Jump to content

Recommended Posts

sunflower-haebahragi.jpg
 

Sunflower (2006)


Режисьор: Kang Seok-Beom
Жанр: Драма, Екшън, Романс
Продължителност: 117 мин.
Държава: Южна Корея

IMDB


Участват:
Kim Rae Won

Heo Yi Jae

Kim Hae Suk

Сюжет:
Те Шик, бивш гангстер - предсрочно освободен от затвора, в който прекарва 10 години от живота си, се връща в родния си град, за да намери най-накрая малко утеха. Дългите години в затвора го правят друг човек и връщайки се на мястото, където доста хора го помнят като гангстер, е доста трудно. Но той се опитва да игнорира всички конфронтации, за да може да води нормален и честен живот с мащехата си и нейната дръзка дъщеря, които се грижат за малко ресторантче, наречено "Слънчоглед". Най-накрая намира "семейството", за което е мечтал, и емоциите, от които се нуждае, за да бъде силен и да се пребори с миналото си. Но дали тази сила е достатъчна за живеене в едно "грешно" общество и дали няма да го върне към старите му навици?

Лично мнение:
Нямах представа, че филмът ще ме грабне и ще ми остави приятно впечатление и за актьора, който, признавам си, не ми е от най-любимите. Но тази "лека" усмивка, тежкото минало и надеждата за промяна за нов живот просто ме спечелиха. Филмът не блести със сложен сюжет, по-скоро с послание, че всеки заслужава един, дори кратък, момент на щастие и надежда за по-добро, както и мъничко любов. Така че историята е проста и затрогваща. А Kim Rae Won прави супер добра, изразителна роля, поне на мен показа по-различна част от себе си и от по-сладникавите си роли. А и този глас, където го "извади" накрая... и запя... разби ме! Наистина ми хареса филмчето.
Достойнства: Тефтерът със задачи - толкова невинен и прост детайл... за всичко,
което искаш да направиш и да ти си случи... Любовта на семейството и желанието взаимно да се
съхранят просто правят филма близък до всеки един човек.

 

:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
РУСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е от това другото ниво, което още на 5 минута от филма вече си разбрал факта, че си попаднал на нещо специално. Това е от филмите, с които някой става истински голям. Може и никога нищо да не изиграе след това или да ви разочарова в 100 други филма, но винаги ще го помните в този му филм и ще буди възхищение. За сюжета и изпълнението няма какво да се обеснява, то трябва да се види. Тежка реалистична игра, направо ти се свива стомаха. Единствено баталистичната сцена, можеше да ми я спестят, но въпреки това филма е специален. Блеки, благодарско за филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти, Блеки за хубавия филм. Също и на Любака, защото има усет за филмите. Kim Rae Won прави страхотна роля тук. Много интересен и талантлив актьор, удават му се и комедийните и драматичните роли. Май съм на път да изгледам повечето му филми :rolleyes: Много мъчно ми беше през цялото време как го бяха остригали, факт, справи се с блестящо с тази особено драматична роля. Бележникът, в който си записваше желанията, беше страхотен детайл... "Да хапна орехова бисквита" /или каквото е там/ беше много затрогващо... Да се опиташ да загърбиш миналото и да започнеш начисто, да намериш хора които да повярват в теб.... Дори последните сцени ми харесаха, почувствах поне малко удовлетворение за тъжната участ на главния герой.

Наистина много добър филм.

 

Струва си повече хора да го видят, превела съм вече първия диск, но съм доста заета, така че когато стане :P .

 

За рускопоназнайващите- тази мацка е направила страхотни субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mackova :kiss2: , радвам се, че си го изгледала и се разписа. Той, филма, наистина се усеща, като се гледа..а най-хубавото е, че дълго се помни.

За превода също благодарности, мисля, че ще успеем така да навием хората да му обърнат внимание.Аз, със сигурност и с твой превод, ще го гледам. :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът вече може да се свали ОТТУК с бг субтитри.

 

Лично за мен по-силен момент беше как човекът не само се опитваше да започне на чисто, но и да намери някакво спокойствие и обич в живота си, да бъде щастлив, но трябваше да понесе резултата от предишните си постъпки, които провокираха егоизма на останалите и нещата се развиха по този начин. Останах с едно такова горчиво чувство накрая, въпреки интегралния урок. Въпреки че търсиш мир със себе си и със света, останалите просто няма да те оставят заради собствените си егоистични цели.

Главният актьор беше много добър в противоречивите състояния, в които го показаха. Изненадах се на хубавата игра, която направи и полицаят - един от пазителите в Четирите бога - Джумуджи :). Голяма мижитурка беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е от това другото ниво, което още на 5 минута от филма вече си разбрал факта, че си попаднал на нещо специално. ............. Единствено баталистичната сцена, можеше да ми я спестят, но въпреки това филма е специален.

 

Чудесен филм.

Подкрепям напълно това за 5-те минути.Закотвиха ме през монитора.

