Jump to content

Recommended Posts

Сонка, забрави да споменеш едно за гангстера - цитатите на Ницше :D Щом започнеше с тях, ме избиваше на смях :D

Но тя ветеринарката ще го оправи :D

 

И не мога да повярвам, но този за сефте го харесах. Гледала съм доста неща с него, но за пръв път ми харесва ролята му. Тук не крещя, не беше тотален истерик и изтрещеняк...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само се чудя, това китайско, което ни сервират в кварталния китайски, изобщо има ли нещо общо с това, което рязаха, кълцаха, пържеха и хрупаха? Хихи, само да вметна, в близкия китайски се предлагат "Уши по китайски". Още не съм ги пробвала. :lol2::lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз като вегетарианка си харесах тофуто от бадеми с пикантния сос.., моля за рецептата :D, ама мотамо.., колко от туй, колко от онуй :ilovethis:(с черпака колко сос се слага.., кви чушки, и в къФ уок :es:)

 

само не мога да им свикна на закуските.., все манджи ядат на закуска.., ориз, супи и прочие.., това от общи наблюдения, не от конкр.сериал

 

Сериалчето е много приятно, за мен няма никакви драми, макар уж да има(майки и прочие), стигнала съм до 26еп, но ми е достатъчно да харесам и тримата главни.., мъжете са ми и двамата познати и си ги харесвам от преди.., момата щях за малко да я гледам в един исторически сериал с Минчето, ама тогава разбрах, че Минчето не е главна и го отложих, при всичките исторически, дето ми предстоят... :lol:, ама може да се изкачи в листа за гледане и той.., ама време кога...?..? :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло, останах с приятно и свежо впечатление. Можеше и много по-добре да е, но както и да е...Ще го запомня с уникалните сцени на готвене бясно, щуро рязане и размахване на ‘ятагани’ :D. Дамата със сатъра си ми остана любим образ. Жена с огромно сърце, но истински огън. От гангстерите имаше големи кукувици също, много се смях с тях.

Като цяло, запомнящи се моменти и персонажи, забавни моменти и бясно готвене. Не съжалявам, че го избутах до края. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладурска драмичка.. не съм сигурна на кого да благодаря за страхотните преживявания .Главните ,режисьора и всички които са помогнали за създаването на драмата няма да ме чуят ,за това, благодаря на преводачите за хубавите преживявания ...   лежерна ,необвързваща,весела  бих я повторила ... особенно заради гангстер с очилата ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм, забавлявах се с всички! Възхитена съм от Джуно, толкова добро представяне не съм очаквала, може би защото е айдълче, а аз винаги съм смятала, че е невъзможно да си добър певец и актьор едновременно. Но винаги има изключения от всяко правило и явно той е точно това /ама всъщност може да е по-добър актьор, щото не съм го чувала как пее :D/. Изключително естествено поведение пред камерата, много изразително лице и разнообразие от успешно предадени емоции. Извън калъпа на средностатистическия корейски актьор, с много свежо излъчване. Много добре си партнираха с Рю Уон, която много харесвам във всичките ѝ неща, които съм гледала досега, паснаха си, може би защото имат подобен начин на игра - искрен и неподправен. Някак си ми беше трудно да преглътна, че Чанг Хьок не е острият ъгъл в триъгълника, но той ни най-малко не загуби от това, направи един страхотен образ, с подобаващия му колоритен антураж, много ме разсмиваха гангстерите.

Това е първият сериал, на който не успях да издържа и тръгнах да търся рецепти на чангджамьон в нета, ама не намерих на български. Много вкусно изглеждаше всичко, жалко, че не мога да го опитам. Но пък може да е кисело, както е казала Кума Лиса.

Много благодаря за българския превод, струваше си да го чакам, с него възприятието е още по-добро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скоро гледах Джейми Оливър с едни вонголе за 5-6човека как се мъчеше.. в един плитък тиган, даже не беше и уок.., и що мидички изхвърчаха навън.., там ми напираше да им пратя сериала да се пообразова малко:ilovethis:

(вонголето е по-скоро препратка към Паста, ама тука реших да коментирам, щото си беше показнО как двама души синхронизираха уока и черпака :kissx:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

моля, някой, който разбира корейски да ми каже това дали адекватно е написано и преведено, както и ще съм благодарна, ако ми го напишете печатно. Не знам къде да попитам другаде. Предполагам това от скрийншота се води ръкописното. Ъм, важно ми е, за това мерси в аванс. Да, цитата на Ницше от сериала е, за татус ми трябва.

 

 

tattoo_korean.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е българският превод от същата книга, от която е взет цитатът. При нас книгата е издадена с този превод, затова сме ползвали него. Всъщност на български е следното: "Това ли беше животът? — ще кажа аз на смъртта. — Добре тогаз! Още веднъж!" На корейски ли ще ви е татусът? Тоест на корейски ли ви трябва текстът?

