Jump to content

Gibo to Musume no Blues (2018)


Recommended Posts

           2nTHoao.jpg    

 

      Gibo to Musume no Blues /  Stepmom and Daughter Blues / 義母と娘のブルース

 

Страна: Япония

Жанр: Човешка драма

Сценарист:  Yoshiko Morishita, по мангата Gibo to Musume no Blues на Rin Sakurazawa

Режисьор: Yuichiro Hirakawa, Yuji Nakamae

Излъчване от 10 юли 2018,  четвъртък от 22 ч по TBS

Субтитри: Английски

:imdb:

  

Участват:

Haruka Ayase като Акико -сан

Yutaka Takenouchi като Рьоичи-сан

Naho Yokomizo като Миюки

Yumi Asou като Kazuko Shimoyama

Takeru Satoh като Akira Mugita

и др.

 

Резюме: Akiko Iwaki гради сериозна кариера като бизнесдама. Става съпруга на мъж с дете на 8 години и напуска работата си. Какво става с тези герои нататък е предмет на тази дорама.

 

Свали с английски субтитри :click:  :click: :click: 

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук изгледани 5 серии и съм повече от доволна от това заглавие. В един стегнат "бизнес" стил цяла палитра от емоции с героите. Героя на Такеру Сато до тук е нещо като един герой в анимационен филм- мишка с хиляди визитки. В първите 5 серии основните лица са героите на Харука Аясе и Ютака Такеноучи и Нахо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сато в първите 5 серии се мярка за по минута-две и все на различни длъжности- куриер, продавач, монтьор, погребален служител. За компенсация го изгледах      The 8-Year Engagement (2017) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичките ви коментари с Рие, как можах да прочета точно спойлера? Хаха! Сигурно, докато започна дорамата, ще съм го забравила.

Хаха!

Добре, че поне там коментирате и зарибявате. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blush: ой, ukio, не чети там спойлерите. Ние двете понеже се знаем , че не ни пречи да знаем превдарително. Рие гледа в 99% процента от случаите преди мен. Аз чакам и превод и качване. Но в резултат на слонското ѝ търпение си гледаме добре текущо дорамите, стига преводача да е "наш човек". Ей на,  6-и епизод е готов на англ. но чакам да го качат за мен.

Аз забравям лесно та след 3-10 дни след rie гледам и пушек се вдига :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В очакване съм да изгледам  10-я последен епизод на този сериал. Последните 2-3 епизода се гледат определено с голяма усмивка, направо на няколко момента спирах и картината за да се посмея на спокойствие. Голямо преливане от емоции в това заглавие. Такеру Сато е във вихъра си. Героинята на Харука Аясе е голям образ, неповторим. Харесват ми и музикалните моменти с Хачатурян - "Танц със саби" :lol:. Големи "чудеса" на едно място се събраха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Признавам че имах малко по-друг финал но плюсовете на това заглавие са толкова много, че след първоначалното леко разочарование от този факт,  преглътнах и оставам като цяло доволна от това заглавие.

В последната серия се случи един нужен и очакван важен разговор без украси.

Основния минус за мен е , че заглавието за мен остана с малко в повече рязко ограничени 3 част. На мен би ми харесало по-плавно да върви.

Но спор няма, че се постараха да дадат основните нюанси за казуса сам родител - доведено дете. Всъщност казуса вторично се промени и усложни. Чаровни герои, които бяха дадени в развитие, които си повлияха един на друг и не в малка степен при това положително и сносно дадени откъм причинно-следствен аспект.

На мен главната героиня- Акико-сан ми бе много симпатична.

Повече коментари като /ако се появи и поне още един друг коментиращ зрител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Появява се  не един, а цели двама зрители. С Танчето дружно гледахме първите 2 серии. Малко ми беше неприемливо строго официалното, чак работно поведение на Акико В началото (не че Харука не е играла робот и преди). Чак се усъмних в 1-2 момента, дали наистина не е така, но когато видях, че сериозно работи за промяна, опитах да приема, че може да има и такива хора. Не знам, как и дали въобще ще стане сплотяването и те наистина ли ще се превърнат в семейство, но ми е любопитно да разбера, как ще се развият нещата. Малката е голям хитрец. Децата знаят, разбират и усещат всичко. Понякога повече от нас.

Харесва ми атмосферата, която се опитват да създадат. Новите неща в живота трудно се приемат, но когато всички полагат усилия и правят това с любов и желание, рано или късно ще има резултат. Ютака е страхотен татко. Толкова добричък  и мил. Гледала съм го преди много време в подобна роля. Тя също му пасва идеално.

Рьо-чан май ще се окаже магьосникът с чудесата. Как ли ще се впише в картинката?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 6 серии с желанието да видя, как Рьо-чан ще се включи. До този момент беше абсолютно незаинтересована фигура, която само преминаваше през екрана. Започва леко да ми просветва. 

Малко объркано ми дойде това с промяната на нещата. През цялото време се питах, как Харука ще се впише в ролята на майка. Обаче японците имат някакъв тънък усет за това и малките чудеса, за които говореха героите, както и дребните моменти (тук усмивката на Ютака беше безценна във всяка сцена), уж незабележими, се оказаха важни. Сякаш в края на еп. 6 пораздвижиха работите.

Off Topic

Да си кажа право, май порасналите деца повече взеха да ми харесват. За пръв път гледам сестрата на Моне, но има енергия в нея. Приличат си, обаче това момиче е като излязло от аниме. Кай Иноваки също е много интересен като Хироки. Дано го дават по-често и да държат напрежението със "заниманието му."

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога само да похваля сценаристите, че оставиха героя на Кай Иноваки почти до финала.

Като цяло съм доволна, въпреки че и тук можеха да минат с по-малко серии. Опитаха се да раздвижат нещата със скока напред във времето, понеже историята, реално погледнато,  не беше толкова динамична, въпреки някои усмихнати персонажи. Може би героинята на Харука си оставаше прекалено скована до финала. Не знам, защо японците понякога решават да използват подобни образи в дорамите си. Не винаги това е удачно. За Рьо-чан също не съм най-наясно, защо го навързаха така със семейството?! Той ли се оказа щастливият талисман за тях? Просто са търсели начин да го включат в сюжета. Хубаво направиха съвместен бизнес, обаче и там на моменти не се получаваше докосващото усещане. Имаше чар в някои дребни детайли. Усетих, че главната идея е била 

Off Topic

да се покажат отношенията между майка и дъщеря - и то такива, които не са кръвно свързани. Двете бяха много привързани една към друга и наистина деликатни, разбиращи се, обичащи се. 

Хубаво, с приятни послания, но нещо не ми достигна, за да го включа в топ заглавията на годината.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...