Jump to content

Recommended Posts

MV5BMWRlOTMxMWEtNDg4MC00NWYzLWExOWUtYmFmZjM5M2Q0NDhjXkEyXkFqcGdeQXVyMzA1MTc3ODE@._V1_.jpg

 

Yurigokoro (ユリゴコロ)

Страна: Япония

Също така известен като: Yurigokoro

По новелата на: Mahokaru Numata - "Yurigokoro"

Премиера: 23 Септември 2017

Времетраене: 128 мин.

Жанр: Мистерия, Съспенс

Режисьор: Naoto Kumazawa

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Yuriko Yoshitaka като Misako

Kenichi Matsuyama като Yosuke

Tori Matsuzaka като Ryosuke

Aimi Satsukawa като Mitsuko

Nana Seino като Chie

Kaya Kiyohara като young Misako

Tae Kimura като Hosoya

 

Резюме: Ryosuke (Tori Matsuzaka) има големи планове за бъдещето, той току-що е отвори един успешен ресторант и се надява скоро да се омъжи за приятелката си. Но когато баща му бива диагностициран с последен стадии на рак, Ryosuke открива на бюрото му ученически дневник. И в дневника - бележка, която е ясно написана от човек, който убил някого, започваща със зловещата фраза: "Без угризения, аз вземам живот ...". Кой е този човек и защо бележката е в ученическият дневник на баща му?

 

 

 

Свали :click:  :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лелеее, не знам какво гледах, нооо ми задържа вниманието до края....Все такива странни си ги избира Тори, но пък показват какво може, както и Кеничи....Дори не мога да кажа нещо за филма, само че беше обсебващ.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добре, че беше Кеничи, който спаси целия филм. Гледах го отдавна.Не съм го коментирала, понеже останах по-скоро разочарована.

Бяха заложили на тъмната страна в това момиче, но според мен, не успяха задълбочено и ясно да покажат, как точно се е зародила тя. Онази начална сцена с децата не ми стои убедително. После безобразията, които направи. Това зло трябва да се е е зародило някак у нея и да е било отглеждано с години, за да достигне подобни висини. Човек не става патологичен убиец от нищото. Идеята с въвеждането на Кеничи промени нещага и това беше най-добрата част от историята. Там имаше и чудни заигравки с визията. Връзката с героя на Тори също беше интересна, но толкова. Като цяло не съм доволна.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз дори не знам дали историята може да бъде спасена и въобще имаше ли история. Първо дисекция на убиец-социопат, после депресиран импотент..и разбираш ли щото първия срещнал втория(пък и бил причина за състоянието му) и  родил дете, решил та станал самопожертвователна майка....И няма да си сложа в офтопик мнението... още се чудя защо обаче исках да видя какво ще стане до края:wacko::dunno: А иначе играта на актьорите ми хареса!

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ukio, попаднах на една статия, която съм чела и запазила преди време и там има точното определение на състоянието на героинята. Хипоидна шизофрения, оказва се заболяване, което и беше обяснено в началото, когато бяха с майка и при лекаря.Това заболяване е съчетание на юношеската патологична жестокост с патологично безчувствие...и все пак нещо не беше както трябва тук. И както се вижда...продължава да ме занимава...

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не беше. Това състояние се проявява от нещо. Или го има заложено генетично, или се отключва по някакъв начин. Не беше убедително изяснено, как стана и как така от едната крайност тя успя да се промени толкова, макар частта с промяната да ми хареса.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
На 16.05.2020 г. at 13:59, ukio написа:

 Човек не става патологичен убиец от нищото. 

Според мен патологиите са вродени и не е задължително да преживееш травма за да ги отключиш. На прима виста се сещам за Денис Рейдър , който също много успешно съчетава нормален, че дори добър живот с периодични зверски убийства.

Честно казано аз не разбрах какво гледам. Моментите в който се привързваше към някого, когато откриваше щастие без да убива ми бяха дълбоко неясни. Това превключване към нормалното не знам какво го провокира.

Героя на Кеничи също ме втрещи, а и някак ми е трудно да видя светлина в опрощението - за мен не е редно.

Странно е, има какво да провокира мисълта в този филм, а същевременно не протича ясна мисъл. В момента усещам някакво дразнение, като моментите в който нещо ти напомня за друго, но не можеш да го определиш и се мъчиш да се сетиш.

Нещо му липсваше на този филм, но не се сещам какво, а може би е неспособността да вникна в съзнанието на социопата или на емоционално осакатеният човек.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може би ти по-точно си го обяснила, но и така да е, не беше убедително показано. И аз го почувствах по този начин. Нещо липсваше. Не беше красив филм, особено в първата част. Отблъскваше ме като зрител и ако не се беше случило тази промяна, нямаше да го догледам. 

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще се да е извратено, ако бяха направили красив филм от история за социопат :896767:. Мен нещо в тази промяна ме човърка, но дори да приемем, че е била пълна, това нито променя, нито оправдава или компенсира стореното :). Имаше нещо смущаващо в историята и за мен е опита да вкарат светлина.

Не съм против светлината, слънчевите истории и прочие, просто тук ми седяха неестествено тези моменти и ми идваха незаслужени.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Абе, факт е, че ни кара да мислим и нищим...може би това е била целта на филма.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

И за мен е смущаващо това преобръщане. Да, светлата част ми хареса, но не ми изглежда логична на фона на останалото.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...