Jump to content

Recommended Posts

AYy13f.jpg

 

 

Off Topic

 

 

DcKf1uWVQAAI-Jx.jpg

DcKfztwUQAAjAn-.jpgDcKg5EVV4AAte49.jpg

DcKgoOCVMAAVAKj.jpgDcKgpejVQAAhCES.jpg

 

The Love Knot: His Excellency's First Love

 

Страна: Китай

Също известен като: The First Love of the Man Who Was Thousand Years Old, Moonshine and Valentine

Жанр: фентъзи, романтика

Епизоди: 25 по 45 мин

Период на излъчване: 9 май 2018 -  20 юни 2018

Време на излъчване: сряда, четвъртък

Режисьор: Leste Chen, Chao Jen Hsu

по новелата на Shi Ding Rou "Jie Ai:Yi Ke Feng Huan''

Субтитри: Английски

 

Участват:

Johnny Huang Jing Yu като He Lan Jing Ting

Song  Victoria като Guan Pi Pi

Xu Kai Cheng като Tao Jia Lin

 

Резюме:

Един ден  Guan Pi Pi се сблъсква с мистериозен мъж на име He Lan, който е сляп през деня, но има отлично зрение през нощта. На пръв поглед изглежда, че двамата се срещат случайно, но всъщност са свързани от съдбата и над тях тегне древно проклятие, произнесено от бащата на He Lan: Pi Pi ще умира по ужасен начин винаги, когато реши да отвърна на любовта на He Lan. Ще успее ли He Lan да промени  съдбата им в този живот?

 

Свали с български субтитри: :click:         и :click:

Онлайн с български субтитри :click:

 

Свали тук тук тук  тук

 

онлайн с английски субтитри тук,  тук и тук

 

онлайн с руски субтитри тук

 

:essub:

 • Like 8
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

След изгледано всичко излязло до сега / е, само 6 серийки/ мога смело да твърдя, че сме от"една кръвна група " със сериалчето. Интересно навързват извънземната нишка с любимите им многоопашати лисички, както и ретроспекциите от преди столетия. 

Интригуващо тръгна, актьорите са сладури /особено цялостния мъжки каст :D/ . Изобщо - радост за окото. 

love.jpeg

 

Права съм , нали?;)

 

Е, главната за момента малко неадекватно и схванатичко се държи , но това им е в реда на нещата и не му вързвам кусур. 

Off Topic

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Засега ми се вижда сладко сериалчето, не ми върви бозаво и ако до края се задържи така, ще му спретна преводче като излязат всичките епизоди. Актьорският състав наистина радва.

 • Like 8
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Аз също изгледах 3 еп.,  за да добия представа дали си заслужава, ами заслужава си, история за заклети романтици. Редно е да похваля Джони, защото след като изнесе целия Хероин на гърба си, партнирайки си с онова дърво, тук отново е великолепен. Може да е модел " взет от улицата", каквито определения се бяха появили от някои, но този мъж е просто роден за актьор. Ще изчакам да излезе целия, защото ще е много дразнещо такъв обещаващ сериал да го гледам с паузи, имам малко притеснения относно финала, най-вече защото той е извънземен, оставайки все така млад през вековете, а тя е човек, което предопределя трагичността на любовта им, но ще видим, може пък някое чудо да сътворят.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
Преди 16 часа, Katshi написа:

Засега ми се вижда сладко сериалчето, не ми върви бозаво и ако до края се задържи така, ще му спретна преводче като излязат всичките епизоди. Актьорският състав наистина радва.

Кръстнице, ако решиш - свиркай.  Аз с китайски не мога да помогна :D:P,  ама вече  има достатъчно преводи на други разбираеми езици. Пък и помощ за всичко останало мога да предложа. 

-----

@andi11 , аз точно заради Джонито го почнах, ама станах разногледа и покрай съпътстващия мъжки контингент. Особено единия...:D Че и опонентът на Джонито, онзи рошавия , и той симпатяга. Изобщо , актьорският състав е страхотно подбран. И да не пропускам дамската част. Приятелката с късата коса ми допадна - много естествено играе, без стандартните превземки , чупки и къдри. И мацето от кафето е сладурана. Друг тип като характер , поведение и мироглед , но и при нея се получават естествено нещата. Че и нахалната журналистка и тя добре го дава. Предполагам, че в бъдеще ще мине на някакво "превъзпитание" , ама ще видим. 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Сериала определено ме грабна на първо четене. Нямам идея защо, но го оприличих на корейският сериал Man from the stars. Ще се гледа и определено влиза в списъка ми. На този етап обаче съм спряла всякакво гледане на сериали и всяка свободна минута, която имам превеждам, но съм си набелязала няколко сериала за гледане, предимно китайски и този май най-много ме грабна за сега. :) Ако се намери добра душа, която да го преведе ще съм много щастлива. :) В интерес на истината и аз си го набелязах, но реших първо да го изгледам, когато приключа с превода, за да видя дали си заслужава. :) Този и още 2-3 са ми в графата с въпросителните за превод. На този етап все още няма да говоря на 100%, но мисля да изясня този проблем с една анкета, в която ще посоча сериалите, които съм набелязала, за да видя от тях кой е най-желаният за превод. :) Относно този сериал ще го чакам с голямо нетърпение и с удоволствие ще го гледам. :):):) 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Така, мога официално да обявя, че този сериал ще има превод. Реално вече е започната работа. Ще излезе от името на "морските момичета". Надявам се да нямате нищо против това. 

