Jump to content

Най-доброто, препоръчано от...


Recommended Posts

Logo_fener.png

ТОП 10 за 10 години

 

 

По случай рождения ден на форума част от нашите най-стари и популярни съфорумци ни подаряват своите топ 10 в областта на музиката, сериалите и филмите, дошли от Корея и Япония. Надяваме се да открите не само познати заглавия, но и нови такива, на които да се насладите тепърва. 

  • Харесвам 10
  • Мерси 2
  • Upvote 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТОП 10 на японските сериали (дорами)

ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ

UKIO

 

/ Класирани са по години и са повече от 10, защото Юкио смята, че никой не заслужава да отпадне :) /

 

 

2008

 

1.  Last Friends - история за истинското приятелство и перипетите в живота на четирима души, които живеят в къща под наем.

2. Ryusei no kizuna - човешка драма с криминални елементи, която проследява живота на три сирачета, след като родителите им са убити.

3. Rookies - спортна дорама за силата на човешкия дух. Песента къма заглавието, "Чудо", влиза в книгата на Гинес за най-продаван дигитален сингъл.

 

2009

 

1. Jin - историческа дорама, съчетаваща по уникален начин лекарски елементи и научна фантастика.

2. BOSS - крими комедия от най-висока класа.

3. Love Shuffle - една от най-очарователните романтични комедии, правени през последното десетилетие в Япония

 

2010

1. Keizoku 2: SPEC - мистерия, крими и научна фантастика в едно. Най-фантастичната поредица за последното десетилетие. Тази драма преобръща представите за телевизионно кино. Идеите й имат допирни точки с Матрицата и X-man, само че тук е включен важният фактор - реализмът.

2. Freeter, Ie wo Kao - човешка драма за живота

3. Q10 - ученическа поредица с научнофантастични елементи, в която главната роля е поверена на човек-робот.

 

2011

 

1.Kaseifu no Mita -  човешка драма, мистерия, семейно заглавие, което задължително трябва да се види!Лентата се сдоби с един от на-високите рейтинги в последно време.

2. Suzuki Sensei -  най-силните ученически дорами, създавани някога, с брилянтен сценарий и достоверно изградени характери, показани реалистично на екрана. Освен образователният аспект на историята, тук е обърнато сериозно внимание на социалното обучение на учениците. Те реално откриват грешките си, учат се от тях и се изграждат като личности. Лентата изважда на повърхността много съвременни проблеми, които има японското общество, но които можем да отнесем и към западното такова.

3. Don Quixote - приказка за съвременния Дон Кихот - една необикновена история, разказана в нашата реалност. Поуките се крият зад всеки ъгъл. Моралните ценности се разкриват по най-оригинален начин.

 

2012

 

1. DxTOWN - поредица от 6 сегмента на шестима големи японски режисьори (вкл. Шинджи Аояма, Юкико Мишима и Шиота Акихико), посветена на талантите от Д-бойс. Сюжетните линии в историите представят младите хора в съвременния свят. Всеки сегмент е изпипан до съвършенство, благодарение на изобретателността на режисьорите и великолепната актьорска игра. Рядко се срещат толкова реалистични дорами, които да въздействат на зрителя, без да залагат на комерсиалното.
2.  Shokuzai (криминална мини-дорама с психологически привкус на реж. Кийоши Куросава) 

3. Koukou nyuushi - реалистична училищна драма, показваща какво представлява гимназиалният изпит в Япония.

 

2013

1.Kazoku Game - Шо Сакурай в ролята на семеен учител, който преобръща живота на четири заблудени души.

2.Tada's Do-It-All House - инди дорама за двама души, които имат фирма за всякакви странни поръчки. Уникат, който показва реалността, примесена с невероятно чувство за хумор.

