Jump to content

Boys Over Flowers Season 2 (2018)


Recommended Posts

537575ff640d1d2a93649bf190c25fdf.jpg

 

Boys Over Flowers Season 2

 花のち晴れ〜花男 Next Season〜

Познат още като: Hana Nochi Hare: Hanadan Next Season

Страна: Япония

Жанр: романтичен, училищен

Епизоди: 10

Начало: 17 април 2018 - 19юни 2018

Време на излъчване: вторник 22:00 часа

Канал: TBS

Сценарист: Yoko Kamio (webcomic), Erika Yoshida

Режисьор: Yasuharu Ishii

Субтитри: Английски

 

Участват:

Hana Sugisaki като Oto Edugawa

Sho Hirano като Haruto Kaguragi

Taishi Nakagawa като Tenma Hase

Tatsuomi Hamada като Kaito Taira

Marie Iitoyo като Megumi Nishidome

Mio Imada като Airi Yama

Jin Suzuki като Issa Narumiya

Keisuke Nakata като Sugimaru Eiibi

Haruka Kinami като Arisa Konno

Keiko Horiuchi като Miyoko Hase

Ted Wada като Kazuma Hase

Kotaro Shiga като Kozo Kobayashi

Saki Takaoka като Rie Hase

Kenichi Takito като Iwao Kaguragi

Momoko Kikuchi като Yukie Edogawa

Matsumoto Jun (епизод 1)

Oguri Shun (епизод 3)

Matsuda Shota (епизод 10)

 

Резюме:

10 години са минали от завършването на   легендарните F4 . От тогава училището все повече губи популярността си. Но се появяват Correct 5- пет ученика, чиито лидер е Haruto Kaguragi, решени да върнат предишното величие на Eitoku Academy,  като изгонят лошите ученици от нея, както и тези, чиито семейства не правят дарения за училището. Лидерът им Haruto Kaguragi обича да си поръчва онлайн дрехи с  по-голям размер, които да го правят по-добре сложен, използвайки името на иконома си. Оto Edogawa също учи в Eitoku Academy и работи почасово в магазин. Тя е от бедно семейство, но се преструва, че родителите и са богати, за да се впише добре сред съучениците си. Има също и годеник- Tenma Hase, който е президент на училищния съвет в конкурентната им гимназия. Oto и Haruto разбират един за друг тайните си, но решават да ги запазят за себе си.

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Хаха! Не мога да спра да се хиля! Първа серия беше много забавна. Героите са едни образи. Коренно различни от батковците им воригинала. Главният би трябвало да го играе наследник на Домьоджи, обаче за момента изобщо не се вписва в подобен образ. Точно обратното. Заради семейството, в което е отгледан (според мен, нарочно наблягат на онази богаташка префърцунена атмосфера, за да я пародират максимално и за да покажат студенината в отношенията между тези хора - на огромната маса седят трима души в трите й края - това е страшно), се е превърнал в пълен слабак и страхливец (понеже баща му не търпи победените). Хобито му само го снижава още повече. Хаха! Обаче съдбата му помага в ключови моменти, но не знам, какво ще прави, когато се появи истински съперник. Очевидно е, че разчита твърде много на приятелчетата си в училищната група да вършат черната работа, а той да обира овациите. Поръчвам си да има още смях натам, а покрай него да изпъкат и други негативни страни от богата страна на обществото.

За капак и шицуджито беше едно шицуджи. Пълна противоположност на класическия иконом.

Песните са чудни! Хикару Утада и новата група на Шо Хирано са се погрижили за тях (песента им е супер заразителна!). Името им е малко превзето, но всички знаем, че дядо Джони няма голямо въображение. За сметка на това, малките Джонита са пораснали и се справят не по-зле от семпаите си. На лайва съвсем щях да ги объркам с Араши.

