Jump to content

Recommended Posts

new.jpg

 

Off Topic

DfEaGJAVMAEaIuK.jpgDfEaBuFVQAEiN-X.jpgDfEWuBJU0AAeYu4.jpgDfEaBv6UYAUNOxA.jpg

Mr.-Sunshine-Poster4.jpgMr.-Sunshine-Poster6.jpg

NqAP-fztkpin2963238.png

 

Mr. Sunshine (미스터 션샤인)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Miseuteo Shunshain

Период на излъчване: 7 юли 2018 - 30 септември 2018

Време на излъчване: Събота – Неделя 21:00

Жанр: Исторически, Военен, Романс

Канал: tvN

Епизоди: 24

Режисьор: Lee Eung Bok (Goblin, Descendants of the Sun, Secret Love, Dream High)

Сценарист: Kim Eun Sook (Goblin, Descendants of the Sun, The Heirs, Secret Garden)

Субтитри: Английски

          

Участват:

Lee Byung Hun като Eugene Choi

Kim Tae Ri като Go Ae Shin

Yoo Yeon Seok като Goo Dong Mae

Byun Yo Han като Kim Hee Sung

Kim Min Jung като Hee Na

Jang Dong Yoon

Park Jung Min

Kim Yong Ji като Hotaru

Lee Jung Eun като Ms. Haman

Kim Kap Soo

 

Резюме: По време на експедиция на Съединените щати до Чосон (Южна Корея) през 1871 г. момче от Чосон се качва на американски военен кораб и отива в Америка. Вече пораснал, той се връща в родината си като американски войник…

 

Свали с български субтитри :subs:  :click: :click:

Свали с български и английски субтитри :subs: :click:

Български субтитри :subs: :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Бьонг Хон отново в сериал! Това ще се гледа! :wub:  Според мен, един от малкото актьори, обвити в сексапил и чар! :D Идва ти чак да ги погалиш, та да се поукротят! :D

И малко - само малко - Ю Йон Сок, за подправка! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бюджетът  на драмата 27.8 млн щастски долара.

Ким Мин Джонг- самата елегантност. Дали  тя ще е знатната мома, в която ще се влюби героят на Бьонг Хон?

Чакам  с нетърпение да видя "златната кокошка" на корейската драма Kim Eun Sook , дали пак ще счупи всички рейтинги, още повече, че в главната роля е  Батко, който последно видяхме преди десет години в " Ирис"

peHAlvvHXNk.jpgI2T7NuJKgQI.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В допълнениe - то и режисьорът  "златен", не само сценаристката!  ;)

Интересен е избора за другата главна, красавицата Kim Tae-Ri,  без опит в драмите, но пък с награда за най-добра млада акстриса за филма The Handmaid!  Но и да не бяха, тук стига само Lee Byung Hun!

За пореден път да отбелележа - него гледам  винаги, навсякъде и многократно!:wub:

Чакам с нетърпение!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Връща се в родината си,  като офицер от морската пехота на САЩ. 
Влюбва в дъщерята на аристократ. 
Разкрива заговор между чужди сили за колонизиране на Корея. 

 

 

Английски субтитри и видео

На руски тук -очаква се
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почна се.Най-после ще има нещо за гледане. Вярвам , че  е така, заради И  Бьонг Хон, който  няма как да ни поведе толкова години след "Ирис", защото едва ли е останал без работа, та да се хване за нещо тъпо.

 

oJ9LAHPdU44.jpg

 

И тук без субки.Преметнах я на супер бързи обороти серията за няколко минути от любопитство, защото черната котка  "Netflix" , пак ни минава път, та май пак ще  има да чакаме  дълго за превод. Като филм е.

Корейците, чета не били във възхита и им се виждал скучен сюжетът( нормално- не видях да правят кимчи и нямаше дежурните любими тъпотии) , значи на нас ще ни хареса :lol2:. Ще критикуват и мразят  Големеца, заради забежката преди време и , че бил стар:28558:(това от коментарите корейски),  при това, пак ще гледат.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъъъъъъъъъ........ От една страна И  Бьонг Хон и една камара отлични актьори, дори и в епизодични роли. От друга страна е поредната каша със сгрешени оръжия, костюми,  исторически обосновки и характери (азиатци в американската армия? И то офицери? През 19 век? самурай с мечове в края на 19 в.?!!!). Но това е традиционна слабост на корейските сериали, отразяващи залеза на Чосон (пример - The Joseon Shooter).

 За съжаление сценаристката и режисьорът са доказали, че не могат да правят подобен тип сериали (бозата Descendants of the Sun е живото доказателство за това). Без особени надежди за нещо изключително като качество. Накрая ще се окаже поредната средняшка мелодрама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, bond написа:

Дидо, предлагам да не впрягаме каруцата пред коня. Дай първо да видим, пък после да критикуваме.

Аз вярвам в И Бьонг Хон.

Тук слабото звено са сценаристката и режисьора, на тях не вярвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все плачем за актьори, тук ги има.Пушките не са ми проблем, не е каквото калашници да изкараха, та да се набива на очи.История има.Първи епизод  ни я загатна.Остава  и да я развият добре.Прочетох, че Бонг Хон е взел 3,2 млд вона хонорар, та може и в мелодрама да са го въвлекли за тая сума.Ще гледаме.Действително е рано за оценки.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Lawandula написа:

.Пушките не са ми проблем, не е каквото калашници да изкараха, та да се набива на очи.

