Jump to content

Recommended Posts

header_2000x1000.jpg

 

Off Topic

DY52_2iXkAAmfF4.jpg

oneroom.jpg

DdcyieDVQAAY572.jpg

 

Sachiiro no One Room (幸色のワンルーム)

Страна: Япония

Също така известен като: Sachiiro no Wan Rumu

По мангата на: Hakuri - "Sachiiro no One Room”

Период на излъчване: 2018 – Юли – 07/08 старт

Време на излъчване: Събота 26:30 (TV Asahi) / Неделя 23:35 (ABC)

              Формат: Renzoku               

Жанр: Романс, Драма

Канал: TV Asahi, ABC

Епизоди: 10

Режисьор: Ryuichi Honda

Субтитри: Английски

 

Участват:

Anna Yamada като Sachi

Shuhei Uesugi като kidnapper

 

Резюме: Sachi (Anna Yamada) е 14-годишна ученичка, която въпреки своята крехка възраст има тежък живот. Родителите ѝ злоупотребяват с нея у дома, тя е тормозена от ученици в училище и няма място, където да се чувства добре. Докато един ден не бива отвлечена от млад мъж с маска, който вместо болка ѝ дава сигурност и топлина, каквито изпитва за първи път в живота си…

 

Свали :click: :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри  :click:

  • Like 3
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Приятно изненадана съм от първи епизод. Очаквах нещо лигаво, а за момента изглежда дори интересно.

Много добре са подбрали главните артисти. Момичето не ми е познато, но влиза в образа естествено и убедително. Уесуги съм гледала в 2 малки роли до този момент. Очаквам да видя, как се е справил във филма на Юкисада. Има харизматично излъчване, плътен глас и максимално пасва на героя си. Страхотно изглежда с маската, колкото и да ми се иска да е без нея.

Трудна тема са подхванали тук. Да видим докъде ще я докарат. Има доста материал и се надявам да го разработят по най-добрия начит. Еп. 1 беше повече от добър - и като визия, и като загадки/отношения. Навежда на размисри по много въпроси, което е похвално. И най-важното, поднесен е както трябва.

Off Topic

Въпросите, които ме човъркат в момента са следните (ако някой е чел мангата може да ми спойли, как ще завърши всичко, ако въобще има финал):

Защо това момче носи маски и маха ли я изобщо? Вероятно има някакъв белег, който крие. Маската обикновено за тази цел се слага - да прикрива нещо - външно, или пък вътрешно?

Има доста неясноти по личността му. Прави впечатление на добър и мил младеж (спасител, което го доближава до истинския образ на герой). Вижда се, че му е приятно да се грижи за момичето. Обаче, тези снимки и ножицата, дали не загатват още нещо? Може ли да му се има доверие? Дали и той не носи някаква психическа травма от миналото? Макар, че когато говори, няма как да не му повярва човек.

Момичето също не е докрай себе си. Нормално е. Все пак, е преживала толкова за крехката си възраст. Особено е свикнала с унижението и отхвърлянето, тормозът и агресията (въпреки че не изглежда наплашена, а по-скоро безчувствена). Затова ми се струва, че не е максимално искрена, когато се радва на нещата, които той прави за нея. Не че не го иска. Сигурно й е трудно да приеме изцяло факта, че подобни хора могат да съществуват. До този момент е видяла само едната страна на монетата. Иска ми се наистина дорамата да вдъхва надежда и позитивизъм, колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията на двамата. Според мен, по-вероятно е да ги хванат и накажат, отколкото да успеят да се измъкнат на полицията. Трябва да са много изобретателни, за да оцелеят.

От друга страна, ще е хубаво да научим и подбудите на родителите. Да знаем, какво мисли всяка една от замесените страни.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъй като това заглавие е в моето "гледам" съм го хванала на радара. Но изчаквам да се появят преведени като за мен първите 1-3 епизода и желателно от "нормален/небягащ" преводач. Та изчаквам за сега. Дано нацели преводач това заглавие и да се включа текущо. В това отношение Genkai Danchi има късмет. Да видим.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз го отметнах онлайн. Явно така по-бързо излиза превод.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Направо изгледах и втора серия, без превод. Голям рев му ударих. Мога да разбера цялото недоверие на Сачи. Прекалено хубаво й изглежда всичко, за да се довери напълно. Особено, ако причината за цялото огорчение се крие в семейството. Да бъдеш отблъснат и предаден от близък човек е най-мъчително. Трудно ще е лечението.

Ама и баткото страшно убедителен. Излезе, че той повече се е хванал за нея - като за сламка. Защо?

Мисля, че полицията като нищо може да започне разследване и в друга посока,  ако родителите покажат истинското си лице. Искам да знам, какво ги води? Защо са станали такива? Чела съм, че агресията и всички подобни изблици идват от страха.

Споменах ли, че дорамата е заснета чудесно? И героите изглеждат по-добре от рисуваните.

Ето интервюто на Шухей по повод дорамата.

FLOW изпълняват ендинга.

Изглежда са прекратили излъчването на дорамата в Канто. В Кансай още върви. https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-06-18/sachiiro-one-room-drama-cancelled-following-suspicion-manga-is-based-on-real-kidnapping/.133078

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

А,  това ми носи някакъв спомен, но и аз не съм чела цялата манга... Отдавна беше, интересно беше, но вече забравих какво се случи.

Ще се гледа.

С руски суб онлайн:

Моля, някой модератор да покрие линка и да го качи горе. :-)))

Аз явно имам някаква кармична война с Бога на Линковете. Не мога да ги покрия и не е за първи път.:-))))

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нещо се закучи работата с тази дорама. Сякаш спряха да излизат епизоди, след втора серия. Вече не намирам други качени, дори без субтитри.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...