Jump to content

Recommended Posts

Преди 3 часа, debil4e написа:

Приключих 11 еп и още сме на въведението:swoon: 
Много обстоятелсвено и

  Покажи скритото съдържание

 

тръгващо от всички посоки действие, но явно ще е в интерес на понататъшното развитие на сюжета... ако не ми писне от всичките интриги. Като гледам обаче отношенията в семейството от този период, при това не само императорското сериозно не разбирам цензурата в Китай, че то в гнездо на усойници ще е по хубаво:huh: Една от обосновките за забраната(малко по памет, че не мога да намеря клипчето където бяха изредени) беше, че младите ги таксували като идоли и искали да приличат на тях...тоя дето го е измъдрил това дали сам си вярва!?

Колкото до  сетинга: много е "автентичен", кавичките не са за подигравка, просто предполагам, че пак са пипнати за да ги гледаме по-лесно. Наблегнато е на детайлите, не само нощните снимки, друг интересен детайл бяха одеалата по прозорци и врати през зимата. Поне получих отговор на въпрос, който всеки път си задавам когато гледам исторически сериали от изток, как точно са изкарвали зимите с тия хартийки/коприни вместо стъкло:) Забавлявах се и със сцените от кандидатстудентския изпит, то мноо страшно бе, целата рода + слугите изпращат бъдещия студент, ужас. 

Иначе съм съгласна с @lukreciana -двамата главни наистина изглежда дърти за тези роли, към тях прибавям и баткото, нейния,който на моменти трудно различавам визуално от ГГ. Странно е, защото поне тя май е на едни години с другия си кандидат във сериала. Отдавам го на режисьора и гримьорите. Освен това и аз имах очаквания, явно породени от мноо сериали, че тя ще е едва ли не единствената на главния, пък той вече си има жена, че и две деца... Ако го погледнем реално, тя е натрапницата дето ще разваля семейство, ми даа

 

 

 

Продължавам засега, да видим дали ще го изгледам без помощта на мишката.

 

Едва ли ! До 40 и някой си даяних, но после, поне за мен  беше невъзможно да изтрая повтарящия се кошмар в подробности. Спокойно можеха да се поберат в 50 епизода.

Все пак, успех! Може да си по-издържлива от мен.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както си превъртах ентусиазирано и към 20 еп, зе че стана интересно, загледах се по-сериозно и така някъде докъм 40. После стана такъв един делничен, че направо бяс ме фаща, пак включих мишката.

Нема лошо, че са си семейни ама поне малко напасване да бяхме видели. Толкоз хармония се изля още от сватбата, че нервен стомах проимах. Половин серия чистене на имение, половин серия хармония:swoon: За капак дали заради образа или заради нещо друго, но Жанила тук ми е супер безлична и незапомняща се, а за мъжа и...ми на бойните сцени дет го представя като велик Войн се попиках да се хиля. Няма как да го възприема като такъв след филма с лисичката, там категорично се справи най-добре.

 Вече бях решила да го зарежа и се появи светлина в тунела-наръгаха го:up:Ще го помъча още малко, но ако продължава като досега няма никви шансове да изгледам последната една трета от сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си го следя дума по дума, мазохистично,

Не се оплаквам. И ми харесва. Но още съм на 54,:28558:след петък пак ще го почна, надявам се...:rolleyes:

Сега ще гледам Венго-Стоножката и за елексира-допинга на стоножката.:28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключих го. Не беше зле, но категорично беше прекалено разтеглен-спокойно можеше да е поне с двайсет серии по-къс.
Както споменах още в първия си коментар сетинга е много добър, но после видях сценаристите-двамата са от Битката за Чангша,

Off Topic

 

явно протакането е заради добавения трети<_< и спрях да се чудя. Колкото до хармонията - била част от сценария, дори на ГГ му писна от нея и човека директно си поиска скандал:D Така че, реабилитираха Жанилчето последните епизоди и направиха образа и пълнокръвен. Опаа, сбърках, баш накрая цапнаха една мила семейна картинка дето още я осмислям-начи 70 и кусур епизода некой ти прави мръсно до степен да убие, но ти накрая си го викаш на гости щот сте роднини:blink: ГГ определено по го разбирах, нема прошка щом са те тормозили, ко кат сте роднини ма нали много си обича жената  и и играеше по свирката. Тъпото е, че тя го прави не защото е добра, (цял сериал ни показваха колко злопаметна е, може да се каже, че тя беше по-страшната от двамата), а защото така трябва..., както и да е. Известно време се чудех на кого ми напомня няпомня ГГ и финала ме убеди-прототипа е Рет БътлърB), който не верва да гледа:D

Интересна ми беше структурата на семейството/рода, най-общо, кокошарник. За да оцелее, съпругата/наложницата в повечето случаи можеше да съперничи на всеки сив кардинал в историята, а съпруга само зяпа сеир и не се намесва да не си нарушава спокойствието. Разбирах причините за действията на всяка от тях, битка за място под слънцето и ми беше тъжно. Можем само да се радваме, че не сме се родили там и тогава , като структура на семейството, определено сме западно устроени. Отговорът на въпроса защо обаче е толкова обширен, че дори не си струва да се чудя:D Открих обаче сходен начин на мислене при тях и при нас: не изпъквай...= превита глава... , което вероятно не е единствената прилика, но на това също не му е мястото тук.

 

Оценки не давам, не обичам, не беше лош, но да кажем, че няма да си го оставя на харда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За структурата на китайското семейство четох в "Кратка история на Китай - Дж. Кинг Феърбанк" ...специално заради историческите китайски драми ми я подари мъжът....по натам ако имате итерес мога да извадя някой друг абзац от книгата. Иначе и аз гледам...да видим до къде ще го докарам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не на място, но гледам един сериал с младоженката Zhao Li Ying

супер айляшки и не мога да му намеря темата-  ей този

Може и да няма.

Заглавия

Off Topic

Sword of Tear / Xi Dian Yuan Yang
Jian Xiao Ao Long Bao / Dao Jian Lei
错点鸳鸯.戏点鸳鸯 / 剑啸傲龙堡 / 刀剑泪

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа, прозяпах го, от началото на кариерата и е май и е доста типичен за заглавията от този период... Фентъзи+бойни изкуства+мелодрама, абе трима братя, без три сестри по китайски:D Следващия

Off Topic

и вече я вкарва в любимото и амплоа: "силна и независима жена" - Legend of Lu Zhen . Каста е пълен с познати лица и понеже мернах единия поддържащ персонаж от Жесток романс( определено ми направи впечатление тогава) му проверих профила само за да разбера, че от 2016 е част от черната статискита. Тия определено живеят не в бързата, а в експресната лента и ако не правят алкохолни, нарко и тем подобни скандали се самоубиват:unsure: Тези, които оцеляват психически наистина са малцина.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звездната двойка(за главните в този сериалиде реч), дето с голяма любов се взе, си каза " хайде, кой откъде е". Ще отглеждат в разбирателство детето си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...