Jump to content

Violet Evergarden (2018)


Recommended Posts

 

spacer.png

 

заглавие: Violet Evergarden, ヴァイオレット・エヴァーガーデン

 

страна: Япония

година: 11.01.2018 - 5.04.2018г

тип:  ТВ , 13 еп

жанр: сайнен, драма, трагедия, фентъзи, по новела

продукция:  Lantis, Pony Canyon,Rakuonsha, ABC Animation

инфо: тук, тук, тук

:essub:

 

сюжет: Когато най-после войната свършва, оцелелите - и победители и победени, трябва да продължат живота си. При някои се получава, при други не съвсем. Най-трудно е обаче за децата войници или в конкретния случай за Вайлет. Сирак, отгледана и обучена от армията като перфектния войник, който изпълнява заповеди безпрекословно. Сега тя трябва да се справи с последната заповед на командира си, а именно "Живей!".

 

 

лично мнение: Леко клиширано, но приятно. По принцип  имам едно наум за продукциите на Netflix, но тази е от сполучливите. Хубава анимация, оста също става, сълзливичко на моменти, но гледаемо:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък от нямане на работа реших да му задам едни БеГе букви B)

За момента само ей тук първите 6 епизода, пък като го позавърша повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красиво аниме. В началото ми беше малко хаостично откъм идея („Живей“) в каква насока са искали да разгърнат историята:  дали за Вайлът и нейните „ръце“, дали военна и следвоенна, дали романтична.....  и каква е ролята на писането на писмата, но в последствие става ясно. Освен изброените, водещото в анимето е на по-духовна основа, а имено преоткриването (разбирането) на емоциите и чувствата, и как различни обстоятелства и срещи спомагат на Вайлът, от машина за убиване, да се „поочовечи“. Имаше интересни и тъжни истории, а самата нейна история става най-трогателната. Идеята с писането на писма много ми хареса. Това е нещо, което в днешно време, за жалост е загубило всякакъв емоционален смисъл. В историята на анимето написаните думи са можели да предават толкова голям набор от чувства и емоции и в това има голямо очарование и смисъл. Самите писма са се считали като предмет на искрено и вярно откровение. Днес комуникацията чрез писане е загубила всякаква истинност за изразяване на емоции и чувства.

Като цяло е добре направено аниме. Определно епизодите, с военната тематика ми харесаха повече, бяха по динамични.  Интересно е и бързо се гледа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...