Jump to content

Recommended Posts

Kioku (2018)

jXIkIpoA3WEsNJmJZ9frJk46RuC.jpg

 

Kioku (記憶)

Страна: Япония

Също така известен като: Memory

Период на излъчване: 21.03.2018 - 06.06.2018

          Официален уебсайт          

Жанр: семеен, драма, адвокатски

Сценарист: Kanbayashi Marie (Love Song)

Канал: Fuji Next & J:COM

Епизоди: 12

Субтитри: Английски

 

Участват:

Nakai Kiichi - Honjo Hidehisa

Yuka - Honjo Haruka

Matsushita Yuki - Shinohara Kanako

Izumisawa Yuki - Ninomiya Masaki

Ishimaru Kenjiro - Katagiri Keisuke

Moro Morooka - Sawashima Mitsuru

Onishi Takeshi - Mikami Katsuhiko

Maruyama Tomomi - Sakuraba Takayuki

Otaka Akira - Sakuraba Akimasa

Kawano Naoki - Sakuraba Tomohiro

Aijima Kazuyuki - Kadowaki Kenji

Yamanaka Takashi - Okudera Yoshinori

Lee Junho (2PM) - гост

 

Резюме:

Римейк на корейския: Memory (2016).

Хонджо Хидехиса е успешен адвокат, но открива, че има ранен стадий на алцхаймер. Забравя неща, които трябва да помни, но помни неща и хора, които иска да забрави. Един инцидент, който иска да забрави, е смъртта на сина му при автомобилна катастрофа.
Виновникът не е бил заловен. Адвокат Хонджо не е обръщал внимание на миналото до този момент. Просто мисли за работата си и пренебрегва новото си семейство. Но когато постепенно започва да губи паметта си, той посвещава остатъка от живота си на това, да открие тайните от своето минало и да разреши последния си случай.

 

Off Topic

 

*Допълнително: Джуно се появява в един от епизодите, играе ролята си на Чонг Джин от оригиналния корейски сериал, изпратен до тази кантора в Япония за някакви документи. Ето снимка с актьора, който играе неговата роля в този римейк.

Junho1.jpg?s=900x600&e=t

 

 

 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

:subs: Свали с български субтитри :click:  :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можех да не правя паралел с корейския през цялото време и тъй като той ми е от любимите сериали, тук, макар историята да е същата, за мен беше представена по-слабо - и откъм актьорска игра, и откъм емоция. Сигурно ако не бях гледала корейския, щеше много да ми хареса, но засега оценката ми е някак по средата - ни слаба, ни отлична. И си признавам, че най-щастливият ми момент от целия сериал бяха двата кадъра с корейския стажант. :D Макар че в първите епизоди се беше появил и главният герой от корейската версия, но финалната поява и препратка към него си беше супер. ;) Добре че имаше турне в Япония той, та го хванаха да мине през снимачната площадка набързо. :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да се опитвах да не правя сравнение с корейската версия на сериала, то при самия старт на първи епизод зазвуча саундтрака от корейския Memory. Е нямаше как да не обърна внимание, любим ми е :happy: Сега ще се опитам да дам достоверно мнение за Kioku. Първи епизод беше някак "разпилян" и хаостичен, но след това нещата започват да се движат по-нормално. Последните три епизода бяха най-силни. Има какво да се желае от режисьорската работа. Сцените не вървяха плавно, а бяха "като зашити" (както коментира helyg в корейската тема) и от там се губи цялата емоция. Сценарий, екранизиран в 16 епизода, тук е сбит до 12 и то по 45 мин, и пак имаше излишни диалози, което ми беше странно. По скоро нивото на комуникация между героите, изказът им, ми беше незадоволителен.  Актьорската игра биваше, но на моменти имаше преиграване, което даже беше комично :D Появата на стажанта в последния епизод направо си вдига рейтинга на сериала :lol: Главния актьор според мен се справи отлично с ролята си. Най-емоционална ми беше сцената със сладоледа в лунапарка (отново придружена от така любимия саундтрак).

 

Off Topic

 

 

Сериалът е наистина една много хубава емоционална история за семейството и красивите спомени, които трябва да запечатаме в паметта си. Препоръчвам корейския вариант, но ако предпочитате японското кино гледайте този :)  Все пак японците винаги имат едно по-различно усещане за нещата, което на някои може да им допада повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...