Jump to content

Recommended Posts

Един от най-добрите исторически сериали изобщо. Какви Борджии, какви Медичи! Не си спомням подробности, но когато гледах "Легенда за Жуи" ми се върнаха с особена яркост някои детайли. Честно казано, Легендата... ми хареса повече. Заради внушението за повече историчност и достоверност. Не знам дали думата "достоверност" е много подходяща. И двата сериала се опират на истински събития, дати и факти, но ги интерпретират напълно противоположно. Прекрасната главна героиня от Yanxi Palace в Легендата е най-голямото чудовище, Главната героиня в "Легендата...", втората императрица, Жуи, е изумителна жена в своя сериал, в другия - точно обратното. Съвсем различна в двете драми е и първата императрица. Затова сериалите не трябва да се гледат един след друг - неминуемо е този, който се гледа втори, да предизвика негодувание и възмущение - все още са ти пресни впечатленията от персонажи, които харесваш и дори обичаш и хоп - някой ти се изсмива и ти казва, че тотално не си прав. Много е гадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледал съм един след друг два сериала заснети по един и същ исторически роман. В единия Императорът беше добричък едва ли не като Дядо Коледа, а в другия беше чудовище. Съответно добрите и лоши принцове бяха разменени. Двата сериала бяха добри, но на мен ми хареса повече този с трагичния край. Някак си всичко беше по-достоверно. Така че добре разбирам какво казваш. Ще изчакам известно време и тогава ще гледам втория. Благодаря ти за предупреждението.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале как ме грабна този сериал. Докато мигнах и бях на половината, много е увличащ. :lol: 

Страхотни персонажи и интриги. Ревах, смях се, стоях на тръни дали ще хванат поредната интрига. :D

Гледам го като приказка и ми е супер интересно. Е, първо проучих края, де :rofl: обичам да знам предварително как свършват сериалите ;) 

Сега съм на 40ти епизод :cry:и продължавам с пълна пара. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще те грабне, ами. Много е добър сериалът. Аз по прицип не съм голям фен на дворцовите интриги, но тук е много добре изпипано. Ти още малко и ще ме задминеш по брой изгледани серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да видим какво ще се случи след като 

Spoiler

пътят на Императора е вече разчистен. Надявам се Императрицата да се събуди.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал до самия край. Много ми хареса. Единственото, което ми дойде леко излишно беше 

 

Off Topic

тази работа с иглите и смъртта на прислужницата й. Малко фантасмагорично. Но разбирам, че я използваха за арката с последната наложница.

 

Знам, че го гледам късно, но видях че все още има полемики в интернет кого всъщност е обичала тя. 

Според мен 

Off Topic

няма съмнение, че Фу Хън беше голямата й любов. Но императорът я искаше за себе си и беше ясно, че няма да разреши брака им. От момента, в който тя влезе в харема, нямаше връщане назад. Мисля, че в началото отношенията й с императора бяха, за да получи отмъщението си и да оцелее. Но също така мисля, че с времето определено тя започна да го обича. 

 

Комплексни емоции, отношения, интриги. Отлично изградени образи. Прекрасен сериал, ще го гледам след време пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледам още. Няма да чета спойлерите засега. След като го привърша, ще се върна към твоя коментар. С едно обаче съм съгласен от самото начало - отличен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко дългичък, но си струва гледането. Отново си мисля, че да искаш да си принцеса и след това по-нагоре си е чист мазохизъм. В края на сериала

Off Topic

останаха живи само главните герои и то сигурно защото е сериал, а не истина. Децата ще поемат по същия братоубийствен път и така всичко се повтаря.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останаха ми 5 серии, които смятам днес да изгледам. След около 50 серии остротата на сериала доста се притъпи. Появиха се, според мен, излишни герои и интриги, неуверен император и главната героиня се превърна в светица. И пред втората Императрица определено предпочитам съпругата Гао. Оказа се, че 70 серии все пак са много. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам си го аз пак, че ми стана един от любимите сериали. И стигам до момента, в който Ин Луо уж прощава на изнасилвача на сестра си. 

Тя: усмихва му се нежно

Аз: изтръпвам

Той: колко е красива

Аз: човееек, тази усмивка крие ужасяващи последствия, бягай, бягай в друга държава, в друг континент и не се връщай, че не знаеш какво те чака :lol2: 

Не че ме послуша глупака де :lol2:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...