Jump to content

Recommended Posts

header_2000x1000.jpg

 

Off Topic

DY52_2iXkAAmfF4.jpg

oneroom.jpg

DdcyieDVQAAY572.jpg

 

Sachiiro no One Room (幸色のワンルーム)

Страна: Япония

Също така известен като: Sachiiro no Wan Rumu

По мангата на: Hakuri - "Sachiiro no One Room”

Период на излъчване: 2018 – Юли – 07/08 старт

Време на излъчване: Събота 26:30 (TV Asahi) / Неделя 23:35 (ABC)

              Формат: Renzoku               

Жанр: Романс, Драма

Канал: TV Asahi, ABC

Епизоди: 10

Режисьор: Ryuichi Honda

Субтитри: Английски

 

Участват:

Anna Yamada като Sachi

Shuhei Uesugi като kidnapper

 

Резюме: Sachi (Anna Yamada) е 14-годишна ученичка, която въпреки своята крехка възраст има тежък живот. Родителите ѝ злоупотребяват с нея у дома, тя е тормозена от ученици в училище и няма място, където да се чувства добре. Докато един ден не бива отвлечена от млад мъж с маска, който вместо болка ѝ дава сигурност и топлина, каквито изпитва за първи път в живота си…

 

:essub:

 

Свали :click: :click:  :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно изненадана съм от първи епизод. Очаквах нещо лигаво, а за момента изглежда дори интересно.

Много добре са подбрали главните артисти. Момичето не ми е познато, но влиза в образа естествено и убедително. Уесуги съм гледала в 2 малки роли до този момент. Очаквам да видя, как се е справил във филма на Юкисада. Има харизматично излъчване, плътен глас и максимално пасва на героя си. Страхотно изглежда с маската, колкото и да ми се иска да е без нея.

Трудна тема са подхванали тук. Да видим докъде ще я докарат. Има доста материал и се надявам да го разработят по най-добрия начит. Еп. 1 беше повече от добър - и като визия, и като загадки/отношения. Навежда на размисри по много въпроси, което е похвално. И най-важното, поднесен е както трябва.

Off Topic

Въпросите, които ме човъркат в момента са следните (ако някой е чел мангата може да ми спойли, как ще завърши всичко, ако въобще има финал):

Защо това момче носи маски и маха ли я изобщо? Вероятно има някакъв белег, който крие. Маската обикновено за тази цел се слага - да прикрива нещо - външно, или пък вътрешно?

Има доста неясноти по личността му. Прави впечатление на добър и мил младеж (спасител, което го доближава до истинския образ на герой). Вижда се, че му е приятно да се грижи за момичето. Обаче, тези снимки и ножицата, дали не загатват още нещо? Може ли да му се има доверие? Дали и той не носи някаква психическа травма от миналото? Макар, че когато говори, няма как да не му повярва човек.

Момичето също не е докрай себе си. Нормално е. Все пак, е преживала толкова за крехката си възраст. Особено е свикнала с унижението и отхвърлянето, тормозът и агресията (въпреки че не изглежда наплашена, а по-скоро безчувствена). Затова ми се струва, че не е максимално искрена, когато се радва на нещата, които той прави за нея. Не че не го иска. Сигурно й е трудно да приеме изцяло факта, че подобни хора могат да съществуват. До този момент е видяла само едната страна на монетата. Иска ми се наистина дорамата да вдъхва надежда и позитивизъм, колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията на двамата. Според мен, по-вероятно е да ги хванат и накажат, отколкото да успеят да се измъкнат на полицията. Трябва да са много изобретателни, за да оцелеят.

От друга страна, ще е хубаво да научим и подбудите на родителите. Да знаем, какво мисли всяка една от замесените страни.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като това заглавие е в моето "гледам" съм го хванала на радара. Но изчаквам да се появят преведени като за мен първите 1-3 епизода и желателно от "нормален/небягащ" преводач. Та изчаквам за сега. Дано нацели преводач това заглавие и да се включа текущо. В това отношение Genkai Danchi има късмет. Да видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо изгледах и втора серия, без превод. Голям рев му ударих. Мога да разбера цялото недоверие на Сачи. Прекалено хубаво й изглежда всичко, за да се довери напълно. Особено, ако причината за цялото огорчение се крие в семейството. Да бъдеш отблъснат и предаден от близък човек е най-мъчително. Трудно ще е лечението.

Ама и баткото страшно убедителен. Излезе, че той повече се е хванал за нея - като за сламка. Защо?

Мисля, че полицията като нищо може да започне разследване и в друга посока,  ако родителите покажат истинското си лице. Искам да знам, какво ги води? Защо са станали такива? Чела съм, че агресията и всички подобни изблици идват от страха.

Споменах ли, че дорамата е заснета чудесно? И героите изглеждат по-добре от рисуваните.

Ето интервюто на Шухей по повод дорамата.

FLOW изпълняват ендинга.

Изглежда са прекратили излъчването на дорамата в Канто. В Кансай още върви. https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-06-18/sachiiro-one-room-drama-cancelled-following-suspicion-manga-is-based-on-real-kidnapping/.133078

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А,  това ми носи някакъв спомен, но и аз не съм чела цялата манга... Отдавна беше, интересно беше, но вече забравих какво се случи.

Ще се гледа.

С руски суб онлайн: тук

Моля, някой модератор да покрие линка и да го качи горе. :-)))

Аз явно имам някаква кармична война с Бога на Линковете. Не мога да ги покрия и не е за първи път.:-))))

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка и двамата намериха щастие. Толкова се радвам, че ми попадна. Благодаря много за буквите! Надявам се повече хора да го изгледат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...