Jump to content

Tonari no Kazoku wa Aoku Mieru (2018)


Recommended Posts

mainvisual.jpg

 

Tonari no Kazoku wa Aoku Mieru (隣の家族は青く見える)

Страна: Япония

Също така известен като: Residential Complex

Период на излъчване: 2018 – Януари 18 до 2018 – Март – 22

Време на излъчване: Четвъртък 22:00

Формат: Renzoku               

Жанр: Драма

Канал: Fuji TV

Епизоди: 10

Режисьор: Shinada Shunsuke, Takano Mai, Aizawa Hideyuki

Субтитри: Английски

 

Участват:

Kyoko Fukada като Nana Igarashi

Kenichi Matsuyama като Daiki Igarashi

Hirayama Hiroyuki като Kawamura Ryoji

Takahashi Maryjun като Sugisaki Chihiro

Kitamura Takumi като Aoki Saku

Mashima Hidekazu като Hirose Wataru

Matobu Sei като Komiyama Miyuki

Nomaguchi Toru като Komiyama Shinichiro

 

Резюме: Тридесет и пет годишната инструкторка по гмуркане Nana Igarashi (Kyoko Fukada) е женена за тридесет и две годишният работник в компания за играчки Daiki (Kenichi Matsuyama). Съпрузите живеят в малък апартамент и все пак се наслаждават на живота. След натрупването на пари те решават да купят кооперативна къща и да имат дете. Изправени пред много проблеми, те разбират колко е трудно да постигнеш и двете неща...

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно начало. Четири коренно различни семейства се нанесоха в новата къща и всяко едно, макар на пръв поглед щастливо, си има свои проблеми за решаване. Конфликти между самите съседи също се очертават. Страхотен актьорски състав! От постера си направих извод, че ще е някакъв романс, а то се оказа сериозна човешка драма с фина комедия, каквито японците ако решат да направят, винаги им се получава безупречно. Мога да сравня заглавието донякъде с Love shuffle. Супер стилно и свежо.

Кьоко вече в трета дорама я гледам и не ми е лигава. Оказва се, че когато един артист открие точния образ, пасващ на неговите умения, се получава чудесно.

Всеки герой е уникален и оригинален. Изведоха още в еп.1 на преден план проблемите на съвременните млади семейства. Това на Кеничи и Кьоко изглежда страшно симпатично. Двамата са спокойни, усмихнати и позитивни, но ето че и при тях се появяват трудности. Мисля си, че решението да отидат на лекар дори може да влоши нещата. Толкова ги натовариха, според мен. А те много правилно си смятаха, че трябва да следват естествения ход на нещата.

Другите 2 семейства - Комияма и Кавамура, даваха вид на щастливи, но под повърхността какво се крие? Не ми се мисли... Майката Комияма - цербер, бащата - безработен глава на семейство. Знаем, как завършват подобни хора, ако не предприемат ходове за повишаване на доходите. На всичко отгоре, майката е луда фенка на скъпарските стоки. Очаквам скоро да избоде очите на Чихиро, затова че я гледат като принцеса.

Последната "двойка" се оказа изненадващо попадение.

Off Topic

Не знам, колко ще задълбаят в шоунен аи темата, но наличието на героя на Такуми Китамура само може да направи историята още по-любопитна и дори забавна.

m_thetv-140651.jpg

 

Надявам се силното начало да продължи до финала! Искам балансирано и изчерпателно екранно време за всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно върви дорамата. Вече изгледах и еп.4. Става от хубаво по-хубаво, омотано и забавно. Най-важното е, че сред целия калейдоскоп от характери и ситуации, разнищват важни теми, особено тези, свързани с децата. Всичко е толкова добре поднесено, че само можем да се наслаждаваме на заглавието. Различни гледни точки, сложни отношения и трудни решения. Всяко семейство крие тайни и проблеми, но пък съжителството им дава контакт с други хора и ги социализира.

Знаех си, че лекарите само ще объркат нещата. Сега, след като главните тотално се фокусираха върху проблема, нещата съвсем няма да се получат естествено. Обаче Нана и Дайки са все така мили и добри. Няма начин човек да не им симпатизира. Саку също е голяма душичка. Интересно е, как ще развият нещата със Сенсей. Все пак, младежът се появи в живота му изневиделица и ние още нищо не знаем за него. Много ми е любопитен и казусът с Чихиро, която може да се наложи да съжителства с дете. Майката от другото семейство и реакциите й подсказват, че е много изплашена.  Вероятно причината е страхът ,че няма да може да поддържа висок стандарта на живот, ако съпругът не си намери работа.

Тук всички герои са супер симпатични и забавни. Без изключение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай! Много е добро. Още две серии изгледах на един дъх. Ще се повторя, но Саку наистина е голяма душичка. Дечурлигата са страхотни сладури. Добре, че доведоха още едно хлапе, което ще направи историята още по-интересна. Добавят още актуални проблеми, с които се сблъскват съвременните майки. Майката на Дайки ми е любимка. Актрисата е уникална.

Чудесна човешка история с много поуки и докосващи моменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, различни семейства, всяко със своите проблеми.Малките са невероятни сладки.Доколкото схванах, работата се върти около децата, отговорността на всяка една семейна единица -да отглежда и възпита дете. Дори Саку предложи на Ватарун да си осиновят...:28558:    

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Децата са голяма отговорност и е интересно, как всеки от тези хора има различни виждания за тях. А в днешния свят, вместо да става по-лесно, отглеждането и възпитанието им е много трудно. Родителите живеят с всякакви страхове и предразсъдъци, които после може да се пренесат и върху децата. Въобще, много е сложно, когато човек реши да усложнява нещата и е толкова просто, ако не го прави. Всичко зависи от нас.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връщам си думите назад. Миюки Комияма не е цебер, а съвсем обикновен човек. Още когато видях отношението на собствената й майка, се досетих, къде се корени нейното поведение.

Еп. 7 и 8 бяха толкова трогателни и искрени. Чак ме разплакаха. Надявам се да не съсипят всичко в последните 2 серии. Вижда се, колко добри хора са всички в кооперацията. Искам да бъдат щастливи.

П.п. плюшката-делфинче с кърпички е много полезна. Компанията на Дайки наистина разработва приказни играчки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво завърши, макар че не всички мечти се сбъднаха. Дорамата беше поучителна в японски стил. Всеки герой премина през някаква трансформация и осмисли живота си, за да върви напред към бъдещето.

Двойката Саку-Уатару така и не заприлича на истинска такава в моите очи. Може би Такуми беше прекалено малък, а и двамата съвсем не парадираха отношенията си, което им помогна да се разбират с всички и дори да спечелят симпатиите на Миюки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...