Jump to content

Recommended Posts

MV5BZGU0ZDBiYmEtODVjNy00ZWM0LWJkYTgtYTY1YTkxZDllMzE0XkEyXkFqcGdeQXVyNzI1NzMxNzM@._V1_SY1000_CR0,0,706,1000_AL_.jpg

 

The Last Recipe (ラストレシピ ~麒麟の舌の記憶~)

Страна: Япония

Също така известен като: Rasuto Reshipi ~Kirin no Shita no Kioku~

По новелата на: Keiichi Tanaka - "Kirin no Shita wo Motsu Otoko"

Премиера: 3 ноември 2017

Времетраене: 126 мин.

Жанр: Храна

Режисьор: Yojiro Takita

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Kazunari Ninomiya като Mitsuru Sasaki

Hidetoshi Nishijima като Naotaro Yamagata

Gou Ayano като Ken Yanagisawa

Aoi Miyazaki като Chizu Yamagata

Takenouchi Yutaka como Taizo Miyake

Daigo Nishihata като Shotaro Kamata

Yoshi Oida като Qing Ming Yang

 

Резюме: Мицуру Сасаки (Kazunari Ninomiya) е готвач от световна класа, но постепенно загубва страстта си към готвенето. Той може да пресъздаде всяко ястие, просто като го дегустира веднъж, но в същото време неговият ресторант изпада в несъстоятелност заради крайния перфекционизъм на Мцуру. За да изплати дълговете си, той предлага лично да направи последно хранене за всеки, който желае да плати 1 милион йени. Скоро след това китаец (Yoshi Oida) му предлага 50 милиона йени, ако може да пресъздаде легендарния японски императорски празник, създаден от шеф Наотаро Ямагата (Hidetoshi Nishijima) през 30-те години на миналия век…

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Свали с английски субтитри :click: 

С руски сбтитри :click:

Онлайн с руски субтитри:click:

 

Какъв каст само..:huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Мда, каста познат. Гледаем филм. Но аз бих го съкратила с 20-30 минути , които превъртах реално. Зле е , много зле е когато японските снимачи вземат да снимат нещо по историята извън "осторва им". Не знам какъв им е проблема с това.

Историята на главния герой се оказа интересна и бе опитано да бъде разказана така. Резултата според мен е 50/50.

Този път режисьора снимал Departures не получава похвали от мен. Но то и там водещото е сценария и каста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези дни гледах два прекрасни филма и този е един от тях. На мен ми въздейства много. Разплака ме до сълзи на финала. Въобще не очаквах подобно завъртане на историята, което я направи още по-приятна. Тази лента затвърждава привлекателния чар на продукциите, които режисьорът снима. Въобще, усещането, което имах при Самураят астроном, се повтори и тук. 

Да, в началото беше леко тромаво. Не ми привлече интереса, докато не пренесоха действието в миналото. Може би трябва да отчета и лекият дисбалас, който се получава при включването на чужди реплики и акцентът, с който те се изговарят, но на цялостния фон и излъчване, това за мен остана на заден план и изобщо не развали удоволствието от гледането.

Страхотен актьорски състав! За пореден път наричах Аои вълшебница в ума си. Толкова е полезна тази актриса! Надявам се, да продължи в киното, дори след като роди!

Останалите - отлични! Много ми харесаха двете момчета, които играеха Камата и Йо. Нишиджима стоеше убедително в образа си, както и всички останали. 

Зачудих се, как ли би стояло друго Джони в ролята на готвач? Например, някой от СМАП? Кимура или друг? Те готвеха реално в предаването си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с каста имах един интересен момент. А сега вече и една загадка.

Чак след като изгледах филма и погледнах кой кой е в правенето му , узнах че съм гледала Gou Ayano .Така дегизиран под кърпа въобще не го и познах :D. Останалите в мъжките роли до един ясни.

А сега ukio ми обърна вниманието на Aoi Miyazaki  и се сетих, че докато гледах филма на няколко пъти се чудех от къде ми е позната тази актриса. Но с малкото екранно време в този филм и не се разсеях много и съм си забравила за нея. Сега ѝ проверих филмографията. Тук таме в нещо съм я виждала но не видях нещо в което да съм я гледала в по-централна роля.

Признавам че в готвенето много много не се заглеждах. Морски продукти не са моя страст. А и нещо дето още мърда няма шанс да попадне в кухнята ми :blush::lol: та малко отгоре отгоре гледах тази част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че аз съм голям кулинар, но определено бих опитала някои от ястията (за това не се изискват специални умения). Изглеждаха много примамливо. Освен това, на финала дадоха двамата готвачи и техните разновидности на някои специалитети. Интересно е, как са се променили с годините. Как единият е направил оригиналната рецепта и после - как другият я е модифицирал.

П.П. Аои, в каквото и да я гледаш, все е хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заявка за руски онлайн. Язък! Тъй му се зарадвах , като го намерих при рускините, ама явно още трябва да се позапаси с още малко търпение руско-гледащата част от форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 25.06.2018 г. at 21:24, asha написа:

Заявка за руски онлайн. Язък! Тъй му се зарадвах , като го намерих при рускините, ама явно още трябва да се позапаси с още малко търпение руско-гледащата част от форума.

@ashaАша, вече го има с руски субтитри, ако все още искаш да го гледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трогателно повествование за това, което може да направи един обикновен човек, който не забравя да бъде Човек! Хареса ми! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм превъртала нито секунда, не ми мина през ум.

Достатъчно интересно ми беше.Аз от това мога да направя сериал. Особено с този каст.

Всеки от тези актьори ми е дал по нещо.

А сега се допълниха.

Но и така е много хубав. Изгледано с удоволствие.

Радвам се, че ми попадна пред очите!

Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@naia, благодаря за превода, иначе едва ли щях да изгледам филма - едно, че трудно гледам филми, и второ, че с японското по-трудно се спогаждам. Но се оказа много, много приятен! Историята беше добре разказана, не очаквах действието да се развива основно в миналото, а точно там бяха същината и най-увлекателната част. Ако имам възможност, повечето от храните не бих си и помисляла да вкуся (риба с динен сос, обвита в тесто и изпържена в много мазнина?!?), но пък бяха толкова красиво приготвени и поднесени! Повечето от актьорите ми харесаха, единствено така и не можах да се отърва от усещането, че главният герой в настоящето изобщо не става за готвач - няма нито излъчването, нито осанката на шеф. За разлика от главния готвач в миналото, който беше чудесен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно време съм се отдала на филмографията на Нишиджима и въобще не оставам разочарована. Дойде ред и на този филм. Изключително много ме трогна. Последните 30-40 минути постоянно напираха сълзи в очите ми, докато накрая с усмивките на двамата не си поплаках добре :D Всички се справиха отлично, но като че ли Ниномия Казунари не ми беше много убедителен. Може би защото историята в миналото беше прекалено завладяваща, докато тази в настоящето бледнееше и служеше главно за да разкаже за живота на Ямагата. 

Хареса ми как Ямагата отиде, изпълнен с ентусиазъм да готви вкусна храна, после постепенно се обсеби от създаването на грандиозни блюда и накрая отново преоткри страстта си. Цялата промяна в героя му се разгърна доста бързо, но и умело. Честно казано, дори да бяха наистина унищожени и загубени рецептите му, нямаше да е жалко. Ямагата не остави следа в историята по начина, по който предполагаше - с ястията му за пира, но все пак я остави. Пример са двата ресторанта, които сервират ястие, създадено от него и живота, който спаси - на Йо. 

И не на последно място - благодарности за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...