Jump to content

Recommended Posts

@jiraЧакай пак да погледна серията...

Off Topic

С него вкараха някакъв фантастичен елемент. Има нещо общо с пясъчния часовник на Топ стар-шито, който изчезна когато намери любовта. А после подхвърли пясъчен часовник и на капитанчето. Та нещо като орисник се явяваше.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оме, оме, току-що видях, че Капитанчето е получил главна роля в сериала Love Affairs in the Afternoon!!! Най-накрая! :icon_sunny::896767::D Аз го бях обявила за вечния второстепенен герой, но ето че след толкова години и сериали, най-накрая ще го гледаме в главна роля. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз позакъсняла, ама на клона, при това с бг буквички.
Мнооого се стараят откъм хигиената.
4e38a3eedf7e53c7.jpg

И всички морски капитани мязат на Джони Деп. :lol:
Забавлява ме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря наsnowmoon  и helyg :bow:за възможноста да се насладя на този сериал с бг превод. Изключително разтоварващ и забавен, скоро не се бях смяла така.

Препоръчвам с две ръце.:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, как съм пропуснала този сериал. След всички драми и трилъри, които изгледах напоследък първи епизод ме развесели много. Засега единствено Чoн Со Мин ми идва too much. Надявам се по-нататък да я възприема. Иначе има много смях. В началото, докато козата гонеше Топ Стар-ши се върнах в You're beautiful, когато едно диво прасе гонеше Хуан Те Гьонг (ака Гънчо), докато звучеше Breathless на Shayne Ward. Мда, бях голяма фенка щом си спомням такива неща след толкова години :28558: 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 hours ago, cucyta said:

И не само личната, ами и скалите по острова лъскат....

И единствения гимнастически уред също! :lol2: 

Любим сериал! С възможно най-уникалното предложение за брак.:28558: Точно наскоро гледах снимки на Топ Стар-ши и Капитанчето, чакайте да видя ще ги намеря ли...:D

20201207100806393xcmg.jpg

Spoiler

20201207100806523sdyu.jpg

 

20201207100806638icic.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След толкова култови сцени от 1 епизод, просто няма как да не си пусна втори. :D Сериалът много приповдига настроението. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много добър сериал. Отдавна не бях се смяла така на корейско. Чуден каст, добър сценарий, а островчето е просто бонбон. Kim Ji Suk е просто страхотен, мисля че на друг нямаше да се получи така пълнокръвно ролята на циник с добро сърце. Благодаря за бг субките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживях да видя корейска комедия, която е такава от първата до последната серия. Забавлявах се от сърце. Заслужава си отделеното време. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал! Смело заявявам, че напълни душата ми и ме накара да мина през различни емоции. Подейства ми някак отрезвяващо и терапевтично. Определям го като сериал за обикновенните хора, хората с истории, хората, преминали през различни трудности, хората, загубили вяра в себе си и останалите, искрените хора, самотните хора, абе за хората като цяло. 

Хареса ми как бяха представени островитяните - като една задружна общност, семейство. Всяка личност беше със собствените си особености и характери, но се приемаха, виждаха се взаимно, познаваха се всякак, може би затова проявяването на егото липсваше. Винаги бяха сплотени и в добро и лошо, подкрепяха се, иронизираха се, когато имаше нужда, но бяха естествени и не се обиждаха едни други. Хареса ми как храната ги събираше и обединяваше, точно като семейство. 

Любими образи ми бяха двете халмони - изглеждаше, че все са скарани, но не можеха една без друга, развеселяваха ме и ме натъжаваха. Много добри актьорски превъплъщения от страна на двете актриси, пресъздали образите им. 

Кметското семейство също ми бяха любими персонажи, изиграни от любими актьори. В последните епизоди развитието на Ма Дол ме разочарова, но бързо се върна в правилната посока и се отрезви. Бабата на О Ганг Сун, влюбеното семейство и хлапето много ми харесаха като персонажи. Компанията на Ю Бек също. Изобщо няма смисъл поименно да ги изброявам, всички актьори се представиха страхотно с изграждането на персонажите си.

Много, много ми хареса. Може би повечето са го гледали, но за останалите - силно го препоръчвам. 

