Jump to content

Recommended Posts

DvB7nxRU0AEwCCo.jpg:large

 

Miss Sherlock (ミス・シャーロック)

Страна: Япония

Също така известен като: Misu Shaarokku

Период на излъчване: 2018 Април 27 старт

Време на излъчване: Петък

Формат: Renzoku

Жанр: Детективски

Канал: Hulu

Епизоди: 8

Режисьор: Junichi Mori, Yusuke Taki, Takashi Matsuo

Субтитри: Английски

 

Участват:

Takeuchi Yuko като Sara Shelly Futaba (Sherlock)

Kanjiya Shihori като Dr. Wato Tachibana (Dr. Watson)

Takito Kenichi като Detective Reimon

Nakamura Tomoya като Policía Sargento Shibata

Otani Ryohei като Tooru Moriya

Ozawa Yukiyoshi като Kento Futaba

Saito Yuki като Mariko Irikawa

Ito Ran като Kimie Hatano

 

Резюме: „Miss Sherlock“ отдава почит на класиката от сър Артър Конан Дойл, „Шерлок Холмс“, с дръзка интерпретация на емблематичните герои, Шерлок Холмс и д-р Джон Уотсън. Историята се развива в съвременен Токио и двата водещи героя са японски жени - Dr. Wato Tachibana (Kanjiya Shihori) хирург, която наскоро се е завърнала от доброволна мисия на лекари в Сирия и Sara Shelly Futaba (Sherlock) (Takeuchi Yuko), японка родена във Великобритания работеща като консултант към полицейското управление, разрешаваща странни и заплетени случаи. По време на сериала, двойката разплита мистериозни случаи с извънредните умения за наблюдение и мислене на Miss Sherlock…

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Искрено се учудвам, че няма коментари за този сериал, който се оказва доста интересен. Гледа се буквално на един дъх. На феновете на историите за Шерлок Холмс ще допадне със сигурност. Интересно пресъздадени образи на Шерлок и Уотсън, хареса ми, че всяка серия разказва отделна история и в същото време сюжета се заплита все повече. На всички фенове на детективските истории препоръчвам горещо. На мен лично много ми допадна.

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Скоро го изгледах по HBO, не очаквах да е толкова интересен и завладяващ. Горещо го препоръчвам на любителите на криминални мистерии :yes:

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изглежда това е причината да има толкова линкове за сваляне и дори преводи. Чак и коментари предизвика в японския раздел. Очевидно е на висота. В Юко, не се съмнявам. Тъкмо ми се гледа нещо с Томоя. Дано има повече екранно време!

Ще се гледа!

Share this post


Link to post
Share on other sites

То всичко друго ок, но защо от много време, когато вляза да търся тук БГ субтитри, намирам единствено руски или английски...?!?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защото някой още не се е заел с превода :D...и може да разбереш кой сериал или филм е с бг. Превод по зеленото флагче с бг. на него ...който имат такова флагче са преведени а които нямат не...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изгледах 3 серии. Наистина е много добро и историите са доста любопитни и необикновени дори. Обаче големият принос тук е на Юко. Невероятна е в тази си роля. Неподражаема. Толкова й лепва, че не си представям друг в нея. Дори дърпа Шиори напред. Всичко в образа й е толкова стилно, красиво и запомнящо се, че се запечатва на мига.

Останалият екип е също много интересен. Особено се радвам на Томоя, който макар винаги да опонира на Шерлок, всъщност върши голяма работа в разследванията.

Гостите в епизодите бяха доста. В първа серия зърнах Юске Изаки  (дано не съм го сбъркала с брат му, на той е по-активният от двамата), Уин Морисаки и Шунтаро Янаги. Главната роля бе за Асями Мизуква. Еп. 2 ми беше най-любим заради връзката с изкуството и жената с мустаците. Силно присъствие на още 2 дами в 3-а серия - Конно Махиро и Харука Кинами.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мис Шерлок е наистина уникално изиграна. Докторката ми е още мътна и неопределена като характер и поведение. Оригинално бяха измислени първите три случая. Всяка серия имаше свой стил и атмосфера. Определено ми харесва. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аша, по-бързо загряваш от мен. Хаха!