Ще се радвам да ни пожелаете успех на двете с @Katshi.

 • Like 11
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Еха, това е едно от най-бързите решения за превод на китайски сериал, на което съм бил свидетел:) благодарности и поздравления

 

ПП ако смятате, че Moonshine and Valentine  е по-подходящо заглавие, може някой модератор да го промени, така малко дълго ми се струва.

Link to post
Share on other sites

Аз държа да се запази оригиналното заглавие и тъй като е доста дълго, просто на български ще оставим само първата част преди двоеточието, пък и тя е съществена. Затова сериалът на бг ще се казва "Възелът на любовта". Доста символика си носи, напълно китайска, защото отгоре на всичко те наистина имат такъв възел, символ на любовта и цялостта на ин-ян между влюбените.

 • Like 4
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Преди 2 часа, andi11 написа:

... ако смятате, че Moonshine and Valentine  е по-подходящо заглавие, може някой модератор да го промени, така малко дълго ми се струва.

 

Във връзка с това заглавие "Moonshine and Valentine" ... Ако трябва да съм максимално искрена, установих ,че си пуснала вече тема за сериала по трудния начин. Изгледах го с това име в тубето и реших да му спретна страничка, щото не го видях в списъка, а пък много ми хареса . И я направих онзи ден по нощите... Правих я и я пусках  поне 3 пъти и все ми даваше грешка, докато се усетих и видях, че вече я има , само че със заглавието, което аз давах за алтернативно...  Та така - луда работа.

Това - за да става веселбата.

 

Кръстнице, перфектно е!:yes:

--------

За протокола. Изгледани 7 и 8.

В 8 серия младежа-вегетарианец ми обра точките и ми се издигна в очите като характер и поведение. Интересни завръзки се получават. 

Link to post
Share on other sites

Еее, щом има лисици, и аз ще се домъкна. Извънземен викате, мен на една книга ми заприлича по описанието, ама там бяха ангели.

Виктория не съм я гледала досега, я да видим стаа ли :896767:

Link to post
Share on other sites

Аз мислех да позачакам повече превод, ама се предадох и ометох поизлезлите епизоди :D  Не знам извънземен ли е, лисица ли е, ама му давам своя дробец :D И вегетарианеца и месоядния са симпатяги, ама ми се струва, че ще забъркат някой триъгълник. И на двамата това е първа изява и няма много инфо за тях - вегетарианеца и месоядния :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Лисиците дошли с летящата чиния от космоса, ще умра :D

Никой от каста не познавам, освен Виктория, свежарки са. Разчитам на интересна история; няма да фенствам, вярна съм на лилавия пеньоар :896767:

 

Между другото, много съм доволна от втория линк за англ.субс в описанието. Няма реклами и не ми отваря хиляда други досадни прозореца.

Link to post
Share on other sites

Добро е, първа серия като по Люк Бесон, само че без Даниел и пежото :D

 

Ония двамата са големи терци,

 

Off Topic

месоядния да не земе да се загаджи с момата от бейкърито, като ги гледам, как се джафкат...

А вегетарианецът май ще превъзпитава журналистката :896767:

 

Link to post
Share on other sites

Момичета, докъде сте? 

Много са ми сладки в 10ти еп.,

 

Off Topic

дето се водиха на вечеря. Хубава двойка ще излезе от тях.

 

Преводът ли куца, що ли, ама 

 

Off Topic

там, дето се събуди, след като той я спаси и беше отчаяна, какво точно го питаше с това 'eat me up'? И той й вика 'като се влюбиш в мене'. Богато ми е въображението, ама не чак толкоз :896767:

 

Link to post
Share on other sites

И аз съм на 10-та серия, много съм доволна и дано продължи в същия дух, макар че все още некво тегави ми върви между двамата главни.

Link to post
Share on other sites

Е, малко са дървени още, тя довчера подсмърча за пишман бойфренда.

Тамън взе да става интересно и ще свършат субсите, дамусеневиди. Четвъртото S породи много размисли и страсти :896767:

Сега гледам 12-ти във Вики-то; коментарите, дето текат горе вляво къртят :D

 • Like 1
 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

За гледалите 13 еп. -

Off Topic

така съм се хилила на разговора им в болницата след като главната се свести:

"Видях очите ти и повръщах с дни. Целунах те и едва не умрях. Има ли още нещо дето не трябва да правя с теб?

- Ъъъъ... Има още нещо...Но има решение за него"' :D

 

Ще чакаме да видим :D :D

 

 • Haha 3
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Гледахме, гледахме :896767:

Неловко и много секси, горкия, като ангел небесен се сконфузи.

 

Off Topic

Бе, мен нещо взе да ми пада косата тия дни :896767:

 

 • Haha 4
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...