Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Thirty But Seventeen (서른이지만 열일곱입니다)

Също така известен като: Still 17

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 23 юли 2019 - 18 септември 2019 г.

Време на излъчване: Понеделник – Вторник 22:00

Жанр: Мелодрама, Романс

Канал: SBS

Епизоди: 32

Режисьор: Jo Soo Won (Pinocchio, The Time We Were Not In Love, Gap Dong, I Can Hear Your Voice)

Сценарист: Jo Sung Hee (She Was Pretty)

Субтитри: Английски

          

Участват:

Yang Se Jong като Gong Woo Jin

Shin Hye Sun като Woo Seo Ri

Ahn Hyo Seop като Yoo Chan

Wang Ji Won като Kim Tae Rin

Lee Do Hyun

 

Резюме: Тридесетгодишният дизайнер Гонг У Джин (Yang Se Jong) усилено избягва всякакви връзки заради травма, която е преживял преди тринадесет години. В същото време 17-годишната цигуларка У Со Ри (Shin Hye Sun) претърпява инцидент и изпада в продължителна кома. Сега, тринадесет години по-късно, момичето се събужда в тялото на тридесетгодишна жена. Но какво ще се случи, когато съдбата решава да събере Гонг У Джин и У Со Ри? 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Но какво ще се случи, когато съдбата решава да събере Гонг У Джин и У Со Ри?"

Какво ще се случи ли? Ами със сигурност  нищо хубаво, защото въобще не мога да си представя тези хубави момчета в романтични взаимоотношения с антипатичната Shin Hye Sun, дори и на екран,  просто не знам кой болен мозък ги е събрал в една продукция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-голямата слабост на сериала е Yang Se Jong- глупаво написана роля и слаба актьорска игра. Колкото и да се мъчи никой не вярва, че е трийсетгодишен мъж (той си е на 26), а след една сносна второстепенна роля в Romantic Doctor, Teacher Kim, останалите му участия са в посредствени сериали. "Антипатичната" Шин Хе Сън ще влачи на буксир "убавите момчета", защото тя е звездата в сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ШХС дали ще влачи някого тук, ще се въздържа от краен коментар, след като ме разочарова в My Golden Life, но да кажем, че за момента се справя добре. 

Роботизираната Дженифър, Ahn Hyo Seop и другото момче от детството на главната, са тези които ми направиха най-силно впечатление след първите 2 серии. Yang Se Jong ми идва статичен и леко дървен, но пък в същото време е доста забавен като започне да замерва. :lol: 

 

@seal_reinforce , хвърли едно око тук, Блонди има конкуренция. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свежо и забавно!  Shin Hye Sun (ШХС ;)) тук е много добре, никого не "влачи" - всички се справят и гледам сериала с удоволствие!  

Е, кой как изглежда, може да се пренебрегне, макар чичото и племенникът да изглеждат връстници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните 2 серии доста вдигнаха нивото! ШХС  взе да разчупва ледовете на главния. :D Дано не ни мотат много и той осъзнае скоро коя е тя. Чакам с интерес историите около Дженифър и Доктора. Кученцето е голямо сладурче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето най-накрая влезе в списък изгледани! Доволна съм, приятна история и добри актьори. Специален бонус - кученцето и пилето! :896767: ШХС доста добре се превъплъти в 17 - годишна.:yes: 

Spoiler

Сцената в ресторанта от последния епизод беше просто уникална. :lol: Е, имаше си и кусури - не подминаха сълзите и драмата и някои стандартни клишета, а и Докторът почти нямаше екранно време, което си беше чиста загуба според мен. Приятелката на Чан  също остана с няколко кратки появявания. 

Направи ми впечатление, че ШХС я обличаха с рокли с презрамки и отдолу черна или бяла тениска с къс ръкав. Не би ми дошло наум така да се нося, но пък от друга страна не изглеждаше зле. Не знам дали е корейска тази идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятна компания има в това сериалче, даже много приятна. Като се почне от главните, които бяха наистина убедителни съобразно странните /Оф, пак ли, а бе тия нямат ли нормални хора там?/ си герои, свежо допълнение беше и неуморния племенник плюс двамата съотборници, а за къде и без Дженифър - желязната лейди - страхотна, даже с угризения си мислех накрая, че повече я харесвам в строгия ѝ икономка-вид. 

