Jump to content

Birds Without Names (2017)


Recommended Posts

PrW2tGm1w0C5v68QNwjbR5p31p.jpg

Off Topic

MV5BMDM2MDg4MzUtYjk0MS00ZGY4LWIwOTYtNzkw170525000011-1.jpg

 

Birds Without Names (彼女がその名を知らない鳥たち)

Страна: Япония

Също така известен като: Kanojo ga Sono Mei wo Shiranai Toritachi

По новелата на: Mahokaru Numata -  "Kanojo ga Sono Mei wo Shiranai Toritachi"

Премиера: 28 Октомври 2017

Времетраене: 123 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Kazuya Shiraishi

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Yu Aoi като Towako Kitahara

Sadao Abe като Jinjya Sano

Tori Matsuzaka като Makoto Mizushima

Yutaka Takenouchi като Shunichi Kurosaki

Murakawa Eri като Kayo Kunieda

Akahori Masaaki като Sakada

Akazawa Muck като Misuzu Nonoyama

Nakajima Shu като Kunieda

 

Резюме: Towako (Yu Aoi) все още не може да забрави бившето си гадже Shunichi Kurosaki (Yutaka Takenouchi), с когото са се разделили преди осем години. Сега живее с петнадесет години по възрастен мъж на име Jinji (Sadao Abe). Towako мрази този беден и вулгарен мъж, но живее с него събирайки така нужните и пари. Докато един ден в живота и не влиза жененият мъж Makoto Mizushima (Tori Matsuzaka), започвайки страстна афера с него. В същото време полицията се свързва с Towako търсейки мистериозно изчезналият Kurosaki…

 

 

Свали с английски субтитри :click:  :click:  :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от големите печеливши в Япония за миналата година. Лентата обра доста награди, като най-много отидоха за изпълнението на Ю Аои (вкл. това на Японската академия). Много класна актриса, която от 1-2г. се завърна ударно на екрана и направи няколко запомнящи се роли. Тази е поредното й смело предизвикателство, което тя изпълнява със сто процентова отдаденост.

Филмът е много силен, и като история, и като изпълнения. Дори е някак необикновен. Започва по един начин и завършва коренно променен, съвсем изненадващо и непредсказуемо. До финала държи в напрежение. Истинските подбуди и действия на героите се разкриват едва тогава.  

История за доверието, любовта, самотата, отчуждението, унижението, самоунищожението, нихилизма и  лъжите, за това как другите гледат на нас самите и как ние гледаме на тях. Но най-вече, това е история за грешната представа, която имаме по отношение на хората около нас. Нищо не е такова, каквото изглежда. Тук един герой може да изглежда физически отблъскващ, но да крие в себе си дълбоки емоции и чувствителна душа. Всичко, което ни се представя в началото по един начин, на финала придобива коренно различни очертания. 

Off Topic

Грозният става красив. Красивият принц се превръща в грозен звяр.

Главната героиня прогледна на финала и евентуално има надежда за промяна в нея, след като разбра истината.

Най-уникалното е, как всеки един от персонажите се промени до неузнаваемост накрая.

Off Topic

Оказва се, че човешката памет понякога може да изиграе лоша шега. Да скрие истината, да я забули, заслепи и блокира. 

Изпълненията на всички са брилянтни. Садао Абе е актьор, който отлично се справя с комедии, но тук драмата на неговия образ беше абсолютно убедително пресъздадена. Той дори не приличаше на себе си. И с този кансайски акцент (действието се развива в Осака), направо изглеждаше като друг човек.

Тори също се справи отлично с ролята си, въпреки че той е свикнал с подобни превъплъщения.

Ютака, ах Ютака! Малко му беше времето на екрана, но той сякаш блесна най-осезаемо. Страхотен е! Такава притегателна сила има, че на човек му се иска да го гледа още и още. Трябва по-често да снима!

Добавената мистерия само подсилва историята и дълбочината й. Завоят, който всима сюжета, за да разкрие истината, е феноменален.

Казуя Ширайши вдига с едно ниво постигнатото от предходния си филм (Пътят на дявола). Той беше много по-плашещ и грозен, но с това заглавие режисьорът затвърждава умението си да изследва тъмната страна на човешката природа. Подобен е и другият филм, по произведение на същата авторка, който излезе миналата година - мрачна драма за човешките отношения (Юригокоро). Очаквам да го събнат. Дано! Всъщност, романът по който е заснета продукцията, е най-продаваният на Махокару Нумата. В момента тя е на мода сред жените писателки в Япония.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силен сценарий. Силно написани главни образи. След като изгледах филма проверих авторите. За автора на романа Mahokaru Numata не знам нищо но Taeko Asano ми е добре позната от малкия и големия екран. Т.е. нищо случайно.

От актьорите хваля Sadao Abe - чудесен в ролята си .

Към останалите моменти в екипа имам забележки. А интимните сцени пък са отделна тема на този фронт- тук за пореден път доказано. По -добре в такъв случай без тях.

Както и да е филма остава за мен с комплексно дадените/написаните  2 главни образа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че се сещаш и за сценаристите. Аз по-рядко ги забелязвам. Интересно, как сценаристката е свързана с доста по-леки филми, по-скоро романтични. Явно тук комбинацията с режисьора е дала различен резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето обяснение за това е по скоро че е по романа. Но него не го знам. Относно режисьора проверих- не ми е познат с друго за да сравнявам. Taeko Asano  ми е позната с 7-8 заглавия , сега преброих без проверка на всичките ѝ, и все с добре написани образи.

Аз пък винаги съм със сценаристите напред. Без тях за никъде колкото и да си актьор/режисьор. ;)

Затова и не се озаптявам винаги  като видя в този форум теми без посочен сценарист и пуфтя :896767:. Крайно несериозно е за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши - брат по-съдба си ти :D. Загубена кауза е това със сценаристите, но не пречи да се борим за нея .

Love for Beginners и още един с Ейми ( не си спомням дали изпуснах злост в темата му, за това не го споменавам ) ме настроиха срещу Таеко Асано и бах решила да я избягвам. Не е да е нямало и неща, който са ми допадали и благодарение на теб я проверих още веднъж . В двата филма режисьора е бил един и същ - ще й дам още един шанс и тогава ще се определя :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните няколко неща от нея които съм гледала са по романи, комикси или римейк на корейски сериал. Романите и комиксите не съм чела и понятие нямам от тях. Макар че точно така може да се сравни нейния труд. Последните неща от нея които съм гледала са I'm Sorry, I Love You | Gomen, Aishiteru (TBS / 2017) , Dakara Koya (NHK / 2015) , Tsuki no Koibito ~Moon Lovers~ (Fuji TV / 2010) . В предишната декада са цяла шепа.

Общо взето преобладаваща част от работите ѝ си пише че са писани по ..... И според мен в повечето случаи  ѝ се получават добре писанията.

За това и реагирах че няма нищо случайно като след като изгледах този филм и реших че единия от двата му плюса е сценария , проверявайки видях познато лице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...