Jump to content

Yurigokoro (2017)


Recommended Posts

MV5BMWRlOTMxMWEtNDg4MC00NWYzLWExOWUtYmFmZjM5M2Q0NDhjXkEyXkFqcGdeQXVyMzA1MTc3ODE@._V1_.jpg

 

Yurigokoro (ユリゴコロ)

Страна: Япония

Също така известен като: Yurigokoro

По новелата на: Mahokaru Numata - "Yurigokoro"

Премиера: 23 Септември 2017

Времетраене: 128 мин.

Жанр: Мистерия, Съспенс

Режисьор: Naoto Kumazawa

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Yuriko Yoshitaka като Misako

Kenichi Matsuyama като Yosuke

Tori Matsuzaka като Ryosuke

Aimi Satsukawa като Mitsuko

Nana Seino като Chie

Kaya Kiyohara като young Misako

Tae Kimura като Hosoya

 

Резюме: Ryosuke (Tori Matsuzaka) има големи планове за бъдещето, той току-що е отвори един успешен ресторант и се надява скоро да се омъжи за приятелката си. Но когато баща му бива диагностициран с последен стадии на рак, Ryosuke открива на бюрото му ученически дневник. И в дневника - бележка, която е ясно написана от човек, който убил някого, започваща със зловещата фраза: "Без угризения, аз вземам живот ...". Кой е този човек и защо бележката е в ученическият дневник на баща му?

 

 

Свали :click:  :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лелеее, не знам какво гледах, нооо ми задържа вниманието до края....Все такива странни си ги избира Тори, но пък показват какво може, както и Кеничи....Дори не мога да кажа нещо за филма, само че беше обсебващ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че беше Кеничи, който спаси целия филм. Гледах го отдавна.Не съм го коментирала, понеже останах по-скоро разочарована.

Бяха заложили на тъмната страна в това момиче, но според мен, не успяха задълбочено и ясно да покажат, как точно се е зародила тя. Онази начална сцена с децата не ми стои убедително. После безобразията, които направи. Това зло трябва да се е е зародило някак у нея и да е било отглеждано с години, за да достигне подобни висини. Човек не става патологичен убиец от нищото. Идеята с въвеждането на Кеничи промени нещага и това беше най-добрата част от историята. Там имаше и чудни заигравки с визията. Връзката с героя на Тори също беше интересна, но толкова. Като цяло не съм доволна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дори не знам дали историята може да бъде спасена и въобще имаше ли история. Първо дисекция на убиец-социопат, после депресиран импотент..и разбираш ли щото първия срещнал втория(пък и бил причина за състоянието му) и  родил дете, решил та станал самопожертвователна майка....И няма да си сложа в офтопик мнението... още се чудя защо обаче исках да видя какво ще стане до края:wacko::dunno: А иначе играта на актьорите ми хареса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ukio, попаднах на една статия, която съм чела и запазила преди време и там има точното определение на състоянието на героинята. Хипоидна шизофрения, оказва се заболяване, което и беше обяснено в началото, когато бяха с майка и при лекаря.Това заболяване е съчетание на юношеската патологична жестокост с патологично безчувствие...и все пак нещо не беше както трябва тук. И както се вижда...продължава да ме занимава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше. Това състояние се проявява от нещо. Или го има заложено генетично, или се отключва по някакъв начин. Не беше убедително изяснено, как стана и как така от едната крайност тя успя да се промени толкова, макар частта с промяната да ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16.05.2020 г. at 13:59, ukio написа:

 Човек не става патологичен убиец от нищото. 

Според мен патологиите са вродени и не е задължително да преживееш травма за да ги отключиш. На прима виста се сещам за Денис Рейдър , който също много успешно съчетава нормален, че дори добър живот с периодични зверски убийства.

Честно казано аз не разбрах какво гледам. Моментите в който се привързваше към някого, когато откриваше щастие без да убива ми бяха дълбоко неясни. Това превключване към нормалното не знам какво го провокира.

Героя на Кеничи също ме втрещи, а и някак ми е трудно да видя светлина в опрощението - за мен не е редно.

Странно е, има какво да провокира мисълта в този филм, а същевременно не протича ясна мисъл. В момента усещам някакво дразнение, като моментите в който нещо ти напомня за друго, но не можеш да го определиш и се мъчиш да се сетиш.

Нещо му липсваше на този филм, но не се сещам какво, а може би е неспособността да вникна в съзнанието на социопата или на емоционално осакатеният човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ти по-точно си го обяснила, но и така да е, не беше убедително показано. И аз го почувствах по този начин. Нещо липсваше. Не беше красив филм, особено в първата част. Отблъскваше ме като зрител и ако не се беше случило тази промяна, нямаше да го догледам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се да е извратено, ако бяха направили красив филм от история за социопат :896767:. Мен нещо в тази промяна ме човърка, но дори да приемем, че е била пълна, това нито променя, нито оправдава или компенсира стореното :). Имаше нещо смущаващо в историята и за мен е опита да вкарат светлина.

Не съм против светлината, слънчевите истории и прочие, просто тук ми седяха неестествено тези моменти и ми идваха незаслужени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...