Jump to content

Hundred Million Stars From The Sky (2018)


Recommended Posts

Не съм съгласна, че сериала е далеч от оригинала за момента. Гледах успоредно първите 5 серии  на корейския и на японския и останових, че учудващо точно следват оригиналния сюжет. Разбира се, осъвременен е, но промените са чисто козметични - коте, вместо пиленце, пивоварна, вместо ресторант, кола, вместо нож, скачане от високо, вместо рязане на вени и т.н. Като цяло сюжетната линия се следва безотказно в излъчените епизоди. И на мен обаче не ми се вярва да продължат така до край - става твърде хард за корейската цензура и публика. Вчера догледах оригинала. Кимура си е готин и добър актьор, но не видях някакво знаково изпълнение в тази му роля - кажи речи целия сериал изкара с едно изражение. Гуги, напротив, надхвърли очакванията ми, най-доброто му според мен превъплащение до момента  - всяко изражение, поглед, мимика, усмивка прибавят загадъчност и двойственост на героя му.  Що се отнася до оригиналния сценарий  СПОЙЛЕР

Spoiler

е няма такава психопатия  - всички до един убийци - любовницата наркоманка, другата-богаташката, полицая и като капак цялото семейство на главните - и бащата и брата и сестрата. Черешката беше кръвосмешението, но там няма на къде то е основната тайна и кулминацията на сериала. Много мрачен и подтискащ сериал сигурно затова е горното неееееееееееее. За мен не беше нещо изключително или "класика", но да,не е клиширан поне.

Като цяло за момента харесвам повече корейския римейк и продължавам да гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем прилично си върви засега сериалът. Макар сюжетните разлики да са незначителни, корейският вариант е съвсем различна опера. Така трябва и да бъде, в противен случай е напълно излишен. След 20 години в театъра, аз гледам абсолютно хладнокръвно на многократните и разнообразни интерпретации на един и същ текст.  Дори изпитвам стръвно любопитство, за да сравнявам интерпретации, да гадая вероятни бъдещи различия в разказа и така. Докато гледах японския сериал, не ме напускаха разни аналогии с "Престъпление и наказание" - заради безподобните диалози между Рьо и ченгето. При корейците няма и намек за подобно нещо. Не съм особено подвластна на прочутия сексапил на Кимура Такуя, още по-малко на  Гуги. Мисля, че е некоректно изобщо да бъдат сравнявани актьорски. Не че Сон Ин Гук  е лош артист, но засега образът, който гради е доста постен и обикновен. Вместо очаквания сложен психологически герой, той показва някакъв обичаен нагъл, предизвикателен и арогантен младеж. Всеки път, когато (а го прави често) се усмихва подигравателно и насмешливо, се сещам за безизразната маска на Кимура Такуя, зад която се крие космос от преживявания. А после се сещам за цяла галерия от "лоши момчета" в корейските драми. Ким Нам Гил, например, в Bad guy или Акула...  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено върви доста прилично. Не съм гледала японския оригинал, а ако трябва да съм честна, този го започнах от чисто любопитство и без очаквания заради вашите коментари. Приятно съм изненадана за момента.

Съгласна съм с Мартим, относно играта на Гуки. Наистина стои постно и създава усещане на умен нагъл младеж в тинейджърска възрест, а не тритесет годишен мъж, но ако не си гледал оригинала не би следвало да е проблем, защото няма да правиш аналогията.

Като се замисля наистина не блести никак откъм актьорска игра, даже дразни на момети, историята е това което пленява и лично мен ме кара да продължавам да го гледам за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям, че корейската  версия е мн. добра, а актьорите в главните роли са точно подбрани. Гледах оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още гледам въпреки предизвестения край. Остават два епизода, които надявам се няма да бъдат пълна боза, защото нещо такова надушвам.

След катастрофата някъде малко загуби динамичността си сериалчето и повествованието ми стана леко скучно, но отново историята ме спечели тук, а не начина, по който е разказана. 

Не знам за вас, но на мен два персонажа ми седят супер изкусвено,  сестрата чеболка и "лошото" ченге, все едно са залепени стикери на акварел, не знам има ли ги в японския оригинал?

