Jump to content

Her Sketchbook (2017)


Recommended Posts

MV5BNjZhNjViNmMtY2QzMS00ZGQ1LWFlZWMtNDQ2YzM1MzY1YjdjXkEyXkFqcGdeQXVyMzgxMTE1NDQ@._V1_.jpg

 

Her Sketchbook (世界は今日から君のもの)

Страна: Япония

Също така известен като: Sekai wa kyô kara kimi no mono

Премиера: 15 Юли 2017

Времетраене: 106 мин.

Жанр: Драма, Романс

Режисьор: Masaya Ozaki

Субтитри: Български

:imdb:

           

Участват:

Mugi Kadowaki като Masami Konuma

Takahiro Miura като Ryotaro Yabe

Yu Hirukawa като Erika Ando

Sports Makita като Eisuke Konuma

You като Mika Konuma

 

Резюме: Мами почти не е излизала от дома си, след като е напуснала прогимназията. Тя бяга от реалността, като прерисува любимите си манга и илюстрации в пълната си с книги и комикси стая. Баща ѝ Ейсуке и майка ѝ Мика са разведени и Ейсуке много се тревожи за дъщеря си още от развода. Един ден той намира работа на половин работен ден за Мами като изпитател на видео игри – тя трябва да открива бъгове и да сигнализира за тях на компанията. Мами приема, мислейки, че може да запази уединението си, но неин колега разбира за таланта ѝ на художник. Мами се опитва да направи крачка към външния свят, като се сближава с нови хора и става част от обществото, но е прекарала години наред в прерисуване на чужди творения и за нея е невъзможно да създаде нещо свое...

 

 

Свали с български субтитри :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно филмче. Муги беше очарователна, както винаги, като затворената в себе си Мами. YOU отново беше пример за най-лоша майка на годината, което никак не ме изненада. Отива й ролята даже плашещо много. В някои ревюта описват Мами като хикикомори, но тя определено не беше стигнала до крайности в социалната си изолация. Бащата беше интересен герой. Опитваше се да й помогне, но и същевременно се тревожеше дали не се меси прекалено в личния й живот.

 

Чудя се дали Мами нямаше да бъде по-общителна, ако не бяха обезкуражителните думи, които постоянно чуваше от майка си. Видяхме, че от дете е прекарвала повече време сама, отколкото в игра с други деца, но въпреки това продължавам да мисля, че ако имаше някой, който да се опита да я разбере, може би тя нямаше да порасне в неуверената жена, която видяхме във филма.

Филмчето се развива бавно и спокойно, но това му е чарът.  Хареса ми, че нямаше кулминация или сцени, които да  "насилят" Мами да излезе от черупката си, а всичко си се разви много естествено.

Още веднъж смятам, че японското заглавие много повече отива на филма, отколкото английското  - "The World is Yours from Today".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...