Ех, как мислех, че всичко ми е ясно, а всъщност една серия преди финала чак се досетих, кой дърпа конците. И сега какво? Продължение ли да очакваме?

Супер гостуване на Юки Ямада (макар да беше за малко) в еп. 6! Усещах, че ролята му ще е подобна, но исках повече екранно време. И Ринко Кикучи беше страхотна в еп. 8. 

Признавам, че Шерлок си намери големи съперници в лицата на всички млади и и дори деца, участници в случаите. Беше много особена като характер, но детективските й способности не можеха да се оспорят. Освен това, когато се наложи, показа, че може да оцени хората, които й помагат и дори да им благодари. Стана ми мъчно за героя на Томоя, но пък как се изкефих, когато получи изненадващо признание.

Финалът беше за приятелството. Него подложиха на най-голямо изпитание.

Доволна съм и искам още. Искам и прическата на Юко!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами тъй , както свърши последната серия , определено продължение трябва да има, така че явно ще трябва да се въоръжим с търпение и да почакаме. Тепърва ще трябва да ни обясни мис Шерлок / щото тези крачета с токчета, не виждам на кой друг може да бъдат/, как точно е направила магията с приземяването... Вече съм любопитна, какво е измислила в последната секунда... 

То , между другото , ако си спомням правилно, и в самия роман на А.К.Дойл имаше такава заигравка, където решиха, че Шерлок беше умрял. Успяха да направят много удачен и еквивалентен паралел с оригиналните герои.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оо, наистина ли?  Интересно, какъв е този паралел? Аз не се сещам. Може би трябва да се изчетат всички истории на Шерлок.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да си призная честно , @ukio и аз не съм изчела всичко , но тази статия примерно може да хвърли малко светлина по случая.

 

А това казва Уикипедията  - паралелите с героите наистина са осезаеми

Др Уотсън е  армейски лекар, завърнал се от служба в Афганистан.

Шерлок свири на цигулка / нашата мис - на виолончело 

Проф.Мориарти е врагът на Шерлок. Той е описан като ръководител на мощна криминална организация и зъл гений. Нашата докторка - психоложка , каква беше?

„Смъртта“ на Шерлок Холмс при неговата фатална среща с проф. Мориарти се състои на Райхенбахските водопади. 

Доктор Уотсън си мисли, че Мориарти завлича заедно със себе си на дъното на водопада и Шерлок Холмс, но впоследствие се оказва, че това не е истина. Самият Мориарти загива при това падане.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Еха! В началото мислех, че наистина трябва да има връзка с оригинала, но изобщо не се съсредоточих да търся такава, докато гледах.

Off Topic

Да, Уотсън е лекар, както и Уато, но нашата героиня беше много плаха в началото. Според мен, по-различна от Уотсън, но пък достатъчно се привърза към Шерлок, за да не й повлияе реално психо атаката на докторката. Така ми се струва, че не й повлия или моментът на падането и споменаването на думата приятел от Уотсън, й отвориха очите.

А що се касае до докторката, съвсем не я включвах в сметките отначало. Дори в серията, в която гостуваха на Уотсън, заподозрях фотографа, а не нея. 

За падането накрая: първата ми мисъл беше, че Шибата й е помогнал някак (нали той действаше с платформата по сградите). Все пак, дори не видяхме, че са паднали на земята. Зърнахме само част от облеклото на Шерлок под носилката. Обаче накрая дадоха Шибата и детектив Реймон доста унили. Значи те също са останали с впечатлението, че тя е загинала.

20171201-misssherlock-main.jpeg

45738364_461943754354649_190307100036614

3_3.jpg

nakamuratomoya06-1024x683.jpg

episodeEFBC92-EFBC91.jpg

20180527-0001.jpg?fit=900,600

Серията с Кей Танака - хаха! Как го определи на мига и той изчезна моментално.

Dc0C7j2V0AACIS_.jpg

Dert2jiVAAI8SE2.jpg

misssherlock_201806_02_fixw_730_hq.jpg

Юко с играта си с право заченчва дори някои мъже, правили образа на Шерлок преди това.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

С последното съм съгласна - Юко е перфектна като  Шерлок! 

За всичко останало , ще си чакам втория сезон , вместо да правя догадки , че сигурно няма да ги позная...

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...