Jump to content

Recommended Posts

ZSMV1-LT524-RA2-TED8-TNN-copy.jpg

 

Off Topic

DpHCWPPU0AAHIk3.jpg

 

Tale Of Gyeryong Fairy (계룡선녀전)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Tale Of Gyeryong Fairy

По уебтуна на Dol Bae “계룡선녀전/Tale of Gyeryong Fairy”

Период на излъчване: 5 ноември 2018 – 25 декември 2018 г.

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 21:30

Жанр: Фентъзи, Романс, Комедия

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Kim Yoon Chul (My Lovely Sam Soon, Woman of Dignity, Can We Get Married?)

Сценарист: Yoo Kyung Sun

Субтитри: Английски

          

Участват:

Moon Chae Won като Sun Ok Nam

– Go Doo Shim като Sun Ok Nam (old)

Yoon Hyun Min като Jung Yi Hyun

Seo Ji Hoon като Kim Geum

Ahn Young Mi като Jo Bong Dae

Ahn Kil Kang като Teacher Goo

Hwang Young Hee като Fairy Oh

Kim Min Kyu като Park Shin Sun

Kang Mi Na като Jum Soon Yi

Jun Soo Jin като Lee Ham Sook

Im Ha Ryong като King Book Doo

Yoo Jung Woo като Uhm Kyung Sool

Yoo Ah Reum като Ahn Jung Min

 

Резюме: Драмата е 100% предварително заснета...

Сон Ок Нам (Moon Chae Won) е фея от Корьо. Тя слиза в света на хората, за да се изкъпе във водопадите в планината Герьон. Но в същото време дървар, който минава оттам, скрива вълшебните ѝ одежди. Така Сон Ок Нам не успява да се върне в Небесата. Вместо това тя се омъжва за дърваря и има две деца от него, но когато той пада от скала и умира, тя се опитва да открие вълшебните си одежди и да се върне в Небесата. Но отново не успява, затова решава да чака, докато съпругът ѝ се прероди. В наши дни Сон Ок Нам работи като бариста в кафене в планината Герьон и все още чака своя прероден съпруг. След 699 години в очакване тя има предчувствие, че един от двамата редовни посетители в кафенето е именно дърварят. Сон Ок Нам обаче не е сигурна кой е истинският, затова решава да замине за Сеул и да разбере…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 7
 • Thanks 2
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първи сценарий на сценаристката и то по webcomic. Отивам да лепя талисмани против уроки по монитора.

 • Haha 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Онлайн с руски субтитри :click:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като розов захарен памук е. Великолепно удоволствие.

 • Like 2
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вземам си думите назад- имало айдълия за кадем, но файда няма особено, че и от талисманите на Дидо също. Сал една фея за гледане от време на време.:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tо талисманите няма как да помогнат, вече го писах: уебкомикс+начинаеща сценаристка=негледаема тъпотия.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първите 2 серии ми харесаха, да видим как ще е нататък. Приказно и забавно. Странна ми е тази фея, която повече от половината време е в образа на бабичка и още по-странно ми е как двамата сладури ще се влюбят в това бабе (с нуните свикнахме, минахме на бабки). Колкото и да започнат да я виждат основно като млада жена няма ли да се стряскат от мисълта в някой интимен момент да не приеме образа на бабичка :lol2:

Анимираното коте е страхотно попадение - голям образ, но ме гложди мисълта как от фея и човек се ражда получовек полутигър хаха, странен е азиатския фолклор и това е. Трите небесни създания - гълъба, травестита и лелчето, дето не разбрах и то ли е фея или какво, са ми напълно излишен пълнеж, по-добре е без тях.

Двамата главни, мъжете, са големи образи, чудя се няма ли единия да се окаже мъжа й, а другия сина й, че за тоя син ни дума не обелват за момента. Или ще имаме любовен триъгълник със съперничка щерката, че котака яко си е паднал по младежа. :28558:

 • Haha 3
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересна приказка, която става за гледане с превъртане на тримата от запаса и двамата в лабораторията. :)

На Мун Че Уон ролята й пасва отлично. Котарачето също е голяма симпатяга. Братчето го чакам да се появи.

Главният сякаш преиграваше в началото, но му свикнах и сега не ми се набива на очи. А психиатърката е уникум - уж беше нормална, последните серии обаче й избиха чивиите, та чак започна да става плашеща с поведението си. :lol2:

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

И на мен ми допада сериалчето. Леко и забавно, сладурско като приказка ми е. Имената на кафетата са уникални.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много мила безсмислица. Гледам я с удоволствие, а погледна ли се отстрани, докато се хиля доволно, виждам един пълен идиот. Нито приказката е приказка, нито е ясно какво точно се случва, нито има някаква заплетена интрига, дето трябва да се разплете, а и диалозите - нищо особено. Мун Че Уон обаче може да компенсира всичко с присъствието си. Тя е не само красива, но има нещо приказно в излъчването й. Никак не е трудно да й повярваме, че е от небесното царство.

