Jump to content

Chugakusei Nikki (2018)


Recommended Posts

mU5baLDpeMz9tH9JD7yZzRwA6Ru.jpg

 

Chugakusei Nikki (中学聖日記)

Страна: Япония

Също така известен като: Meet Me After School

По мангата на: Junko Kawakami - "Chugakusei Nikki"

Период на излъчване: 2018 – Октомври 09 до 2018 – Декември – ?

Време на излъчване: Вторник 22:00

Формат: Renzoku      

Жанр: Драма, Романс

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Tsukahara Ayuko

Субтитри: Английски

 

Участват:

Arimura Kasumi като Suenaga Hijiri

Okada Kenshi като Kuroiwa Akira

Machida Keita като Kawai Shotaro

Yoshida Yo като Haraguchi Ritsu

Natsukawa Yui като Kuroiwa Aiko

Makita Sports като Jobu Shigeru

Natsuki Mari като Shioya Michiyo

Tomochika като Niwa Chizuru

Ono Rina като Iwasaki Runa

Wakabayashi Jiei като Kokonoe Junichiro

Nishimoto Marin като Shiraishi Atsuki

Kawaguchi Kazuna като Ebihara Michiru

Nakata Seina като Kosaka Yuu

Iketani Nobue като Kasuya Mayumi

Korechika Atsushi като Irie Nobuhiko

Kaji Masaki като Tanabe Tadayuki

 

Резюме: Сериала разказва историята на ученика Kuroiwa Akira (Okada Kenshi), който не знае нищо за любовта и неговата нова учителка Suenaga Hijiri (Arimura Kasumi). В едно топло лято Akira започва да осъзнава, че има чувства към Hijiri, но тя има вече годеник в лицето на нейният бивш състудент Kawai Shotaro (Machida Keita). Историята следва двойката в течение на няколко години…

 

Свали с английски субтитри :click:  :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, как ще се справи Касумито в подобен жанр. Изобщо не  прилича на учителка. Последният й опит в романтична дорама за мен не беше добър. Мисля си, че тя има заложби, но точно този жанр не й е силата. Особено, ако са я сложили в подобна роля и то с толкова млад ученик. Поне гимназист да го бяха направили. Момчето има вид на такъв. 

Ще се опитам да се абстрахирам от Касуми, за да проследя дебюта на Окада-кун, както и да видя други любици - Кейта и Йо Йошида. Дано се получи нещо интересно! Все пак, това май ще е единствената ученическа дорама за годината. Лятото е имало едно много любопитно заглавие в жанра (Ao to Boku с Кай Иноваки, Канничиро и Елайза Икеда), но дали ще го събнат?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах еп.1. Младежът изобщо не изглежда в прогимназията. Съучениците му очевидно са по-малки. И Касуми не ми се вписва в ролята на учителка, макар да е млада и неопитна. Иначе момчето стои добре на екрана и ако срещу себе си имаше по-подходяща партньорка, можеше да се получи далеч по-голяма химия.

Приятна изненада тук е присъствието на Мари Нацуки. Колко се е променила тази жена, но за мен е удоволствие да я гледам отново в ученическа дорама. Макар да няма визията на Катерина от Нобута и вече годинките да й личат осезаемо, гласът й винаги ще ми връща към онази култова дорама. Тя беше тази, която напомни, че думата учител е свещена. Да видим, как ще защитят професията новото поколени японски преподаватели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 5-те преведени серии, включително еп. 6, който не е събнат. Беше ясно, как ще се развие историята, но явно към средата сценаристите решиха да ни покажат рязка промяна в сюжета. Така че ученическият дневник се пише до 5а серия. После децата са пораснали, но както се вижда, нищо не се е променило. Още са неориентирани и сковани. Отчитам леко раздвижване, след включването на паралелна нишка с едно от малките деца в училище и семейството му, обаче тази част не изглежда силна на останалия фон. Жалко за появата на Дай Ватанабе, чийто герой сигурно също ще бъде въвлечен в този кръг. Не знам, сценарият ли е проблем, понеже тук има добри артисти, въпреки всичко. Нещо не е наред в тази ученическа дорама. Няма живец, който да привлече вниманието и да предизвика интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа. Нещата вървят към пълно повторение, след изгледаното в еп.8. Дори отношенията между героите на Йо Йоширо и Кейта Мачида станаха безинтересни. Единствената ми надежда е в предстоящото пътешествие, в което ще научим повече за бащата на младежа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам, че въпреки нелепото положение, в което се намираха героите, японците отново намериха начин да покажат поучителна история с различни гледни точки. Доволна съм от финала. Всъщност, нещата завършиха по японски - с търпение и правилни решения в точния момент. 

Хах! Йо Йошида се оказа големият герой. Малко повече фокус върху нея накрая и тя направи всичко, за изглежда действието различно и интересно.

11 серии ми бяха много, особено с неориентираните почти до последно главни герои, но все пак мога да кажа, че дорамата не беше изцяло изгубено време. Последният епизод го доказва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много харесах актьорите. Е, към главната нещо съм с резерви, но всички , наистина всички други са чудесни. Чувствах ги близки и земни, като истински съществуващи хора. И още един финал с топлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

11 нищо и никакви серии, а ги влачих цяла седмица. На мен ми беше изключително тежък този сериал. След края не можах да се почувствам хепи. Останах си с буцата в гърлото. Съжалявах учителката, защото тя понесе всички последствия. Обаче и не я разбирах. Каква любов, той е на 15? Имам син на толкова... Съжалявах и момчето, защото нямаше как да помогне на учителката и да я защити. Ядосвах се на майката на момчето, обаче като се замислих, ами ако аз съм на нейното място? Въобще ме остави много замислена.

Иначе адмирации за момчето в главната роля. Прочетох,че му е първа такава и според мен се справи чудесно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам много добре казаното по-горе. И за мен беше много трудно да следя тези отношения. Не че и преди не са представяли подобни сюжети, но тук липсваше химия между главните герои, което е основно условия за привличане на зрители. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...