Jump to content

Recommended Posts

luVM9WoL1lg3BIcCN1IR6v5IKgr.jpg

 

Държава: Южна Корея

Година: 2009

Жанр: романтика,драма

Времетраене: 104 мин.

Режисьор: Won Tae Yeon

:imdb:

 

В ролите:

Kwon Sang Woo

Lee Bo Young

Lee Beom Su

Jeong Ae Yeon

Lee Han Wi

Sin Hyeon Tak

Jeong Jun Ho

 

.:РЕЗЮМЕ:.

Кей, радио продуцент, който е влюбен в Крийм, разбира, че му остават само няколко месеца живот. Тъй като Кей знае, че нейният най-голям страх е да остане сама, запазва тайната си и взема трудното решение да я насърчи да се ожени за здравия и добросърдечен Джу Хуан. Въпреки голямата болка, която изпитва, когато Крийм му съобщава, че е влюбена в Джу Хуан, той успява да скрие чувствата си, за да не бъде пречка по пътя на щастието ѝ.

 

С български субтитри :subs: :click: :click:

С български и английски субтитри :subs: :click:

С руски субтитри + OST :click:

OST :click:

 

More Than Blue е дебютният филм на поета Won Tae Yeon, който също така създава и сценария.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът направо ми смачка сърчицето . Може и да зависи на каква вълна си като го гледаш, но мен много ме трогна. Повече ще разберете като го гледате

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го нощес, а днес само музиката ми звучи и ме държат още "странно-щурите" сравнения,

с любовта и брака...абе тъжна история си беше....

Казах си, да не рева, докато го гледам и почти издържах, сягах се, стягах се

и в един момент се осетих как хлипам нещастно..

Имаше добри попадения в сценария, както и главните актьори, които бяха в пълен контраст....

харесаха ми и мацките..."арогантно" весели на фона на цялата тъга.

 

А това "If you die before me, I'll kill you" и мен ме уби...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм доста ми напомня на индийския Kal Ho Naa Ho (Утрото може и да не настъпи), където главния герой отново се отказва от любовта си, защото е... болен от сърце и не му остава дълго... Когато са изиграни добре, тези филми няма как да не бръкнат в душата ти и да не... "разбият" сърцето ти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една от любимите ми драми. Определено докосва сърцето и после известно време продължаваш да мислиш за филма. Като въздействие бих го сравнила с A Moment to Remember, а и в сюжета има известна прилика. Препоръчвам го горещо на всички фенове на драмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бях много изненадан накрая (последните 20-30 мин.). Филма беше супер, а всъщност не очаквах да ми хареса толкова. Страхотна драма, много тъга, че и повече

 

Ето и линка за българските субтитри - Папка 1 Папка 2 Папка 3 и Субтитри . Събираш файловете от 3те папки - в една, слагаш там и субтитрите и....приятно гледане :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми филма, класическа драма, с много рев. Много красиво и нежно беше всичко, музиката беше супер подбрана, абе всичко. Много ми хареса как един и същ отрязък от цялата история се разказва първо от разказвач, после от гледната точка на всеки от участниците. Много готино малко стил Куросава като похват. Абе 8.5 от 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все още си хлипам. Но тъй като плача на почти всичко , това не е достатъчно доказателство, че даден филм ми е харесал. Този много ми допадна. За пореден път се възхитих на азиатците как могат да направят филм с тежък и драматичен сюжет и въпреки това след края му да остана с топли и позитивни чувства. Големият плюс тук за мен беше показването на едни и същи сцени от гледната точка на всеки един от главните герои. Харесаха ми и сцените с часовниците. И разсъжденията на Кей за живота, които все бяха свързани с нещо толкова тривиално като четката за зъби И много други дребни детайли, които трябва да се видят, за да се усети очарованието им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм е нечовешки, съжалявам, че не съм го гледала по-рано.

 

 

Единствената ми забележка е, че действието беше прекалено бавно, което по принцип е характерно за този тип драми, но може би проблема беше в мен, тъй като не бях в "специално" настроение за филма..

Хареса ми, че историята беше представена от различни гледни точки.. Всеки я изживяваше по свой собствен начин, воден от своите мотиви, които в никакъв случай не бяха егоистични.

Любовта на Кей беше адски силна и точно затова не искаше Крийм да страда след още една загуба. Целта му беше да и осигури някой, който ще бъде до нея след като си отиде и по някакъв начин ще го замести, макар че и двамата вътре в себе си знаеха, че са единствени един за друг..

От своя страна Крийм не искаше да го натоварва излишно, както баща му майка му, затова избра мълчаливо да поеме по пътя на неговото желание..

