Jump to content

Age Matters (2018)


debil4e

Recommended Posts

2d4e3508b9699ea7.png

Off Topic

983811c26b42a12c.pngeab5fd2df15753ec.png8216ee6c5438619f.png

 

заглавие: Age Matters

тип: webtoon

автор: Enjelicious

статус: онгоинг , седмична, всяка събота

година: 2018г

жанр: романс, офис, ежедневие, разлика във възрастта

чети онлайн: :click:

сюжет: Мъдростта идва с възрастта...обаче дали наистина е така!?

Роуз Чой, на 29г, безработна, неомъжена или за по-кратко looser, в очите на обществото или поне в своите собствени.  Пристастеността и към социалните медии или по-точно към следването на профилите на "успелите" допълнително сриват и без това липсващото и самочувствие. По стечение на обстоятелствата обаче пътя и се пресича с един от идолите и, Даниел Юн, на 23г , в челната десятка на най-влиятелните хора под 30г.

Какво ще се случи между работохолика и романтичката и дали наистина възрастта има значение в техните отношения...

 

лично мнение: Приятна и ненатрапчива история. Няма драми или поне не от онези големите дето те хващат за гърлото, точно ежедневие, но се чете лесно и не доскучава. Разликата между реалност и имидж не е по-малка от тази на кинозвездите на екрана и в живота, но само на съзнателно ниво. Поради наложената представа, че всичко в нета и  соц. мрежи е  "реалити", хората подсъзнателно се сравняват с новите си идоли и се мерят по тях. На това залага авторката и експлоатира сблъсъка на двете реалности, на милионера откъснал се от тълпата и на средностатистическата офис мениджър( по старому секретарка-_-), която под натиска на общоприетото сама се принизява след ежедневното сравнение с такива като него.

П.С. Авторката е от Филипините

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно, има си темичка вече. Това е от нещата, на които дадох втори шанс, благодарение на твоята препоръка. Първия път не ме хвана, но втория, не знам какво се промени, но с удоволствие си чакам новите чапове. Много добро взаимодействие между гравните. Всъщност само те ме вълнуват. Виждаш от сто километра, че са един за друг, но са още далеч от този момент. Дори не знам, дали ще се случи. Просто ти показват кое и как сближава двама души. Кое изгражда връзките ни с хората. Как започваме да се привързваме, колкото и да сме били наранени преди. Много силно начало. Той беше доста асоциален. Надявах се и на работа да е ръб, но тук вече се поразмиха нещата. Въпреки това показва други страни от характера си, които ме кефят-грижа и може би ревност. А тя е твърде неуверена в себе си, за което много ми е жал. Прекрасна личност е. Трудолюбива и сърдечна. Тя е онзи трън в... петата, който, ако ти е кофти и искаш да си сам, ще дойде да ти досажда, да те дразни и да се гъбарка с теб, за да ти повдигне настроението. Засега ми държи приятно интереса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми, че както няма развитие, изведнъж се случва нещо. Гледните точки на Роуз и Розовокоска също ми допаднаха как ги съпоставиха. Едната има мотото: ''С времето ще станеш по-добър'', докато другата следва опцията: ''Бъди перфектен сега. Друг шанс може и да нямаш''. И съм удивена точно колко е способна да бави авторката отношенията между главните, плюс, че вече се загубих колко човека харесват Роуз романтично. Тя е от онези хора, които са очарователни, с тях никога не ти е скучно и както не очакваш изведнъж те помитат като торнадо. Обожавам естествените й реакции и как се наслаждава на живота, дори и той далеч да не е перфектен :icon_sunny:

 

*До чап 34*

 

Допълнение 1: Разкошен 36-ти чап. Авторката направи свеж завой и Роуз от пияна флиртаджийка се превърна в мила ненатрапваща се грижовница. Направо ми сгря сърчицето. После авторката показа много добър език на тялото. Тези двамата си пасват като дупе и гащи. Извинявам се за некрасивото сравнение, но само то описва нещата с нужната сила, която искам. Роуз показва на шефа си красотата на света. Води го по стъпките, които сама е искала да извърви, но се е проваляла. Спестява му негативите, приобщава го, дава му кураж. И двамата са много неуверени, но един за друг са си прекрасен източник на подкрепа и сила. Любима двойка са ми. Допълват се на едно дълбоко ниво. Не мога да намеря точните думи, за да опиша възхищението си :blush: Краят е сладурски. Използва пиянството си, за да сприятели двамата пичове :28558:

 

*До чап 36*

 

Допълнение 2: Отново разкошен чап. Това е нечии баща. Даже много си приличат и е повече от очевидно :ph34r: Всяка една закачка и кукичка в този туун ми допадат. Добра психология на героите, действия и език на тялото. Поздравявам автора за този му подход. 

