Jump to content

SKY Castle (2018-2019)


Recommended Posts

Филмът е бижу!! Много рядко засичам такава успешна сплав между сценарий, каст, режисура!! Дали заради това, че съм в сферата на образованието и идеята за частното обучение и елитарните учебни заведения я познавам доста добре; дали заради познати от биографията на приятели и познати ситуации 

Spoiler

авторитарен родител; самоубийство; бягство от дома; психиатрична клиника и т.н.

- сериалът ми подейства твърде качествено. И се радвам, че му дойде и неговото време. Опитах се да се раздразня заради изкуственото увеличаване на броя на епизодите му, но не успях като хората-- твърде добра скорост и качество се случиха преди 18 епизод. Покрай коментарите тук видях филм, който също ще гледам (Children of Nobody), но първо ще погледна VIP с На Ра. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм доволна от видяното – и като тема, и като реалистичност основно в поведението на родителите. Показано как различните семейства по различен начин  правят едно и също – тормозят децата си да постигнат успех, да бъдат на върха, да реализират неосъществените мечти и амбиции на родителите. Точно заради това се ядосах малко след началото,

Off Topic

когато стана ясно, че ще "изкарат" виновна Ким Джу Йонг. Тя че си беше виновна – беше, но така все едно замазаха вината на родителите, от които всъщност тръгнаха всички трагедии. 

 

Майката на Йе Со беше отвратителна и най-лошото е, че би постъпила отново по същия начин, ако можеше да върне времето назад. Много добре ѝ го каза Ким Джу Йонг – че приема случилото се с Мьонг Джу просто като една тъжна история, но не си е извадила никакви поуки от това. С поведението си все едно непрекъснато казваше: "Това се случва на другите, но не и на мен, аз не съм такава, аз правя всичко за доброто на детето си и това е правилно." Разкаянието ѝ не ми беше достоверно. Поради тази причина, както са писали и другите, последните епизоди ми се сториха твърде розови и не на място. Бих предпочела по-тъмните окраски, въпреки че обичам щастливия край във филмите и сериалите.

 

Иначе при толкова родители с болни амбиции новодошлото семейство ми се стори изкуствено идеално :D А любимци безспорно ми бяха семейството на близнаците – съвсем в началото изглеждаше, че бащата има абсолютен контрол, но постепенно другите много добре почнаха да го работят, бяха страхотни за гледане. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...