Jump to content

debil4e

Recommended Posts

c188e57e3285accf.jpg

 

заглавие: Miao Shou Xian Dan ,  妙手仙丹, Магически еликсир(според чичко Гугъл:P)

тип: манхуа, оригинален уебкомик

автор: Yu Qi Lin

статус: онгоинг

томове: 14 глави  +...

жанр: екшън, приключения, фентъзи, историческо, бойни изкуства, романс, шоджо, свръхестествено

инфо: тук

чети онлайн: тук , тук , тук

резюме: Ако искаш да отмъстиш за близките си и да въздадеш справедливост, трябва да станеш един от тези, на които искаш да си го върнеш за да успееш.

Това е историята на едно необикновено момиче със странни сили, което ще направи всичко за да се присъедини към безсмъртните (култиватори звучи тъпо), защото те са виновни тя да е сама на този свят. Тя ще направи всичко по силите си за да постигне целта си и да се върне към нормалния  живот (е, тва беше капака:blink:, но е целта и, така че нямах избор...)

 

лично мнение: Супер клиширано обаче си има от всичко и ми допадна.  Освен това протагониста, въпреки бойните изкуства е от нежния пол:D Има още няколко плюса спрямо обичайните китайски Wuxia заглавия. За разлика от "шонените" , тя не придобива силите си благодарение на загубен талисман, свитък или нещо от сорта и то  буквално за една нощ и после късметлиите от губещи  стават безумно силни докато мигнеш. Тя е родена така, сега покрай отмъщението остава и да открие коя е всъщност, Заглавието не е ново, но като повечето китайски е с изключително нередовни релийзи. В момента го е поела група, която бързо наваксва с излезлите чапове, лошото е, че когато ги настигне вероятно пак ще се чака дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се движат - по чап на ден, но почти настигнаха тези, които си намерих в роу вариант, тъкмостана любопитно. Само, че след всяко едно заглавие се чудя защо моралните и етични правила важат само за идиотите. Не, ме разбирайте погрешно, просто така са представени, главните персонажи обикновено са наивни(тоест глупави, щот когато се мине определена възраст ако се държиш наивно нонстоп значи или си глупав/а или си с леко забавено развитие) и само те държат на етиката и морала като постъпките им се таксуват от останалите за идиотизъм.

Тук е почти същото, но не чак в такава степе, което е добре. Главната е все още наивна, тоест не е загубила ценностите си съвсем, но и не изпада в крайности като да обърне другата буза. Чак се чудя що ги държат на пиедестал тези практикуващи, при условие, че те не само извън сектата се държат по-зле и от бандити, но в самата секта е същото. Кражби, убийства, човешки експерименти и всичко е позволено щом ги прави по-силни . Май споменаха, че самата секта дължи възхода си на кражба/нарушаване на табу или нещо такова и вероятно оня с веригите дето го видяхме е въпросното "нещо" и главната ще екамъчето дето да промени нещата. Дори мога да се обзаложа, че ще излезе, че е пратена от небесата точно за тваB)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...