''Not sure if she's going to cry or beat us'' - любима реплика :bow:Както и лафът за дечковците :icon_sunny:Хареса ми и изборът на песен. Ще ми се направо да преразкажа целия чап. Всеки детайл точно на мястото си и имащ дълбоко значение, но отразен за малко, само с по един панел. Авторката определено дава бромантична нотка, но без от това да накърнява романтичните потрепвания на Дилън и Даниел към Роузи. Не мога особено добре да изкажа възхищението си, но ще продължавам да опитвам :28558:

 

*До чап 37*

 

Допълнение 3: Толкова мило, че няма накъде повече :icon_sunny: Толкова проблеми и кофти емоции му навлече. Има да чисти след нея като откачен и въпреки това подходи с такова уважение и грижа. Да кажа, че съм очарована е малко. Пък и гледката на черен потник ми хареса :inlove:

 

*До чап 38*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо ''приятелство'' се завъди около тези двамата. Чак им се разтуптяват сърцата като започнат да си дишат въздуха :wub: Не се знае и кой кого спасява от това другия да не се чувства самотен. Вървят полека, опознават се и можеш да разбереш колко много започват да означават един за друг. Авторката изгражда много красива и качествена връзка. Може и да се повтарям вече, но продължавам да го усещам така. 

 

*До чап 40*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина  авторката "изгражда"  връзка и не само между тях двамата, но и между тях и света ако мога да се изразя така. По отделно и Роуз и Даниел бяха аутсайдери, но когато са заедно позицията им в обществото постепенно се променя. Това малко ме дразни, защото затвърждава тезата, че "социума определя и мисленето на индивида" и той като такъв не може да съществува извън него по никакъв начин.  Другата крайност също е неприемлива, но за мен първоначалната посока се промени. До скоро се надявах, че и двамата ще възстановят самочувствието си преди да се впуснат във връзка, но не би.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идвам да се самосъжаляваме дружно и да си хлипаме на рамото. Нито съм на 23, нито съм милионерка и аз :(

Чорапа как страдаше :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, seal_reinforce написа:

Идвам да се самосъжаляваме дружно и да си хлипаме на рамото. Нито съм на 23, нито съм милионерка и аз 

 

Лелее, колко станахме дет не сме нито едно от двете:282:

Ся, самосъжалението най-добре се види на дъното на бутилка, може и от бира ма тогаз требе да са повечко. Кат си готова за целта, свиркай да те посрещам, пиенето е от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако изпия толкова, колкото ще поеме да удавя последните месеци, и у токсикологията ще дигнат ръце :beer:

Искам и аз free makeover, баси. Ма без да ме забраждат :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и за разнообразие да сложа руския превод онлайн на туй нЯщо. Предполагам са назад, но по - сведущите може да направят едно сравнително "изследване " и да кажат. Плиийз!:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, назад са, но какво от това. Благодаря, че го сподели за другите, които не ползват английски:) От нейвърските май само компютърното има релийзи и на други езици, което е жалко за другото ми любимо заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дебилче, скоро не мисля, че ще видим връзка между тези двамата. Ще стане като при Мей, Катсу и Лейти. Има да ни размотават, докато ни се изясни :28558: Авторката ще ги дялка още доста като личности преди да ги обвърже. Може да се види някоя инцидентна целувка, знае ли човек :ph34r: Да, ще се окажеш права. Затвърждават принципа, че човекът е социално животно. Дори аз дето не съм склонна да има хора около мен, харесвам тези двамата как си действат един на друг. Поотделно са несигурни, заедно си лазят по нервите и еволюират :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля те,само не като Мей и сие, щот онова го сложих твърдо он холд с тенденция към дроп:D. Това засега не е зле и се надявам да остане така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви светна, че сте назад с матряла за онова другото. Освен Лейти и Албиносания в картинката се включи и Татуираното Говедо, който толкова мяза на Лейти във физиономията, ще речеш че една майка (авторка) ги е раждала :28558: Пък предвид, че са си били дали дума и я запечатали с целувка, знае ли човек накъде ще забие сценарият :dunno: Аз поне не мога да отгатна.

А по темата, това в началото ми се струваше предвидимо клиширано, но ме изненадаха, че не ги вкараха пияни в леглото, та може и да го продължа, ако не ми доскучае.

