Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Sad Movie

새드무비

 

Държава: Южна Корея

Премиера: 20 октомври 2005 г.
Времетраене: 108 мин.
Режисьор: Kwon Jong Kwan

Жанр: Романтика, Драма


В главните роли:

Jung Woo Sung

Lim Soo Jung

Cha Tae Hyun

Son Tae Yung

Yum Jung Ah

Yeo Jin Goo

Shin Min Ah

Lee Ki Woo


Сюжет: Филмът събира четири истории. Първата е за любовта между пожарникар и момиче, работещо в телевизия. Втората история е за безработен младеж, влюбен в продавачка в супермаркет. Третата ни показва любовта на млад художник към нямо момиче, работещо като клоун в парк. Четвъртата е за обичта между дете и болната му майка.

:essub:

 

С :subs: :click:

С английски субтитри :click:

С руски субтитри :click:

OST :click:

Лично: При така подбрания актьорски състав просто е невъзможно да не е хубав филмът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа, гледках го и... Ми не знам какво да кажа точно.

 

 

Малко тъпо свършиха всичките истории. Особено нашия човек как идиотски пукяса... Така де, вместо да се мотае и да се прави на романтик, просто можеше да си излезе от пожара... И оня художник - егати лекето. Такава хубавица, пък той да се прави на интересен. То поне да имаше за какво да се хване, пък то за едно малко белеченце. Келеш. Странен филм общо взето. Дори за корейските стандарти.

 

Нели, благодаря още веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо яко си поревах!Много силен, много!Едни от най-любимите ми актьори и не ме разочероваха! А Shin Min-a е за мен лично най-красивата корейска актриса!!! Незнам на мен всичко ми хареса както са го направили, нямам забележки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този филм ми стана номер едно в топ листата с филми,на който си изплаквам очите.. много ми хареса....до към средата почнах да се чудя какво му е тъжното и към края много добре го разбрах..даже не се усетих кога потекоха сълзите.....много красив филм,а актьорския състав е наистина добър !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на тоя филм ревах. Чак на другия ден като го разказвах. Особено накрая със свирката! Нали съм майка- неизббежно е.

Дали е хубав филмът като цяло - не мога да преценя, дори за себе си. Само съм съгласна, че корейците са тънки познавачи на човешката природа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен този филм не е чак толкова странен..

 

Още повече, че края го очаквах - заглавието си говори само за себе си..

 

Каста наистина е възхитителен. Всички съм ги гледала и всички са ми по някакъв начин любими.

Историите като цяло ми се сториха много човешки, като че ли взети от реалния живот. На места се откриваха едни такива съвсем естествени случки - неща, които на всеки са се случвали или могат да се случат..

Всички персонажи ми се сториха страшно близки.

Детенцето пак очарователно и направо ми разкъсваше сърцето. Толкова миличко и същевременно се държеше като възрастен.

 

Особено когато на края каза на бащата да не плаче пред майката, за да не я разстройва.

Това дете /то всъщност вече е почти мъж, на 13 години/ се казва Yeo Jin-Gu. Обожавам го още откакто го гледах в Iljimae. Невероятен талант, една от моите бъдещи звезди. Много ми е интересно как ще се развие.

Lee Ki-Woo също си го харесвам още от A Love To Kill, естествено съм очарована още повече от усмивките, които раздаваше.. жалко наистина за това, което направи героя му в края, но иначе щеше да си е направо като в приказките, а в живота едва ли се случва по този начин..

Чонг У Сунг както винаги романтик, пак в мъжкарска роля, този път на пожарникар. И с мацката от Sorry, I Love You са красива двойка..

Силна роля на Shin Min Ah.. Героинята й беше голяма сладурана..Препратката към Снежанка си беше на място.

 

Жалко само за това, което се получи.. или по-точно не се получи..

 

И да не пропусна и другата двойка..

 

Пича ме разби с тази Агенция за раздяла на двойки.. Много, много тъжно, наистина..

Не стига, че е прекрасен актьор, ами и пее хубаво при това..

 

 

Актрисата в ролята на любимата му е съпругата на Kwon Sang Woo/ако все пак някой не знае/..

 

Доста си поплаках..Но сигурно пак ще си го гледам..Посланията в един филм са важни, иначе сивее, а тук си ги има..

На първо място дъжда - корейците много обичат да го вкарват..

Красота..Тъга.. Дъжд .. И сълзи..

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво да си мисля за филма... виках си ся ще рева , ся ще рева ама нещо не ми идваш. И като ме погна последните 20 минути ще кажеш , че друг филм гледах. Беше като атомна бомба в спокоен слънчев ден..... Заслужава внимание !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът на мен лично не ми остави огромно впечатление...Но най-хубавата история от всички ми се стори, че е на нямото момиче с белега, което работеше в парка...Както и да е, на фона на толкова много други издънки, този филм може да се нарече 'добър' и бих го препоръчала ...Мисля че доста хора биха плакали, въпреки че при мен не се стигна дотам... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам огромно желание да го гледам! Искам да попитам някой заел ли се е със субтитри или няма надежда. Вярно, че съм учил десет години английски, но не е същото както на български. А и много голям брой от филмите, които съм гледал, най-вероятно са превеждани от някого от тук и мога само добри думи да кажа за преводите! Ще следя тази тема, дано да има някакво развитие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности на pinhead и desjer!

