Jump to content

Recommended Posts

p180529_d_v7_aa.jpg


Ji jie hao / 集結號
Оценка в IMDB: 7,5


Официален сайт


 


 


Режисьор: Фън Сяоган
Актьори: Джан Хан Ю, Дън Чао, Юан Уън Кан, Тан Ян, Ляо Фан, Ху Дзюн и др.
Жанр: Екшън, Военен, Драма, Биографичен
Държава: Китай
Език: Мандарин
Продължителност: 125 мин.
Субтитри: благодарение на Fastuka и Диди Златева

 

 



Сюжет:


По време на Освободителна война в Китай през 1948 г. капитан Гу пропуска сигнала за сбор и не успява да изтегли войниците си навреме. Всичките 46 мъже в неговата рота загиват, с изключение на него. Когато излиза от болницата, той е разжалван и никой не вярва на историята му. Чувството за вина кара реабилитирания в крайна сметка Гу Дзъди да се върне на мястото на битката, за да намери изгубените си другари...

Борбата на две политически сили за надмощие в Китай. Китайският Гуоминдан (Националистическата партия) и Комунистическата партия поделят цялата страна на фронта. Историята на един капитан, който изгубва ротата си във войната и преобръща света, за да намери тленните й останки. Филм за човека и неговото достойнство, които завоюват своята малка победа над военновременния хаос.

 


 

 

 

 

 


 

Лично мнение:


Това е един от най-добрите военни филми, които съм гледал. Лентата условно може да се раздели на 2 части - първата е наситена с невроятно реализирани боеве (спокойно си съперничи в тази част с филми като "Спасяването на редник Раян" и " Taegukgi"), а втората част е чиста драма, която едва ли ще остави някой равнодушен. Горещо се препоръчва!
 


Изтегли филма от тук или оттук


Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филма много ми хареса. Много добре показва историята или по скоро много добре я разказва. Напомня ми на Letters From Iwo Jima, за който знам че има японска и американска версия. Гледал съм само японската.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейтингът в imdb е нисък за толкова силен филм.

 

В началото се чудех, защо започва по този начин. Чак накрая разбрах, че това е била основната връзка с така чакания сигнал от войниците. Много ценен кадър.

 

За втори път гледам Zhang Hanyu и Deng Chao в съвместна продукция. И двамата са изключително изразителни актьори, които могат да придадат дълбочина и завършеност на всеки свой образ. Като прибавим и Wang Baoqiang, който също им партнираше в The Equation of Love & Death, кастът става пълен. От режисьора Feng Xiaogang може да се очаква всичко. Той доказа, че умее да прави, както приключенски истории с комедиен привкус, така и сериозни, качествени филми, а дори и нетрадиционни версии на класически произведения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен филм - много екшън, драма и напрежение. Но на война като на война!

Аз лично изобщо не обичам да гледам филми с много кръв (а в този специално имаше доста), но не съжалявам защото си заслужаваше.

 

Някои от сцените бяха направени прекалено натуралистично ...

още ги сънувам тия откъснати крайници :blink:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У дома много харесахме филма. Може би е един от най-добрите, които съм гледала в стил "Спасяването на редник Райан". Лентата е разделена на две части, които силно се различават. Първата е за войната, почти цял час кървища и зрелища, перфектни батални сцени, та чак да ти втръсне, а може би това е целта. Втората част е истинската драма. История за войнишката чест и достойнство, за безименния подвиг, защото един войник май само това си има. Може би ако режисьорът беше решил да заснеме само военна драма, филмът щеше да е също много добър. Гледайте го, няма да съжалявате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...