Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Заглавие: Heaven's Soldiers (Cheon gun)
Режисьор: Min Joon Ki Min
Времетраене: 1:44

Страна: Южна Корея
Жанр: Екшън, комедия, научна фантастика
Година: 2005
Аудио: Корейски
Субтитри: Български, английски и френски
Инфо: IMDb

Участват:

Hwang Jeong Min

Kim Byeong Chun

Kim Seung Cheol

Kim Seung Woo

Kim Su Hyeon

Kong Hyo Jin

Park Joong Hoon

2005 година. Северна и Южна Корея успешно си сътрудничат в създаването на ядрено оръжие.
В секретната ядрена лаборатория възниква инцидент, заплитат се сложни отношения между
спецотряди от двете Кореи, в които са намесени командосите, бомбата, красивата доктор Ким,
една случайно преминаваща комета, древният Чосон и националният герой на Корея -
безсмъртният адмирал И Суншин... който съвсем, ама съвсем не ще да става Адмирал.

Трейлър:

:essub:

Свали филма + BG Subs
Свали филма + BG Subs
С английски субтитри

Свали видео

Субтитри и резюме: благодарение на Крал

Егати страхотния филм!!! Умрях си от кеф.

Не се лъжете по опаковката, нито по резюмето, което може да ви остави със смесени чувства. Филмът става и за младо, и за старо, и за почитатели на сериозното кино, и за тези на чисто развлекателното.

По едно време така се бях вживял, че ми идеше да изрева: "Хапни тия сачми, варварино!" или "Елате повече, пущиняци!".

Вскяка минута беше наслада за душата, а цялосто имаше всичко необходимо, за да си изкарате прекрасно два часа от времето - свеж хумор, режисьорско въображение, великолепна музика, качествени ефекти, екшън и драма по корейски. Краят е почти затрогващ. С едно изречение: Филм, направен с финес.

Искам да си кажа, че Крал ме изврънка да го гледам този филм и да си дам мнението за него, ала ме заплаши да не смея да го плюя. Понеже смятам да направя точно това, да знаете, че ако нещо се случи с мен и изчезна- тя е виновна!

Честно, "Небесни воини" счупи тъпомера! Струва ми се, че сюжета (доколкото има такъв) е писан от някой третокласник. Бая филми гледах тази година в които южно корейците преекспонират отношенията със северните си съседи, този определено бе най- слабия. Всичко бе доста клиширано и вече гледано в множество подобни филми (Един рицар в Камелот, Черният рицар, Гости от миналото, Завръщане в бъдещето, Машината на времето ). Най се набива на очи приликата с друг корейски филм от същата година- Welcome to Dongmakgol.

Oсъзнавам, че идеята на авторите на " Небесни воини" е филмът просто да забавлява( като се опитват и лекинко да ни пробутват малко пропаганда в типичен американски стил) и трябва да призная, че са я постигнали. Подобни филми трябва да се гледат без особено замисляне (аз така и направих де, все пак в 3 през нощта мисленето не ми е най- силната част, то и по принцип не е, ама нейсе). Просто се отпускаш и се оставяш на еШкъна и хумора да те водят. Първият го има в изобилие, вторият кой- знае колко не успя да ме разсмее, ала не отричам, че имаше няколко добри попадения.

Актьорската игра- неубедителна, диалозите - нормални за жанра, режисьора- средна работа, камерата е добра, бойните сцени са учудващо добре направени...

За финал- филмът е точно толкова посредствен, колкото подсказва и плаката. Определено си прекарах 2 приятни часа с него, ала за сравние с Welcome to Dongmakgol и дума не може да става. Тук добрата идея е останала нереализирана. Лично аз едва ли, ще помня филма и определено не бих го повторил.

Превода на Крал няма смисъл да го коментирам- перфектен както винаги!

Крайна оценка- 5,5/ 10

П.П. Ба*му, пак се получи коментар, в стил" проф. Вучков"