резюмето не помогна особено и просто си го пуснах. Това наистина е един от най-бавните като темпо филми които съм гледал, а такива общо взето ме дразнят и започвам да ги превъртам. Този филм е един от малкото, от който не съм изпуснал и секунда! По-скоро бих си счупил ръката, която държи мишката, ако го направя! В един от форумите бяха писали: "Как е възможно с толкова малко думи да кажеш толкова много неща?" Защото героите дори нямаше нужда да говорят, за да ги разбера. Всеки поглед, жест, интонация, гримаса, предмет, близък и далечен план имат значение и просто предават по-добре от речта чувствата не героите. Обида, гняв, болка, разочарование, любов, омраза, надежда-всичко това е изразено без дълги тиради и потоци от сълзи-достатъчен е един поглед, докосване, усмивка, дума, изречение. Гледането е съпреживяване и удоволствие едновременно. За актьорската игра-тези наистина са велики!

Радвам се, не-щастлив съм, че началото на сериозното корейско кино за мен е с този филм (последва го Classic!). За съжаление този и следващите азиатски филми окончателно ме отказаха от т. нар. българско кино! Нашите са просто в друго измерение и надежда за тях поне засега не се вижда. Онзи ден гледах "Мисия Лондон" и открих, че саунтракът му се състои от две английски песни, въртени непрекъснато до втръсване без значение от сцената във филма. Няма да правя сравнение с който и да е корейски филм, защото е безсмислено.

И един съвет-ако искате да разберете дали един актьор или актриса, които сте гледали в сериал са наистина добри, задължително гледайте игралните им филми! Там е истината!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах филма преди повече от година и от тогава съм го повторила, че и попетила :lol: Това е филм, който така ме успокоява, че няма равен. Любовта се появява на най- неочакваните места.

Редактирано от diant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си го гледах за 4 път! Без никакво превъртане! Удоволствието си е същото както и първия път, но се хващам да виждам неща, на които преди не съм обърнал достатъчно внимание! И как пропуснах да отбележа прекрасния човешки край на филма!!!! :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм съм го гледала "120" пъти. Това е един от на любимите ми филми. Филм, който се помни, филм, който искаш да гледаш отново и отново. Всеки път да си откриваш ново нещо и всеки път да се очароваш все повече.

 

Признавам си, че първият път беше заради Bae Yong Joon, защото за мен няма друг такъв човек с такова излъчване. (Той е толкова уникален, че не мога да си представя този филм с друг човек). Все пак самият филм има нещо, което те омагъосва. А финалът е страхотен, точно по начина, по който са го направили.

 

Много ми се иска да има повече такива филми. (може би, ако повечето са с Bae Yong Joon, по-лесно ще се получават) :))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми хареса филмът, не знам защо. Може би и при мен лоша роля изигра мудното действие...

Или не бях в подходящото настроение... Не знам. :)

Някой ден може да му дам втори шанс. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След Четирите бога изгледах Untold Scandal и April Snow на екс естествено заради Пе Йонг Джун.

April Snow - отначало ми се стори твърде обикновен, а ролята на BYJ невзрачна, но полсе всичко си дойде на мястото :)

Страхотен филм! Струва си всяка минута

BTW гледайте и надписите за финалните кадри :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм и филма с Харисън Форд и макар да съм съгласна , че е добър актьор просто няма място за сравнение. Мисля че никога не съм можела да оценя играта на актьора, но това бързо се промени откакто гледам корейско кино.Няма нужда да говорят.Погледа, походката, поведението им говорят много по силно.

Филма е просто страхотен - казва много, а в същото време репликите им са толкова малко.Много ми хареса.Оставя ти едно странно чувство след като си го гледал.Хем лека тъга, хем някакво чувство на надежда, на топлота.

 

Вече спокойно може да се ляга.Никой не умря от главните.Това си предвещава добър ден.Ихууууууууууу.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

April snow!!! Колко хубаво звучи. Най-хубавият месец ,най-красивото бяло пухкаво нещо и двама великолепни актьори. Няма как да не бъдете очаровани от тази тъжно-романтична драма. "Сладкото отмъщение" беше изпълнено с красиви любовни сцени. Мълчание,красота,тъга,нова любов,нова надежда.

Тъжното минало затрупано от неочакваният пролетен сняг и един бял път .............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...