Prince & King - Cinderella Girl OP

Off Topic

tumblr_p92u6khPFB1uitbl1o1_540.jpg

tumblr_p8z3c23k251uitbl1o1_540.jpg

tumblr_p8z3c23k251uitbl1o2_540.jpg

tumblr_p8z3c23k251uitbl1o3_540.jpg

tumblr_p8zik7sJSS1ta4ento1_540.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 години по-късно се развива действието, в същото училище. Главният е последовател на Домьоджи и се стреми да поддържа създаденото от Ф4. Училището е елитно и само богаташи могат да си позволят да учат в него. Всъщност, семейството на Ото е било богато, но след фалит се озовава на улицата. 

Дорамата е в подобен стил. Добавката е конкурентната гимназия, в която учениците буквално се озовават на извънземно място. 

Изгледах преведените 4 серии. Има драматични, забавни и поучителни моменти. Спомних си познати места, в кадър се мярнаха Шун и МацуДжун.

В еп. 4 открих едно момче, което се изпари, след участието си в Aishiteru. Иссей Каказу се завръща пораснал.

В последните епизоди ми направи впечатление нещо много необичайно. Една от героините не се приемаше храна, а хапчета, за да поддържа формата си. Ако това е бъдещето, звучи страшно. Хората се преобразяват до неузнаваемост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като никога няма да отворя кръжока по свободни съчинения, само ще отбележа, че това си има своя чар и онзи неповторим дух на хана йори данго :).

Чудно ми е само дали се знае как върви превода. Уж щях да чакам да излезе всичко и после да хвърля един поглед, ама ......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм в същото положение. А все си казвам да не почвам незавършени неща.

Сингълът с песента на Джонитата поставя рекорди, обаче още няма видео по песента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и песента на Хикару Утада, която е добавена в сериите - Hatsukoi.

 Хайде, по-бързо да събват еп. 5!

Ето инфо и за момчето, което играе малкия Харуто. Казва се Алекс Шо (половин германец е), на 12г. е и е роден в LA.

В Япония стана много популярен напоследък. Негова фотокнига излиза на 26 юли. 

Off Topic

Dcc-xShVwAAXbI0.jpg

Dcc-0yyUwAAgLsf.jpg

DaSBrBTVQAAIgdt.jpg

DaR4GZXUwAEsHgH.jpg

DaR4HXwU0AIePIM.jpg

DaR4cvPVwAEIfZn.jpg

DZpDEuQVwAEmH0Q.jpg

DZo_sCiVoAAf0WW.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво им става на тези субтитри? Уж са качени руски онлайн, а нищо не се зарежда. Английските също са странни. Криво-ляво изгледах 5 и 6 и според мен има спад в историята (и рейтингът също го подсказва - вдига се чак на 8-ма). Можеше двете серии да се съберат в една. Бавни ми бяха, а и новите попълнения в каста сякаш не помогнаха много за повишаването на интереса ми. Главните отидоха на по-заден план. Малко повече от Тайши видяхме, което беше готино, но недостатъчно, за да ме зарадва така, както първите епизоди.

Обаче, много се смях в края на 6-а серия. Малчо Харуто голямо бебе ще излезе. Какъв рев му удари. Е, поне беше искрен, за разлика от някои други герои, които още не са наясно с чувствата си.

Май е време за нова поява на F4.

Off Topic

SHO HIRANO (平野紫耀) - CINEMA square 2018

Дано Шо има по-голям късмет от батковците си Джонита! Напоследък с тях се случват такива нелепици... Чак се ядосвам, като се сетя.

tumblr_p9p2yo6Qcu1ujkt8vo3_540.jpg

tumblr_p9p2yo6Qcu1ujkt8vo4_540.jpg

tumblr_p9p2yo6Qcu1ujkt8vo5_540.jpg

tumblr_p9p2yo6Qcu1ujkt8vo2_540.jpg

tumblr_p9p2yo6Qcu1ujkt8vo1_540.jpg

tumblr_p9n1nmNevP1ujkt8vo2_400.jpg

tumblr_p9m1fkp6E41ujkt8vo1_540.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Седма серия вдигна летвата. Може би моето накъсано гледане се е отразило на оценката ми за предходните 2 епизода.