3. Karamazov no Kyoudai - първата японска адаптация на романа "Братя Карамазови".

4. Legal High 2 (най-стилната адвокатска комедия, правена някога)

5. Hanzawa Naoki  -една от най-убедителните човешки драми от последните години

 

2014 /много силна година за японските дорами/

 

1.Naso no Tenkousei - много силна мистерия, сериозно обмислена продукция с отлични изпълнения и уникални кадри

2. Mozu - Изключително вълнуваща поредица, задължителна за гледане! Освен чудесният сценарий и актьорска игра, лентата може да се похвали с удивителна цветова феерия, запомнящи се светлини, невероятни звукови ефекти, използване на различни ъгли на снимане от страна на камерата. Новаторска във всяко едно отношение.

3.The Long Goodbye  - отлична мини-адаптация по "Дългото сбогуване" на Р. Чандлър с участието на Асано Таданобу.

4. Border   - Шун Огури с куршум в главата в една от най-започнящите се крими поредици.

 

2015

 

1.Dakara Koya - човешка, семейна драма 

2.Akagi адаптация по спортна манга с невероятен реализъм и изпълнения

3. Okashi no ie - човешка драма в инди стил, с тънък хумор

 

2016

 

1. Dias Police -истинска криминална инди продукция, показваща реалността такава, каквато е. Лентата набляга на съвременните проблеми в човешкото общество.

2.Juuhan Shuttai - дорамата обръща внмание на хората, които стоят зад процеса по редактирането, принтенето и разпространението на мангите

3. A Restaurant With Many Problems (Пригответе се за невероятни вкусотии.) - Този път познатата тема е подплътена с доста по-интересен сюжет, много герои, показани изчерпателно на екрана)
 

2017

 

1.Rikuoh - човешка драма с бизнес елементи. Вдъхновяваща! Дава ти криле и сили да осъществиш мечтите си. Чудесна е за депресирани състояния. 
2.Haha ni Naru - фокусът тук пада върху семейството и по-специално - върху отношенията между майки и деца

3. Crisis - Чудесна крими дорама със съвременна визия и японски привкус, промотирана дори в Европа.

  • Харесвам 7
  • Мерси 8
  • Upvote 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТОП 10 на корейските сериали

ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ 

dido100

 

1.       Chuno (2010).

Първото място безспорно е за съвършения корейски сериал. И не само в раздела „исторически“. Великолепен сценарий, отлична режисура, величествен OST, велики актьори – всичко това те залепя за екрана и след поседните надписи разбираш, че си видял един ненадминат и до днес образец за съвършенство.

2.       Secret Garden (2010)

Второ място за другия ненадминат образец в корейските сериали. Ето така трябва да се правят романтичните сериали! Любов, драма, комедия, фентъзи, смях, сълзи и много, много радост, които не ти позволяват да мръднеш от екрана, докато не видиш как ще свърши всичко.

3.       Signal (2016) и 4. Secret Forest (2017)

Тези два сериала върнаха вярата ми в способността на корейците да правят криминални сериали. Сценарий, режисура, актьори, музика – тук е събрано само най-доброто! Те са толкова отличителни като качество от останалата сива и скучна купчина, че след тяхното гледане новите предложения ти се струват скучни и банални.

5.       IRIS (2009)

Ето го и следващия шедьовър и следващия (уви, все още недостижим) образец за това как трябва да се правят екшън-сериали. Струва ли си да обяснявам ЗАЩО този сериал е велик?

6.       My Husband Got a Family (2012)

Да, колкото и странно да звучи за някои многосерийните семейни уикенд драми също си имат място в такава класация и именно посоченият сериал е съвършения образец за качество в този жанр. Отличен сценарий, компетентна режисура, великолепни актьори (някои, от които именно след този сериал станаха звезди) – всичко това носи огромно удоволствие и радост от гледането.

7.       God's Quiz Season 1, 2, 3 и 4

Великолепна криминална поредица, незаслужено пренебрегвана от нашите зрители. Интресно и напрегнато действие, отлични актьори – чак да не повярва човек, че е правен от корейци.

8.       Reply – всички сезони

Най-добрата поредица сред корейските сериали! Отличен сценарий, вдъхновена режисура, жизнени истории и великолепни актьори, които не те оставят безучастен нито за секунда, заставяйки те да се смееш и плачеш. Залужават си всяка минута от времето ви.