Ама как така ще ревете щото не сте на 23 и милионерки? Голяма работа! Поне едното сте били или ще бъдете :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на 38, ама по руското нещо не се ориентирам :dunno:

Никой ли не чете unTouchable? Ще му пусна тема, но нема да се напъвам от телефона. Гемия, гемия, ама ще акостира, види му се края, @debil4e :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онова другото с Мей и сие докато го чакаме да му видим очите отново, ще ви позанимавам с друго. По-конкретно debil4e, и който друг следи уебтууна Let's play. В този епизод има голяма заигравка с този туун. Първо се появи Маршъл Лау(дано му пиша името правилно) с блуза с името на съответния туун, от който иде, а после и целият последвал епизод беше свързан с разработката на игри. Авторите взаимно си се четкат :es:

 

Така, на жицата кацна поредното пиленце. И той млад и зелен шеф на компания. Да го изпапкаш. Я има 23, я не, ма пък висок иначе :P Естествено всичко живо си пада по виталността на Роуз, даже и аз се улавям на моменти, че го правя :lol2:Туистът беше ясен, но е странно, че толкова бързо ни го разкриха. Сега с г-н Юн как ще се ''харесат'' като се видят с този пич, ммм. Две жребчета на едно място. Очаквам къчове и хапане в борба за територия :ph34r:

 

*До чап 45*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То четкането си е практика и не е ново, просто уебовете нали са изтърсаците изостават:D Последно от заглавията, които следя, авторката на I Love Yoo(което също е в хиатус, но без обявена нито причина, нито дори вероятна дата докога...:dunno:) се мазнеше на тая на Мей и сие:).

 

Бая се почудих в събота дали да пиша и после просто забравих:lol2: Значи с тоя новия, вече официално заформихме ривърс харем, само дето тук победителя е ясен. Аз що останах с впечатлението, че тоя е малко по-голям от нейния шеф!? Вярно, че по диагонала четох, но при мотането из фирмения "музей" останах с впечатлението, че той създателя на тези игри, а тя твърдеше, че баща и е играел едната някога... Май ще трябва да прочета главата по-подлобно, но няма да е сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може новопоявилото се шефче да е започнало да сътворява игри от ранна младша възраст. Дадоха го, че играе от малък. Па може и да е 30-годишен или нагоре. Факт е, че Роуз спомена, че баща й е играл тези игри. 

 

Победител може и да няма, поне не и в любовен план, но че ще си помогнат много междувременно нашите главни не се и съмнявам. Странно е, но не ми е скучно, въпреки че тууна се движи по шаблон. Просто е много чисточовешки и можеш да се поставиш на мястото на всеки един. Няма ги великите злодеи, няма великите тръшкания. Всеки е успял в дадена област и получава подкрепа за там, където не е успял. Сякаш са едно голямо семейство.

 

Едит: Ся па на тоя пич няма да му видим и двете очи нивга. Като човек дето държи на симетрията-откачам :28558: /Всъщност и двете очи се виждат в следващия чап. Забелязвам, че като взема да мрънкам за нещо и то вземе, че се случи :yes:/. Иначе, ако продължи да разпитва за Юн, ще излезе, че използва Роуз за вътрешна информация. Моля се да не задълбава повече натам. Тъкмо започнах да го харесвам. А относно гейминга, виж ти, колко бързо скъсява разстоянията между хората :P Дано продължат да играят заедно и занапред. Мисля че ще са интересни заедно. Роуз е състезателен тип, а спрямо него е доста назад, та ще ми е интересно да ги видя отново в игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още едно със сивичко кръгче-хиатус-при това без никакво обяснение. Станаха три(е, едното аз си го бях сложила он холд преди авторката да си даде "почивка" и беше единствената, която го направи по правилата като го обяви официално) от тези, които следя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, и това се върна и както предупреди авторката с анонса в събота, заглавието вече ще излиза в сряда-тоест днес излезе първия чап след почивката:) Поне читателите получиха обяснение в събота, аз лично съм доволна. Като начало, започна там където спря и добави лек елемент на съспенс-нашето момиче го следят, но все още не ни показват кой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено се надявам да не е бившият й. Прекалено предвидимо и противно ще е. За момент си помислих да не е Виа, моделката, но видях как рисуват дамските устни и мъжките и на този принцип не би трябвало да е жена. Не знам що за интерес би имал някой, за да я следи. Много странно закърпено ми се видя това. Също и се чудя на героите, които дават мимоходом. В предисторията дадоха лицето на бившия й, а също и бащата на Даниел. Това навежда на мисълта, че те ще се появят и занапред в тууна. Би било тъпо, ако са задънени улици. Не виждам логиката в това. В очакване съм.

 

 

Допълнение 1: Много сладурски чап. Така и не запомних Розовокоска, каква се пада на Даниел. За момент си помислих, че баща му нещо мъти водата, но засега не се види да е той. Странно е как авторът с някакъв дребен детайл успява да предаде толкова близост между тези двамата. Всъщност те са толкова различни, но взаимно се допълват прелестно. Всъщност детайлите, чрез които го прави са многобройни и разкошно подбрани. Това е магията на този туун.

 

*До чап 53*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...