Имаха страхотни моменти заедно, като за мен един от най-силните, е сватбата, как тя стиска ръката му, но той я пуска и се отдалечава.. Бяха толкова близки и свободни един с друг, някак нещата помежду им бяха лесни и се получаваха от самосебе си..

Финала също беше много хубав, песента невероятна.. Не е най-силната драма, която съм гледала и не ме остави с особени чувства, но си заслужава.

 

http://www.youtube.com/watch?v=soYWKffXxd8&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох доста хубави коментари и уважавам мненията на другите, но аз лично мисля, че филмът не беше достатъчно реалистичен.

В случай, че разбера, че човекът, когото обичам скоро ще си иде от този свят, аз бих искала да прекарам всяка оставаща минута заедно с него, докато тук двамата едва ли не направиха всичко възможно, за да се разделят, което им причини доста страдания. Накрая се чудех каква беше ползата от това

Иначе актьорите си бяха чудесни и музиката също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много силен,щом трогна камък като мен.Имам въпрос:Каква e разликата между More than blue и Sad story than sadness?

 

Кадри от Sad story than sadness,които ги няма в More than blue:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъжен,тъжен и пак тъжен. Просто типично за азиатските филми,така те натъжава ,че няколко дена след като си го гледал,продължаваш да мислиш за него и да ти се насълзяват очите.Определено филмът заслужава да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да има по-лош сценарий животът! Охххх... Тази любов в смъртта направо ми скапа сърцето. Сега не мога да си намеря място, хич не бях подготвена...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докъм средата си мислех, че няма да е чак толкова завладяващ и тъжен...От всичко, което бях изчела уж се подготвих, но края на филма ме потопи в кладенец от чувства и емоции...

 

Не очаквах такава силна развръзка и толкова искрена и крайна, всеотдайна обич.

По едно време ми свършиха кърпичките и ставах до шкафа за нови...

 

 

Красива и наситена с много любов драма. Заслужава си!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що изгледах филма. Не се съмнявах, че ще ми хареса, нито пък че ще влезе в колекцията ми "Любими". И тъй като виждам някаква странна красота в сюжети с трагични елементи, не мога да не призная и този филм. За пореден път се убедих, че корейците са перфекционисти - знаят как да боравят с чисто човешките проблеми и страхове. Благодаря хората, които правят възможното за да се наслаждавам на тези малки моменти, но с такова голямо значение за мен - филми, сериали, субтитри и то с най-доброто качество. Поклон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ми го бяха препоръчали доста отдавна и го имах свален на компа ( с още 5-6, които си седят на изчакване) и случайно реших да го пусна, без да чета дори сюжета.Не знам как попаднах точно на него, след като тези дни ми дойде повечко драмата в Scent of a Woman :blink: Историята те хваща за гърлото и не те пуска до финалните надписи, невероятна актьорска игра! Скоро филм така не ми беше въздействал, последният половин час не ми останаха сълзи, сигурно се обезводних, като река бях :( Тъжен, но много много красив филм, никак не съжалвам, че го гледах! Препоръчвам го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм този филм беше един от най-най-първите които изгледах... В началото само го почвах и стигах някъде до 20-та минута и така и не продължавах все нещо ставаше или не бях в настроение, но седнах ли да го изгледам спокойно , като ме хвана до края не ме пусна от монитора и въпреки че бях се пренаситил с такива драми (тъкмо бях гледал THe Snow Queen) този определено ми хареса и си е в колекцията ми. Наистина много тъжна история, но мен лично втората и част ме изненада, много добре замислен сюжет, много добре изигран. Филм който с лекота нареждам до A moment to remember :) Заслужава си определено гледането. И както всяка хубава драма и тук си има песен, която чуеш ли я излизат в съзнанието ти всички важни моменти в от филма, че дори ти се насълзяват очите като се сетиш :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента в края е наистина великолепна! Без да разбирам текста, имам чувството, че ми разкъсва сърцето на парченца..

Не знам къде другаде съм я чувала, даже мисля, че си я имах изтеглена на телефона.

 

Филма е наистина бавничък и заради това на два пъти го започвам и го оставям. Но последният половин час е разтърсващ направо..

Този часовник, който тръгва наобратно и показва един друг (скрит) сценарий на истинския завършек на тази уникална любовна история..

В началото си мислех, че Кей е глупак, защо трябва да я дава на друг мъж?!.

После постепенно започнах да разбирам чувствата му и някак вътрешно да му възхищавам за силата. И въпреки всичко.. нещо подобно не можеше да зъвърши по този начин и Крийм наистина оправда очакванията ми..

Фотографката също ми хареса като персонаж. Много интересна и стилна дама!..

 

Прекрасно актьорско изпълнение на двойката Kwon Sang-Woo & Lee Bo-Young!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...