9.       Yoo Na's Street (2014)

Може да е неочаквано за мнозина, но това е един от скритите и незаслужено пренебрегвани шедьоври, които JTBC вади веднъж на 3-4 години. По начина на представяне на сюжета и героите, като сценарий и режисура този сериал е по-скоро японски, отколкото корейски. В смисъл, че тук ги няма досадните корейски клишета в действието и персонажите, а схемата на развитие следва добрите японски традиции. Просто не е за вярване, че и корейците могат да напраят нещо толкова смислено и издържано като качество. Няма никакви до болка познати изхвърляния и пълнежи, 15 минутни музикални паузи и 20 минутни ретроспекции. Историята се разказва стегнато, плавно и логично. Драмата присъства, но това не е абсурдната, сълзлива и сополива корейска драма, Всичко тук е нормално и просто, човешко и трогващо. Ако сте се изненадали приятно и ви е харесал Just Between Lovers (2017-2018), то този сериал тук е два пъти по-дълъг и два пъти по-добър като качество!

10.   Alone in Love (2006)

Това е един от десетте най-добри корейски сериала, които съм гледал. Нормален, правдив, човечен разказ за обикновени хора, търсещи щастието. Тук няма добри и лоши герои, а само хора, които страдат и се радват, търсейки щастието по свой начин. Те често грешат по своя път, лутат се търсейки светлина в тунела, срещат се и се разделят, стараейки се да бъдат добри и да открият точния човек за себе си. И всичко това е поднесено без сълзливи мелодрами, истерии и празни приказки. Бавно, спокойно развитие на сюжета, почти без скрита реклама и никакви айдъли и певачки!!!!! И великолепни актьори!

  • Харесвам 9
  • Мерси 5
  • Upvote 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топ 10 на корейските филми

 

ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ

ina79

 

2008

 

1.     The Chaser, жанр: психологически трилър - Неслучайно корейците са всепризнати майстори на трилъра. Филм, базиран на истинската история за сериен убиец, чиито жертви са млади жени.

2.     Rough Cut, жанр: екшън, криминален, драма - Препоръчвам го заради гениалната идея да заснемеш филм, в който да пресъздадеш атмосферата, царяща на една снимачна площадка. В комплект с това, да разголиш душите на актьорите, които играят актьори. Канг Джи Хуан и Со Джи Соп се справиха повече от добре с поверените им роли.

3.     A Frozen Flower, жанр: исторически - Филм за драматичната съдба на двама влюбени мъже (крал и неговия телохранител) и жената, която застава между тях.

 

2009

 

1.     Castaway on The Moon, жанр: драма, комедия - Филм за вярата, за волята, за осъзнаването, за радостите от малките неща. Филм за това как понякога потъвайки в реката на отчаянието, изплуваме на острова на надеждата.

2.     Mother, жанр: трилър - Колко силна е майчината любов? Каква цена е готова да плати, колко далеч е готова да стигне, за да оневини душевно болния си син, обвинен в убийство?

3.     Searching For The Elephant, жанр: трилър, психология, мистерия - Откачено уникален филм. Филм за трима мъже, привидно постигнали всичко в живота, но вътрешно опустошени и борещи се със зависимостите си.

 

2010

 

1.     The Man From Nowhere, жанр: екшън, трилър - На пръв поглед стандартен трилър, с много насилие и кръв. Дяволски добър, но стандартен. Това, което го прави уникален, е тихото, но толкова наситено актьорско присъствие на Уон Бин, което направо те помита.

2.     Harmony, жанр: драма - Филмът проследява съдбите на няколко жени, осъдени за различни престъпления и излежаващи присъдите си в женския затвор Чонг-джо. Въпреки мрачното си ежедневие, те решават да направят хор, който да ги сплоти и да им помогне по-лесно да понасят затворничеството си. Филм, който ме накара да се люшкам между отчаянието и надеждата, и в крайна сметка ми донесе утеха и хармония.