Проблем е. Набива се на очи. Дразни. Оставя лошо впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Lawandula написа:

Набива се, на който знае какви са.;)

Ето за компенсация оста , в изпълнение на Park Hyo Shin. Няма нужда от коментар.

 

 

Не ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, тогава освен да гледаш мацките или въобще да не гледаш, друго не остава.:P

Ако някой иска да гледа с руски субтитри, понеже бяха блокирани видеата на всички ресурси за по-малко от час, може да изтегли   видео и субтитри тук

Онлайн все още не е блокирано тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 2 на по-секретно място за онлайн гледане на руски  тук

За теглене -тук

За половин час пак беше заличено всичко на по-разпространените ресурси, но руснаците  бързо за всичко намират изход.

Рейтингът на 2 епизод 9,7-11,5, а в пика 13, 9.

Реално, на tvN не е имало друга драма започнала с такива рейтинги.

Ето и обяснение към първи епизод, което копнах.Гугъл преводачът безпроблемно ще помогне, а в тази група има и още линкове за директно теглене без регистрация.Понеже "Netflix" са купили правата, видеата с  оргинали и преводи изчезват за минути

Off Topic
FSG CARDINALS

В центре действия первой серии — 1871 год и американская экспедиция в Корею, «Синмиянё».

После демонстрации американской военной мощи Японии в 1854 году был подписан довольно невыгодный японцам «договор о мире и дружбе».
Продолжая усиливать своё влияние в тихоокеанском регионе, американцы обращают свой взор на Корею.

После нескольких неудачных вылазок в 1866 и 1867 годах они снаряжают экспедицию. 650 человек и пять кораблей с современным вооружением подплывают к острову Канхвадо в июне 1871 года.
Корейские патриоты оказали решительный отпор. Вместе с армией сопротивлялось гражданское население. Руководитель американской экспедиции писал позднее в докладе: «Корейцы сражались с исключительным мужеством, ни с чем не сравнимым и никем не превзойдённым. Почти все солдаты в фортах погибли на своих постах». Опасаясь разгрома и потеряв 13 человек убитыми и ранеными (корейцы потеряли 243 убитыми и 20 пленными), американский десант покинул остров Канхвадо.

Дипломатические планы Соединённых штатов провалились, так как корейцы отказались вести переговоры. Фактически, эти события принудили Чосон усилить политику изоляции.

А американцы, осознав, что Корею не покорить малыми силами, начали активно поощрять и поддерживать там агрессивные устремления Японии.

 

И за кралицата, за която ще стане дума впоследствие.

 

Королева Мин или Мёнсон Хванху (1851-1895) – супруга 26-го вана корейской династии Ли Коджона. Её родители погибли, когда она была ребёнком, клан обнищал и потерял влияние, и буквально чудом представительница нищего рода стала невестой короля.

Король не проявлял к ней никакого интереса как к женщине. Вокруг него было множество красивых наложниц, а королева не блистала красотой. Стремясь победить соперниц, королева искала иных, чем внешняя привлекательность, путей к сердцу мужа. Не имея поддержки, она упорно изучала дворцовый этикет и китайские трактаты по управлению государством. Она верила, что её советы в будущем пригодятся супругу.

Дворцовые интриги, с помощью которых королева боролась с наложницами, могли бы стать заделом для ещё одной дорамы. И наконец после рождения долгожданного наследника авторитет его матери стал непререкаем. Она начала влиять не только на двор, но и на управление государством и внешнюю политику.

Многие называли Коджона марионеткой в руках супруги. На королеву и её семью регулярно покушались, в её спальне гремели взрывы, но ей всегда удавалось избежать гибели.

В апреле 1895 года Россия, Франция и Германия под инициативой России вмешались в переговоры о мире между Китаем и Японией и вынудили последнюю отказаться от своего главного трофея — Ляодунского полуострова (который находится в непосредственной близости от Кореи). Это событие привело к укреплению «прорусского» курса, поддерживаемого королевой Мин, и японцы ей этого не простили.

8 октября 1895 года группа японских наёмников ворвалась во дворец Кёнбоккун, разогнала охрану и зарезала королеву Мин в её собственной спальне, на глазах у парализованных ужасом придворных дам и прислуги.

Король Коджон в страхе бежал под прикрытие России, а в Корее фактически воцарилось японское правление.

 

 

В тази група има и още линкове за директно теглене без регистрация

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците имат много издънки от рода епоха-оръжия. Мен честно ме притеснява голямата разлика в годините на главните. 20 години не са малко. Направо като баща и дъщеря са. 

dido любопитно ми е защо го следиш след като го критикуваш толкова? А за Descendants of the Sun  мога да кажа, че за всеки влак си има пътници...  Сещам се, че рейтингите му не бяха никак лоши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баща и дъщеря- не знам,  за мен са си супер - тя  невинна, млада и красива като статуетка, но с характер, той красиво-брутален зрял мъж.Да видим кой кого ще укроти- опърничавата- хищникът, или обратното.

Рейтингът продължава да расте с по едно нагоре  всяка серия.И на мен си ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...