По принцип не съм фен на Kim Rae-Won,но тук блесна за мен изключително.

Всъщност всички актьори бяха на висота.Особено майката/проучих,че се казва Kim Hae-sook/,която ме остави слисан.

Та аз останах изключително доволен от филма.Яд ме и мене само за последните "батални сцени" тип:A Bittersweet Life.

 

Надявах се на по песимистичен край.Заради цялото послание на филма.А то нашия влезе и преби 50 човека,въпреки стотината метални тръби ,с които бе ударен.Очаквах през цялото време,че така ще стане.Но за мен това бе най-голямата грешка на сценария.

До бой изобщо не трябваше да се стига.

Прорязването на китката и оттеглянето на Kim Rae-Won, за мен бе идеалния край.Дори и да го бяха убили още там,бе по удачно.Пак повтарям...заради посланието. :lol:

 

9.5/10 от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък не бях гледал нищо хубаво и този филм ми дойде точно навреме :) Страхотен филм, заслужава си да го гледате. Идеята с тефтера е много яка и мисля и аз да си направя такъв :) Като бях по-малък и пътувахме из България имаше много слънчогледи и не им обръщах много внимание. Сега след много азиатски филми и сериали със слънчогледи, са ми любими :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа, че е невероятен- малко ще е! Много дълбок сюжет. Доказателство, че колкото и да искаш да се промениш към добро, злобата на съвремения свят не позволява, завлича те към най-сигурното в този живот... Унищожението!!! Безценен филм, който със сигурност ще гледам още няколко пъти! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше най-прекрасния филм, който съм гледала напоследък.

Филм за разкаянието, опрощението, желанието за промяна на един човек.

Филм, показващ колко е трудно да се продължи напред, но все пак е възможно и е по-лесно, ако има хора, които ти вярват и те подкрепят. Но когато си заобиколен от такива, които правят всичко възможно и очакват да се провалиш още на първата крачка, всичко става по-трудно. Понякога си мисля, че хората не се променят наистина. Променя се начина, по който се показват пред останалите. Вътрешно запазват тази част от себе си, от която искат да избягат.

 

Положението на Тешик беше подобно. Вината го изгаряше отвътре и искаше да се опита да бъде по-добър човек, за да може да я изкупи по някакъв начин. Загърби всички грешки, които бе направил в името на семейството си, но запази спомените от онзи момент, в който е бил наранен и се надяваше никога да не се повтори и да не е причина за страданието на друг.

Вътрешната му борба беше толкова силна, че се изписваше на лицето му, на поведението му и на положението на тялото му. Тефтера, който носеше със себе си, беше символ на надеждата му и част от прошката, която му беше дадена. Написаното вътре в него изразяваше плахото поемане към бъдещето. Но нервността от случващото се, която подтискаше в себе си, все повече се трупаше и със смъртта на майка му, избухна като вулкан.

Майка му от своя страна беше прекрасна жена. Иска се много сила, за да простиш на човека, убил сина ти и да го приемеш като свое дете. Двете с Хи Джу бяха единствените, които го разбираха. Заради тях, Тешик загърби всички обещания, които си беше дал и пристъпи към отмъщението си. Тези дългоочаквани действия, от които се беше въздържал накрая излязоха извън контрол и които тези престъпници си заслужиха. Направи ми впечатление начина, по който говориха за хората. Осъждаха алчността им, греховете им, а всъщност не виждаха тези качества в самите себе си. Фразата, която Хи Джу обичаше да казва им пасваше перфектно - "Тъпотата е зло, от което страдат околните". Мда, това би подхождало и на двамата полицаи, които правеха всичко друго, освен да се грижат за задълженията си.

 

Пред очите ми изниква начина, по който беше изписано името Sunflower в началните сцени. И си мисля за тази асоциация със цветето, обърнато към слънцето, поемащо топлината и дарявайки я на околните. Дали тази малка и стара закусвалня не беше мястото, където семейството се чувстваше защитено? Място, изпълнено със спомени, мъка и любов. Място, толкова желано от някой, неспособен да оцени чистите чувства на хората. Но в крайна сметка, човеците не сме ли такива? Не унищожаваме ли всичко скъпо за някой, само за да имаме власт и пари. Жалко е. Наистина е жалко да те поставят в положение, в което не можеш да се защитиш, след като си отстоявал правата си.

Края на филма ме остави със свито сърце. Но въпреки това бих го гледала отново и отново. Kim Rae Won направи невероятна роля и отново се издигна в класацията ми. Винаги съм го харесвала, но тук.. Предчувствам, че тази му роля ще ми остане любима. И като цяло филма доста дълго ще е запечатан в съзнанието ми.

Харесаха ми всички коментари в темата. Благодаря на всички за превода на филма! Страхотен е. Определено заслужава да се види!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм.

Първите 10 минути не ми харесаха особено, но после малко по малко взе да придобива смисъл.