3.     Hello Ghost, жанр: драма, комедия - Много мило филмче, което деликатно и с усмивка ни напомня за скъпи за нас хора, които са си отишли от този свят.

4.     The Yellow Sea, жанр: екшън, трилър, криминален - Филмът разказва история, която е толкова мрачна и безмилостна, че те кара да се съмняваш в добрата природа на човека. По-скоро се убеждаваш, че хората се задвижват от разрушителни инстинкти, които раждат единствено хаос и страдание. Суров, брутален реализъм, който те залива и дави до края на филма. И въпреки това, един от най-добрите филми за същата година.

 

2011

 

1.     Always, жанр: драма - "Завинаги" най-любимият. Филм за любовта - отдадена, опрощаваща, търсеща, намираща. Такава, за която, вярвам, всяка жена мечтае.

2.     Punch, жанр: драма, училищен - Не толкова познато заглавие, но много добър филм, в който успешно си партнират двама от любимите ми актьори - ветеранът Ким Юн Сок (The Chaser, The Yellow Sea) и изкушението Ю А Ин (Six Flying Dragons, Veteran). Именно след този филм изгрява звездата на младия талант и кариерата му тръгва стремглаво нагоре, като го превръща в един от най-търсените и скъпо платени актьори в Корея.

3.     Chilling Romance, жанр: романтична комедия с хорър елементи. Много време му се точих на този филм заради участието на невероятната Сон Йе Джин, но си казвах „какъв ще да е тоя антагонизъм - хем да се смееш, хем да ти е страшно“. Но ето че може - и се смях... много, и притварях очи от страх, и неусетно филмът ме увлече в своята магия и приех всичките му странности.

 

2012

 

1.     Masquerade, жанр: исторически - Този филм го гледах на кино и ефектът беше смазващ. Сценография, музика, костюми, история, играта на актьорите - всичко те оставя без дъх и притихнал. Още един проект, в който И Бьонг Хон доказва, че е актьор от друг свят, с други възможности.

2.     My P.S. Partner, жанр: комедия, романтика, даже малко еротика - Най-сладко-секси филмчето, което съм гледала. Това е. Друга причина няма.

3.     Pieta, жанр: драма, мистерия - Все още не мога да определя дали този човек (Ким Ки Дук) е гений или луд? Ами аз... фактът, че съм гледала този филм повече от веднъж, прави ли ме луда? Но това е положението - филмът е някакъв вид мазохистично удоволствие, подсилено от присъствието на Lee Jung Jin.

 

2013

 

1.     Way Back Home, жанр: драма - Много тежка история, която ми напомни за случая с българските медицински сестри в Либия. И още веднъж се убеждавам, че е почти невъзможно да се пребориш с дебилната бюрократична система, където и по света да се намираш, особено ако си беден. Имаше си и поговорка: "Ситият на гладния не вярва". Филмът ме развълнува и едновременно - разгневи. Давам си сметка и защо понякога бедните търсят лично отмъщение - просто защото не притежават власт и пари, които да им купят правосъдие и справедливост.

2.     My Paparotti, жанр: драма, музикален - Филм, който обрисува постигането на една мечта - превръщането на едно талантливо и бедно момче в гениален музикант. И огромната роля на учителя, ментора, който му подава ръка и го подкрепя по пътя на успеха.

3.     My Little Hero, жанр: драма, мюзикъл - Много трогателен и вълнуващ филм. Иска ми се повече хора да го видят, защото наистина си заслужава. А за феновете на мюзикълите, мисля, че е задължителен. Изключителна актьорска игра и изпълнения на децата актьори. Бяха просто възхитителни. А Ким Ре Уон, както се и очаква, е шеметен актьор и рядко има колебания в играта си.

 

2014

 

1.     A Hard Day, жанр: екшън, трилър, комедия - Ако мислите, че сте карък и нямате късмет, гледайте филма и пак си помислете. В този динамичен екшън, детектив Сон Гу има наистина скапан ден и всичко, което може да се обърка, се обърква.