Особено в тези времена напомни колко е важна общността, подкрепата, добронамереността, отношенията между хората. Подадена ръка може да задържи някого. Един изолиран остров, обитаван от обикновенни и човечни хора, беше символ на спасение на самотен и на пръв поглед нарцистичен човек, който показваше единствено бодлите си (хареса ми съпоставката с морските таралежи). Допадна ми идеята, че насред нищото всъщност може да намериш себе си и че където и да отидеш взимаш себе си. Та и тук, този изгубен, травмиран и бодлив човек, живеещ на автопилот срещна нови хора, които го приеха какъвто е. Намери за себе си и нова посока. Изгря с различна светлина, поради което не се опитваше да скрива светлината на останалите хора, защото осъзна, че всеки има право да свети по свой собствен начин. Превърна се в човек, който прости, примири се и продължи напред. В речта си по награждаване Ю Бек обърна внимание на нещо важно - колкото и да е тъмна нощта, винаги има звезди, които светят ярко и не я правят толкова мрачна. Та колкото и да ни е трудно понякога, да не забравяме, че около нас има поне един човек, който да изгрее в тъмните ни моменти и да ги осветява, докато преминем през тях. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал! Искрени благодарности за превода, с който носите такова забавление и усмивки на зрителите. Бръчките ми станаха по-дълбоки от толкова хилене и смях. Всички актьори бяха брилянтни, а ролите които изиграха - култови просто. Всеки образ беше толкова индивидуален и различен, че няма как да не се запомнят. Както се казва в един пост по-горе: дори и козата има главна роля, щом е на постера. :D 

Перфектно направен сериал, според мен. Затвърдена комедия с романтичен акцент. Дори и возенето на колело, с цел романтична сцена, беше безумно смешно. Музиката - точно на място: старите класики, Майкъл Джексън, та дори и френския шансон на Един Пиаф. Актьорската игра, както споменах беше страхотна, нямаше отрицателни герои, местата на които са снимали- просто приказни, уникално островче, както и  атмосферата с толкова вкусни манджички приготвени с дарове от морето и земята, всичко беше изкушение за очите и душата. Супер много ме забавляваха епитетите и обръщенията, които правиха към някои герои:

Off Topic

г-н Суперзвезда, Ален Делон, Звездолин, г-н Еднорог, г-жа Боже мой, статуята на Давид, г-н Бакалин , и винаги казани със страхотно чувство на сериозност. :D 

 В сценария имаше култови изречения и реплики, които няма как да не ме накарат да уважавам хората, които са го написали. Брилянтно просто!

За поуката, която носи тази супер забавно поднесена история е писано в горния пост и подкрепям всичко казано в него.:happy:

Като за финал : препоръчвам с две ръце. :yes:

Аз стягам куфарите и заминавам на село да чакам моя Top Star Yoo Beak да се появи. Току виж ми излезнал късмета с някой Звездолин. ... 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотен сериал. Човечен , простоват, земен, без особени претенции. Актьорски състав без звезди, но отличен колектив. Чoн Со Мин с нейния диалект и като цяло страхотна игра. Танците и бяха откачено секси. Ji Suk също представи промяната в образа си по много достоверен начин.  Как всички му викаха Суперзвезда, щото не му знаеха името. Хабер си нямаха каква звезда е той. Той много бързо забрави ,че иска да напусне острова, особено след като се появи Ма Дол.  Лекарката на острова с нейните шеги беше уникална.  Имаше доста комични моменти.

Off Topic

Тук малко триъгълника стигна до крайности, но все пак Ма Дол се осъзна накрая.  Но не е лесно да си на негово място, да не мислиш само за своите желания. За да я пусне надделя не толкова  любовта към нея, но по скоро "братската" му любов към нея. Той я познаваше през целият си живот , и не можеше да я гледа тъжна.  Тя също не можа да му откаже , по скоро от дълг и признателност към него и към старците(неговите родители и баба си). Тя веднъж се беше отказала от живота си заради баба си.  Но тя беше израснала в такова общество в което младите обикновено се жертват по желанието на старите. И това е дълбоко вродено в корейските жени. ОППА е по скоро знак на признаването на превъзходството на мъжете.  Жените обикновено не спорят с оппа.  Та колкото и да очаквах от нея тя,  да се събуди и да каже, че не ще да се жени за Ма Дол, явно нямаше да го дочакам.  Та той със закъснение осъзна какво трябва да направи като неин оппа, той знаеше че на нея няма да и стигне смелост и щеше да се жертва отново.  Та общо взето това беше завръзката в сериала. Оставаха хубавите гледки и местни сладури. За мен бяха интересни и гостите в лицето на Im Soo Hyang  и Nam Bo Ra.  Втората с по сериозна роля на напорист неврохирург.  Напориста в смисъл към Ма Дол. Само как с хитра усмивка показваше на родителите му своята служебна докторска карта. Демонстрирайки каква чудесна партия е. Боже, това корейско общество. Ма Дол като си счупи крака ми беше ясно след това какво ще се случи в болницата. Неговите роднини като видяха докторката и  викаха- колко подходящо си счупи крака. Ама на него много бавно му загряваше реотана, че както с Ганг Сун, така и с докторката.  И пак се стигна до сляпа среща и кражба на дамата.  Стана ми жалко за мъжа в слепите срещи. 

