Jump to content

Recommended Posts

 

cd6b54c22a2bf6dc.jpg

 

заглавие: Violet Evergarden, ヴァイオレット・エヴァーガーデン

 

страна: Япония

година: 11.01.2018 - 5.04.2018г

тип:  ТВ , 13 еп

жанр: сайнен, драма, трагедия, фентъзи, по новела

продукция:  Lantis, Pony Canyon,Rakuonsha, ABC Animation

инфо: тук, тук, тук

 

Сваляне с :subs: 01-06 :click:

 

сваляне: тук

онлайн: тук

 

:essub:

 

сюжет: Когато най-после войната свършва, оцелелите - и победители и победени, трябва да продължат живота си. При някои се получава, при други не съвсем. Най-трудно е обаче за децата войници или в конкретния случай за Вайлет. Сирак, отгледана и обучена от армията като перфектния войник, който изпълнява заповеди безпрекословно. Сега тя трябва да се справи с последната заповед на командира си, а именно "Живей!".

 

 

лично мнение: Леко клиширано, но приятно. По принцип  имам едно наум за продукциите на Netflix, но тази е от сполучливите. Хубава анимация, оста също става, сълзливичко на моменти, но гледаемо:)

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Аз пък от нямане на работа реших да му задам едни БеГе букви B)

За момента само ей тук първите 6 епизода, пък като го позавърша повече.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites

Красиво аниме. В началото ми беше малко хаостично откъм идея („Живей“) в каква насока са искали да разгърнат историята:  дали за Вайлът и нейните „ръце“, дали военна и следвоенна, дали романтична.....  и каква е ролята на писането на писмата, но в последствие става ясно. Освен изброените, водещото в анимето е на по-духовна основа, а имено преоткриването (разбирането) на емоциите и чувствата, и как различни обстоятелства и срещи спомагат на Вайлът, от машина за убиване, да се „поочовечи“. Имаше интересни и тъжни истории, а самата нейна история става най-трогателната. Идеята с писането на писма много ми хареса. Това е нещо, което в днешно време, за жалост е загубило всякакъв емоционален смисъл. В историята на анимето написаните думи са можели да предават толкова голям набор от чувства и емоции и в това има голямо очарование и смисъл. Самите писма са се считали като предмет на искрено и вярно откровение. Днес комуникацията чрез писане е загубила всякаква истинност за изразяване на емоции и чувства.

Като цяло е добре направено аниме. Определно епизодите, с военната тематика ми харесаха повече, бяха по динамични.  Интересно е и бързо се гледа :)

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...