Лошото е, че мацката в главната роля нещо започва да ме дразни с тоя поглед на теле на моменти, а преди ми беше от симпатичните/разпазнаваеми/ актриси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните серии какво изсмукване от пръстите и претупване беше...А започна доста добре този сериал. Почти никакво развитие у персонажите, имаше едно повтаряне на еднотипни сцени и моменти. Ако ще го сравнявам с оригинала, бих нарекла тази версия посредствена. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да попитам тези, които са гледали японската версия:

 

 

Там наистина ли се оказват биологични брат и сестра? В корейската версия  не е така и слава богу!

 


Трябва да си пълен психопат да се влюбиш в сестра/брат, дори и да не знаеш, че са такива.

 

 

Как така нямало развитие на персонажите?

Да не сме гледали различен сериал, itadakimasu :D

Динамиката в началото наистина поизчезна към средата,

но въпреки това си го изгледах чинно,

без превъртане и без да усетя кога е свършила серията.

Гуки не беше представен като лошото момче, търсещо отмъщение,

а по-скоро като мъжкия еквивалент на ледената кралица.

Липсваше ми химия между главните, макар че имаха някои сладки моменти.

Matrim,  аналогията ти на "Престъпление и наказание" с японската версия, ще ме накара да я гледам.

Искрено се съмнявам (дори бегло) да се доближава до дълбокопсихологическата дисекция на Разколников.

 

И съм недоволна от:

 

 

Сюжетната линия между Джин Кук и полицайката остана недоразвита.

Така и не се разбра защо Джин Кук наръга с нож Му Йонг. Щеше да е правдоподобно, ако наистина Му Йонг и Джи Канг бяха брат и сестра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът на въпроса ти за японския сериал е Да. Точно това прави драмата необикновена и въздействаща.

Аз със сигурност няма да гледам корейския вариант, защото не искам да навлизам във вариации на една

тема, по която японците са казали и показали най-доброто.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наистина не видях някаква дълбока промяна в персонажите. Героят на Гуги и в началото беше способен на убийство, и в края също. Любовта между двамата не промени тъмните черти на характера му, само дето се появи смисъл зад действията му, а именно да защитава нея. Думите му "научи ме как да бъда добър човек" така и отлетяха с вятъра. А главната още повече, типичната история за влюбването в лошото момче и съпроводените мъки от това. Единственият катарзисен момент беше това,

Spoiler

че уж са брат и сестра това се предполагаше, че нажежава нещата, но корейците и в това отношение поддадоха

Може би детективът/брат беше единственият персонаж, който претърпя някаква личностна промяна.

Това е моето мнение, разбира се, и определено съм повлияна от сравнения с оригинала. 

Но съм съгласна, че не търсеше отмъщение героят на Гуги, просто беше огорчен, самотен, гневен. И фактът, че той остана докрай такъв, според мен, доведе нещата до въпросния край. Ако той наистина се беше променил,

Spoiler

със сигурност щяхме да имаме хепи енд

Впрочем, за мен този сериал по-скоро беше типичният корейски за ходене на влюбените по мъките...и точно затова няма много общо с оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска на коледа го доизгледах и въпреки че в началото беше скучно след 7 епизод някъде взе да става много интересен.

 

 

Егати края дойде ми като гръм от ясно небе защо трябваше така да става не можаха ли хепиенд да направят

 знам че има японска версия но не съм ягледал

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.12.2018 г. at 13:17, zaharchee написа:

Добре, де! Като един отличник-мазохист свалям и японската версия! Мислете му! :D

И аз я свалих, тегаво ми върви, нищо че е само 11 епизода! Някак повечето неща са отлично пресъздадени в корейската версия, да не кажа че ми харесват и повече..Само на 6-ти епизод съм, надявам се нещо да ме грабне повече по-натам, макар че вече съм леко предубедена :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво да кажа.

Много противоречиви чувства предизвика този сериал у мен.

Започнах да гледам сериала, тъй като ми хареса динамиката, с която започна, мистерията и атмосферата. 