몇 번이라도 좋다. 이 끔찍한 생이여, 다시 한번!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Искам да си направя цитата на Ницше, но на корейски. И искам да е коректно изписано. Благодаря безкрайно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо супер сладък сериал. Абсолютно неподходящ по време на диета. Актьорския състав перфектен- въпреки, че главната още от Ким Сам Сун не я трая много много. Смях се, плаках и дори готвих тофу покрай всичкото, та да знаете как въздейства. Слагам си го в папка ДА СЕ ГЛЕДА НА СИТО ЗА ВДИГАНЕ НА НАСТРОЕНИЕТО :-) Благодаря за превода. Да не пропусна музиката ми направи впечетление- без много претенции допълваще общото настроение много приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладък сериал! Много се забавлявах с него, но определено не го препоръчвам по време на диета! :) Постоянно бях гладна и все лигите ми течаха. :) Актьорите се справиха повече от блестящо и буквално се сляха с героя си. Нямам любим персонаж, защото всички харесвах еднакво. :) Искрено се забавлявах и смях, радвах се на успехите им, тъжно ми беше в трудните им моменти, смях се на комичните ситуации и адски много ми харесваше да ги гледам как готвят. За първи път ми се случва да харесвам повече моментите, когато готвят и се конкурират в кухнята, отколкото самата любовна нишка в сериала, а отношенията между двамата главни /мъжете/ ми бяха най-любими. Искрено им се радвах и ми харесваше как с течение на времето изградиха едно стабилно приятелство и дори любовният триъгълник беше лишен от типичните клишета. Хареса ми факта, че тук нямаше драма в отношенията между тримата главни. Хареса ми, че всеки беше откровен с другият и дори леките им залитания някак избледняха. Беше ми изключително забавно да наблюдавам метаморфозата на гангстерите. Много се смях с тях. :) Хареса ми, че всички бяха задружни и въпреки дилемите им понякога, успяваха да намерят правилният път и работеха неуморно, като екип, а дори бих ги нарекла семейство. :) Много благодаря за превода! По-хубаво нещо от това да гледаш на родният език няма! :) Благодаря ви за труда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам ама никой тук не говори за слона в стаята - на болен кон да правят операция срещу рак?????  И то когато си банкрутирал?  Тая главна иска да спечели приза за тъпачка на годината. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, gig911 написа:

Ами не знам ама никой тук не говори за слона в стаята - на болен кон да правят операция срещу рак?????  И то когато си банкрутирал?  Тая главна иска да спечели приза за тъпачка на годината. 

Просто сценарият е тъп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв сценарий, кви пет лева! И още повече кой да ти забележи кон ли,  слон ли, рак ли чирпак ли! Важен е Джуно, или къвто е там, всичко друго е без значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло сериала ми хареса. Самата идея , за борбата между хотела и китайският ресторант беше интересна. Падението на главния герой, желанието да си отмъсти. Имаше доста странни неща - като лекуването на говорещият кон, стените с пари, добрите гангстери.  Отново имаше моменти в които се извършаваха престъпления(нападения, наръгвания), но на никой не му минаваше през главата идеята да се обади на полицията? Защо да се наказват престъпниците, след като те ще бъдат необходими след няколко серии за да извършат нови престъпления.  Нелогично е напълно свестни и професионални престъпници да ги вкарваш в затвора.  Иначе самата атмосфера на кухнята беше доста мила. Готвенето беше силно застъпено, и отнемаше доста време в сериала. Готвачите бяха големи образи. Jung Ryeo Won изигра доста сладка и симпатична роля. Единственият и проблем е , че е голям скелет. За нея бих повярвал ,че е 168см и 45кг???? Поне 5-10 кг под нормата за ръста си. Даже не знам дали е здравословно това. Смешно беше медицинската сестра дето си позволяваше да посещава 6 звезден хотел и да яде ястия по 180$.  Явно там сестрите вземат големи заплати. Че и беше рефер между двата претендента за банкета. Не знаех, че сестрите и докторите са от една асоциация. Главния герой  накрая малко се поизложи, след като взе страната на "тъщата" пред приятелката си.  Абе какви са тия мъже бе??? Вместо да си гледа и слуша само приятелката ,  той се стряскаше и слушаше майка и??  Що за ненормалник?  Доста дразнещо.  Главната беше доста по решителна в действията си.  Странно ми беше в състезанията да готвят в една кухня като по този начин разкриват тайната на приготвяне на рецептата си?  Би трябвало всеки да си готви в своята кухня. Но както казах , хареса ми, имаше недомислици , но то ги има почти винаги, важното е до колко те могат да развалят цялостното впечатление.  И тук не мисля, че развалиха впечатлението от сериала.  И кой е тоя Джуно бе, доста го споменавате ама много от нас хабер си нямат кой е той(видях кой е, ама все тая).  Едва ли е по важен от краката на Jung Ryeo Won.

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, gig911 написа:

Едва ли е по важен от краката на Jung Ryeo Won.

 

Жалко, за краката ѝ нямаме отделна тема :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, bealonenomore написа:

 

Жалко, за краката ѝ нямаме отделна тема :D

Ама за Джуно има. :ilovethis: Значи е по-важен. :D Сладурчето ми той. :wub: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...