2.     Kundo: Age of The Rampant жанр: екшън, исторически - 1859г. Последни дни на Чосонската династия. Дни, в които алчността и жестокостта на богатите носят бедност и смърт за бедните. В тези размирни времена група бандити, наричащи себе си Кундо, се изправят срещу тиранията, като заграбват от богатите и хранят бедните. Но за един човек от клана Кундо тази борба е и кърваво отмъщение срещу аристократа, отнел живота на неговото семейство.
Много як филм, който изправя един срещу друг двама титани: Ха Джонг У и Канг Донг Уон.

 

2015

 

1.     Salute D`Amour, жанр: драма, комедия - Много сантиментален и затрогващ филм. Един от най-хубавите, които съм гледала някога.

2.     The Beauty Inside, жанр: драма - Филм за вътрешната красота, която трябва, но ни е все по-трудно да откриваме в човека срещу нас. Красотата, която е достатъчна, за да ни кара да летим.

3.     The Throne, жанр: исторически - Изключителен филм, който проследява сложните взаимоотношения между баща и син - крал Йонгджо и принц Садо, довели до една от най-позорните сцени в корейската история - трагичната смърт на принца.

 

2016

 

1.     Train to Busan, жанр: ужаси, трилър, зомби - Причината ли? Адреналин, адреналин и пак адреналин!

2.     The Handmaiden, жанр: еротичен трилър, драма -  победител в категория чуждоезичен филм на Британските филмови награди. Интригуващ филм с неочаквани обрати в драматичната нишка, завладяваща визия, изискана атмосфера, истинско пиршество за сетивата.

3.     Like for Likes, жанр: драма, комедия - Не е шедьовър, но е много позитивен филм. Стана ми едно такова хубаво, спокойно и топло на душата, докато го гледах.

 

2017

 

1.     The King, жанр: драма, политика - Филм, който ни показва, че светът се ръководи от жестоки и брутални закони, подчинени на алчността и безмерната амбиция за власт. Всеки решава дали е готов да плати цената и понася последствията за решенията си.

2.       New Trial, жанр: драма - Филмът се основава на реални събития, случили се на 10 август 2000 година, когато таксиметров шофьор е убит в колата си, а за убийството е обвинен и осъден 15-годишен младеж, след като от него насилствено са изтръгнати самопризнания. Разглежда наболели въпроси за редица пропуски (често умишлени), допускани в работата на съдебната и изпълнителната власт.

  • Харесвам 3
  • Мерси 9
  • Upvote 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят топ 10 корейски сериали

 

ПРЕПОРЪЧАНО ОТ СТОТАКА

 

I'm Sorry, I Love You  - една от най-силните драми, първият ми изгледан корейски сериал, който не беше исторически. Силното викане и бързото говорене ми дойде, като културен шок, защото в историческите сериали говорят по-възпитано и бавно, но определено историята и играта на главните герои не могат да оставят този, който гледа безпричастен, разбира се ако е загледал сериала с идеята, че ще гледа драма, а не комедия

 

What Happened In Bali  - друга драма, която представя реалните драми в живота на четирима души. Този сериал е много силен в пресъздаването на редица емоции и предаването им на зрителя. Бих казал, че главната роля е на актрисата, за разлика от повечето корейски сериали, където в центъра е актъора. Определено би се харесал, ако можете да разберете чувствата на героите,все пак всеки е различен и разбира едно, а друго, което е далеч от него и представата му - не, а актъорите ги представят доста добре.

 

Witch Yoo Hee   този сериал е по-лек от горните два, бих го определил като романтика/комедия, поне в началото. Тук горе-долу има равновесие между ролите на главната актриса и актъор. Може би една от най-добрите двойки, които съм гледал в сериал. Силна героиня, нещо което не се среща често в корейски сериал

 

Smile, You - това е семеен сериал, който завладява с отношенията между различните герои и атмосферата, която създава. Също и тук бих казал, че имаме една от най-добрите двойки в корейски сериал. Нещо различно, положително или отрицателно в зависимост от зрителя, е че главния герой се държи добре с главната героиня от началото до края.