Нямам база за сравнение с японската версия. Хрумна ми по едно време, че вероятно са свързани по този начин и самата развръзка не ме изненада, но имаше много други неща, които ме.

Не се сещам за друг такъв сериал, главният герой си беше такъв какъвто е - без някакви усукани неща за това как се преструва на такъв, но не е; или поне успяха успешно да покажат травмата и объркаността му в света, в който живее, достоверно. Чисто човешки бяха повечето неща.

Главните герои имаха много естествени отношения. 

Това, което не ми хареса, е, че можеха по-добре да я разкажат тази история, имаше неоправдано бавни моменти, протакването около тяхното минало ми объркваше на няколко пъти сюжетната линия в ума.

Много ми се искаше краят да бъде по-различен и пак щеше да ми е логичен по друг начин въпреки всичките трагедии, но явно са искали да следват оригинала. 

Усещам, че този сериал ще ме преследва известно време, интересно ми е как се чувстват актьорите след като приключат един такъв проект.

Много благодаря за субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За щастие, все още не съм гледала японския оригинал и затова, гледайки този като напълно самостоятелен сериал, мога да кажа, че много ми хареса. Първата половина ми беше интересна заради случая с убийството, а втората - заради миналото на героите и какво точно се беше случило с тях. Со Ин Гук има дарбата да ме кара да му вярвам, особено в романтичните моменти, така че от тази гледна точка изобщо не съм разочарована. Героят му поначало си беше объркан и колкото и да искаше да се промени, след като се влюби, не му стигна времето или волята за това. Нямах представа дали голямата тайна от японския сериал ще е използвана и тук, така че в продължение на 1-2 епизода съпреживях заедно с него чувствата, когато му казаха, че 

Off Topic

тя му е истинска сестра. И самата мисъл, че може и тя да разбере и да мине през същия ад, го плашеше толкова много, че напълно естествено, и без да се поколебае и за миг, реши да затвори устата на оная отвратна богаташка. Друг е въпросът защо изобщо повярва в казаното, без да опита да провери, да потърси някакви доказателства и т.н. Можеше да направи това още на няколко пъти, когато започна да си спомня миналото, но не - трябваше първо да действа, после (евентуално, но не задължително) да мисли по въпроса.

Не харесах образа на брата на главната, както и на доктора - и двамата знаеха много неща, но защо ли пък да ги кажат, като може да си мълчат; сякаш не знаеха, че рано или късно истината ще излезе наяве. А колкото повече тайни се натрупват, толкова ефектът от разкриването им е по-опустошителен.

Имаше доста неща, които можеха да доразвият и да доразкажат, но явно решиха, че в момента, в който сложат акцент върху голямата любов, всичко друго може да мине на заден план.

Целият сериал носеше полъха на обреченост и безнадеждност, за мен поне, така че краят беше напълно естествен. Може би е такъв и в японския сериал, не знам, но тук ми напомни за старите корейски драми:

Off Topic

И заживели заедно щастливо... в отвъдното.

 

Със сигурност ще гледам и японския след време, най-вече заради Кимура Такуя.

 

Да сложа и тук любимата ми песен от саундтрака:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много дълго го гледах този сериал. Не на един дъх, не бързах, не ме държеше будна да ранни зори. Между главните нямаше никаква химия. Не ми бяха убедителни. Но... сериала ми хареса. Бавен, тежък, мрачен, неясен, с тайни. Хареса ми. Краят беше неочакван за мен, наистина. Исках друго! Брата и колежката - очаквах нещо и там. Може би бях в подходящо настроение да го гледам, не знам, но ми хареса.  Обаче, ще погледна и японската версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала оригинала така че не мога да сравнят.... В корейските сериял има два факта без който не могат

Off Topic

1 познават се от деца 2 някой от добрите умира.....

И само на мен ли ми се стори или

Off Topic

добрите умряха а лошия избяга...

Като цяло не ми хареса с триста зора го изгледах и то само защото ми беше интересно какво точно е направил братя и защо финала ужасен... Но на тези който му дадът шан надявам се да им хареса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...