Понякога простите сериали са най добри. Без травми от детството, фантасмагории и криминално изтъпяване.  Просто ти трябва един остров и 15-тина човека.  9/10 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яяяя как така съм пропуснала толкова готин сериал? Има си и Аръндорон (Ален Делон) и Топстар ши (направо страхотен) и една камара звезди от по-старата генерация. Чуден замисъл и изпълнение. Уникално забавни моменти и като цяло страхотна атмосфера. Подбрана музика от 80 те допълва всичко това. Направо миш маш, който пълни душата. Определено ще повторя. Както винаги благодаря за субтитрите. Ако някой се сеща да препоръча друг подобен сериал ще съм благодарна. :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобен в кое точно? Островен живот?  Актьор звезда който се крие?  Според един руски сайт тези сериали са подобни на този - Touch Your Heart  ,   Modern Farmer ,  Another Oh Hae Young.   Не знам до колко са подобни , не съм ги гледал но мисля ,че са добри сериали.  Ще ги гледам скоро. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То затова подобен е широко понятие. Touch Your Heart е подобен в смисъл, че там има също ТВ звезда която се "крие" така да се каже. Категорията е Актьор играе актьор. Просто руснаците ги определят подобни по няколко категории. Ако гледаме селска атмосфера то и When the Weather Is Fine и Hometown Cha-Cha-Cha са подобни до някъде. Ама там няма суперзвезда. В  Eccentric! Chef Moon  има село и модна звезда. В сайта Mydramalist.com   отиваш си на сериала и там са дадени в кои категории(Tags)  влиза той, и по тия категории си търсиш подобни. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се,когато видя толкова положителни коментари и всичките са заслужени. Много,много ми хареса сериала и стопли душата ми в тия зимни дни.  Случайност ли е,че Kim Ji Seok е единственият корейски актьор мъж,който следвам в инстаграм?  Страхотен пич е и тук направо сияеше в ролята си. Страхотна игра от него,но разбира се,не само той сияеше,всички,абсолютно всички ,които участваха бяха на много високо ниво. За старата генерация какво да добавя,истински актьори,могат да изиграят всичко. Радвам се,че тук и по-младите се представиха достойно,барабар с козата,естествено :) Много топъл сериал,изпълнен със страшно много смях,обич,доброта. И аз като вас се размечтах за островчето,хубавите гозби и приятната компания. 

Хайде,отивам да си пусна няколко корейски стари песни и да се посмея припомняйки си забавните моменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.12.2021 г. at 23:40, Чингулинка написа:

Подобен от трите, които изброи, е само Modern Farmer. Който не го е гледал веднага да се поправи. Гарантиран хил.

 

И на мен веднага ми напомни на Modern Farmer – с уточнението, че именно по-старичкият сериал, поне по спомените ми, беше по-култов. Тук малко прекалено преекспонирани ми дойдоха героите от селото, една идея по-малко да беше гаргарата с всичко, щеше да ми хареса още повече. И сега ми хареса де, наистина оправя настроението. Може би при мен настройката не беше точно такава и затова не успях напълно да го оценя.

 

Kim Ji Suk е голяма шматка, ама аз съм си фен на втората цигулка, па макар и в Джак Спароу вид :P На двамата девойка не им трябваше – имаха си чудна химия :D  

 

Момичета, благодаря за субтитрите, беше истинско удоволствие да гледам с тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...