Jump to content

Kemono ni Narenai Watashitachi (2018)


Recommended Posts

Y0JqPf.jpg

 

Kemono ni Narenai Watashitachi (獣になれない私たち)

Страна: Япония

Също така известен като: Weakest Beast

Период на излъчване: 2018 – Октомври – 10 до 2018 – Ноември – 30

Време на излъчване: Сряда 22:00

Формат: Renzoku      

Жанр: Романс

Канал: NTV

Епизоди: 10

Режисьор: Nobuo Mizuta

Субтитри: Английски

 

Участват:

Yui Aragaki като Akira Shinkai

Ryuhei Matsuda като Kosei Nemoto

Tanaka Kei като Hanai Kyoya

Kuroki Haru като Nagato Shuri

Kikuchi Rinko като Tachibana Kureha

Tanaka Misako като Hanai Chiharu

Matsuo Takashi като Taklamakan Saito

Yamauchi Takaya като Tsukumo Kenji

Inukai Atsuhiro като Ueno Hatsu

Ito Sairi като Matsutoya Yumeko

Kondo Koen като Sakuma Kyusaku

Ichinose Wataru като Okamochi Saburo

 

Резюме: Тридесет годишната Akira Shinkai (Yui Aragaki) работи като асистент в отдел продажби на ИТ компания, която произвежда мобилни приложения за електронна търговия. В същото време тридесет и три годишният Kosei Nemoto (Ryuhei Matsuda) е счетоводител, одитор и данъчен консултант, обслужващ малък бизнес в неговия офис. Той е приятелски настроен и се радва на успех с жените. Но какво ще се случи когато съдбата реши да срещне тези две напълно различни личности в бар "Five cranes"…

 

Свали с английски субтитри :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но какво ще се случи пише в резюмето...ами нещо много добро.

Отдавна не съм гледала с интерес така първа серия /да ме прощава Такането на Сатоми/. Имах съмнения за ангелчето Арагаки, тя е много мила, ама много и сладка и какво има да прави с Рюхей в един сериал, но явно има какво.

Много добър първи епизод, от сърце го казвам, искаше ми се да гледам нещо, което да ме заинтригува, нещата от живота, ама така чисто и добре разказани. Мисля, че точно това беше яката нотка, да всичко на доброто момиче се случва точно така както на героинята на Юи в първа серия.

Искаш да си максимално коректен, искаш да си свършиш добре работата, да, ама не, всичко е за твоя сметка и е дяволски трудно. Компромисите те заливат като лавина и накрая ти самия ставаш компромис за самия  себе си, кофти, но факт.

Краят на серията ме изкефи максимално. Мисля си, че е хубаво да срещнеш някой, който да те замисли и май при нея беше точно така. Ще видим.

Гледайте, тук доброто момиче не е само добро и с това да се изчерпи всичко около нейния образ, тя е доста повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преводът е само на първа серия, но това не ми пречи да съм вече на 4-та, гледам си.

Диалозите са ми пълна мъгла, но затова пък крафт бирата, която се лее във всяка серия, начина и на поднасяне, уникалния малък бар, бармана и въобще вечерните разговори там са ми пълен дзен, толкова приятно и успокояващо ми действат, явно и героинята на Юи /Акира/ е на същото мнение, деня и се осмисля щом стъпи там.

Ех, тъкмо да си харесам и аз нещо за гледане и да няма грам субтитри и аз не знам защо. От кога не съм гледала Рюхей, а в такава точно роля пък съвсем, много готино екранно присъствие има това момче, някак спокоен и уравновесен ми идва с неговия леко флегматичен стил на говора и походката. Със сладката Юи са хубав тандем, тя се старае за всичко, а той го дава по-лежерно и си знае цената.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е радвам се че поне тук няма да пиша първа. Но май Ямашита не го е гледала.

Симпатично заглавие се оказа  Weakest Beast. Свежо. Най-интересни ми бяха взаймоотношенията , диалозите м/у героите. Кой главен, кой второстепен - размита граница и така всички застъпени и интересни.

Намесиха няколко спицифични "японски" теми - работна среда, криещите с вкъще социопатии-да го напиша най-общо така. 

Рекламата на пивото бе голяма :896767: но нещо не я оцених, напомняха ми на хора пиещи чай/кафе.

И т.н.

И тук не съм съгласна с жанра :896767:. За мен е социална драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В чест на @Yamashita (Да си жива и здрава!), започнах дорамата и изгледах 4 серии. Приятно, макар на моменти бавно, но има интересни елементи и всички герои са любопитни, което е най-хубаво. 

Освен флегматичният Рюхей, чието участие тук идва като манна небесна (толкова да ми липсва това негово стоически спокойствие, не е истина), съм приятно изненадана от изпълнението на Ацухиро Инукай. Забелязвам веднага райдърските прояви и трябва да призная, че едно такова убедително изпълнение като нищо ще ме върне към тези поизоставени поредици. Та Инукай-кун, заедно със Сайри Ито, са образите в работата на Акира, които ме забавляват от сърце. Като добавя Кайто Йошимура, Ринко и страхотната хикикоморка Хару Куроки, комедията е пълна. Разбира се, не отричам, че Рюхей е най-големият комик тук - ха ха!, но много се надявам около него да се случат повече сериозни неща занапред и да не си проспи участието.