Съдбата, изборите и любовта! Като навсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко ми хареса в този сериал :happy: Много приятен, изключително забавен на моменти, много лек за гледане, положителен и много освежаващ  :) Хареса ми историята, диалозите,  драмата, комедията, спорта, музиката, изкуството, сценичния дизайн, кучето, пилето, местата където са снимали, цялостната атмосфера.. къщата с дървото... всичко, всичко :wub:  Актьорите бяха прекрасни, а ролите им сами по себе си, единствени и уникални.  Нямаше отрицателни герои, а култовият образ на Дженифър още с първи епизод ми стана любим, както мъдрите й коментари и разговори с чичото, в двора на къщата. Главните бяха големи сладури, а романтиката в сериала не беше лигава, напротив, беше много естествена, искрена,  та дори и интелигентна :happy:  Хареса ми как се развива действието: стегнато и динамично, без излишно протакване и разтягане на локуми.  Във всеки епизод се случваше нещо.  Гледала съм и други продукции на режисьора и определно харесвам стилът му на работа.  

 

Ако ви се гледа нещо симпатично, препоръчвам сериала с две ръце.

„Don't think, feel“ :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свежа, истинска и ненатоварваща история. :P Изгледах сериала преди няколко месеца. Съгласен съм, образът на Дженифър е невероятен и идеалено допълнение към сериала. Някак беше хем комичен, хем тъжен. Нямаше типичното баване, макар че имаше моменти, където ми се искаше да мине по-бързо. И обстановката беше точно в мой стил, уютна и приветлива. Сравнявам я с тази  от Father Is Strange. 

П.П. Главният наистина ме изненада. :o На корейците им трябва да една нова прическа и се променят драстично.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много симпатичен сериал. Имаше мили и приятни моменти. Първата му половина определено ми допадна повече, впоследствие нещата за мен малко забуксуваха, но въпреки това го догледах. 

Според мен звездите бяха Шин Хье Сон (У Со Ри) и Йе Джи Уон (Дженифър), които изградиха страхотно образите си. 

Гледала съм Янг Се Джонг (Гонг У Джин) на няколко места и винаги ми се е струвал еднотипен. Тук не беше изключение. Нещо просто не ми достига в играта му. За разлика от него Ан Хьо Соп (Ю Чан) ми направи по-голямо впечатление, макар това да е била първата му роля. 

Любимите ми персонажи бяха Дженифър - умна, стилна, обръщаща внимание и държаща на детайлите, изказванията и винаги бяха в подходящите моменти; У Со Ри - независимо от обстоятелствата даваше всичко от себе си, показа старание, постоянство и добронамереност, с които привличаше хората; приятелското трио (Ю Чан, "бащата" и "глупчото") - забавни и позитивни младежи, стараещи се да намерят мястото си и да сбъднат мечтите си; колегите на У Джин - също естествени, позитивни и работещи хора; кучето и пилето :) 

Надявах се на повече екранно време на Юн Сън У - в началото Ким Хьонг Те беше интересен персонаж и можеше да се получи добра история с него. 

Една от финалните сцени беше много искрена - когато главните герои бяха заедно и обувките им бяха събрани в коридорчето. Допадна ми идеята, че хората не могат да съществуват сами и като отделни вселени, избягвайки да се намесват в нечий живот. 

Имам и два любими цитата: 

"Дори ако искаш да го забавиш или да го ускориш, времето си има свой ритъм. Болезнените моменти, които те карат да искаш да умреш, ще отминат някой ден. След време няма да помниш тези спомени, които сякаш никога нямаше да си тръгнат. Времето ще излекува всичко. Ако го избягваш преди да се случи, истински важните неща ще бъдат отнесени от времето. Когато осъзнаеш, че съжаляваш, ще бъде твърде късно." 