 

Dream High - училищен сериал, много силен с интересни и различни един от друг герои. Много силна музика и изненадващо добър сюжет, защото на пръв поглед участват много айдъли и не очакваш кой знае какво

 

That Fool  - честно казано, в началото бях много скептичен към този сериал, имах противоречиви чувства към главния герой, не прилича на типичния главен герой, но със сериите му свикнах. Нещото, което харесах в този сериал е, че показа как се развиват и променят отношенията между героите

 

The Devil   - най-добрия корейски сериал трилър, който съм гледал. Също така има много драма. Сериалът определено е мрачен, главно откъм чувства. Ако разберете чувтвата на главните герои, ще ви хареса, тук главната героиня е предимно за украса

 

Time Between Dog And Wolf  -много добър сюжет и актъорска игра.

 

Cain And Abel - много силен откъм драма и сюжет сериал

 

East Of Eden  - доста епизоди, но сериал с много обрати и невероятна история

 

 

Бонус!  Топ 10 корейски исторически сериали

 

Ако ще започвате да гледате историческо, тези са задължителни!

 

The Legend

 

Jumong

 

Queen Seon Deok

 

Hong Gil Dong

 

Iljimae

 

Empress Ki

 

Emperor of the Sea

 

Chuno

 

Bichunmoo

 

Kingdom of the Winds

  • Харесвам 7
  • Мерси 6
  • Upvote 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модния ТОП 10 - сериалите с най-впечатляващ стил

ПРЕПОРЪЧАНО ОТ 

Katomova

 

Мода, мода и корейска мода, както го могат само в корейска драма.
Да, ще си поговорим за корейската мода, но тази която виждаме в корейските драми.
Не мога да не намеся това число 10 години форум Eastern Spirit - 10 години от модата в нашите любими корейски драми.
И започваме!
 

Hwayuki / A KoreanOdyssey 2017-2018
Наскоро приключилият романтично-фентъзи сериал изпъкваше с много палта, кожа и фентъзи.  
 f1.jpg f2.jpg   
  

Да, близо 20 епизода си избирах палто.

 

А сега се връщам в 2016!
Оказа се, че има много интересни предложения в тази година, започвайки от Shopping King Louie, мисля че всички сме съгласни с това, че този сериал, беше чиста реклама два пъти по 1 час цели 8 седмици. Забавлявахме се и май се научихме как да пазаруваме като крале.

w1.jpg
 
Годината започна ударно за любителите на романса, в който има забъркана и военна доза от Descendants of the Sun. Изчистени цветове, униформи и един много мелодичен саундтрак. Една любовна история на фона на море, слънце и Сеул.
 f4.jpg   
 
И така през лятото се отправяме към есента, която идва с The legend of the Blue sea. Тук нашата Кака JunJiHyun и  Lee MinHo, ако ме питате, си направиха едно ревю. Не бяха тоалети, не бяха локации за снимки.
Но нека да не бъдем голословни и да се подкрепим с малко снимков материал за размисъл и въздишка 

f5.jpg

      
Всичко е наред?
 
Разбира се! ОК!
Краят на 2016 беше наистина силен, едно име - Goblin. Един сериал, за който всеки е казал по нещо и то е вярно, но тук ще преминем към модата, и то каква мода. От хубав сценарий ли да се отделиш, дрехи ли да следиш, нямаше забележки. Нашите джентълмени на ниво, дамите също не им отстъпваха.
    

  g1.jpg
 
Бромансът също беше на ниво. ( Мисля да изгледам още един път драмата .)


