Jump to content

Наеми в Япония... с домашен любимец


Recommended Posts

Винаги съм се питала как стоят нещата с домашните любимци в Япония. Малките кученца са супер популярни, котките също. А останалите?

Има ли някакви особени правила да отглеждаш животно на затворено, какви са санкциите ако нарушиш покоя на останалите живущи, има ли специални места, където хора с домашни любимци живеят? Въобще как се отнасят японците към този въпрос?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото, което преди време четох в БГ- мама-та, по този въпрос беше , че към документите за регистрация на домашния любимец / коментираха се кучета/ се вземала  и ДНК проба. И ако намерят някъде непочестено... , по анализа откриват чие е.  И после глоби и т.н. Ама,  солени. 

Но.. първо , инфото е ...втора - трета "преварка", и не гарантирам достоверност, И второ ... ами ако не  е регистрирано ... ко прайм? 

В този ред на мисли , има обявен тук един филм в японската секция, може да ти даде отговор на някои въпроси. От това , което попрегледах - и там е като навсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако е регистрирано няма проблем, дори да е с размерите на мечка, да яде мебели и да вие като вълк?

Бумащината не ме интерсува, чипиране, паспорт и регистрация са неща, които зависят от мен. Ако изявя желание да пребивавам там с кучето си (или кучетата си) ще се повтори ли простотоията като с квартирите у родната ни държавица - щом си с куче или си художник (занимаваш се с бои и разредители) за теб квартира няма, или плащаш един наем отгоре, а поразената вещ се заплаща в троен размер.

Информативно питам, добре е човек да е подготвен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...