"Казват, че "Когато една врата към щастието се затвори, друга врата към щастието се отваря за теб." Но много от нас са фокусирани само над затворената врата и дори не осъзнават, че се е отворила друга врата. Може би другата врата към щастието няма да е нещо велико или специално. Може би малките и тривиални неща, които изглеждат незначителни са друга врата към щастието. Ако се строполясате пред затворена врата, преди да е твърде късно, ако погледнете към друга врата към щастието, ако съберете кураж и преминете през нея, тогава навярно, ще успеете да откриете щастие, което дори не сте осъзнавали, че съществува."

Ще го определя като сериал за наранени хора, попаднали в различни ситуации и справящи се както знаят и могат, дори и да е по погрешен начин, като избягват от живота си или от останалите хора, които държат на тях. Също и сериал за човешките отношения - за приятелската и семейната топлина и подкрепа. Имаше добри поуки, затова ще пренебрегна слабите моменти и персонажи. Явно не бяха толкова значителни, че да ми попречат да гледам. Препоръчвам. :)

Ии много хубава песен на Хьолин:

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любим герой ми беше племенникът. Голям симпатяга. Пиленцето беше доста нетрадиционен любимец и много се изненадах как са избрали точно такова същество. Първо, че не може да гледаш само едно. Ще пищи като ненормално, ако го оставиш само. Второ цвъка навсякъде и има нужда от кварцова лампа, защото ще му е студено. На по-късен етап хвърчат пера и куришки, а като възрастен петел да ти кукурига в стаята в три посред нощ не знам как ще бъде възприето :28558: Та, надявам се да не са решили много корейци да си вземат пиленце за домашен любимец след този сериал. Ако някой ги отглежда наистина за домашни любимци така, ще се изненадам да си попълня инфото :blush: Кученцето и то направи голяма роля. Това са ми трите любими героя, хе-хе. Историята топла и уютна. Сериалът симпатичен. Хареса ми как героите сякаш се бяха чакали, за да израснат заедно. Малко не разбрах актьорския подход, при който чрез студенина показваш грижа, но това е бял кахър на фона на останалото :P 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз вече съм фен на кученцето, разкошно е :wub: До средата на сериала логика в сюжета много няма, но пък всичко е толкова мило, че компенсира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мило сериалче за непораснали и порастнали деца, които в себе си са на корейски 17 години, което май прави български 14 години - които мъничко порастват, но без да губят добротата на детството :) 

 

Главният трябва да потренира още за романтични роли, но племенникът, икономката и главната бяха железни. Икономката блестящо изигра (почти) изкуствен интелект и ударите и с лук не пропуснаха!

 

В последната серия логиката напълно избяга, но пък ще вдигне настроението на всеки романтик! 

 

Единствено пилето силно ме разочарова - много грозна кокошка се извъди, та Дженифър може накрая да и види сметката за тенджерата :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал. Всичките артисти си свършиха работата перфектно. Вторият сериал в който гледам Shin Hye Sun след mr. Queen, отново чудесно представяне, много добре се въплъти в ролята(Top Excellence Award). Само не можах да разбера как това е леко и не натоварващо сериалче, както беше описано по горе. Ами то нямаше серия без сълзи. Аз ли нещо съм се повредил, ама сериала си беше средно натоварващ. Хубав е но, на места си беше доста тъжен.  Аз четох коментарите преди да го гледам и реших че наистина ще е леко и не натоварващо сериалче въпреки историята му, ама в началото и не само там си беше доста натоварващо. То ако не съжалиш главната героиня , не знам какъв човек си. Останалите герои някак си балансираха тъгата и мъката на двамата водещи герои. Хубава любовна история. На края ти е трудно да се разделиш с героите. Хубав край. В много други сериали, някой от главните герои се запилява някъде по света и то без нужда. Тук поне се въздържаха. Сериал който ще запомня.  Shin Hye Sun имам чувството ,че много добре си подбира ролите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Редактирано от bealonenomore
Благодаря, добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...