Jump to content

Recommended Posts

Единственият плюс на Янгчо е, че сам когато се оценява дава най-много точки на външният си вид и доста малко на уменията си като актьор. Само че той първо се самоопределя като танцьор и в случая имах предвид това - от видяното като клипове и от двамата, Дракона категорично е по-добрия и в тази област:D Обаче поне разбрах що прилича на Бухенвалдски манекен: класическият балет и килограмите са несъвместими, той е от късметлиите с подходяща структура да прави това, което обича:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм на 25 епизод и мога да ви уверя, че слаби актьори няма! Всички се справят повече от добре и ако гледаш серия след серия направо забравяш, че е сериал. Влизаш в него и заживяваш с героите! :) Мога да разкажа за всеки един по много, но искам сами всички да видят играта, таланта и израстването им с този сериал. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също го гледам в момента и съм до 47 епизод. Тук вече драмата е тотална. Много съм впечатлена от всичко, но най съм обсебена от Повелителя на нощта, че съм на път да намразя и главната, заради любовта й към другия. 

Какво беше това некадърно хапче (разрушител на чувствата), което й действа по обратния начин?!

Единственият ми дискомфорт идва от китайския език - непрекъснато искам да ги пратя на логопед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Matrim написа:

Аз също го гледам в момента и съм до 47 епизод. Тук вече драмата е тотална. Много съм впечатлена от всичко, но най съм обсебена от Повелителя на нощта, че съм на път да намразя и главната, заради любовта й към другия. 

Аз съм си фен на главния! :) Нощният безсмъртен не е лош, но за съжаление

Off Topic

ще стане отрицателен герой.

Главната и на мен ми е различна. Първо се забавлявах с нея, после и се дразнех, после я намразих, но най-накрая и съчувствах, защото й дойде акъла. :)Любимият ми герой е Феникса и чичо лисанко. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно хапчето, което й дава майка й то си е точно обратното на любов. :) Ако не беше въпросното хапче, много неща щяха да се изяснят и случат по-рано. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все едно гледаш сериал основан на древногръцките митове и легенди, но с азиатски привкус, а е доказано, че не излизат от мода щот са универсални:)

 

Янг Зи е много добра и е от малкото успешни "деца актьори" продължили без големи сътресения и след пубертета. Вероятно таланта си казва думата, но и има още нещо - тя е "отборен" играч,  резултата е най-важен и май не съм попадала на нейно участие, в което тя да не е равнопоставен партньор на половинката си в дадената продукция. Затова и казах, че Свирчо извади късмет да участва точно с нея. Любимото ми нейно участие е в Битката за Чангша, ето там наистина няма слаб актьор, който не вярва- да провери:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм прекалено пристрастна към този сериал и актьорски състав. :) Гледала съм сериала поне 3 пъти, а до 24 епизод, всяка серия.... и аз нямам точна цифра. :)Пристрастна съм към главният герои, слабост ми е, но в сериала освен неговият герой, който ми е най-любим, чичо лисанко, Пу Чъ, Йен Йоу /безсмъртната змия/ :) са ми най-любими. :) Те са най-забавните герои. С тях скука няма! :) Все ги измислят и забъркват едни.... забавни неща. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Янг Зи е много приятна, обаятелна и деликатна, играе много леко и естествено. Феникса ми е малко шаблонен герой - всичко му е ОК, но отвътре въз кух, самодоволен и егоцентричен. Говоря за персонажа, а не за актьора - той безспорно е добър. (Напомня ми външно на У До Хуан.) Колкото до образа на новия император, той е най-сложният, с желязно мотивирана биография и развитие. Има всички условия и оправдания да стане отрицателен. Аз  харесвам интелигентните отрицателни герои. Актьорът е невероятен - обран в жестовете, а внушава такова разнообразие от душевни преживявания. Може би защото е висококласен професионален танцьор, толкова добре предава емоции с тялото си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, Рали написа:

Относно хапчето, което й дава майка й то си е точно обратното на любов. :) Ако не беше въпросното хапче, много неща щяха да се изяснят и случат по-рано. :) 

На това му се вика " Пътят към Ада е постлан с добри намерения" и "Вместо да изпишеш вежди, да извадиш очи" .:D

 

Иначе и аз за не знам кой си път го "прелиствам" вече това сералче. Държи ме магията му. 

Ян Зи е страхотна. @Matrim, препоръчвам ти да гледаш "Ode to Joy" с нея. Съвременно е и тя пак прави чудесна роля. При нея всички героини са с мотивирано и логично развитие на образите. Мисля , че актрисата няма тема тук, та обмислям да й спретна една - заслужава го.

А иначе за отрицателните герои сме на едно мнение, в частност за Дракона/Повелителя на нощта/ тук.  Много ювелирно изграден образ. 

А @Рали е права, редно е да споменем и другите готини образи - Чичко -Лисичко и ПуЧъ. Наистина се грижеха за усмивките ни. Светли герои.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 hours ago, Matrim said:

Феникса ми е малко шаблонен герой - всичко му е ОК

Spoiler

За малко да му стене още по ОК в първите серии. Малката имаше горещо желание да го оперира от "тумор". Това беше сцената, на която най-много се смях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не харесах главните герои - нито актьорите, нито персонажите им. Главната героиня имаше доста дразнещо поведение (поне в първите 30-35 серии). Изгледах го единствено заради дракона. Актьорът се справи отлично, сякаш ролята е писана за него. Принцесата-демон също беше добре изграден образ. Декорите обаче бяха невероятно красиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам си аз, стигнала до 32 епизод, и ей сега чета резюмето (по принцип не ги чета) и взех, че се спойлнах с него. :D Е, разбрах какво предстои нататък. :D 

Харесва ми сериала. Много ми харесва! Страхотна атмосфера, декори, актьорска игра, музика и куп герои с интересни съдби. Единствено ме дразни глупостта на главната героиня.

