Jump to content

Grandmaster of Demonic Cultivation Season 1 (2018)


debil4e

Recommended Posts

spacer.png

 

Mo Dao Zu Shi

Grandmaster of Demonic Cultivation,

The Founder of Diabolism, The Founder of Evil Magic,

魔道祖师

страна: Китай

По BL новелата на: Mò Xiāng Tóngxiù - "The Founder of Diabolism"

година: 9.07.2018 

тип: ONA ( 15 еп )

жанр: екшън, приключения, мистерия, комедия, историческо, свръхестествено, шонен ай, по новела

продукция: G.CMay Animation & Film

инфо: :click::click:

 

сюжет: Създателят на "Демоничната секта", Wei Wuxian, от талантлив майстор на бойни изкуства се превръща в най-мразеният човек в страната. Начинът му на живот не помага особено. В желанието си да се усъвършенства, той изучава техники на границата на етичното, отказвайки да се съобрази с общестеното мнение. В един момент става прекалено силен и  това дава предимство на враговете му, които го демонизират в очите на обществото. Всички го атакуват едновременно и ключовият играч се оказва неговият доверен ученик и последовател, който първи го  предава и го напада в гръб. Това обаче не е достатъчно за враговете му и те правят всичко възможно да са сигурни, че той никога няма да се прероди.

Няколко десетилетия след това обаче, душата му се оказва в тялото на сирак, отхвърлен и малтретиран от роднините си. За да си отмъсти, младежът го призовава с цената на живота си. От самото си събуждане, Wei Wuxian, е въвлечен в сложна ситуация, от която го спасява най-големият му съперник, който за капак го взима под крилото си. Това е началото на едно забавно пътуване изпълнено с приключения , унищожаване на чудовища и решаване на загадки.

 

Линк към сезон 2 :click:

 

Онлайн с японски дублаж и превод на български от GFotaku: :click:

 

Български субтитри към китайската версия: :click:

 

 

 

 

лично мнение: Напоследък рискувам с китайски анимации и това се оказа от приличните. Историята става, анимацията също и макар, че  е класифицирано като шонен ай няма проблем да го гледат и тези, които не харесват жанра, разбирайте яка цензура - усещате, че има романтична нишка ама не я виждате:lol2: Сериозно, обмислям да потърся новелата, дано има превод, защото уеба е наличен само до 29 чап, от там нататък е платен<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета новелата на английски онлайн, лесно се намира, ако напишеш The founder of diabolism - преведени са към 60 глави на английски. Честно казано, много ми харесва и точно заради нея започнах да чета и мангата, а също и да гледам анимето. Ако я прочетеш, ще разбереш много по-добре историята, защото в анимето са пропуснати накои неща, но като цяло е доста добро и се придържа към историята. В книгато също няма много "хардкор" любов, чак към средата главният започва да осъзнава, че Лан е влюбен в него, но любовната им история е супер сладка (за феновете на яой отдалече си личи, че има игра:rolleyes:). Надявам се да не съм спойлнала много.:D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото:bow:Определено ще погледна новелата

Когато казах, че романтиката ще е само загатната, а няма да я видим трябваше дауточня, че май и до целувка нема да го докарат, а само ще се зяпат:rolleyes:

Колкотодо спойла-за мен не е проблем ама и на мен не ми пречи дори да е много:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши или поне първи сезон, но поне има нещо като край-видяхме как нашия мина на тъмната странаB). Както и да е, ще чета новелата явно, защото твърде много въпроси останаха без отговор, а с тази скорост и броя епизоди на сезон нема да доживея да видя края. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята сага с неможенето продължава :lol2: Ще ми обясните ли, защо като отида на линка за гледане онлайн и натисна бутона ''пусни'' вместо първи епизод, ми излиза онлайн игра и не мога да я затворя? Не е като да е реклама, която преминава след няколко секунди.

 

Едит: Всъщност го намерих за онлайн гледане в бокс-а, но ще съм благодарна да разбера как става номерът и по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идея си нямам защо става така, току що проверих линка за онлайн, наред е. При мен като кликна се показва това

Off Topic

dc2ae2415b54be6f.png55ddc064a1074baf.png

Като кликнеш на избрания епизод се отваря подпрозорец с реклама(винаги), но когато го затвориш и кликнеш на епа си тръгва нормално. Всъщност, тази събота и неделя имаше някакъв проблем, излизаше съобщение , че сървъра е претоварен и го оправят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въй, много ми хареса първи еп. Влюбена съм в цветовете и рисунъка. Пичовете са ми леко сладникави, но последният, който се появи, си тежи на мястото. Имаше една сцена със завихрени облаци и нощно небе, която ще ми остане вечен фаворит. Много красиви детайли и ефекти в арта. Обожавам дългокоси герои и робите, които носят. Ако историята има развитие и занапред, ще си я догледам. Засега е прелест неземна. Чак не ми се ляга, но нямам време да гледам повече сега, ех :wub:

 

ПП. Това и на мен ми го показва. Имах предвид, че когато цъкна на иконката за 1-ви еп, ми зарежда някаква игра и не ми дава да изляза. Няма опция ''изход''. И така и не достигам да ми зареди епизод.

 

Едит: След насоките ти, debil4e, вече съм на 3-ти епизод. Благодаря :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лятото ще пуснат продължението, а по някое време тази година(надявам се) ще излезе и игралната версия.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предоставям линк към първи епизод с японски дублаж и български субтитри, ако на някого му е интересно - тук :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм се сетила да се включвам тук, но никога не е късно - епизодите с японски дублаж са преведени до края, намират се в началото на темата xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...