Браво mackova.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен началото нещо не ме заинтригува, но после..

Наистина специален филм, който не се забравя.

 

Kim Rae - Won не бях го гледала досега. Много добър актьор. Прекрасно се справи с ролята - един такъв недодялан на пръв поглед.. и с тази странна походка.. Много, много симпатичен.. и задължително ще го гледам пак. Госпожа Слънчогледова или Слънчогледка ми е любим персонаж.. Няма такива хора в реалността, или поне много рядко се срещат.. Да простиш.. и да заобичаш човека, който ти е причинил болка.. чак настръхвам като се сетя за начина, по който го обясняваше. Просто невероятно смела и борбена жена.. И краят си заслужаваше.. героят приличаше на "Ангел на отмъщението".. едновременно брутален и много красив завършек на всичко натрупано.. И тези обещания, които си даваше сам от самото начало.. Изключително много ми харесаха.. Двамата бандюги също приятни.. разведряваха обстановката.. Като се сетя май, все в такива роли играят тези актьори.. просто им отива. И смешната полиция.. съученикът - полицай взе, че позна.... Мацката в ролята на "сестрата" също много свеж персонаж.. и най-вече посланиоето, което отправи към зрителя на края - че любовта е над всичко.. И че всъщност любовта е вечна..и може да живее под ореола на спомените и надеждата..

 

Браво на режисьора и сценаристите! Браво на mackova за превода!

Благодарности!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много хубав. Толкова много неща бяха представени, че има да си мислиш за него и нещата от живота доста дълго време.

Не бях гледала Kim Rae-Won досега, но много ми хареса как изигра ролята - походката, стойката, погледа, начина по който говереше, абе всичко му беше на доста високо ниво. Колко променен се беше върнал и как дори да беше успял да спечели битката със себе си, то битката с действителността нямаше как да я спечели.

Майсторски филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен филм.Падам си по подобен род истории.И аз като Алфонс очаквах по-различен край,заради псоланието на филма,но не останах разочорована и от този.Образите на всички бяха изиграни на ниво.За главния няма нужда да коментирам след всички суперлативи изказани за него преди мен.Майката много ми хареса.Сестрата беше много сладка и ми стана доста тъжно за нея

,когато й разбиха лицето

Въобще не заслушаваше подобно нещо...

Хареса ми и това,че се би накрая.Не факта,че успя да пребия 50 назъбени гангстера,а факта,че започна да се бие отново.Дали можеш да станеш добър в свят,където всички са лоши?

Въобще филма си заслужава гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-незабравимото от този филм бе опрощението. Коя майка би

осиновила убиеца на сина си? Не само да простиш и забравиш, независимо, че собственото ти дете не е оправдало очакванията ти, но и да дадеш шанс за нов живот на онзи, когото би трябвало да мразиш.

 

 

 

 

Много смешно ми стана, когато

целият болничен персонал шушукаше за татуираното тяло на Tae-sik.

От друга страна, щом с болка си искал да се правиш на страшен и да си опропастиш бъдещето, с болка и ще трябва да да го зачеркнеш и да станеш добър.

 

 

Жалко само за края на филма. Нямаше нужда от последните 10-ина минута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах филма преди време,днес отново го повторих,хареса ми и то много:).Това е филм за разкаянието, и прошката ,желанието за промяна и да намериш мир със себе си.Тефтерчето на желанията ми напомни че най-големите ни разкаяния не са относно нещата,който сме направили, а за нещата който не сме направили,за нещата , който не сме казали,неща които могат да спасят някой за когото ни е грижа,за всичко хубаво което искаш да ти се случи.Да можеш да простиш,е силата да надраснеш себе си и собствените грешки и слабости.Прощава приятелят,защото прошката е вяра и доверие.Прощава победителят, защото прошката е и великодушие.Прощава майката- а майчината обич е най-силното чуство на света.Колко сила трябва на една майка да осинови убиеца на сина си и на една сестра да признае че е облекчена от съртта на брат си.Желанието за промяна на Тешик опитът му да стане добър, желанието му да защити семейството си с добро ,и после да загърбиш всичките си мечти и желания в името на тези които са повярвали в теб за да си отмъстиш.Логичен финал и страхотна роля на Ким Ре-Уон.Много хубаво филмче заслужава си гледането.Благодаря за превода:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам защо имах странното усещане до 40тата минута, че филма ще има хубав край, въпреки че е корейски (е не е ли така?). Свършиха ми суперлативите покрай тези филми, така че няма какво друго да кажа, освен че филма ме грабна още от 1вата минута с хувабата мелодия и актьора в автобуса. Само за тези 1-2 минути вече знаех, че ще гледам поредния стойностен филм. Но главно пиша тук коментар, за да се примоля някой да даде саундтрак-а, ако може. Благодарско!

 

.. а бе кога е станало 3 часа .. ей с тези филми не мога да се наспя -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...