А тези тримата "от запаса", ако не им оправдаят присъствието с нещо, наистина само късат нерви и са напълно излишни.

 • Like 1
 • Haha 1
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оригиналната приказка на руски:

Off Topic

Давным-давно в одной из долин в горах Кымгансан жил дровосек. Дом его был беден, и ему приходилось каждый день ходить далеко в горы, чтобы там рубить топором лес, а потом, как он надеялся, продать их в городе.

Горы Кымгансан поистине прекрасны. Вот потому, когда дровосек уставал от работы, он любовался чистыми ручьями и вершинами, над которыми плыли белые облака. Тогда к нему снова возвращались силы, чтобы опять приняться за рубку леса.

Однажды, когда он сидел и отдыхал, прислонившись к скале, вдруг откуда ни возьмись выскочил испуганный олень и стал жалобно просить:

— Дровосек, спаси меня! За мной с той стороны гонятся охотники, умоляю тебя, спаси!

Только успел дровосек спрятать его в дровах, как примчались охотники с луками наготове.

— Эй, ты! Сюда олень бежал, куда он ушел?

— Да, проскочил здесь… Вон туда побежал! — ответил им дровосек и показал на ущелье в глубине лесных зарос¬лей. Охотники не стали допытываться и устремились туда. А спрятанный в дровах олень получил спасение и вышел, поблагодарив его низким поклоном. В знак признательности за дарованную жизнь, он рассказал дровосеку про озеро с лотосами, где спускаются небесные феи.

— Нынче ночью взойдёт полная луна, пойди к тому озеру с лотосами, луна стоит прямо над ним, а в озере будут купаться феи. Они снимают свои платья с крыльями, спрячь какое-ни¬будь платье, тогда одна из фей не сможет подняться в небо и останется жить с тобой. Но только не отдавай ей платье, пока она не родит трёх детей! — сказал олень и тут же внезапно исчез.

Этой ночью взошла полная луна. Лунное сияние озарило озеро с лотосами в одной из долин прекрасных гор Кымгансан, и вот прелестные феи спустились из небесного царства, чтобы искупаться в этом озере, тут дровосек по совету оленя украл и запрятал одно из платьев с крыльями. Феи, конечно, не знали об этом и до поздней ночи пели песни и плескались в воде, а потом надели платья с крыльями и одна за другой стали подниматься ввысь.

— А где мое платье с крыльями? — одна из фей заметалась в ужасе, не понимая, что произошло.

Платье с крыльями исчезло, и она не смогла вернуться в небесное царство. Вот так дровосек возвратился домой с опечаленной феей. Поначалу она очень горевала, но не прошло и много времени, как ей стало казаться, что жить в этих прекрасных горах не так уж плохо. Все же иногда её личико становилось печальным.

— Куда же подевалось моё платье с крыльями? Вот хоть бы раз надеть… — говорила она, вздыхая. И дровосек вздыхал, глядя на опечаленную фею, он даже готов был отдать ей платье с крыльями, но, помня наставления оленя, старался сдерживаться.

Прошли месяцы, годы один за другим сменили друг друга, и фея родила двух очаровательных деток. Теперь жизнь дровосека была полна счастья, и он порой с благодарностью вспоминал оленя.

Однажды ночью, когда сияла полная луна, дровосек с феей взяли детей и пошли полюбоваться луной. Тут он и решил рассказать фее про оленя и отдать ей платье с крыльями.

— Это я его спрятал, поэтому и живу теперь так счастливо! — сказал он ей.

— A-а! Вот же моё платье с крыльями! — с этими словами она окуталась платьем, схватила детей и начала подниматься в небо. Откуда-то донеслись звуки прекрасной музыки.

 

Фея! Она летела ввысь в сиянии полной луны, а дровосек-то не мог ведь последовать за ней, он топал ногами от горя и досады. Потеряв детей и фею, дровосек перестал рубить лес и проводил свои дни в печали. Не зная, что придумать, он решил снова отыскать то место, где он встретил оленя. И олень появился, будто узнал о тоске дровосека.

— Ты что же, забыл о моём наказе не отдавать ей платье с крыльями? Что ж, в конце концов попробуй сделать то, что я тебе сейчас скажу. В небесном царстве после того, как эта фея потеряла платье с крыльями, спускают в озеро с лотосами большую бадью, черпают оттуда воду и поднимают обратно. Теперь, как взойдёт полная луна, ступай на озеро с лотосами и жди. Как только спустят большую бадью, садись в неё и поднимешься в небесное царство.