Някоя мистериозна нишка също ще ми дойде добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 5 беше по-отегчителен. Чаках почти цяла серия, за да гледам второстепенната история на майката на Кьоя, която според мен изобщо не помагаше на действието. Така ограничиха екранното време и на Рюхей. Чак на финала стана интересно. Еп. 6 разкри някои неща. Хару Куроки излезе от летаргията и напомни за себе си. 

Усещам накъде върви работата. Едва ли ще има големи изненади, но някоя свежа нотка и добра идея винаги биха помогнали на действието. Артистите са много добри. Само сюжетът да е интересен. Когато има повече комедия е далеч по-забавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо го започнах, ами и двамата главни са ми любими, закачени са някъде в края на първата ми десятка и не мърдат от там. Аз съм само до трети еп. Искрено се забавлявам за сега със сребърното плисенце и златното такова, очилцата и физиономията на Рюхей. Сигурно по-нататък ще стане по сериозно, но за сега просто се кефя и чакам. Напоследък излизам от в къщи само с опрян в тила пистолет, та се питам дали да не си взема заек?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършен!

Уоу! Не вярвах, че така ще обърнат нещата накрая. Но приятно се изненадах от решението на сценаристите. Странни герои бяха второстепенните поддържащи, но според мен те направиха дарамата още по-убедителна. Много съм благодарна на колегите на Акира. Повлия им това момиче със своята чистота, откровеност и борбеност и ги промени наистина. Толкова съм доволна от изпълнението на Ацухиро Инукай, че веднага му започвам райдърската поредица. Не знам, какъв герой го раздава там, но тук определено успя да ме спечели.

Хару Куроки, като винаги се оказа супер полезна. Обожавам я. Съжалявам само, че не запознаха героинята й с Кайджи. Тя му беше голяма фенка.

Ще ми липсват и Ринко, и съдържателят на чаровния бар, и колегите на Коусей, рамен ресторанта и дори Д-бойс представителят Рьоске Икеока. И шефът на Коусей. Той беше показан като противоположност на онзи в компанията на Акира. 

Извод: когато човек се отърве от товара си - материален или психически, може да започне нов живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за пожеланията, Ukio  :)Малко съм се отплеснала и не съм видяла поздрава ти, от сърце благодаря!

Не е възможно човек да пропусне Рюхей, той си е хамелеон от класа и си струва да се види всеки път. Най-малкото си задаваш въпроса този път какво ще извади от джоба, защото винаги към всеки свой образ добавя нещо различно. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм приятно заглавие нали?! Разтоварващо-свежо. Сега като ви прочетох се сетих за бирата в това заглавие и жегата навън у нас .... ;), липсва бирен емотикон тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, що бира се наля, поднесе и изпи... Да имаше такъв бирен бар близо до вкъщи... Хм, и какво, ако имаше – атмосферата нямаше да е изобщо същата. След такива сериалчета ми се ще да мога да се телепортирам там от време на време, да стоя в един тих ъгъл с халба в ръцете и само тихо да попивам. 

Бавен ход, чак тегаво на моменти, обаче героите бяха интересни. Акира (аз много си я харесвам нея) е като майка Тереза – на всеки внимание и окуражаване, как пък не се умори. Гаджето ѝ – и той добър, добър, до будаллък. Четири години ще търпиш някой у дома, ама си плащаш накрая за нерешителността и добрината – нищо прекалено не отива на добре. Имаше и няколко характерни японци, дето така говорят и се държат, все едно са от психиатрия – например ревящоговорещият и завиращ се в хората гигант-съсед-готвач, също и откачалката-бивша, дето се чудеше в чий апартамент да се самонастани, като пиявица, младият ѝ колега, дето трепери и подскача от страх от всеки звук, като заек, ама не, по-скоро като богомолка с тези насечени и нелогични движения, шефът на Акира, дето дори и да не се караше на някой, пак викаше, уф, тя пак много го изтърпя, ама имаше и симпатяги, например философът-барман и майката. А Матсуда Рюхей все се канех да го видя, защото много ласкави отзиви за него съм чела и да, харесах го. Само ми липсваше повечко тръпка между главните, но и така става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kitket как точно си ги описала :D  мудно, шарено и твърде ексцентрично на моменти.

Кога плачат, кога се смеят не можеш ги разбра, ние сме си откровени, а при тях става мъгляво като дойде ред на отношения, твърде объркано и тук пак го доказаха. 

За Рюхей няма как да ти трепне романтично, той е майстор на други емоции , аз също не го възприех като влюбен герой, той има свой собствен чар, лежерен някакъв, ако го изгледаш в други превъплъщения може би ще ти допадне като излъчване.

Има едно сериалче с Ейта дето са пишман майстори  :) е няма такъв хумор, много са готини   http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/8958-mahoro-ekimae-tada-benriken-2013/

По повод романтиката очаквах 

Off Topic

някаква голяма манджа да забъркат с отношенията на главните герои и чак се учудих от хубавия завършек, без драма и осъзнали чувствата си, да не повярва човек.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да. Рюхей е дзен и само в дзен истории може да изпъкне истинската му същност. Според мен точно затова са го вербували в тази дорама - за да се получи нещо нестандартно и различно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...