Off Topic

Добре, че я изпратиха на изкупление при смъртните, че да покаже зрял, умен образ, защото в Небесата е супер неадекватна. Това, че е под въздействието на елексира Юн, който притъпява емоциите й, и това че е изолирана от света и неука за взаимоотношенията между хората, не означава, че е ГЛУХА. От всички разговори с Феникса и Нощния безсмъртен , тя чува избирателно една-две думи и прави глупости, като това да се съгласи да се омъжи. А баща й, както и другите около нея, са слепи за да не видят, че държанието й към Нощния безсмъртен не е любов, а любезно отношение, имитиращо приятелство. От друга страна, дълбоко съчувствам на историята на Нощния безсмъртен, болката от детството, самотата и липсата на майчина обич. НО! Но не одобрявам борбата му за любовта на Дзин Ми, срещу брат му. До 32 епизод на моменти действа подло, а чета в коментарите, че явно ще става и по-зле. Феникса пръв открито спомена за чувствата си към феята Дзин Ми а това, което виждам в опенинга и ендинга на всеки епизод ме кара да настръхвам. 

Очарована съм от харизмата на главния младеж - Феникса. С нетърпение очаквам да видя как ще продължи историята му, както и израстването в характера на главната. Друг, много запомнящ се образ ми е този на Императрицата. Скоро не бях гледала толкова отрицателна, злобна личност. Любопитно ми е какво ще стане и с нея! 

Сериала е прекрасен и препоръчвам за тези, които не са го гледали, а им допада жанра. 

Благодарности за превода и спорна работа в оставащите епизоди. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@felicyti, благодаря за споделеното мнение! И за това, което написа за резюмето – Рали се е справила чудесно, но все пак прибрах част от текста в спойлер, защото написаното разказва доста неща, част от тях се случват след средата на сериала :) 

 

За мен е първото китайско фентъзи, така че не мога да сравнявам, но също съм доволна от това, което съм изгледала до момента. Ще пиша подробно, като го приключа, но в едно съм убедена – главната ми е от актрисите, които не мога да харесам. За пореден път я гледам и все така я недолюбвам. Жалко, защото още един сериал с нейно участие чака на опашката за гледане. Очаквам да ми поразвали удоволствието...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната не е и в моя А-списък от китайски актриси, но тук става. Този сериал е доста добър за приобщаване към света на китайското фентъзи. Не казвам, че е най-добър, вие си знаете за мен кой е най-добър, но е отличен. Ако имаш нужда от още препоръки в жанра, свиркай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 34 носи на зрителя  вече едно облекчение, виждайки любов, изригващ огнен феникс и разцъфващо цвете, и обратно на него, епизод 43 изпълва очите ти със сълзи и болка, заради развитията. 

Off Topic

Много подла постъпка на Нощния безсмъртен. Крайно съм разочарована от неговия образ, който с всеки изминал епизод потъва все повече и повече, в името на една недостижима цел. 

Не мога да простя и на главната за постъпката й на убиец, въпреки, че е манипулирана и любовта й е подтисната заради елексира Юн, това все пак си е убийство. Много ми беше мъчно за Феникса. Толкова любов да има в очите му. Горката му душа. Не знам какво ще става по-нататък, но трябва да ми предоставят убедително доказателство, с което той да й прости, за да съм доволна от хепи енда за главните в края на сериала. (знам, че ще е хепи енд, за това го пиша :) )  

Страхотен сериал! Остават малко епизоди до финала. Още веднъж благодаря за труда по превода. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Рали, че ни преведе тази страхотна приказка за тщеславието, егоцентризма, пресметливостта, отмъщението, властта, мъст и справедливост, омраза, но най-вече за духовността, щастието и любовта, съзиданието, красотата и себеотдаването, наказанието и себеопрощението. Аз съм фенка на феникса,, в когото почти през цялото време виждах топлота и обич, независимо от егоцентризма на героя. Съчувствах на Рибката, но той просто беше вторият, другият, приятелят… Двамата братя бяха олицетворението на топлотата и студенината, на огъня и водата, на лятото и зимата, дори на Ин и Ян… „Всеки среща двама души в живота си. Единият е в сърцето ти, а другият остава далеч.“. А музиката… тя влиза не само под кожата, докосва сърцето и оставя една неизмерима дълбочина, запаметяваща се и вълнуваща…

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, попитам. Това ,,сериалче'' (слагам думата сериалче в кавички, защото имам чувството, че не се казва така:lol2:) колко сезона е или това е първия сезон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, nightwing написа:

Да, попитам. Това ,,сериалче'' (слагам думата сериалче в кавички, защото имам чувството, че не се казва така:lol2:) колко сезона е или това е първия сезон?

 

То си е направо сериалище с тези 60 епизода :D Само толкова са, няма други сезони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за превода на този прекрасен сериал❤❤❤Преди няколко години когато излезе го гледах с руски субтитри, но бяха 63 серии, има обединени серии ли, че се получава това разминаване ? Сега погледнах и тук е даден 63 серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...