Дровосек дождался полнолуния и отправился на озеро с лотосами. В лунном сиянии озеро с лотосами выглядело ещё светлее и спокойнее, и дровосеку вспомнилось, как сюда спускались феи, чтобы искупаться. Немного погодя из облаков плавно спустилась большая бадья, дровосек быстро в неё влез, и она стала снова подниматься в небо. Дровосек сверху любовался видом гор Кымгансан, залитых лунным сиянием. Поистине, как прекрасны и совершенны эти вершины!

Дровосеку стало грустно расставаться с горами, но ведь он поднимался в небесное царство, где были дорогие ему дети и фея. Оказавшись в небесном царстве, дровосек сно¬ва увиделся с феей и детками и снова был счастлив. Целый год они радостно жили в небесном царстве, где всегда цветут цветы и щебечут птицы, но позабыть красоту гор Кымгансан он так и не смог. Вот так фея и дровосек вместе со своими детками снова спустились в эти горы и прожили там долго, долго и счастливо.

Источник: “Чудесная жемчужина”. Рассказы о необычном. Корейские предания, легенды и сказки

 

 • Like 1
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много интересна приказка. Както разбирам, поразчупили са линията. И аз като феята не мога да избера кой ми е повече на сърце :28558:

 • Haha 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Понеже ме "скастриха" в една друга тема @seal_reinforce:896767:, а аз веднага си взимам бележка, да питам коя и на кой е песента, която слушаха в колата Котарачето и Психото докато бяха на среща. Беше смесица от корейски и английски и припева звучеше "tonight" нещо си. :)

 

Наваксах с последните излезнали серии, които бяха доста интересни. И сега какво?

Spoiler

Аз си мислех, че Феята ще е с Професора, пък то излиза, че май нея ще я оставят с Гъмчо, който е като ученик до нея. Поразплетоха нещата около предишния живот на Професора, но как точно Daube е предал Мизар предстои да разберем.

А новоизлюпеното братче 

Spoiler

беше най-голямата изненада! Изключително сладко, възпитано и учтиво червейче, което ще стане син дракон. :896767::wub::896767: 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Остава ми да изгледам последния епизод, но исках да споделя една песничка :wub: от ОСТ-а, която се оказа, че е в изпълнение на Главния!

 

 

Текст

Spoiler

Yoon Hyun Min – Taste of Tears (눈물맛) Tale of Fairy OST

 

"The image of you that remains so faraway is coming closer
Your face that remains deep in my heart is coming closer

I can’t get any further, I can’t go any closer
My slow footsteps are so foolish

 

I loved you and I’ll continue to love you
My heart that doesn’t listen to me, aches on its own
My foolish confession that I difficultly stopped
It’s the taste of painful and bitter tears

 

Memories that remain so faintly are coming back again
My teary eyes from thinking about you, I’m so embarrassed

Even if I’m born again, even if I live another life

My heart is so foolish

 

I loved you and I’ll continue to love you
My heart that doesn’t listen to me, aches on its own
My foolish confession that I difficultly stopped
It’s the taste of painful and bitter tears

 

I tried acting like nothing’s wrong, I tried hiding it
But it’s so potent, it’s so lasting
The taste of the deep and bitter tears"

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имах големи очаквания, но или това не е моят жанр, или просто приказката не беше по мой вкус. Основната причина за разочарованието ми е абсолютната липса на химия между феята и двамата момци. 

Off Topic

С Юн Хьон Мин стояха адски зле един до друг и докато мислех, че ще ги съберат, не можех да се побера в кожата си, че ще трябва да гледам тази "любов" толкова време. Когато нещата се обърнаха, бях по-доволна, макар че и с младежа не им се получи кой знае колко. 

 

Много харесах актьора, който играе Ким Гъм - такова съкровище е, че и в по-голяма боза мога да го изтърпя! Доколко се справя с актьорството, не мога да кажа, но има чудесно излъчване и си го гледах с кеф. Мун Че Уон ми е от любимите актриси, но тук защо я бяха накарали да говори по такъв малоумен начин, не разбрах - с това пискливо гласче звучеше като на 13-годишно бавноразвиващо се момиче. Не съм останала с впечатление да говори така по принцип. Само като си отвореше устата и ми идваше да спра звука! Напълно подкрепям по-горните мнения за дразнещите герои от обкръжението на феята - но като се замисля, те почти всички второстепенни ми бяха много досадни. Изключение беше тигърчето, която е голяма сладурана.

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

здравейте някой да знае къде да намеря Онлайн с български субтитри :subs:         11 ,12  епизод   :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...