 

За първи път гледам филм, с толкова много познати за мен актьори. За филма .. то май е ясно. Определено съм много доволен, чудесен филм! Много се радвам, че успях да го гледам!

Редактирано от d3Mn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина тъжна лента. Толкова много тъга,толкова много разбити мечти,толкова много скръб и сълзи.

Твърде предвидима бе историята на батко пожарникар и водещата на времето. Бих казал,че ме разочарова тази история и то много. Жалко за двама от любимите ми актьори.

Историята между Те Йонг и Те Хьон също беше доста предвидима. Но ми хареса,доста повече от преходната,но също не останах много очарован. Нещо куцаше и тук.

Историята за майката и детенцето няма да коментирам,че ми беше доста болезнена.

Е разбира се за десерт си оставих да изкоментирам прекрасната Мин А и нейната история с заплесчо художников. Горкият не се знаеше къде се намира. Дори и аз в най-лошата си форма не съм толкова разпилян,отнесен и т.н . Но пък едно му признавам. Чаровник си е и не случайно на нашата сладка девойка и се подкосяваха краченцата .А тя. В този страхотен костюм така ме разсмиваше заедно с бандата от духчета,които всъщност трябваше да са джуджета. Но разбира се освен смехът ,който предизвикваше в мен,успяваше и да ме натъжи толкова.Напомни ми за ролята си като Гумихо,където така ,ту ме разсмиваше ,ту ме разплакваше. Заради този белег,се беше затворила в този платнен затвор sad.gif Ах колко тъжно бе това.

Ако искате да видите животът през опушено стъкло,то това е филмът за вас драги мрачни създания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eх тези тъжни филми. :) Много хора ги избягват, но те са истинското съкровище на корейското кино. Имат невероятната способност да ти напомнят за важните неща в живота. Понякога наистина забравяме за тях. Забързани в разни свои стремежи, желания... ограничавани от гордост и страх, все едно вечността е наша. Пожарникаря и новинарката - чакаха твърде дълго за да си кажат най-важното. История за безработният младеж и продавачката - често случвана обикновенна история. Работата му в агенцията за раздели, му беше като някакъв житейски урок. Трябваше да види как други хора отказват да повярват в това което им се случва, за да разбере, че и той не е по различен от всички останали. Отказваше да приеме нещо, което вече отдавна е отминало. Защото любовта минава през всякакви препядствия и жалките оправдания на касиерката, неуспяла да я съхрани, естествено бяха празни приказки. Разбира се, Шин Мин А беше страхотна. Не мога да преценя с костюма или без него, беше по-сладка. :D И нейната история - също много истинска. Не мисля че момчето-художник не я хареса, дори напротив. По-скоро не си дадоха време и това беше единственият завършек на историята им. Тя също, бързо бързо се отказа и го прати в чужбина. Но като се има предвид травмата й, я разбирам. Него пък още повече, защото съм преживял подобна случка. Много е странно когато фантазиите и реалността се сблъскат. Без значение коя от двете е по красива. Просто тогава наистина започва всичко... или не започва като в случая. Проблема му беше, че не беше смел достатъчно да зареже всички глупости и да опита. :) Сега като не го е направил, вероятно винаги ще се сеща за нея. Пътуване в чужбина, образование или кариера < от вероятността да изпуснеш момичето на живота си. Това е поуката от тази история. И разбира се, накрая историята за малкото момче, която беше най-тъжна. Така представено, вярвам че всички са съчувствали на малкия. Не защото големите, не могат да страдат повече от децата. Просто има неща които не трябва да се случват. Всяко дете има нужда от майка. :(

 

За финал ще кажа:  Хора гледайте тъжните филми. Те ни правят по-добри и по истински.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През повечето време, филмът ми беше приятен за гледане. Имаше интересни и типични за

корейските филми, малки сладки хрумвания и като режисура и като актьорска игра. Актьорите

са си свършили добре работата, към никой нямам забележки. Това от което главно страда филмът е сценарият му.

Историите са прекалено прозрачни и предвидими като в тъпа аржентинска сапунка.

Още от началото се разбира с кого точно какво ще се случи, плюс минус някои дреболии, които така или иначе, не са толкова важни.

Малко по-интересни бяха само историята на художника и глухонямото момиче и

тази с майката и детето, като първата завърши най-скучно. Тази, със смърта на

пожарникаря, с това видео накрая, ме ядоса много с елементарното си хрумване и евтин напън

да разплаче зрителя с изнасилена драма. Единственото истински драматично нещо

в филма, беше смъртта на майката, единствено това ме разплака.

Не мога да кажа,

че препоръчвам филма, но ако харесвате актьорите, го гледайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен филмът ми хареса, успя да ми въздейства и да ме разчувства. Лентата си заслужава, макар и много тъжни историите са истински и всяка една от тях те кара да се замислиш. Актьорският състав няма да го коментирам, всички се справиха страхотно, аз друго не съм и очаквала. Филмът си струва отделеното време. Благодарности на преводачите за субтитрите. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...