Какво интересно отчитам в този. Героите преминаха през нови трудности, които ги накараха да осъзнаят важни неща. Оказа се, че когато всичко се обърка, се появява една магическа баба, която оправя нещата. Хаха! Връзката с Домьоджи беше убедителна и полезна.

Разкриха се някои подробности около миналото на една част от героите - дори второстепенните. Харуто изглежда е имал проблеми като малък с баща си. Трудно е на едно дете да покрие перфектните очаквания на родителите си. От там и идеята да бъде идеален в училище (сблъсъкът с героя на Кайто Йошимура - няма да се учудя, ако той се върне в един момент да отмъщава).

Хареса ми намесата на Мегурин - този път тя извади Харуто от затруднено положение в точния момент. Малко нейно участие, но достатъчно и на място.

Има нещо гнило в другото училище. Прекалено бяло и перфектно изглежда. Ще видим натам. Интересно ми е да наблюдавам реакциите на Хасе Тенма, когато гопоставят в различни ситуации. Дали няма белият принца да се преобрази в друго същество?!

Off Topic

tumblr_p89dovuDWH1ta4ento4_540.jpg

И още любопитни нещица. Героят на Кейске Наката от групата на Харуто (младежът е модел на Non-No) постоянно вмъква в репликите си мисли на велики японски спортисти. То не бяха Юзу Ханю и Кей Нишикори, а в тази серия и Хидетоши Наката (тематично, заради наближаващото Световно): "Ако не се излекуваш от болката, не можеш да победиш."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tumblr_pa1a8gpCCu1w1s8ado1_1280.jpg

И осма изгледах. На пръв поглед нещата се наредиха, но има още поне 2 серии. Очаква се развръзка. 

И отговори на някои въпроси.

Off Topic

Кой е наредил саботажните събития и защо?

Започвам да се питам, дали и Хасе е искрен? Дали пък той не се крие зад Ото също заради баща си?

 Ще има гостуване в еп. 9. Усещам го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Така. Става много напечено в еп. 9. Най-сетне показаха дългоочаквания сблъсък между Тенма и Кагураги. Силна серия, чието продължение обещава да е още по-вълнуващо.

Епизодът развиваше темата за доверието. Този път силата на слабия дойде не от физиката. Друго оръжие ще ползва той. Най-интересното е, че баща му отново се намеси. Не мога да разбера още с какви намерения го прави, но залогът определено ще си заслужава усилието. Свободата си е свобода.

Кян от Golden bomber гостуваше в ролята на фотограф.

За финал е време да видим поне Шота Мацуда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10-а  изгледана. Навявах се да успеят да съберат финала в нея, но изглежда са решили да разтегнат още малко агонията на главните. Свободата трудно се печели. Като гледам Харуто и Шота Мацуда няма да успее да го освободи (макар този път Нишикадо да имаше солидно екранно време). Май ще трябва пак да разчита на късмета, но при създалото се положение, какъв късмет?!  

Дано сценаристите измислят нещо наистина интересно за финал, в противен случай ще опропастят доброто забавление от предходните епизоди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разтегнаха едни локуми на моменти, вместо оставят главните да действат, както те си знаят. Мисля, че имаше доста естествени и забавни моменти в началото, които трябваше да увеличат. Харуто притежваше такова богато въображение. И накрая не ни пощади. Пя ни - на всички. Видяхме, какъв готин принц е. Хаха! 

Комедията ма хареса. Обаче с някои допълнителни образи бяха попрекалили (гости: отново Шота и Дори Сакурада+ Такаши Соримачи - ей, много малко го дадоха!). Опитаха се да държат в напрежение до финала и все пак да ни дадат някакви поуки.

Край!

DgttZm_UEAQHDQT.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...