Отварям 2015 и се замислих коя ли драма изпъкваше със стил? Mask.
Влюбих се в гласът на SooAe, мек, топъл, завладяващ. Дрехите стилни, изчистени, с доза подчертаващи аксесоари. Заповядайте!

d1.jpg

      

И следва 2014, хм, имаше добри попадения, но аз избрах Hotel King. Lee DongWook и Lee DaHae. Наследницата на хотела сменяше по три тоалета на епизод. Няма да коментирам марки, не са по джоба ни  но пък бяха приятна изненада. 
 l1.jpg
 

Мисля да напиша само Звездната 2013, знам че всички сте се досетили кой е безспорният, единственият фаворит. Ще оставя снимките да говоря за себе си, аз искам само роклята в зелено.
Звезди….
 

s.jpgs1.jpg
    
       

И от звездната сцена отиваме в Тайната градина, годината е 2010. Хьон Бин и Ха Джи Уон.  Най-лъскавият  спортен екип на света, който стана тотален хит в Корея (според мен само там ).
  

e1.jpg


И така през годините стигнахме до 2009 и Boys Over Flowers. Тук за мода бих поспорила, но пък не мога да не споделя единодушно обявената за грозна рокля на KooHyeSun, роклята наречена „хамбургер“.

 

fancy_vacation.jpg

boys_over_flowers_1.jpg

 

Без снимков материал, но препоръчвам да се изгледат: A Gentleman’sDignity (2012), BadGuy (2010), Bride of theWaterGod (2017), ComeBackMister (2016), It'sOkay, That'sLove (2014), JealousyIncarnate (2016), OhMyVenus (2015), SheWasPretty (2015), SuspiciousPartner (2017), TheHeirs (2013), TheMaster'sSun (2013), W-TwoWorlds (2016), TheGreatestLove (2011).

  • Харесвам 8
  • Мерси 1
  • Upvote 7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Топ 10 тюрлюгювеч азиатски сериали

ПРЕПОРЪЧАНО ОТ speedy

 

10. Modern farmer (Корея) - за любителите на силните пародии. Абсолютно щур, ненормален, шарен, див и безотговорен сериал, в който няма ама никаква поука! 100% смях, безумие и идиоти на кило.

 

9. Black&white (Тайван) -  забавен, трогателен, динамичен, откачен и с великолепен актьорски състав и диалози. Любов, екшън, съспенс и страхотен броманс - какво да му искаме повече?

 

8. Love recipe (Тайланд) - шантава комедия с абсурдни ситуации, страхотна игра и истинска фурия в главната женска роля. За любителите на тайско има и сочен вътрешнозаводски хумор.  Предизвиква смях години след гледането.

 

7. The good doctor (Корея) - отличен! Невероятно съчетание от сценарий, режисура и актьорско майсторство. Великолепна роля на Джу Уон. Неслучайно дори американския римейк направи бум на световния екран. ТРЯБВА да се гледа!

 

6. I remember you (Корея) - железен актьорски екип,  интересен сценарий и капка мистерия на финала. (Психопати от всички страни - обединявайте се!)

 

5. Border (Япония) - ювелирен, хирургически точен портрет на човешката душа, отрезвяващ поглед върху вечната борба между добро и зло и един зрял и плашещо убедителен Огури Шун.

 

4. Pride (Япония) - емоционален, неочакван, завладяващ Кимура Такуя и въплъщение на разкоша в лицето на Такеучи Юко. Разтапяща история за гордост, надежда, страхове и една изцеляваща любов.

 

3. Karamazov no kyoudai (Япония) - шедьовър! Един от най-добрите примери за тънкото майсторство на японеца да разголи човешката душа. Великолепен подбор на... всичко. Актьори, музика, оператори, режисура - истинско съвършенство.

 

2. Bara no nai hanaya (Япония) - стоплящ, утешаващ, умиляващ,. Изцерява сърцето и връща вярата в човечеството. Със сигурност ще ви накара да се обадите на близките си.

 

1. Mars (Тайван) - еталон. Не просто сериал, а житейски прелом. Вдъхновение за живот. Идеал.

 

Бонуси: Сериозно, нужно ли е изрично да споменавам Reply (всичките сезони), School 2013 (и не само) И Wise prison life?

  • Харесвам 14
  • Мерси 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...